Göz kapağı estetiği :)

Selamlar herkese,
Ben 2012 yılında, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonsrüktif ve Estetik Cerrahi Ana bilim Dalı’nda gözkapağı ameliyatı (blefaroplasti ) oldum. Ameliyatımı kendisi de doktor olan bir yakınım aracılığıyla tanıştığım Hoca yaptı.
Benim şikayetim öncelikle göz altımdaki torbalanmalardı, en ufak soğuk, sıcak, uykusuzluk ya da ağlamak gibi durumlarda hemen şişerlerdi, ameliyat olmaya karar verdiğim dönemde çevremdeki insanların “hasta mısın , uykusuz musun, mutsuz musun??? türündeki sözlerini işitmekten artık çok sıkılmıştım ve fena halde moralim bozuluyordu. 40 yaşında olmama karşın daha yaşlı göründüğümü düşünüyor aynaya bakmak bile istemiyordum. ile hastanede bir ön görüşmemiz oldu, önce beni fiziksel olarak muayene etti, sigara alkol kullanımını öğrendi ve göz çevremin yaşımın ilerisine geçtiğini belirtti. Ancak daha da önemlisi bu ameliyata beni iten psikolojik sebepleri de öğrenmek istedi, kendisi zaten mesleki anlamda bilgili, inanılmaz ilgili, insancıl ve sıcak bir insan ki; ilk andan itibaren güven duyuyorsunuz.
Gelelim ameliyat kısmına; ameliyatım lokal anestezi ile gerçekleşti. Bu operasyonda hem gözaltı torbalarım hem de göz kapağımdaki fazlalıklar alındı bir de karnımdaki yağlardan dudak-burun kenarlarıma dolgu yapıldı. Yaklaşık üç saat sürdü, öğleden sonra evime geçtim. Çok fazla ağrım ya da sızım olmadı. Evde kendim buz torbası koyuyordum. Damla ve merhem uyguladım 3. gün pansumana gittim, 1 hafta sonra da dikişlerim alındı, her seferinde tüm sıcaklığı ve sevecenliğiyle kendisi beni karşılıyor şikayetim olup olmadığını soruyordu. Çalışan olduğum için 20 gün raporlu olup evdeydim ama dikişlerden sonra şapka ve güneş gözlüğüyle rahatlıkla dışarıya çıkabiliyordum. Morluk ve kızarıklarım da çok hızlı yok oldular, sadece şişliklerim vardı. Dikiş izleri yakından bakınca bile görülmüyorlardı (şu an hiç yok) Sonra hepsi geçti ve çıkan sonuç kendi açımdan 100 puan üzerinden 100 dü
Ameliyat sonrasından bugüne iki buçuk yıl geçti. Neler mi değişti : Gözlerimdeki ifadem değişti, bir kere en başta o yorgun ve hüzünlü ifadeden eser kalmadı, aynaya baktığımda gülen ve sağlıkla parlayan bir çift gözle karşılaştıkça kendimi daha dinç, genç ve mutlu hissettim, zaten bakımlı ve sportif yapılı bir kadındım bu ikiye katlandı J kendime güvenim daha da arttı, güzellik ve yaşlanmakla ilgili çok takıntılı birisi değilimdir. Ama bu ameliyat ve tanışmak bir milattı diyebilirim. Çünkü bunun bir döngü olduğuna inandım, kendinizi aynada iyi görmek çevrenizden güzel sözler duymak sizi daha da iyi yapıyor ve siz de kendinizi daha değerli hissediyorsunuz, çevrenize karşı da daha olumlu ve verimli olabiliyorsunuz. 40’ lı yaşlar özellikle kadınlar için yeniden doğmak gibi bence… Hayatınızda her şey yolunda gittiyse maddi ve manevi birçok şeyi halletmiş oluyorsunuz ve kendiniz için daha fazla zamanınınız ve enerjiniz oluyor. O yüzden geçen yılların bedenlerimizde yarattığı zararlara üzülmek yerine cerrahiden yararlanmak gibi kolay bir yöntem seçilebilir diye düşünüyorum. Hele de Devlet Hastanelerinde gibi değerli doktorlar olduğunu bilmek biz kadınlar için büyük bir nimet. Lütfen hiç tereddüt etmeyin doktorunuza güvenin kendi açımdan çıkan sonuç beni daha uzun bir süre memnun edecek gibi… Elbette ki zamana ve yer çekimine karşı koymak olanaksız, ama çözümü var yeter ki sizi kendinizi neyin ne ölçüde memnun edeceğini bilin.
Sevgiyle ve sağlıkla kalın…

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim ;)
Mutlu yorumlar benide çok mutlu eder..Göz estetiği bende oldum,Haricen birkaç operasyon daha oldum birlikte ama en dikkat çeken ve beğenilen göz estetiğim oldu gerçekten :) Gözler,ifadenin derinleşmesi ve güzelleşmesi bambaşka birşey..
Çok merak ettim sizdeki değişimi.Acaba öncesi sonrası yapıp foto ekleyebilirmisiniz rica etsem.. Hem yaptırmak isteyen arkadaşlarıda yardımınız olur değişikliği göstererek ;) Bende foto ekledim..Inanın böyle güzel sonuçları göstermek birçok kişiye ışık oluyor..

Son düzenleyen: Moderatör:
Beni izlemeye alırsanız birkaç foto görebilirsiniz.. Size fikir verecektir :)

resimlerinizi gorebilirmiyim acaba benim gözlerim iri fakat göz kenarlarim çekik değil birazda gozkapaklarimda fazlalik var gozkapaklarima işlem yaptirmadan sadece kaslarimin ve göz kenarimin cekilmesiylede durum oldukca duzebilir yani iki parmagimla göz kenarimi ve kas ucumu kaldirdigimda baya bir değişme oluyor sizce ne yapmaliyimve hangi doktora ameliyat olmustunuz ben istanbuldayim

Beni izlemeye alırsanız birkaç foto görebilirsiniz.. Size fikir verecektir :)
resimlerinizi gördüm gözlerinizi çok beğendim özel.mesaj kabul etmediginizi duydum oyüzden burdan yazıyorum gozlerinizin iyileşmesi nekadar sürdü çok morluk oldu mu saçta Bandaj olduğu söyleniyor o Bandaj kaç gün kalıyor ameliyatiniz hangi teknikle oldu hangi doktora ameliyat oldunuz ve kombin ameliyat fakat aşağı yukarı maliyeti nedir çok soru sordum biliyorum fakat aydinlatirsaniz çok memnun olurum

resimlerinizi gördüm gözlerinizi çok beğendim özel.mesaj kabul etmediginizi duydum oyüzden burdan yazıyorum gozlerinizin iyileşmesi nekadar sürdü çok morluk oldu mu saçta Bandaj olduğu söyleniyor o Bandaj kaç gün kalıyor ameliyatiniz hangi teknikle oldu hangi doktora ameliyat oldunuz ve kombin ameliyat fakat aşağı yukarı maliyeti nedir çok soru sordum biliyorum fakat aydinlatirsaniz çok memnun olurum
Datayları açtığım konudan bulabilirsiniz ;) http://www.kadinlarkulubu.com/forum...udaga-yag-dolgusu-badem-goz-estetigim.705550/

Merhaba,
Ben alt ve üst göz kapağı ve şakak germe ameliyatı oldum cuma günü bugün 4 gün oldu doktor yine bant taktı ve beyaz tenli olduğum için yüzüm çok şiş ve çürük birde bantlar tek anladığım kaşlarım havalanmış fakat gözlerim aşağı aşağı içimi korku kapladı gözlerim aşağı sarkık olucak diye özellikle sağ gözüm iyice sarkık duruyor. Göz kapaklarım şiş ve gözlerimin altıda üstüde bantlı o yüzden mi sarkık anlıyamadım. doktorada soramıyorum kızdırıcam diye boşu boşuna yanlış anlaşılmak istemiyorum ama gerginim pazartesi tekrar çağırdı banları almak için yarın işe gidiceğim gözlükle 4 gün geçiriceğim ve sonrasında izleri nasıl kapatıcağım bilemiyorum bayağı zor geçiyormuş bu süreç şu anda oturduğum yerde bantlardan dolayımı bilemiyorum gözlerimim altı aşağı çekiyo gibi geliyo bazen bana:( göz altından aldırmasamıydım diye pişmanlık yaşıyorum :( boşunamı geriliyorum yoksa gerçekten endişelenmelimiyim? yandan aynaya baktığımda üst göz kapaklarım gözbebeğimim neredeyse yarısını kaplıyor. daha önce alt ve üst göz kapağı ameliyatı olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. bu arada Üyelerin resimleri nasıl görülebiliyor ben bilmiyorum. Şimdiden ilgi ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Merhaba,
Ben alt ve üst göz kapağı ve şakak germe ameliyatı oldum cuma günü bugün 4 gün oldu doktor yine bant taktı ve beyaz tenli olduğum için yüzüm çok şiş ve çürük birde bantlar tek anladığım kaşlarım havalanmış fakat gözlerim aşağı aşağı içimi korku kapladı gözlerim aşağı sarkık olucak diye özellikle sağ gözüm iyice sarkık duruyor. Göz kapaklarım şiş ve gözlerimin altıda üstüde bantlı o yüzden mi sarkık anlıyamadım. doktorada soramıyorum kızdırıcam diye boşu boşuna yanlış anlaşılmak istemiyorum ama gerginim pazartesi tekrar çağırdı banları almak için yarın işe gidiceğim gözlükle 4 gün geçiriceğim ve sonrasında izleri nasıl kapatıcağım bilemiyorum bayağı zor geçiyormuş bu süreç şu anda oturduğum yerde bantlardan dolayımı bilemiyorum gözlerimim altı aşağı çekiyo gibi geliyo bazen bana:KK43: göz altından aldırmasamıydım diye pişmanlık yaşıyorum :KK43: boşunamı geriliyorum yoksa gerçekten endişelenmelimiyim? yandan aynaya baktığımda üst göz kapaklarım gözbebeğimim neredeyse yarısını kaplıyor. daha önce alt ve üst göz kapağı ameliyatı olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. bu arada Üyelerin resimleri nasıl görülebiliyor ben bilmiyorum. Şimdiden ilgi ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
canim oncelikle gecmis olsun diyeyim, resimlerini koyarsan arkadaslar yorumlarini iletirler size, tabii gorursek cokd aha iyi anlariz, bri kac arkadasimiz endoskopik yuz germe oldu ve bu arada alt ust gozkapgi da yapildi hatta bir arkadasimizin bugun 8.gunuydu. doktorun kimdi? ayrica su and yuzunde cok fazla odem vardir, odemler ininc emutlaka duzelecektir diye dusunuyorum, endoskopik facelift sayfasina gelirsne, oradan arkadaslarin resimlerini mutlaka gorurusun diye dusunuyorum, yardimci olacaklardir sana .

Merhaba,
Ben alt ve üst göz kapağı ve şakak germe ameliyatı oldum cuma günü bugün 4 gün oldu doktor yine bant taktı ve beyaz tenli olduğum için yüzüm çok şiş ve çürük birde bantlar tek anladığım kaşlarım havalanmış fakat gözlerim aşağı aşağı içimi korku kapladı gözlerim aşağı sarkık olucak diye özellikle sağ gözüm iyice sarkık duruyor. Göz kapaklarım şiş ve gözlerimin altıda üstüde bantlı o yüzden mi sarkık anlıyamadım. doktorada soramıyorum kızdırıcam diye boşu boşuna yanlış anlaşılmak istemiyorum ama gerginim pazartesi tekrar çağırdı banları almak için yarın işe gidiceğim gözlükle 4 gün geçiriceğim ve sonrasında izleri nasıl kapatıcağım bilemiyorum bayağı zor geçiyormuş bu süreç şu anda oturduğum yerde bantlardan dolayımı bilemiyorum gözlerimim altı aşağı çekiyo gibi geliyo bazen bana:KK43: göz altından aldırmasamıydım diye pişmanlık yaşıyorum :KK43: boşunamı geriliyorum yoksa gerçekten endişelenmelimiyim? yandan aynaya baktığımda üst göz kapaklarım gözbebeğimim neredeyse yarısını kaplıyor. daha önce alt ve üst göz kapağı ameliyatı olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. bu arada Üyelerin resimleri nasıl görülebiliyor ben bilmiyorum. Şimdiden ilgi ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Cok gecmiş olsun. Ben yuz germeyle birlikte göz kapagi ve alt goz kspagi oldum iyilesme surecim farkliydi. Su anki sarkik gibi gorunme bantlardan dolsyi olabilir, dikisker bir alinsin hemen panige kapilmayin. Gozkapagi şiş oluyor bu normsl bir durum.

Merhaba,öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim :KK66:
Mutlu yorumlar benide çok mutlu eder..Göz estetiği bende oldum,Haricen birkaç operasyon daha oldum birlikte ama en dikkat çeken ve beğenilen göz estetiğim oldu gerçekten :) Gözler,ifadenin derinleşmesi ve güzelleşmesi bambaşka birşey..
Çok merak ettim sizdeki değişimi.Acaba öncesi sonrası yapıp foto ekleyebilirmisiniz rica etsem.. Hem yaptırmak isteyen arkadaşlarıda yardımınız olur değişikliği göstererek :KK66: Bende foto ekledim..Inanın böyle güzel sonuçları göstermek birçok kişiye ışık oluyor..

Arzum Sakak germe ameliyatin etkisini cok merak ediyorum kas asmadanda basarili sonuc veriyorsa eger cok mantikli bir islem olabilir sadece goz resimlerimi ekledim demissin gorebilirmiyim bende..

Resimleriniz harika masallah . Gozalti olmadi degil mi size?
Göz altlarım çukurdu ve morluk vardı. Elmacık kemiklerime yapılan dolgu o bölgeyide rahatlattı doldurdu bir nebze. Hem çukurluk gitti hemde morluk :) Bir dirhem et,bin ayıbı örtermiş misali ;)

Back
X