O geline ettikleri hakaretler ve muameleye bakarak şöyle tahmin ettim; düşük seviyede ve kotu niyetli insanlar? Kompleks de vardir yuksek ihtimal? Her seyi anlamak istedikleri gibi anlayan,oraya buraya ceken ve insanlara deger vermeyen tipler sanki.. Cok cikarim yaptim sanirim : )Bu soruyu aslinda annem icin soruyorum, kendisi kararsiz durumda.
Bir kac senedir gorusmeyi kestigimiz bir kardesi (dayim) ve onun esi yengem var. Sebepse ogullari ilk evliligi oldugu halde evlenip ayrilmis ve cocugu olan bir kadinla evlenmesi uzerine destek verdigimiz icin bize cephe aldilar. Gelinlerinin evlenip ayrilmis olmasini kaldiramadilar bir turlu ve surekli or.... fa.... turevlerini iceren hakaret asagilama vs. yaptilar ve annemler de kuzenime sahip cikti. Ciktigi icin de olaylar oldu uzatmiyim. Araya baya sogukluk girdi.
Simdi bunlarin bir de kizi var. Evli ve 2 kiz cocuklari var. Kucuk kizi daha 1 yasinda. Bugun ogrendik ki kuzenim baska birine kacmis. Asik olmus, orada daha mutluymus falan filan.
Iste burada annemin kararsizligi basliyor. Sonucta o da kendi yegeni, cok uzuldu. Acaba dayimi arayip teselli verse yanlis anlasilir mi, aramasa zor gunumde yanimda olmadin der mi? Sonucta insanlarin tepkileri onceden kestirilemiyor, hele boyle bir durumda.
Siz olsaniz ne yaparsiniz?
Anneniz gayet iyi niyetli ve tabiri caizse "sağlam kadın". Kötü insanlar, kötü deneyimler için iyilikten vazgeçmemek lazım. Bence arasın, kardeşi sonuçta. Ha istemezlerse bu onların kaybıdır. Bir de aramadığı için ileride vicdan azabı yaşayabilir.
O geline ettikleri hakaretler ve muameleye bakarak şöyle tahmin ettim; düşük seviyede ve kotu niyetli insanlar? Kompleks de vardir yuksek ihtimal? Her seyi anlamak istedikleri gibi anlayan,oraya buraya ceken ve insanlara deger vermeyen tipler sanki.. Cok cikarim yaptim sanirim : )
Durum boyle ise, annenin yardim istediginin de "laf ariyo ondan ilgileniyo" diye anlaşılmasından cekindim acikcasi..
Hiçbir şekilde görüşmüyorsa aramasina gerek yok ama düğünlerde falan karsilasip konusuyorsa arayabilir.
Eski esimin ailesi canlandi birden nedense,konuyu okudugumda.. Aslinda ordan yola cikarak tahminlerde bulundum..Ama tam tersi dusunurlerse? Ki o kapasitede insanlar.
Yani tam nokta atisi. Cunku kendileri birinin kotu bir durumu oldugunda zafer kazanmis edasiyla hemen olayin ortasina biterler. Mesela bir akrabalarinin kizi annesinin evine donmus, esiyle anlasamamis. Resmen gulerek anlattilar. Baska bir kuzenim nisanlisina kacmisti, her gun aramislar ne gelismeler var diye eglencelik...
Tahmin ettigim gibi tiplerse, ıslah olmaz boyleleri.. Yine kendilerini aklayip milleti karalayip karsidakileri hasta ederler.. Normal insan tepkisi bekliyoruz ama husran..Ben arayıp teselli etmeye çalışırım.Ters teperse telefon elimde yani eyvallah der kapatırım.
Şöylede bir durum var; belki bu olay kırılma noktalarıdır ve uzun dillerini kısaltıp sakin kalmayı başarırlar.aradaki buzlar erir.
Bu soruyu aslinda annem icin soruyorum, kendisi kararsiz durumda.
Bir kac senedir gorusmeyi kestigimiz bir kardesi (dayim) ve onun esi yengem var. Sebepse ogullari ilk evliligi oldugu halde evlenip ayrilmis ve cocugu olan bir kadinla evlenmesi uzerine destek verdigimiz icin bize cephe aldilar. Gelinlerinin evlenip ayrilmis olmasini kaldiramadilar bir turlu ve surekli or.... fa.... turevlerini iceren hakaret asagilama vs. yaptilar ve annemler de kuzenime sahip cikti. Ciktigi icin de olaylar oldu uzatmiyim. Araya baya sogukluk girdi.
Simdi bunlarin bir de kizi var. Evli ve 2 kiz cocuklari var. Kucuk kizi daha 1 yasinda. Bugun ogrendik ki kuzenim baska birine kacmis. Asik olmus, orada daha mutluymus falan filan.
Iste burada annemin kararsizligi basliyor. Sonucta o da kendi yegeni, cok uzuldu. Acaba dayimi arayip teselli verse yanlis anlasilir mi, aramasa zor gunumde yanimda olmadin der mi? Sonucta insanlarin tepkileri onceden kestirilemiyor, hele boyle bir durumda.
Siz olsaniz ne yaparsiniz?
Anneniz prensipte iyi ama gercek hayatta kotu birsey yapmis anne baba ile ogul arasina girmemeliydi bence hele ki boyle bir durumda, hos belliki sizin kuzen maymun istahliymis belki anne babasi ogullarini annenizin yegenini tanidigindan daha iyi tanidiklari icin karsi cikmislardi zamaninda. Anneniz simdi ne yapsa ters tepecek, kardesinin yaninda olmak icin arasa direk sen sebep oldun diyecekler burasi besbelli yani.. Cok zor bir durum..
Keske kuzeniniz daha akli basinda kararlar alsaydi daha dengeli bir insan olsaydi.. Inanin boyle insanlar aileleri dagitmak ve anne babasinin fani omrunu curutmek icin dunyaya gelmisler gibi hissediyorum ben..
Anneniz yanlis yapmis ama sonucta yegeninin adam oldugunu dusunerek arkasainda durmus boyle maymun istahli tutarsiz biri oldugunu bilse sanirim hic karismazdi. Kardesi ona kizar eder ama asil kusurun kendi oglunda oldugunu da bilir icten ice.
Kotu laflar duymaya hazirsa tabiki arasin konussun kardesiyle en azindan usuntusunu belli etsin.
Anladım ben sizi haklısınız ama yinede adım atan taraf olmaktan yana kullanırdım.üstümden vebali kalksın derdim. karşımdaki anlamasa bile Allah bilsin yeter.Tahmin ettigim gibi tiplerse, ıslah olmaz boyleleri.. Yine kendilerini aklayip milleti karalayip karsidakileri hasta ederler.. Normal insan tepkisi bekliyoruz ama husran..
Tamamen ilişkilerini kestilerse aramasina gerek yok ama mecburiyetinde bile olsa gorusuyorlarsa ağız ucuyla teselli edebilir.
Sanki biraz büyük konuşmalarının karşılığı gibi mi olmuş ne
Eski esimin ailesi canlandi birden nedense,konuyu okudugumda.. Aslinda ordan yola cikarak tahminlerde bulundum..
Aslinda hic aramasa diycem ama 'kardes' olmalari bağlıyor beni su an.. Gerci bu tipler, arasa kulp takar aramasa kulp takar.. En iyisi ici nasil rahat edecekse oyle yapsin Allah rizasi icin.. Onlar da ne anlarsa anlasin..
Kinadıkları şey beter bir şekilde başlarına gelmiş. İnşallah ders alırlar bundan sonra. Bence anneniz hiç de aramasın..
Ben arayıp teselli etmeye çalışırım.Ters teperse telefon elimde yani eyvallah der kapatırım.
Şöylede bir durum var; belki bu olay kırılma noktalarıdır ve uzun dillerini kısaltıp sakin kalmayı başarırlar.aradaki buzlar erir.
Bir kez daha anlıyorum kimseyi kesinlikle kınamayacaksın. Anneniz iyi niyetinden arar da karşı taraf iyi niyetli bakar mı şüpheliyim.
anneniz onları arayacağına onların annenizi araması lazım , özür dilemek ve hellallik istemek için.
Anneniz prensipte iyi ama gercek hayatta kotu birsey yapmis anne baba ile ogul arasina girmemeliydi bence hele ki boyle bir durumda, hos belliki sizin kuzen maymun istahliymis belki anne babasi ogullarini annenizin yegenini tanidigindan daha iyi tanidiklari icin karsi cikmislardi zamaninda. Anneniz simdi ne yapsa ters tepecek, kardesinin yaninda olmak icin arasa direk sen sebep oldun diyecekler burasi besbelli yani.. Cok zor bir durum..
Keske kuzeniniz daha akli basinda kararlar alsaydi daha dengeli bir insan olsaydi.. Inanin boyle insanlar aileleri dagitmak ve anne babasinin fani omrunu curutmek icin dunyaya gelmisler gibi hissediyorum ben..
Anneniz yanlis yapmis ama sonucta yegeninin adam oldugunu dusunerek arkasainda durmus boyle maymun istahli tutarsiz biri oldugunu bilse sanirim hic karismazdi. Kardesi ona kizar eder ama asil kusurun kendi oglunda oldugunu da bilir icten ice.
Kotu laflar duymaya hazirsa tabiki arasin konussun kardesiyle en azindan usuntusunu belli etsin.
İnsan ne oldum değil , ne olacağım demeli ..
Kötü bir durum. .
Annen ve dayının ilişkisine bağlı arayıp aramamak ..
Eger boyle insanlarsa ben aramazdim sanirim.Ama tam tersi dusunurlerse? Ki o kapasitede insanlar.
Yani tam nokta atisi. Cunku kendileri birinin kotu bir durumu oldugunda zafer kazanmis edasiyla hemen olayin ortasina biterler. Mesela bir akrabalarinin kizi annesinin evine donmus, esiyle anlasamamis. Resmen gulerek anlattilar. Baska bir kuzenim nisanlisina kacmisti, her gun aramislar ne gelismeler var diye eglencelik...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?