Gothic Bayanların Tanışma & Kaynaşma Platformu!

syyskuu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2013
321
8
0
İstanbul
Bayanlar selamlar! Başlıktan da anlaşılacağı gibi Gotik Kültürüne gönül vermiş biriyim. Türkiye'de gerçek goth bulmak çok zor. Öyle ki bir çoğu hala gotik kelimesini satanistlikle, şeytana tapmakla ile karıştırıyor. Halbuki bilmiyorlar ki gotik klasik dönemlerden beslenen ve 80'lerde boy gösteren bir akım. 25 küsür çeşidi var ve gotiklerde renkli giyer :) Ben bu ortamda bilen bilmeyen herkese edindiğim bilgiler ışığında rehberlik etmek, yeni şeyler öğretmek istiyorum. Elbette benim gibi bu kültüre sevdalı bayan arkadaşlarımı da yardıma çağırıyorum. 22 yaşındayım ve İstanbul'da yaşıyorum.Türkiye'de gotik giyinmek, eğlenmek diğer ülkelere göre oldukça zor. Türkiye'de gotik çalışan bir kaç mağaza gotik adı altında metal ve spor satmakta. Yani gerçek manada korse için çalışan bir tek mağaza bile yok. Olanlar online çalışmakta, bir dükkan varlığı oluşturamamaktadır. Ben şanslı azınlıktayım, çünkü babam eski bir bayan terzisi. Ben de onun yaptıklarını göre göre makine kullanmayı öğrendim ve kumaşlar alıp kendi gotik elbiselerimi, kostümlerimi dikmeye başladım. Ayakkabılarımı da yaptırıyorum ya da çok istediğim bir model bulduysam yurt dışından getirtiyorum. Gerçek gotik bir kaç arkadaşım var, yani en azından oturup aynı şeylerden söz edebileceğim bir kaç arkadaş. Ama oda 1 elin parmak sayısını geçmiyor :) Aranızda 22 yaşına gelmiş, hala gotikim diyorsun ergen misin diyenleri de duyuyorum ve anlayışla karşılıyorum. Haklısınız, çünkü siz daha çok gotik olarak baby bath goth'ları gördüğünüz için bizler size çocukça geliyoruz. Ama bu akımın yalnızca bir moda olmadığını, bir kültüre sahip olduğunu, mimarinin bile gotik'e çok şey borçlu olduğunu söylemek isterim. Nitekim, bu zaten sonradan öğrenilen ya da yaşanılan bir durum değil. İnsanların estetik duygusu doğdukları andan itibaren bilinçlerinde şekillenir. Dolayısıyla bu tıpkı birinin A kişisini sevip diğerinin T kişisini sevmesi kadar olağan ve mümkün bir şey. Düzenli olarak buradan sizlere bu tabuyu kırmak ve gotik kelimesinin içerisinde neler barınır onu anlatmak için paylaşımlar yapacağım. Aramıza katılacak arkadaşlarıma şimdiden koskocaman bir hoşgeldin diyorum. Okuyan, beğenen ve ziyaret eden tüm hanımlara ise çok çok teşekkür ediyorum.
Sevgiyle ve sağlıkla kalın!
^^
 
yanı bu kültüre ait oldugunu nasıl anladın yada nerden ılgını cektı..kac yasında merak saldın??
 
Epey ilgimi çeken bir tarz. Zamanında çokta kullandığım şimdi bu hamile halimle hiçte hoş durmayacakta bir tarz dinlediğim müzik tarzından ötürü çevremde çok böyle kişi oldu 10 yaşından beri death metal dinleyicisi olarak bu tarzı çevremde çok özenti olarak kullanan gördüm ne yazık ki yinede herkesin kendi seçimi
 
yanı bu kültüre ait oldugunu nasıl anladın yada nerden ılgını cektı..kac yasında merak saldın??

çok küçük yaşlarda komşumuzun kızı gerçek bir gotikti. yaşım henüz 6 -7'ydi ve onun dinlediği müzikleri kulağımı duvara dayar dinlerdim. latex pantolonlar giyerdi gerçi o daha çok fetish bir goth'u ancak o yüzükler ve koyu ojeler, makyajlar beni inanılmaz çekerdi. bir de erkek arkadaşı vardı, tıpkı onun gibi ama daha metalhead bir goth. tabi o zamanlar bunun ne olduğunu bilmiyorsunuz, sadece tim burton'ın beter böceğindeki winona gibi giyinmeye çalışırdım. annemin nikah şapkası vardı tıpkı onun gibi, üstüne ipek siyah dantelini örter, bakkala çakkala giderdim :) zamanla tabi yaş 13 14 olunca the cure'u keşfedip gotik dinlemeye başladım. giyimim de o yönde seyretti. babam bu farklı giyimimden hoşlanmış olacak ki bana deri taytlar, abajur etekler dikerdi. tamamen gotik giyinmeye ise lise 1. sınıfta başladım. müzik tarzım şimdi daha çok senfonik ağırlıklı, asla gerçek goth müzik dinliyorum diyemem. ancak stil çizgim hiç bir zaman değişmedi. hatta yaşım büyük olduğu için çokta dikkat çekiyorum, ben bu tarz yüzünden asıl mesleğimi bile bırakmak zorunda kaldım. ama çok mutluyum böyle, o ayrı :)
 


ne yazık ki doğru söylüyorsun. aslında benim özentilikten kastettiğim tamamen tarzı ellerinden geldiğince yaşamaları ya da kullanmaları değil, daha çok kendilerine göre çevirip gerçek manasından uzaklaştırmaları. hamile olmana çok sevindim, bebişin sağlıklı sıhhatli gelsin inşallah ^^
 
hm ılgınc pekı meslegın nedır sorabılırmıyım? yada ne ıs yaparak gecınıyorsun? makyajın cokmu koyu? make up kullanıyormusun
 
hm ılgınc pekı meslegın nedır sorabılırmıyım? yada ne ıs yaparak gecınıyorsun? makyajın cokmu koyu? make up kullanıyormusun


asıl mesleğim anaokul öğretmenliği, ancak çalışma alanımda hep ürkütücü bir öğretmen olduğum için meslekte yer edinemedim, mesleği bıraktım. şu an fotoğrafçılık yapıyorum ve uzman derecesinde retoucher'ım. aynı zamanda türlü moda çekimlerinde styling yapıyorum. make up kullanmıyorum, hatta çekimlerde çoğunlukla ben yapıyorum. ablam güzellik uzmanı, onun sayesinde make-up'ı çok iyi beceriyorum :) çok koyu değil aslında makyajım, çünkü kıyafetlerim zaten yeterince çevremdekiler için iç karartıcı. ama göz makyajı olmadan çıkmam dışarı pek. dudak için kahve - bordo - siyah rujları ise halloween partilerinde özel günlerde ya da akşam dışarı bir şeyler içmeye çıktığımda aralıklarla kullanıyorum :)
 
heey ben de varım beni de aranıza alınöncelikle çok güzel bir konu hayırlı olsun.buralarda bu tarzı gönülden seven insanların olduğunu görmek beni çok mutlu ediyor
 
heey ben de varım beni de aranıza alınöncelikle çok güzel bir konu hayırlı olsun.buralarda bu tarzı gönülden seven insanların olduğunu görmek beni çok mutlu ediyor

bir çok konuda türlü türlü başlıklar açtım, en çok bunu takip ediyorum. kimse uğramıyor diye üzülüyordum hoş geldin aramıza! kendinden bahsetsene :)
 
tesekkur ederim hosbuldum buralarda gothic tarza pek ragbet yok o yuzden ugrayan olmamistir.benim gothic'e ilgim lise zamanlarimda basladi.ortaokulda metal muzik dinlemeye baslamistim ama goruntumu degistirmem lisede oldu.3 sene oncesine kadar siyah sac,siyah-bordo elbiseler,gothic takilar vs. bu sekildeydi goruntum.fakat daha sonra cevreden gelen tepkiler beni cok sikmaya basladi o yuzden dis gorunusumu biraz yumusattim.dalga gecmek falan degil oyle olsa umrumda olmazdi fakat insanlarin benden biraz korktugunu farkettim bu da is ve okul hayatimda biraz problem yaratiyordu.simdi yine siyah ya da koyu renklerde giyiyorum ama daha sade,makyajim da ayni sekilde.benim favori gothic stilim medieval yani ortacagdan gelmis gibi gorunen gothic tarzi seviyorum punk-cyber vs gibi stiller hosuma gitmiyor.tam bir ortacag hastasiyim keltler,vikingler,diger kuzey avrupa kultuleri vs
 

bende medieval çok seviyorum viktorian da hoşuma gidiyor :) cyber'a tahammülüm yok benimde :) zaten medieval savaşçı bir akımdan etkilendiği için vikingleri sevmen normal :) sen şimdi finlandiya da seviyorsundur :)
 
Hey gidi evlenince gothiclik filan kalmıyor gothic forumum bile vardı 2 sene oncesine kadar
 
bende medieval çok seviyorum viktorian da hoşuma gidiyor :) cyber'a tahammülüm yok benimde :) zaten medieval savaşçı bir akımdan etkilendiği için vikingleri sevmen normal :) sen şimdi finlandiya da seviyorsundur :)

tabi canim sevmem mi sadece finlandiya degil butun iskandinavya ve iskocyaya merakim var hele ki iskocyanin o puslu kasvetli havasina bayiliyorum evet ben de viktorian seviyorum ama biraz savasci ruhlu oldugumdan ve medievalin o mistik ruhu(buyuculer,ejderhalar,efsaneler vs) beni cok etkilediginden medieval favorim.ayni zamanda gothic mimari hayrani bir mimar adayiyim
 
Hey gidi evlenince gothiclik filan kalmıyor gothic forumum bile vardı 2 sene oncesine kadar

ben oyle dusunmuyorum canim.tamam zaten belli bir yastan sonra is guc vs devreye girince 7/24 ortacag cadilari gibi dolasilmiyor ortalikta ama asagi yukari ayni zevklere sahip bi es buldugunda tarzini degistirmek zorunda kalmaz insan diye dusunuyorum.ben sahsen maksimum bu kadar sadelestirebildim tarzimi daha fazlasini yaparsam ben olmaktan cikarim artik
 

benim erkek arkadaşım bu konuda doğru kişi sanırım :) o daha çok metal dinliyor ve böyle bir şeye evlendiğimizde karşı çıkacağını sanmıyorum :)
 
benim erkek arkadaşım bu konuda doğru kişi sanırım :) o daha çok metal dinliyor ve böyle bir şeye evlendiğimizde karşı çıkacağını sanmıyorum :)
ortak zevkleri paylaşmak önemli bence sadece evlilikte değil arkadaşlıkta bile.erkek arkadaşınla o uyumu yakaladıysanız ne mutlu sana
genelde nerelerden alışveriş yapıyorsunuz? ve takıldığınız yerler nereler?

hiç belli olmuyor genelde tarzıma uygun şeyleri taksim civarında buluyorum tabi ki ama pazardan aldığım birşeyi de modifiye edip kendime uydurduğum oluyor.şansıma 1-2 senedir rock stili moda oldu da her mağazada deri ceketler,zımbalı kıyafetler,ayakkabılar,danteller vs bulabilir oldum.takılar için de aynı şekilde siyah dantel şeritlerden boyunluklar,bileklikler vs yapıyorum kendime boyunlukların ucuna beğendiğim kolye uçlarını ekliyorum.sen de kendin hazırlıyordun kıyafetlerini sanırım değil mi?
 

evet, korse kalıbı çıkardım çelik / balenli / dantel korseler yapmaya çalışıyorum. ben aslında bu sene moda olan o zımba o ceket ve pantolonlara tahammül edemiyorum. 2009 senesinde deri pantolonu sadece taksimde giyebilirdim, es kaza başka bir yerde görseler satanist misin derlerdi, şimdi platform topuklu ayakkabılarla rock yıldızları gibi dolaşıyorlar.

bunu sindiremiyorum işte. ben deriyi bazen lateks bazen suni olarak kullanıyorum uzun eteklerde, pantolonlarda. danteli de çok saçma yerlerde kullanmaya başladılar, ben daha çok tül üstüne dantel seviyorum. aksesuarla çok aram yok, bir kaç yüzük bir kaç kolyeden başka bileklik çok takamıyorum kaşıntı yapıyor :)
beyoğlu bana genelde daha çok örnek oluyor, görüyorum eve gelip hemen dikiyorum :)
 
evet rockla alakası olmayıp şimdi sırf moda olduğu için rocker gibi dolaşan insanlar bana da çok özenti geliyor ama ben zaten yıllardır hep öyle göründüğüm için yaygınlaşmış olması istediğim kıyafetleri bulmak açısından işime geldi.deri pantolon zaten oldum olası giymem ama deri ceket vazgeçilmezimdir.zaten bahsettiğim gibi tarzımı biraz yumuşattığım için görüntüm gothiclikten çıktı daha çok rockstar'la 80ler metalhead arası bişey oldum :) ki zaten 80lerin o heavy metal tarzını ve müziğini de çok severim.tabi zaman zaman dayanamayıp içimdeki gothic dışarı fırlıyor ama eskisi gibi değil.çok ağır takılar ben de kullanamıyorum çok basit hafif şeyler oluyor.korse dikecek kadar ilerlemedim henüz terzilikte ama örneğin aldığım düz siyah bir tişörtü ya da eteği ya da pantolonu kesip biçerek kollarına dantel parçaları ekleyerek istediğim şekle sokmaya çalışıyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…