görüş farklılığı

• Konu Sahibi Konu Sahibi t24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
merhaba arkadaşlar benim sorunum arkadaşlarım ve ben.arkadaşlarımın 4ü X partili ben de tam Y partili değilim ama X partinin bazı yaptığı şeyler hatalı geliyor ama onlara söyleyemiyorum.ben şunu bunu tutuyorumda demiyorum onlara ama onlardan biri bir gün dedi ki,"ben Y partiden olan bir insanla asla yan yana duramam o kadar karşıyım"dedi. bu durum karşısında konuyu tartışasımda gelmedi yani ailemle aynı görüşteyiz ama sırf bu yüzdende arkadaşlığımızın bozulmasını istemem onlar çok koyucudurlar o kadar yani.yani onların yanında susmak da iyi değil kendi görüşümü belli etmek daha mantıklı ama bu konu yüzünden birbirimizin kırılmasınıda istemem yani böyle devam etmelimiyim yoksa görüşümü belli edip yalnız mı kalmalıyım?sonuçta beraber iyi vakit geçiriyoruz bir de üniversite ortamı arkadaş bulunmuyor fazla tek tük oluyor.okuduğum bölümde böyle bu konularla ilgili sonuçta herkesin bir kendi görüşünü belli etmesi de lazım ama şaşırdım ne yapacağımı.birazda bu olaylara karışmakta istemiyorum yok sen Y lisin yok sen X lisin okulda böyle şeyler çok oluyor yaaaa.

düşüncelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

ben siyasetle ilgilenmiyorum de cik isin icinden cünkü sonu yok. Seni cok iyi anliyorum bir batili olarak dogulularin arasinda yasadigim icin (yurt disinda cok ayrimcilik var) sürekli memleketim sorulur ve manidar sekilde kürtler askerler diye konu gider...

Sen bu tarz konular acildiginda konuyu degistir yada uzaklas o an

kimsenin görüşü kimseyi ilgilendirmez. sırf görüşün farklı diye senin insanlığını, arkadaşlığını bir kalemde çöpe atacak karaktersiz insan yürüsün gitsin. her görüşün iyi ve kötü yanları var, ben de bunu anlamayan ve tek bir görüşe körü körüne bağlanıp diğer görüşteki insanlarla kavga edip onları dışlayanlara sinir oluyorum.

evet sanırım böyle yapmak lazım ama bazen kendimi de içe kapanmış,görüşü belli olmayan,dış etmenlerden etkilendim mi diye düşünüyorum içimde yaşamak en doğrusu ama onlar böyle konuşunca sinirleniyorum belli de edemiyorum,o da zoruma gidiyor teşekkürler.

evet herkes birbirine saygı göstermeli,ne kadar da onun fikrinde olmasa bile.

Aynen katılıyorum, bunu açıkça söyleyen ben y partili adamla yan yana bile gelmem diyen adamla arkadaşlık için kasmam, ezikçe bir davranış içine giremem.

İstanbul Üniversitesi'nde misin ?

Son düzenleme:
tarafini herzaman belli etmeli insan cizgiler cekilebilsin diye..kimseyle tartisman gerekmez bosver din dil siyaset ayrimciligi insanla ne isin olsunki..

Bu zihniyete sahip bir insanın arkadaşlığı sana ne kazandırabilir ki sen onun senin düşüncene saygı göstermeyip seninle olan arkadaşlığını bitirmesinden çekinerek kendinden, düşüncelerinden ödün veriyorsun anlayamadım.

haklısın sadece ortamı kurmuştuk arkadaşlığımız çok iyi.ama o konulara girip kendimi de üzmek istemiyorum.aslında görüşün neyse belli etmelisin ama işte bulunduğun ortam zorsa edemiyorsun belkide.

Aynı okuldaymışız merak ettim hangi bölümdesin ki sen çok olmaz böyle şeyler bizim okulda ama

okulda büyük bir sorunun yaşanmasını istemiyorum birazda ondan çekiniyorum.annemgilde böyle konulara girme dedi.okulda derslerimi etkilesin de istemiyorum birazda ondan yoksa ben tavrımı belli eden bir insanım ama bu konuda çok zor yani açıkcası ne onları savunup evet haklısınız diyorum nede görüşümü belli ediyorum.

Aynı okuldaymışız merak ettim hangi bölümdesin ki sen çok olmaz böyle şeyler bizim okulda ama

ben ankara derken şehir olarak söyledim yoksa başka üniversite benim...

Son düzenleme:
savunduğun görüşte çok radikal değilsen sorun olmaz bence gelişine vur atacağın adımın artısını eksisini iyi hesapla bu işten zararlı çıkma okul bitince kafana yatmazsa görüşmezsin bu arkadaşlarınla

bende aynı şeyleri düşünüyorum aslında zaten derste konuşmuyoruz,haftasonları görmüyorum,birde bayramlar-tatiller deyince anca okul zamanı görüyorum o yüzden açmayacam bu konuları artık.arada bir yemek aralarında falan işte konuşuyoruz.

biz kesinlikle y partili birinin yanında durmayız derken onlar sizi zaten silmiş. y veya x ne tarafta olduğunuzu bilmiyorlar ve böyle ulu orta bir şey söylüyorlar demek ki siz orada olmuşsunuz olmamışsınz umurlarında değil hala neden onların yanında olmak istiyorsunuz ki?

neden onların yanındayım. çünkü ortamdan ortama değişebilir bu tür olaylr adımın böyle olaylara karışmasınıda istemiyorum durduk yere sorun çıksında istemem yani onun dışında onlarla çok iyi anlaşıyorum yaşam tarzı olsun,kitap tarzları,yemek zevklerimiz ,çalışmalarımız,siyasi görüş dışındaki görüşlerimizv.s yani çoğu şeyimiz benzer sırf bu yüzden onlarlayım.yani okulda yalnız takılmak sorun değil ama işte zaten görüş konusunda çok baskında değilim sadece savunuyorum yada savunmuyorum şeklinde benim o kadar katı değilimdir.belki benim kendimden ödün verip,kendi görüşlerimi söyleyemediğim için bir çok tanım yapabilirsiniz ama bazen o kadar zor oluyor ki bilemiyorum açıkcası.kendimi derslere verip kimin görüşü şöyle böyle diyede ilgilenmediğimdendir belkide.neyse yine de teşekkürler.

Son düzenleme:
Bizler insanız,insan çok geniş bir kavram.Bizler hata yaparız,savaşırız,severiz.Bize yakışan sıfata göre davranmamız gerçekten çok güç elbette ama önemli olan buradaysak neden burada olduğumuzu bilmek gerekir ve de ona göre davranmak,insanlığımızı kaybetmeden...X ve ya Y partili olup olmamanız önemli değil.Önemli olan doğruluğuna inandığınız görüşler,durumlar için mücadele etmeniz.Siz de görüşünüzü açıklayın , yalnız açıkladığınız zaman karşı tarafın görüşlerinin neden iyi olmadığını da savunmalısınız ki karşı taraf haksızsa eğer o görüşü savunamamalı.
Hayatta en tehlikeli düşmanımız cehalettir.O yüzden bırakın da sizi görüşlerinizden dolayı sevmeyeceklerse sevmesinler.Araçsal ilişkiler kuran insanlar empatiden yoksundurlar,sorgulamadan kuralları kabul ederler.Size olumlu anlamda bir şey katmazlar.Bizlerin toplumu anlaması, iyi ve kötü yönleriyle karşılıklı saygıya dayanarak yargılaması ile gerçekleşir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…