Gorumceye Tepkiniz ne olurdu??

Ahuzarim

Isvicreden
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
2.291
497
398
Selam..

3 gorumceniz var.. Ve Gorumceleriniz sizi herzaman yok sayacak,konusmayacak,asla deger vermeyecek..Yillarca boyle oldu.. (cocuklarinizada aynen boyle) Ki; siz onlara karsi hep saygili olmussunuz,bir geldikleri anda 1000 adim gitmissiniz,bunlarda cok iyi biliyor bunu.. Ama sizi yok sayiyorlar,cemberin disinda tutmak icin elinden geleni yapiyorlar.. Kv niz bile size diyor ki "kizim ben napayim,elimden geleni yapiyorum ama olmuyor" diyecek onlarin tutumu icin... Hep gorumcelerinizin acigini kapatip duracak evlendiginizden beri. Onlar aramiyor sormuyor ya, hep kv niz arayip soracak onlarin yerinede.. Ama tabi herkezin yeri ayri.. Hayir hatam ne onu bilsem,inanin aciklama yapip, ozur dilerim hepsinden.. Bu kadar da acigim elestiriye.. Ama onuda yapmiyorlar. Beni gorunce yuzume guluyorlar hicbirsey yok.. Ama arkami donunce beni yok sayiyorlar,hayatta yuzume bakmiyorlar.. (uzaklasinca yani birbirimizden)

Gelelim konuya.. cok uzun zamandan beri hicbir sekilde cocugunuzla muhatap bile olmayan gorumceniz; Durup dururken gunun birinde cocugunuz ile diyaloga girmeye calisip. sizin ev telefonunuz oldugunu bildigi halde, evi aramayip cocugunuzun cebine mesaj atip,arayacak onu ordan...Tabiki yegenidir arayabilirde,konusabilirde.. Ama hala beni bir yok sayma cabasi.. ben seninle degil! yegenimle muhatabim suan gibi.. Bana saygisi olmayan birisinin cocugumla ayri bir diyalog icine girmesi beni dusundurdu..

Tepkiniz ne olurdu? Ne anlamaliyim sizce?

onlarla açıkça konuştunuz mu bu durumu? özellikle çocuğun telefonundan ulaşıp, sizinle görüşmekten kaçmaları sanki sze karşı bariz bir tepkileri olduğunu düşündürüyor.

konuşun, mantıklı bir açıklama yapmazlarsa da sallayın gitsin, sizinle görümek istemeyenle siz niye görüşmek isteyesiniz?

böyle görümcelere can kurban..neler okuyoruz

Herkezin yuku kendine agirdir millan..
Bu da benim icinde yillardir yasamis oldugum bir sorun..
Kiyaslama yapmak yanlis bence.. Beterin beteri oldugunu bende biliyorum..
ben sadece gorus almak istedim ne yapabilirim konusunda.. hepsi bu..

onlarla açıkça konuştunuz mu bu durumu? özellikle çocuğun telefonundan ulaşıp, sizinle görüşmekten kaçmaları sanki sze karşı bariz bir tepkileri olduğunu düşündürüyor.

konuşun, mantıklı bir açıklama yapmazlarsa da sallayın gitsin, sizinle görümek istemeyenle siz niye görüşmek isteyesiniz?

Konusmayi cok istedim ama yanasmiyorlar. Acik acik oturalim konusalim cok istedim ama konulari kapatiyor kv..
Ve beni gorunce yanyana gelince sanki hicbirsey yokmus gibi davraniyorlar,yuzume guluyorlar.. Ama bunu da yapiyorlar bana.. Ben birsey anlamadim bu isten zaten..
Benimle gorusmek istemeyene de zaten zorla yapisacak halim yok..
keyifleri bilir..

salla gitsin. ne kafaya takıyorsun. gördüğünde meraba meraba. daha değerli olursun. peşinden koşarsan daha çok üzülürsün. ben de görümceyim . kötü bir gelinimiz var . umrumda bile değil. kardeşim ve yiğenim için dualarım sadece . takma

Keşke benim görüMCE de beni yok saysa :)

Beni yok saymasi zaten umurumda degil canim.
Konu yok saydiklari gelinlerinin cocugu ile ayri bir diyaloga girmeye calismasi..
bunu anlamadim ben.. ? seni yok sayan gorumceler ile cocugunun gorusmesine izin verir misin?

salla gitsin. ne kafaya takıyorsun. gördüğünde meraba meraba. daha değerli olursun. peşinden koşarsan daha çok üzülürsün. ben de görümceyim . kötü bir gelinimiz var . umrumda bile değil. kardeşim ve yiğenim için dualarım sadece . takma

Canim benimde umurumda degil konu bu degil..
cocuguma mesaj atti ve aradi onu telefonundan.. bu durumda ben ne yapmaliyim ?
bunu sordum ben..

Çok basit bırakın çocukla görüşsünler
Çocuğunuz büyüyüp olayları anlayacak duruma gelince anlatırısnız halaların iyi hoş da bana böyle böyle davrandılar hep diye...Bir çocuk asla annesine karşı muameleleri görmezden gelemez.O da halayı görmezden gelir ki zaten bunu kendileri istemiş oluyor..Ne demek gelini muhataba almamak canım...

ARkadaslar konu; gorumcemin beni yok saydigi icin kafama takmis olmam sorunu degil..
Bizi zaten yok sayiyor ama cocugumu aradi ve onunla konusmaya calisiyor.. Bu sizce adil bir tavir mi ?
sen annesini yok saydigin cocugu arayacaksin ?
ben bunu soruyorum sizlere..

Beni yok saymasi zaten umurumda degil canim.
Konu yok saydiklari gelinlerinin cocugu ile ayri bir diyaloga girmeye calismasi..
bunu anlamadim ben.. ? seni yok sayan gorumceler ile cocugunun gorusmesine izin verir misin?
Ses çıkarmam ben takip ederim.
Çocuğumu gözlemlerim bi süre. Ne diyor çocuğa ne yapmaya çalışıyor . Çocuğa fark ettirmem ağzını ararım ne konuşuyorlar halanla ne konuştun gibisinden.
Duruma göre bakarım.
Ama öyle hemen acele davranmam
Çünkü ne zaman öyle düşünmeden davrandı isem pişman oldum.
Artık düşünerek hareket etmeye çalışıyorum.

ARkadaslar konu; gorumcemin beni yok saydigi icin kafama takmis olmam sorunu degil..
Bizi zaten yok sayiyor ama cocugumu aradi ve onunla konusmaya calisiyor.. Bu sizce adil bir tavir mi ?
sen annesini yok saydigin cocugu arayacaksin ?
ben bunu soruyorum sizlere..
Adil bir tavır değil
sizinle muhatap olmak istemiyor işte
Ama çocuk da yeğeni olduğu için bir şekilde muahatp olmaya iletişim kurmaya çalışıyor

Canim benimde umurumda degil konu bu degil..
cocuguma mesaj atti ve aradi onu telefonundan.. bu durumda ben ne yapmaliyim ?
bunu sordum ben..

çocukla konuşabilir nihayetinde yiğeni. seni takmıyor veya takıyor farketmemeli bence. yiğenini arasın sorsun. dediğim gibi ben şuan canım yiğenimle konuşamıyorum . kardeşimi arıyorum ya uyuyor diyor ya yok . napalım buda bizim imtihanımız . allah ıslah etsin . bence yeğeniyle konuşmalı . bunu sorun etme. belki sizin de aranız o sayede düzelir bilinmez

Çok basit bırakın çocukla görüşsünler
Çocuğunuz büyüyüp olayları anlayacak duruma gelince anlatırısnız halaların iyi hoş da bana böyle böyle davrandılar hep diye...Bir çocuk asla annesine karşı muameleleri görmezden gelemez.O da halayı görmezden gelir ki zaten bunu kendileri istemiş oluyor..Ne demek gelini muhataba almamak canım...

Evet durum tam da bu.. Beni muhataba almiyorlar ama cocugum ile gorusmeye calisiyor.
ben bunda bir adaletsizlik goruyorum onun icin sizlere sordum ...
Tabiki bir cocuk icin en onemli sey Annesidir.. O cocugu bir doguran var, Anasi var..
sen Anasini yok saydigin bir cocugu ariyorsun.. ? Bu bence adil degil..
cocuklar herseyi biliyor farkinda.. Bir cocuga ne verirsen onu alirsin..
Tum cocuklarin icin gecerli bu..Cocuklar anlar sevgi ve ilgiyi hic unutmaz..

Son düzenleme:
çocukla konuşabilir nihayetinde yiğeni. seni takmıyor veya takıyor farketmemeli bence. yiğenini arasın sorsun. dediğim gibi ben şuan canım yiğenimle konuşamıyorum . kardeşimi arıyorum ya uyuyor diyor ya yok . napalım buda bizim imtihanımız . allah ıslah etsin . bence yeğeniyle konuşmalı . bunu sorun etme. belki sizin de aranız o sayede düzelir bilinmez

Bende halayim.. Benimde yegenim var..
Ben o yegenimin yuzunu gorebilmek icin nelere katlandim.. Neleri gormezden geldim,gelinimiz bize ne saygisizliklar yaptigi halde yuttum.. nicin ? sirf yegenimi gorebilmek icin.. Ben bu kadar haksizliklari,saygisizliklari yutup yegenimi gormek icin herseye katlaniyorsam yegenimin annesini muhatap alip, saygi duyuyorsam hala, yaptigi hatalari gormezden geliyorsam esimin kardesleri de boyle yapabilirdi.. Ki; kaldi ki benim hicbir terbiyesizligim ve affedilemeyecek kadar buyuk bir olayim olmadigi halde onlarla.. sirf canlari oyle istiyor diye benden uzak duruyorlar..

Yegeni tabiki asla lafim yok.. Ama hala/teyze/dayi/amca olabilmek icin de fedakarlik yapacaksin.. ozveride bulunacaksin..Akrabalik budur bence..yok oyle bedavaya halacilik oynamak..
canim bu benim fikrim.. yani ben boyle dusunuyorum ...Halacilik oynuyor gibi.. cani isteyince arayip sormak, bana ters mantik.

kardeşim ve gelinimizle sorunum var diye yeğenlerimi yok saymam.her zaman yeğenlerimle görüştüm.:KK51:

Back
X