- 21 Ağustos 2015
- 31.859
- 96.712
- 598
- 37
Bu insanlarla aynı ortama sokarak siz de cocugunuza zorbalık yapıyorsunuz yalnız.İyi geceler herkese
Direkt konuya gireceğim ailemin yanına memlekete geldim
Annem kardeşlerim ablalarım herkes aşırı takıntılı eleştiri kabul etmeyen tipler
Kısa kısa örnekler vereyim
Misal çocukları canavar gibi hiç istemesem de o anda istemsizce yorum yapıyorum,bu akşam birinin çocuğunu diğer iki kişinin çocuğu ölesiye dövdü,dövülen çocuğun annesi orda yoktu,yapmayın yazık günah deyince anneleri “eee bazen de o dövüyor çocuğumuzu,çocuğuma dur demem “diyor ya da mesela birinin çocuğu erkek olmasına rağmen kızımın kafasındaki tokayı istiyor diye annesi tokayı bana çocuğuma sormadan söküp alıyor çocuğu için,asla yapmam ama illa alacaksa da izin alınır.
Veya diğerinin çocuğu telefonda oyun oynarken kızımın pür dikkat onu izlemesini istiyor annesi de çocuğunu destekliyor ben de çocuğuma hiçbir zaman hiçbir şeyi başkasının zoruyla yapmaması gerektiğini anlatarak büyüttüm.
Neyse işte Böyle yazınca da görüyorum zorbalar tamam ama anneme gelince bunlara maruz kalıyoruz eleştirince kabul etmiyorlar ben kabul etsem keyfim kaçıyor geldiğime pişman oluyorum falan..
Bu akşam da en son küçük çocuk (3yaş) abisinin köpek gibi havlamasını istedi (abi13yaş) abi de yapmayınca anne abi olan çocuğa bağırdı kızdı araya girdim yaptığın yanlış dedim
Vayy efendim sen kimsin de sen beni eleştiremesin de benim gibi iyi çocuk büyüten yok da bilmem ne delirdi
Buarada ben okul öncesi öğretmeniyim çocuk gelişimi psikolojisi hakkında iyi olduğumu düşünüyorum bu bahsettiğim abla kardeş kişileri ise bir kitap bile okumamış üstüne üstlük çocuğuna eşine annesine çok kolay hakaret edebilen döven kişiler..
Siz nasıl katlanıyorsunuz bu tiplere?