görüncem ile ben kim haksız burda

canım akrabalarla gezmek helede 15 günde bir neden olmasın ben yaparmıydım evet ama daha sınırlı yapardım sonuçta ev hanımısın sürekli temizlik sürekli temzilik olmaz evet kendi yaşıtlarınlada gezersin ama 15 günde birde akrabalara ayırmışsın bu bana gayet normal geldi öncelikle:))))eminim hepsi yaşlı diildir yaşıtında vardır:)))
fakat daha çok yenisin belli hayatta politik olmayı öğrenememişsin bu kötü bişe diil senin temiz kalpliliğini uyanık olmadığını gösteririr:))
bi kere konunda haklısın evet ama haklı oldugun yerde kendini haksız konuma düşürmüşsün.... neden sen görümcene yardım ettin kendi içerde çay içio lak lak yapıo sen mak. oldugu halde elinde yıkadın okey sana geldi k.çını kaldırıp yardım etmedi ben olsam hiç surat asmazdım:))) ve bunu kocama aslaaa sölemezdim neden? çünkü beni küçük şeylere takan biri olarak görsün istemezdim çünkü böle şeyler erkeklere çok küçük önemsiz gelir... bu hareketini eşine bikaç kere daha yaprsan yarın bi gün önemli bi durum oldugunda eşin x zaten küçük şeylere bile takar diye yeterince önemsemeyebilir .... erkeklere böle şeler sölenmez....
o sana yapmadımı canım benim sende yapma evet sıra bidahakine ona gelmeyebilir ama o senin görümcen hiçmi gitmiceksiniz evine:))))
kalk çay bitenin çayını doldurur etrafta iş yap herkes görsün seni ama mutfakta bulaşıkta ne işin var:))))) orda seni kimse görmicek sen orda bulaşık yıkarken çayları dolduran göze gircek akıllı ol biraz ha değen insansa misafirden sonrada kal yardım et ama demekki değmeeyn bi insan o yüzden hiiiiiiiiiiiçççççç kendini üzme bu birincisi
sen bu insanları evine davet ettiğinde zaten kimseden bişe beklemeden onlara hizmeti kabul ederek davet ediodun öle diilmi herşeyi
yapmayı göze almışsın görümcende sana geldiğinde sadece çay doldurursun senin derdin bulaşıklar diilki verdiğin değere karşılık verilmemesi:))))
yemeğemi gittin sen masayı topla o bulaşık yıkasın çay doldur karışma başka bişeye kızınla ilgilen böylece ben yaptım o neden yapmadı derdine girmezsin
ayrıcada herkes senin kadar düşünceli olcak diye bişey yok o bana yaptı bende yapim die herkes düşünmez herkes birilerini kullanmaya bakar kullandırtma kendini:)))) uyanık ol...

Yaşın küçük olduğu için yazdıklarını anlayabliyorum.banada "akraba gününe katılırmısın",dediler. Yok dedim çalışıyorum ,yoğunum. Zorunlu işleri sevmiyorum çünkü.

canım akrabalarla gezmek helede 15 günde bir neden olmasın ben yaparmıydım evet ama daha sınırlı yapardım sonuçta ev hanımısın sürekli temizlik sürekli temzilik olmaz evet kendi yaşıtlarınlada gezersin ama 15 günde birde akrabalara ayırmışsın bu bana gayet normal geldi öncelikle:))))eminim hepsi yaşlı diildir yaşıtında vardır:)))
fakat daha çok yenisin belli hayatta politik olmayı öğrenememişsin bu kötü bişe diil senin temiz kalpliliğini uyanık olmadığını gösteririr:))
........................
:))güzel yazı,eğitici,öğretici,zekice :))

Birseyi yapmak istiyorsan yap. Yapmak istemiyorsan yapma!
Yapiyorsan ilenme, suratini asma, milletin basina kalkma. Agirliyacaksan milleti yüzün gülerek agirla, hic sevmem asik surat insani.
Sen surat asiyorsun, millete "aman keske gitmeseydik, lanet olsun, gittigimize gidecegimize pisman olduk" diye laf veriyorsun ve senin onca Emegin bosa gittigi gibi birde KÖTÜ biliniyorsun. Kayinvaliden bence cok hakli sana kizmaya, kim bilir akrabalarin ona neler dedi, örnegin "aman bu suratsiz gelininide nasil idare ediyorsun, kovmaktan beter etti bize, ne yedigimizi ictigimiz anlamadik, resmen ates üstünde oturduk zehir yedik vs" gibi abartmisda olabilirler.
Cünki kücücük hareketler akrabalarda kulaktan kulaga anlatilir ve bir bakarsin laf büyümüs, hareketler abartilmis ve senden kötüsü yok sanki bu dünyada.
Yasin kücük, ondan sana kizmiyorum, ama mutlaka ögren nabza göre serbet vermeyi.
Istemiyorsan, ugrasamiyorsun alma evine onca misafiri, örnegin bildir herkese sira´ya artik katilmak istemedigini, kizinin hastalandigini gecen siradan sonra, cok yoruldugunu veya musait olmadigini vs, bul birseyler.
Millete surat asarak is yapacagina ve herkesle ve kayinvalidenle ve görümcenle kötü olacagina, bir kere sana küssünler siradan cekiliyorsun diye bitsin gitsin bu is.

Ayrica kimsedende sana yardim etmelerini bekleme, kendi isini kendin gör. Sende görümcenin evine gidince icinden geldigi gibi hareket et, icinden geldigi kadar yardim et, bulasik makineside dururken icerde misafirle oturmak varken mutfakta elde bulasik yikamakda hic hosuma gitmedi, hic sevmem.
Misafire gereken ilgiyi ve alakayi vereceksin, güleryüzlü davranacaksin, görümceye ve kayinvalideyi gerekti kadar ilgi ve alaka göstereceksin, onlari diger akrabalarin yaninda onurlandiracaksin güleryüzünle, herkes nekadar iyi güleryüzlü gelinin var diyecekler, esinede yansitmiyacaksin böyle olaylari, yoksa farkina varmadan senin ve kendi ailesinin arasinda laf götürüp getirip iyice aranizi acar ve esin inanki bir gün seni korusa, bin gün ailesiyle hemfikir olur, bunlara firsat verme birdaha.

biz kv ailesi ile yani kardeşleri yengesi kızı annesi ile sık sık görüşmek için aramızda 15 günde bir birbirimize gitmeye karar verdik yani sıra gibi toplam 8 kişiyiz en sondan bir önceki sıra gecen gün bendeydi ve benim 1 yaşında kızım ve çok huysuz hiç birşey yemez uyumaz ağlar bu yüzden ben temizlik yaparken ve pasta yaparken gerçekten çok yoruldum daha doğrusu kızım beni çok yordu ve bu duruma kızım açısından üzüldüm bi sıra için kızım eziyet çekiyor diye biz kv altlı üstlü oturuyoruz ben dedim belkim kızımi alır yardım olsun diye misafirler saat 1 gibi geliyo normalde ve saat tam 1 di kv geldi pijamali kızımi almaya gelmiş ki benim bütün işim çok şükür bitmişti neyse almadan gitti misafirler geldi hepsine hoş hoş davrandım bu arada yaşım yeni 19 oldu. Saat 2 gibi kv geldi. Benden önce ki sıra görüncemdeydi ve ben kızım olmasına rağmen yardım ettim kendisi içerde çay içerken ben bulaşıkları elimde yikiyordum pek b.mak. Kullanmazlar.ama kendisi benim sıramda hiç yerinden kalkmadı kızım arkamdan ağlıyo ben ikram yapmaya çalışıyordum bu bu benim çok sinirimi bozdu zaten yorgunum ister istemez yüzüm düştü. Misafirler kalktı kv görümcem ve teyzemiz kaldı akşam namazı kılıyorlar di bende içerde oturmustüm teyzemiz sen git mutfakta işini yap dedi mutfak birbirine girmişti bende eşim gelmezden yapayım dedim sonra baktım kv geldi ben gidiyorum dedi gitti akşam eşim gelmezden ben kv gittim yemeye ordaydik ve bana çok tersti ki bizdeyken çok iyiydi kesin birileriyle telefonda konuşmuştu.normalde kv aramız çok iyidir.kızım altı pişmiş diye ben gideyim krem süreyim hadî güle güle dedim karşılık vermedi sonra eşime niye yüzü asıktı demis eşimde kimse yardım etmemiş diye demis. Şimdi yanına gittim beni suçluyor sen yardım isteseydin içerde oturmayiq mutfağı topluyordun diyo bir sürü şey söyleyip beni suçladı bu olayların hepsini misafirler görümum kb hepsi biliyor en çok kb gözünde küçüldüğüm için çok üzülüyorum şimdi ben görümcem ile karşılaştığımda nasıl davranmalıyım ve bir sıra kaldı oraya gitmelimiyim

akraba toplantılarını çok severim.sen de bile isteye bu işe kalkışmışsın ve bebeğin küçük olduğu halde kabul etmişsin.bunca sıra gezmişsin ve sana sıra gelince yoruldum deyip suratını düşürmüşsün.ne kadar ayıp olmuş o kişilere.ne olursa olsun güler yüzünü eksik etmeyeceksin.evlenirken yaşının küçük olduğunu sorun etmemişsin ama misafir ağırlayınca küçüklüğün gelmiş aklına:34:

sıradaki akrabana da git,sonrakine katılma istemiyorsan.ayrıca her şeyi eşine yetiştirme.:34:

”Kimseden bir şey bekleme böylece asla hayal kırıklığı yaşamazsın..."

bu sözü hayat düsturu edinirseniz her daim mutlu olacağınızı düşünüyorum...
ayrıca kimse kimseye yardım etmek zorunda değil, yardım ediyorsa da karşılığını beklememeli bence...
ben yardım ettim o da yardım etmeli diye düşünüyorsanız en güzeli siz de kimseye yardım etmeyin hem zaten küçük çocuğunuz da varmış...

henüz çok gençsiniz öğreneceğiniz çok şey olacak hayatta en önemlisi bu olsun inşaallah...

sevgiler...

Malesef ev hanımı olmak, evli olmak böyledir. Bunların sana zor gelmesi normal, yaşın küçük çünkü.

herkeze yorumları için teşekkür ederim çok haklısınız misafirlerim de hakliydi yüzümü asmamam gerekiyor du bu yüzden bugün görümce mi aradım konuyu tatlıya bağladım sonuçta yüzyüze bakiyoruz

Evlenmeden oncede evlendıkten sonrada hamıleyken ve de dogumumdan sonrada kımın evıne gıttıysem yardım ettım bana gelındıgınde cocugumu bır kısının kucagına vermedım bıle ama bundan hıcte sıkayet etmedım ne demısler bes parmagın varsa basını kası
gorumcen senden yardım ıstememıs anlasılan sen goze gırmek ıcın yardıma kosmussun
sende ıstemezsen gorumcen sana yardım etmek zorunda degıl cunku kadın gezmeye gelmıs sohbete gelmıs ısle mı ugrasacak
yardım etse mukemmel gorumce(abla) olacaktı eee yardım edınce evınede karıssa buraya konu acıp gorumcem sunu yaptı bunu yaptı derdın :20:
yasın kucuk anlasılan agır gelmıs ev bebek mısafır ama surat asmaya hakkın yok guzelım
su sıra olayıda baslı basına ayrı bı sacmalık ya neyse :19:

46459_423317094407279_1538470565_n.jpg

resim çok hoşuma gitti sizlerle paylaşmak istedim...:34:

Son düzenleme:
kesinlikle gitmelisin..
gitmemen onları çok taktığın anlamına gelir..
git gül eğlen..hatta çok iyi davran ..şaşırıp kalsınlar..
herşeyide kocana anlatma benden sana bi tavsiye..

sıra bir daha olack ama eşim gitmiyeçeksin dedi ki zaten gitmeyecektim ama dediğm gibi bu son kişiye gitmelimiyim. Abla anne olarak görme demissiniz ama biz hep böyleydik zaten aramız çok iyiydi ben kendi sırasında yardım ederken hiç gocunmadim.zaten kaç gündür stresine girmiştim nasıl becerecem diye kv eşim annemler olsun görümcen var o sana yardım eder dediler belkimde hayal kırıklığına uğradım sırf yardım etmedi diye yüzüm asik değildi yorgundum onlarda haklılar sonuçta bana gelmişler

toplamda 2 arkadaşım var ve evliler sürekli müsait olmuyorlar ama tabiki onlarlada görüşüyorum kv kızımi çok sever ama bakmaz öğleye kadar yatar ikindiye kadar evin temizliği akşamda yemek hazırlar kv çok çok titiz onlarda kendimi diken üstünde gibi hissediyorum.kısacasi kv gün boyu iş yapar ve kimseye yaptırmaz çünkü güzenmez akşam gittik mi 2 lafın arasında laf sözler 1 yaşında ki kızım dolaşırken mutfak dolarlarına elini sürdüğü için kızar yani kv bi tek kendine faydası var

canım 19 yaşındaymışsın ve çocuğunda var çok erken evlenmişsin ve insanları masum sanıyorsun normal...

Kural 1: Kayınvalide Anne, Görümce abla değildir...
Kural 2: Kv, Kp, Grmc gibi kişilerin gözünde alabileceğin en üst kademe "el kızı" mertebesidir daha çok değer görüyorum diyen ya yalan söylüyordur yada kendini kandırıyordur...

Ayrıca çok titiz insan öğlene kadar yatıp ikindiye kadar evinin temizliğini yapıp tatmin olamaz titiz insanlar sabahın köründe başlar temizliğe ve durmaz gece bile temizlik yapmaya kalkar... yani senin kv titiz falan değil bunu sende zamanla tecrübe edindikçe anayacaksın diken üstünde durmana gerek yok yani...

kızımı severler ama bakmazlar demişsin... babanedir, haladır belki ama agucuk bugucukla babane hala olunmaz söylediğin kadar sevgiyi sokakta tanımadığın insanlarda gösterir evladına... babanesi, halası çocuğa bakmak zorunda demiyorum ama böyle sıkışık durumlarda da bakmamazlık yapıyorlarsa ben altında art niyet ararım ve bulurumda...

çok muhabbet tez ayrılık getirir lafına katılıyorum, bu yaşta henüz kayınaile entirikalarını anlamaz kurban bile gidersin benden tavsiye kayın ailene karşı bi miktar mesafeli dur bu işler evliliğini bile götürür... başıma geldi ondan uyarıyorum...

Haklısın sen küçücük çocukla o kadar kişi agırlamışsın,
kimse de yardımcı olmamış.

Ama keşke surat asacagın yerde , onlara direkt söyleseydin,
tabakları hazırlamama yardım eder misin,
çayları koyar mısın gibi....

Kimse de olmaz koymam diyemeyecegine göre hem sen dert etmemiş olurdun,
hem de suratın asılmazdı :)

Bundan sonra da aklında olsun.

Ayrıca benim bildiğim bulaşık misafir gittikten sonra yıkanır

Son düzenleme:
canım klasik kv taktikleri. kv hatırlı misafirleri geleceği gün eşimle kahvaltı ederken yanıma geldi bugün x ler gelecek aşağı inersin dedi emrivaki yapar gibi. x ler gelince beni mutfağa çağırıp yufkayla peyniri elime verdi, börek ve çay yapmamı emretti. bu arada misafirin küçük kızıyla kimse ilgilenmedi (kendi annesi dahil) o kız da ben börek kızartırken arkama atlayıp neredeyse ben yağda yakıyordu. tüm gün hiç oturmadan onu getir bunu götür hizmet ettim, hiç surat da asmadım. sadece evime çıkarken ben eve çıkıyorum anne dediğim halde hanımefendi duymamış (artık ALLAH bilir orasını da) sırf bu yüzden ertesi gün evime gelip surat astı bir alay laf soktu. Kız yüzünden yanacaktım deyince bana söyleseydin bakardım dedi (aynı senin kv lafları) hah benim söylemem mi lazım illa ki karnı burnunda kadın zaten mutfakta çalışıyor bir de çocuğu başına sarmayalım diye en azından vicdanlı bir kimsenin alması gerekirdi ama neyse işte.
Ve tüm bu olaylar olduğu zaman ben 7 aylık hamileydim. Kendi evimde bile işimi dinlene dinlene yaparken o gün jet hızıyla koşa koşa iş yaptırdılar bana.

o günden sonra meafeliyim tatlım. benim de sana tavsiyem mesafeni koy zırt pırt gitme. günlere falan da katılma bence.

Yas daha 19
Bir cocuk sahibi ve 7 kisi ağırlamış
Herkes cok hamaratmis demek ki o yasında takdir ettim
Cnm sen kimseyi takma
Küçücük yasında bu isin altından kalkmissin bence helal olsun
Kv gorumcen daha duyarlı olabilirdi
Ama duyarlı olsalar daha gencecik bir kıza en basından yardım ederlerdi
Sende bir daha yardım etme
Geldikleri zaman da basit seyler hazırla kıymet bilmezler nasılsa
Bende bulaşığı asla sonraya bırakmam cok titizimdir mutfak konusunda
Zaten sonraya bıraksan aman mutfağı pis derlerdi
Takma cnm
Dusuncesizlik etmişler büyüklük sende kalsin

Tıpkı benim görümcem. Ben karnım burnumdaydı hizmet beklerdi evime geldiği için hizmetini yaptım ama ben onlara gittiğimde de kendi yaptığını yaptım bacak bacak üstüne atıp oturuyorum artık. Sende bundan sonra asla görümcene yardım etme , yardım deseler bile çocuk uyumadı gece vs... Uydur bişeyler. Sana nasıl davranıyorsa aynı şekilde davran ezdirme kendini sakın.

Görümcenede git sende otur cocugunla ilgilen yardım da etme
Hiç haketmemiş senin yardımını
Ama bu sefer gülümse
Unut eskiyi ama ders alarak unut ok:)

1. Kv ve görümcenden hiçbirşey bekleme, çocuğuma baksın , msf geldiğinde yardım etsin , arasın , sorsun vs .. Bekleme. 2. Ben misafir ağırlıyorum hizmette kusur etmiyorum , ailesine iyi davranıyorum diye düşünüp kv yaranmaya çalışma yaranamazsın. Görüşeceksin tabiki bu sebepten küssek oooo . Görüş ama mesafe koy. Evine geldiğinde hizmet bekleme, sende ona gidince o beklemesin. Sıfır beklenti sonsuz mutluluk ;)))

herkeze yorumları için teşekkür ederim çok haklısınız misafirlerim de hakliydi yüzümü asmamam gerekiyor du bu yüzden bugün görümce mi aradım konuyu tatlıya bağladım sonuçta yüzyüze bakiyoruz

süper çok iyi yapmışsın ama inş. bunu özür diler gibi yapmamışsındır:)))) arkadaşlarda benimle aynı fikirde erkekleri böyle kadın işlerine karıştırırsan tatlım işler iyce sarpa sarar.... neden çünkü bu varlıklar sorunu anlamaya yönelik diil sadece sorunu çözmeye yönelik düşünürler....
bak şurda kaç kadın var çoğu ne demiş bidahakine sende gittiğinde yapma kıymet bilmiosa biz seni anlıoruz ama eşin ne demiş bidaha gitme:)))) onlar sorunların köküne inmez sığ düşünür sorunu ortadan kökten kaldrmak isterki bidaha sorun çıkmasın:)))
eşine çözebileceği başka sorunlarını anlat ne bilim musluk bozuktur seve seve yapar ampul patlamıştır seve seve değiştirir onlara basit ama kökten halledebilcekleri sorunlarla baş etmesine izin ver bence....
kiiiiii dert yandığın kişi onun annesi ve ablası bugün senin yanında olur yarın bi kavgada bi bakmışsın adam yanında diil nerde bu ayol dersin sende zmanında benim ablama bunu bunu yapmıştın der
eşine bu olayla ilgili ya biz ablanla birbirimizi yanlış anlamışız hallettik tatlım o problemi de bitti bidahada anlatma :)))

Altın günü gibi bişey olmuş herhalde bu
Ancak madem küçük çocuğunuz var
öyleyse ya hiç böyle sırayla toplanalım olayına girmeyecektiniz
ya da giriyorsanız, kızınızı, hazırlıklarınızı ve sonrasındaki işleri
başkalarından yardım beklemeden kendiniz karşılayacaktınız
herkes yorulabilir ama surat asmak, bütün o yapılan hazırlıkları siler
yenilen içilen milletin boğazına dizilir
birileri mecburmuş gibi yardım beklemek ve bana göre o tavırla iş yapmak,
karşısındaki insana hakaret gibi..
siz yapmış olabilirsiniz, onların yapılarında yoktur
bundan sonra siz de yapmayın yardım
olsun bitsin