- 25 Aralık 2020
- 6.691
- 24.013
- 298
- 41
- Konu Sahibi kalemkutulu
bizim toplumumuzun çok değişik bir kafası var
çocuk halkla ilişkiler okumuş siz eğitim fak. siz ODTÜ fizik öğretmenliği veya boğaziçi inglizce öğretmenliği filan okumadıysanız her ikisi de düz lisans bölümleri, ikiniz de ingilizceyi ancak kendiniz ekstra uğraştıysanız biliyorsunuz. belki siz bir tık daha lisede iyi notlar almışsınızdır.
ancak bu önemli değil toplum için
çocuk avukat ya da mimar olsaydı mesela
ancak bu işleri kıvıramıyor olsaydı
önemli değildi
zira titri avukatlık ya da mimarlık olacaktı
burada bir üye vardı kendi mimar eşi mimar. eşinin ödevlerini filan yapıp adamı mezun etmiş resmen. eşi çalışmıyordu asla. kadın çalışıp geliyordu adam evde akşama kadar oyun oynuyordu filan.
yine sizinki sanayi ustası değil "pasta şefi" filan olsaydı yine sorun yoktu
niyeyse (masterşef izlemekten herhalde) toplumda pasta tatlı işleri bi statülü algılanıyor
ama sanayi dedin mi herkes "ustam unut dedi romanları giyy dedii tulumlarıııı"
memlekette bir işçi olup işçi kalanlar sanayidekiler
beyaz yakaysan zaten işçi değilsin
worker'sın anacım işte bordrolu kölesin eninde sonunda
ama asgarinin bir tık üstü alan, fazla mesaisi bile olmayan zavallı plaza çalışanı kendini işçi sanmıyor bu ülkede. çok enteresan.
bu çocuk kendi işinde devam etseydi denktiniz. şimdi değilsiniz, bi bakın şu duruma yani...ne kadar mantıklı?
konuyu denklik değil de saatleri belirsiz, geliri düzensiz ben garanticiyim az olsun ama garanti olsun diye açsanız o ayrı bişey. mesele buysa memur bakın. zira özel sektörde işi ne olursa olsun garantisi olmayacak.
çocuk halkla ilişkiler okumuş siz eğitim fak. siz ODTÜ fizik öğretmenliği veya boğaziçi inglizce öğretmenliği filan okumadıysanız her ikisi de düz lisans bölümleri, ikiniz de ingilizceyi ancak kendiniz ekstra uğraştıysanız biliyorsunuz. belki siz bir tık daha lisede iyi notlar almışsınızdır.
ancak bu önemli değil toplum için
çocuk avukat ya da mimar olsaydı mesela
ancak bu işleri kıvıramıyor olsaydı
önemli değildi
zira titri avukatlık ya da mimarlık olacaktı
burada bir üye vardı kendi mimar eşi mimar. eşinin ödevlerini filan yapıp adamı mezun etmiş resmen. eşi çalışmıyordu asla. kadın çalışıp geliyordu adam evde akşama kadar oyun oynuyordu filan.
yine sizinki sanayi ustası değil "pasta şefi" filan olsaydı yine sorun yoktu
niyeyse (masterşef izlemekten herhalde) toplumda pasta tatlı işleri bi statülü algılanıyor
ama sanayi dedin mi herkes "ustam unut dedi romanları giyy dedii tulumlarıııı"
memlekette bir işçi olup işçi kalanlar sanayidekiler
beyaz yakaysan zaten işçi değilsin

worker'sın anacım işte bordrolu kölesin eninde sonunda
ama asgarinin bir tık üstü alan, fazla mesaisi bile olmayan zavallı plaza çalışanı kendini işçi sanmıyor bu ülkede. çok enteresan.
bu çocuk kendi işinde devam etseydi denktiniz. şimdi değilsiniz, bi bakın şu duruma yani...ne kadar mantıklı?
konuyu denklik değil de saatleri belirsiz, geliri düzensiz ben garanticiyim az olsun ama garanti olsun diye açsanız o ayrı bişey. mesele buysa memur bakın. zira özel sektörde işi ne olursa olsun garantisi olmayacak.