• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görüştüğüm kişiyle denklik durumumuz sorun mu

bizim toplumumuzun çok değişik bir kafası var
çocuk halkla ilişkiler okumuş siz eğitim fak. siz ODTÜ fizik öğretmenliği veya boğaziçi inglizce öğretmenliği filan okumadıysanız her ikisi de düz lisans bölümleri, ikiniz de ingilizceyi ancak kendiniz ekstra uğraştıysanız biliyorsunuz. belki siz bir tık daha lisede iyi notlar almışsınızdır.

ancak bu önemli değil toplum için
çocuk avukat ya da mimar olsaydı mesela
ancak bu işleri kıvıramıyor olsaydı
önemli değildi
zira titri avukatlık ya da mimarlık olacaktı
burada bir üye vardı kendi mimar eşi mimar. eşinin ödevlerini filan yapıp adamı mezun etmiş resmen. eşi çalışmıyordu asla. kadın çalışıp geliyordu adam evde akşama kadar oyun oynuyordu filan.

yine sizinki sanayi ustası değil "pasta şefi" filan olsaydı yine sorun yoktu
niyeyse (masterşef izlemekten herhalde) toplumda pasta tatlı işleri bi statülü algılanıyor
ama sanayi dedin mi herkes "ustam unut dedi romanları giyy dedii tulumlarıııı"
memlekette bir işçi olup işçi kalanlar sanayidekiler
beyaz yakaysan zaten işçi değilsin :D
worker'sın anacım işte bordrolu kölesin eninde sonunda
ama asgarinin bir tık üstü alan, fazla mesaisi bile olmayan zavallı plaza çalışanı kendini işçi sanmıyor bu ülkede. çok enteresan.

bu çocuk kendi işinde devam etseydi denktiniz. şimdi değilsiniz, bi bakın şu duruma yani...ne kadar mantıklı?

konuyu denklik değil de saatleri belirsiz, geliri düzensiz ben garanticiyim az olsun ama garanti olsun diye açsanız o ayrı bişey. mesele buysa memur bakın. zira özel sektörde işi ne olursa olsun garantisi olmayacak.

Oda okumuş
Oda kazanıyor
Aynı dilde aynı ülkede aynı dinde
Neyiniz denk değil
İlla beyaz yakalımı olması gerekiyor
Valla iyi bir usta doktor kadar kazanıyor
Bir fabrikada teknisyen mühendisten fazla kazanabiliyor
Teknisyeni tesisatçı ustası esnafı bu ülkede birçok memurdan daha iyi durumda

1 haftadır bir elektirikçi bulamadım
Kara borsa mübarek😅

Adam bana hiç güven vermedi.6 yıl geçmiş hala dikiş tutturamamış. İşin inceliği falan boş işler. 4 yıldır çalışıyorsun ne inceliği allasen! Beyin cerrahımı olcaksın
Ayrıca mezun olduğu bölüme devam etmemesinin nedeni de bence çok güzel bir mesaj veriyor. Şöyle ki; kim mezun olur olmaz tatmin edici bir maaş alabiliyor ki. İlk seneler iş öğrenilir tecrübe edinilir referans olurşturulur ki ileride bunlar bizim tercih sebebimiz olsun. Bu adam 2 yılda vazgeçmiş. Hani bu patronculuk oynamak isteyen,asla maaşlı patron altında çalışmak istemeyen, saçma sapan işlere parasını zamanını harcayan sıfırı tüketen tipler vardırya onları hatırlattı bana.senin sabit maaşın var. Bu adam iş kuracağım olmadı para lazım falan filan derken maaşın da gider.
Ben olsam asla güvenemezdim.
Ayrıca dediği gibi iş kursa bile ne tatilleriniz uyuyor ne çalışma saatleriniz. Yaz tatilinde o çalışacak sen ise tek başına kalacaksın.

kar ortagi dedin ama gelir durumu hakkinda bir bilgin var mi? sen eve 70 getirirken o 35 getirecekse sorun olur tabii ki. ama sen 70 getirirken o 100 getiriyorsa bence denklik vardir. sonucta ortaokul terk bir adam degil. beraber konusabiliyorsunuz da. hayata baktiginiz pencere benzerse neden olmasin ki?
bencr en büyük sıkıntı senin tatillerin cok onunsa hic yok olması . hele kendi isini kurarsa hic hic yok. ayrica senin ogleden sonralarin bos, haftasonlarin bos. oysa sanayici adam genelde haftasonu ya da mesai cikisi saatinde is yapar insanlarin bos vakti o oldugu icin.
e hal boyle olunca senin hayatın adamin vaktini ayirmasini beklemekle gececek. colukla cocukla da en fazla annene gidebilirsin memlekete, diger türlü hos karsilayacagini sanmiyorum adamin. "alin cocugu siz tatile gidin Ayselerle" falan diyebilecek biri mi? benim de sanayici sevdigim birkac kisi var. kuzenim,arkadasimin esi falan. hicbirinden bu cumle cikamaz.
ben bu kadar tatili bol bir meslekte olsam esimi bu kadar hep calisilan bir meslekten secmezdim . gencligimde vaktim ve param varken kocamla doya doya gezmek isterdim.
bir de zannetme ki isi kurup yanina iki iyi eleman cekerse artik evde daha cok durur, erken gelir vs diye. benim babamin da kendi isi, asla "eleman var nasılsa" rahatlığında degil her an musteriyle muhatap olan da o, elemanlari denetleyen de o, isi alan da o, hesap kitap ugrasan muhasebeciyle konusan da o... eleman olmasi etkilemiyor yani simdi eskisinden daha bile yogun.
ha bir de evlendiniz diyelim. o sanayici sehrini birakamaz. sen aileni, simdi çalıştığın- esinin dostunun oldugu sehri birakacaksin ve ailesiyle ortak is yapan bir adamla evleneceksin.
bu da cok kolay birsey degil senin kendi ailenden, sevdiklerinden herkes uzakken esinin kuvvetle muhtemel cok da bayılmayacagin ailesi her an yanibasinda olacaklar. bir tartisma yasasan esinin ortakligi bile bozulacak, abisiyle beraber is yaptigi icin bjrsey yasasa test cekemeyecek, abiye muhtaç
bilemedim🙄🙄🙄 bence denklikten baska soru isaretlerin de olmali
insanlarin ne diyeceğine takilman da bence sevgi ve sahiplenme eksikliginden. sen kendi icinde daha benimseyememissin adami (ki cok normal daha yenisiniz ustelik uzak mesafe) . ne zaman ki sen emin ol insanlarin fikirleri önemini yitirir.

ayhhh🙄
ikiniz de üniversite mezunusunuz denk olmayan ne? sevmiyorsanız ayrılın adamı da yormayın. ıncık cıncık meseleler.
elalem her şeye bi şey der. kendi aklınız fikriniz yoksa ilişki yaşamayın zaten.
herkes kendini o kadar yükseklerde görüyor ki hayret ediyorum. böyle sürekli her şeyde denklik ararsanız kimseyle olamazsınız. avukat birini bulsanız bu sefer de siz ona denk değilsiniz ne olacak? tartı hesabı yapar gibi ilişki mi yaşanır

ayhhh🙄
ikiniz de üniversite mezunusunuz denk olmayan ne? sevmiyorsanız ayrılın adamı da yormayın. ıncık cıncık meseleler.
elalem her şeye bi şey der. kendi aklınız fikriniz yoksa ilişki yaşamayın zaten.
herkes kendini o kadar yükseklerde görüyor ki hayret ediyorum. böyle sürekli her şeyde denklik ararsanız kimseyle olamazsınız. avukat birini bulsanız bu sefer de siz ona denk değilsiniz ne olacak? tartı hesabı yapar gibi ilişki mi yaşanır
erkeğin daha prestijli kabul edilen bir işinin olması sorun olarak görülmüyor ülkemizde
sorun görülen kadının işinin üstün olması, her zaman için bu böyle.
adam avukat olsa zaten sorun yok - adam avukat olup para kazanamıyor olabilir, işçi avukatsa mesela, ama olun öyle bile olsa sorun addedilmiyor bu.

çocuk halkla ilişkiler okumuş siz eğitim fak. siz ODTÜ fizik öğretmenliği veya boğaziçi inglizce öğretmenliği filan okumadıysanız her ikisi de düz lisans bölümleri, ikiniz de ingilizceyi ancak kendiniz ekstra uğraştıysanız biliyorsunuz. belki siz bir tık daha lisede iyi notlar almışsınızdır.

önemli değildi
burada bir üye vardı kendi mimar eşi mimar. eşinin ödevlerini filan yapıp adamı mezun etmiş resmen. eşi çalışmıyordu asla. kadın çalışıp geliyordu adam evde akşama kadar oyun oynuyordu filan.

niyeyse (masterşef izlemekten herhalde) toplumda pasta tatlı işleri bi statülü algılanıyor
ama asgarinin bir tık üstü alan, fazla mesaisi bile olmayan zavallı plaza çalışanı kendini işçi sanmıyor bu ülkede. çok enteresan.

bu çocuk kendi işinde devam etseydi denktiniz. şimdi değilsiniz, bi bakın şu duruma yani...ne kadar mantıklı?

konuyu denklik değil de saatleri belirsiz, geliri düzensiz ben garanticiyim az olsun ama garanti olsun diye açsanız o ayrı bişey. mesele buysa memur bakın. zira özel sektörde işi ne olursa olsun garantisi olmayacak.
şundan 1 sene önce birine mesleğini sorup dansçıyım cevabı alsaydık "o ne ya,hobi değil mi o?" falan derdik. Şimdi Manifest çıktı bütün gençler dans kurslarına akın ediyor. Gruptaki kızların işi de dansçılık ama milyonlar kazanıyorlar. Masterchef'ten sonra da aynısı oldu. Yarın sanayi ustaları yarışması çıkarsa millet ona akın eder:d sokma kafalılar ülkesiyiz

İyide adam okulu bırakmamış , ilkokul terk değil bişiy değil zaten üniversite mezunu. Kültürümüz farklı diyorsanız ona bişiy diyemiyorum ama iyi anlaşıyoruz diyorsunuz . Bu ülkede esnaf olmak çok zor ama yaptığı işte çok karlı. Valla bi cam değişiyor bi kapı yapıyor falan dünya para ödüyoruz. Herkes ekmeğinin peşinde olduğu sürece sorun yok ama sizin aklınıza yatmayan şeyler varsa en baştan yok diyin. İçinize sinmesi de çok önemli.

şundan 1 sene önce birine mesleğini sorup dansçıyım cevabı alsaydık "o ne ya,hobi değil mi o?" falan derdik. Şimdi Manifest çıktı bütün gençler dans kurslarına akın ediyor. Gruptaki kızların işi de dansçılık ama milyonlar kazanıyorlar. Masterchef'ten sonra da aynısı oldu. Yarın sanayi ustaları yarışması çıkarsa millet ona akın eder:d sokma kafalılar ülkesiyiz
aynen bir master of sanayi yarışması çıkar
2 tane şiveli doğulukaradenizli, 2 tane kaslı yakışıklı daddy/moomy issue'leri olan, 1-2 tane de dövmeli sarışın cool delikanlı koyarlar araya da 1 tane genç/masum 1 tane bekar/cevval anne kadın usta atarlarsa en popüler meslek CNC torna tesviye kaynak filan olur.

Bi kuzenim doktor uzmanlık vs yapmadı zorunlu görevini yaptı ilaç şirketine girdi kazancı oldukça iyi statüsü de iyi. Evlendiği kız üniversitede okumak için okumuş aileden zengin esnaflık yapıyor mutlular. Diğer kuzenim üniversiteyi bıraktı uzman çavuş oldu. 22 yaşında uzman çavuş oldu o zamana göre maaşı iyiydi epey 5-6 sene çalıştı istifa etti kendine sanayide dükkan açtı. öyle pis işi yok kaplama tesla için aksesuar vs satıyor. kazancı gayet iyi şuan 34 yaşında evi var arabaları var. çalışkandır tamamen sıfırdan bi iş ailede çevrede esnafın e si yok gerçekten sevdiğim nadir insanlardan yakınız epey. Sayesinde sanayici çevre yaptım tamam kazançları çok iyi. çalışma saatleri uzun. kendi işi ne kadar çalışırsa o kadar kazanıyor. herkese emanet edip işi gidemez. Aileden gelmiyorsa sıfırdan tutulmaları da zor oluyor. Eskiden sevgilisi vardı uzman çavuş olmasını beğenmiyordu. Şehir şehir gezemem diyordu. Ayrıldılar sonra sanayici oldu barıştılar bu sefer düzensiz gelirin var ben bunu istemem düzgün bi işe gir paramedik itfaiyeci vs ol diyordu yine ayrıldılar. Kız daha atanamadı bu arada 30 yaşında vardır kuzenim de farklı maceralarda hayat derdi yok 2 3 seneye birini bulur evlenir. O kız macera istemiyorum diyordu tatilimiz beraber olsun vs hak veriyorum ne diyeyim ben de istemezdim yetişkin yaşımda sıfırdan iş kurmaya çalışan adam ne olacak belli değil burada da bu sıkıntı ne olacak uzayacak mı kısalacak mı? Borç içinde evleneceksen ne anlamı var işinin oturması kaç sene sürecek belki batacak. Oturmuş işi olsaydı önemi yok derdim sanayide çalışan kadınlar bile çok. Sen neye takıntı yapıyorsun ben öğretmenim o sanayici mi yoksa ben uzamam kısalmam işim garanti param garanti bu riske giremem mı? Ben öğretmen olsam öğretmen eş isterdim valla tatili bol sonuçta beraber bol bol vaktiniz olur esnaf adamla zor olur. Sen haftasonu evdesin onun işi en çok o zaman yoğun.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, biriyle görüşüyorum. Kendisi halka ilişkiler okumuş. 2 yıl kadar çalışmış kurumsal hayatta. Para biriktiremediği için ve çalışma koşullarına göre maaşını az bulduğu için başka bir alana yönelmek istemiş. O esnada abisi sanayi işinde ve gel beraber çalışalım demiş. En baştan tabandan başlamış. 4 yıldır abisiyle çalışmaya devam ediyormuş. Dükkan abisinin kendisi kar ortağı. Kendi dükkanını işini kurmak istiyor ama esnaflık ve işin inceliklerini daha çok öğrenmek istiyorum aklıma uygun güvenilir bir ortakla açarım diyor. Abisi ile arası pek iyi değil şu an ve bu yüzden zamanla tamamen bağımsızlaşmak istiyor. Fakat kısa vadede değil de uzun vadede iş kurma durumu olacak belli ki. Parasını toplamaya ekstra harcamalardan kaçınmaya çalışıyor. Mücadele ve çalışma azmi olduğunu fark ediyorum konuşmalarından. Kısacası şu an sanayi ustalığı yapıyor.

Ben ise öğretmenim. Birkaç arkadaşım denk olmadığımızı ifade etti. Toplum içerisinde öğretmen ve sanayi ustalığının denk görülmeyeceğini karşımdaki kişinin daha işle ilgili düzeninin olmadığını ve zaman alacağını dediler. Şu an anladığım kadarıyla fena kazanmıyor ama kendi işini düzenini kurma konusunda aklındaki hedefler için 4-5 yıl kadar zamanı var. Evlilik ihtimali olursa da İstanbulda yaşamam gerekiyor nerede nasıl yaşarız bu da ayrı bir soru işareti.

Sohbetimiz güzel akıcı keyif alıyorum bana güven veriyor. Farklı şehirlerdeyiz ve sık sık görüşme imkanı olmuyor, yoğun çalışıyor. Cumartesiler de sanayide ancak pazar günleri tatili var. Benim aklımda hep memur ya da öğretmen bir eş olsun düşüncesi vardı. Fakat bu kişiyle de ayrı bir çekim hissettim. Bazı özellikleri iletişimi, uyanıklığı, dışa dönüklüğü vs. devam ettirdim beni kendine çekti mücade ruhu azmini çekici buldum.

Biraz karışık oldu ama neler düşünüyorsunuz bu konuda ?
Davul bıle dengı dengınd sen erken çıkıcan işten o 8 den önce dukkanı kapatamıcak. Bıde işi bıle yok. Evet sanayı ustaları ısı tutturduğu nda çok ıyı kazanır. Ama memurların hayatına göre deıl o insanlar. Hep yalnız kalacaksın sureklı calısacak. Ha insan gıbı bır adamsa sıkıntı yok ama sanayıdekı ınsanların çok çapkın ve ıckı ıctını duymuştum. Tabıkıde ıyılerıdevardır her meslek de olduğu gıbı sakın yanlıs anlamayın. Sana en uygunu işini gücünü bulan olmalı

Benim cevremde var boyle bir ornek..şöyle anlatiyim kadin hakim kocasi tekel bayi isletiyor ben açık ogretim sinavlarina gittigimde kadin da kocasini getiriyordu sinava okulu bitirsinde kpss ye calisacak falan diye anlatiyordu..10 yillik evliler 2 cocuklari var disardan bakinca bi sorunlari varmis gibi görünmüyordu ama tabi cevrede bu durum konusulur biri hakim biri tekelci diye onemli olan sizin bunlara kulak asmamaniz

statu dedıgın egıtımle artmıyor sadece. Bakıyorsun adama cok ıyı bolum okumus ıyı de para kazanıyor ama ne kıtap okuyor ne muzık bılıyor ne tıyatroya gıdıyor. Genel kulture daır merak sıfır. Felsefe, sosyolojı, pskılojı bılmez ama 4 yıllık egıtım almıstır, doktora yapmıstır cok ıyı derler.
Bırak egıtımı ortak yonlerınız var mı onlara bak. Adam da merhamet duygusu var mı? Senı sevıyor mu? Bunlara bak

Atalar hiç boş konuşmamış. Davul bile dengi dengine demiş. Maddiyattan öte, manevi uyum önemli. Ama bir yerde maddiyat da iişin içine ister istemez giriyor. Siz sorun etmesenizde eş dost çevre. Ne kadar kazandığı, ne kazandığı önemli dğeil. Önemli olan bir iş icra ediyor olması ve çalışma hayatına dahil olması. Misalen temizlik görevlisini küçümserler. Eğer varya o küçümsedikleri bir hafta iş bıraksın, özür dileyerek sölüyorum b.. götürür mahalleyi, semti. Bir süre sonra da zaten mikroplardan salgın hastalık vs. doğar. Herkes doktor mühendis olsa, sokakları kim temizleyecek? Arabaları kim tamir edecek? Ekmeği kim pişirecek? Meyveyi sebzeyi kim ekecek?

Maddi uyumsuzluklar, mesleki uyumsuzluklar giderilir. Ama önemli olan, manevi uyumsuzluklar. Bundan önceki sevgilim gerçekten çok zengindi. Ama ilesi kendini beğenmiş, milleti hor gören biriydi. Tanıdıkça, eski sevgilimin de ailesine benzer olduğunu gördüm ve o yüzden ayrılmıştım. Bana huzur vermedikten sonra, hor gördükten sonra, dünyaları verse ne yapayım?

Arkadaşlar merhaba, biriyle görüşüyorum. Kendisi halka ilişkiler okumuş. 2 yıl kadar çalışmış kurumsal hayatta. Para biriktiremediği için ve çalışma koşullarına göre maaşını az bulduğu için başka bir alana yönelmek istemiş. O esnada abisi sanayi işinde ve gel beraber çalışalım demiş. En baştan tabandan başlamış. 4 yıldır abisiyle çalışmaya devam ediyormuş. Dükkan abisinin kendisi kar ortağı. Kendi dükkanını işini kurmak istiyor ama esnaflık ve işin inceliklerini daha çok öğrenmek istiyorum aklıma uygun güvenilir bir ortakla açarım diyor. Abisi ile arası pek iyi değil şu an ve bu yüzden zamanla tamamen bağımsızlaşmak istiyor. Fakat kısa vadede değil de uzun vadede iş kurma durumu olacak belli ki. Parasını toplamaya ekstra harcamalardan kaçınmaya çalışıyor. Mücadele ve çalışma azmi olduğunu fark ediyorum konuşmalarından. Kısacası şu an sanayi ustalığı yapıyor.

Ben ise öğretmenim. Birkaç arkadaşım denk olmadığımızı ifade etti. Toplum içerisinde öğretmen ve sanayi ustalığının denk görülmeyeceğini karşımdaki kişinin daha işle ilgili düzeninin olmadığını ve zaman alacağını dediler. Şu an anladığım kadarıyla fena kazanmıyor ama kendi işini düzenini kurma konusunda aklındaki hedefler için 4-5 yıl kadar zamanı var. Evlilik ihtimali olursa da İstanbulda yaşamam gerekiyor nerede nasıl yaşarız bu da ayrı bir soru işareti.

Sohbetimiz güzel akıcı keyif alıyorum bana güven veriyor. Farklı şehirlerdeyiz ve sık sık görüşme imkanı olmuyor, yoğun çalışıyor. Cumartesiler de sanayide ancak pazar günleri tatili var. Benim aklımda hep memur ya da öğretmen bir eş olsun düşüncesi vardı. Fakat bu kişiyle de ayrı bir çekim hissettim. Bazı özellikleri iletişimi, uyanıklığı, dışa dönüklüğü vs. devam ettirdim beni kendine çekti mücade ruhu azmini çekici buldum.

Bu adam da sen de lisans/ ön lisans mezunu değil mi? Yani adamın bir eğitim öğretim geçmişi var. Kaldı ki her şey bu da değil, eşeklik baki de kalıyor bazen. Önemli olan karşıdaki insanın gorgusu, saygısı, sevgisi, insanlara olan yaklaşımı, kendiniz veya her şey ile ilgili oturup bir şey konuşup konusamamaniz bunlari ölçüp tarttiniz mi?
Ayrıca adamın geliri o denk olamayacağı (!) beyaz yakalı ve memurlardan kat kat fazla olacak bunu biliyorsunuz değil mi? Bence bana göre sorun olacak kısım adamın iş anlaminda tam olarak ne istediğini bilmediği, yani durumu belirsiz olmasi olabilir.

önemli değildi

O mimar çifte ne oldu acaba ya hatırlıyorum adam işe girmiyordu ailesi kiralarını ödüyordu

Valla bu devirde çok gördüm okuyup iyi bir meslekte olup da saygıdan, sohbetten, insanlıktan bir haber kişiler yine çok gördüm sanayide veya başka bir yerde dükkanı olup da mükemmel insanlar.. kısaca artık eskisi gibi okumanın falan çok bir artı olduğunu düşünmüyorum. Ki ben de öğretmenim :) önemli olan insanın kişiliği. Siz onun mesleği ile değil onunla evleneceksiniz. Ekonomi, geçim tabi önemli. İnsan geçinmek için çalışır. Eğer azimli ve çalışkan biriyse sanayi ustası olmak ile başka bir işte çalışmak arasında ne gibi bir fark var ki? Parasını helal şekilde kazanan, el emeği olan, insanlara da hizmet eden bir iş yani. Üstelik şu an sanayicilerin kazandığı parayı kazanamayan doktor var eğer mesele paraysa. Kısaca işine gücüne bakan ev geçindirebilecek düzgün yapıda biriyse ve kafanız uyduysa mesleğinde bence bir problem yok hatta ileride sizden çok kazanabilir 😂 siz sadece karakterine ve aranızdaki çekime odaklananın derim..

Eğitim açısından denk değilmişsiniz gibi durmuyor. Kazancını da alnının teriyle kazanıyor bu açıdan sıkıntı yok. Bence tek sıkıntı abiyle (ya da ortak) çalışması. Yapacağım, edeceğim kısmı biraz nasip. Olmazsa nasıl olur diye düşünmek lazım.

İkiniz de üniversite mezunusunuz. Erkeğin kadından az kazandığı evliliklerde sorun olabiliyor öyle nir şey de yok.Sanayi ustası öğretmenden her türlü fazla kazanır hani gelirde de dengesizlik olmaz. Mesleğinin adı o vibe ı veriyor ama denk olmamak durumu değil bu. Siz de dükkana ortak, otomativ sektöründe esnaf diye değiştirin dilinizi zihninizi. Sizin de kafanıza takılmış belli ki. Milet çok sever dramayı. Yok bu olmamış demeyi.

Back
X