Göz Çevresi Bakımı Göz kenarlarım bir gecede kırıştı ve çöktü, yardım!

NevaAnne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2009
105
1
96
43
Sakarya
30 yaşındayım ve dün sabaha dek yüzümde tek bir kırışık bile yoktu. Dünden önceki gece banyoya girmeden önce internette gördüğüm bir tavsiye üzerine göz çevrem de dahil olmak üzere bütün yüzüme sade bal sürüp yarım saat bekleyip yıkadım. O sırada etkisini fark etmedim, ama ertesi sabah kalktığımda göz çevremde gülümser gibi yüzümle mimik yaptığımda 60 yaşında bir insanda olması beklenebilecek yoğun bir kırışıklık oluştuğunu gördüm. Göz kapağım ve gözümün altındaki elmacık kemiği ile göz arasındaki alan çökmüştü. Yani göz çevremdeki doku tümel bir yıkıma uğramıştı. Gözümün çevresinde incecik bir deriden başka bir şey kalmamış durumda şu an. Şimdilik sadece mimik yaptığımda belli olan bir durum bu doku yenilenmediği takdirde korkarım normal ifademe de sirayet edecek. Şimdilik normal ifademde kırışıklar belli değil, ilk bakışta sadece çökme belirgin.

Bu tarz bir şey başına gelmiş olan kimse var mı? Eşim "Düne kadar bir tane bile kırışığın yoktu cildin gayet genç, kendini yenileyecektir." diyor. Lakin ben aynı fikirde değilim, giden gelmez diye düşünüyorum.

Ne olur bana yardım edebilecek biri varsa yazsın, yaşlı görünmek, kırışıklara sahip olmak sorun değil, ama bir gecede olması ve aynada farklı bir ifade ile karşılaşmak dehşet verici. Belki düzelir diye bekledim, ama an itibarı ile 24 saat geçmiş durumda ve her hangi bir gelişme yok. Sabaha kadar uyuyamadım moral bozukluğundan, aklıma KK geldi... Umarım bir deva bulunur...

geçmiş olsun... çok ilginç birşey yaşamışsın ben yıllardır yüzüme (göz çevresi hariç) ayda bir kez bal sürerim hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadım. aksine pek çok sorunuma çözüm oldu... kullandığınız balda bir sorun olabilir

Son düzenleme:
Sürdüğüm bal, balparmak çiçek balı.. Bir sorun olduğunu sanmıyorum, yediğimiz bal. Ancak bir sürü insan balı kırışıklarını gidermek için kullanıyor, bu yüzden dünden beri google' ı altını üstüne getirdim.. Sabah mesajı yazdıktan sonra aklıma bit ayrıntı daha geldi.. Bal sürmeden bir gün önce gözlerime masakara sürmüştüm. Avon' un Mistake Proof maskarasıydı, yani iki uçlu bir tarafında taşan maskarayı silmek için vazelinvari - dudak parlatıcı fırçasına benzer bir fırçayla sürülen bir madde var.. Ondan da sürmüştüm, maskaranın izlerini silmek için.. Evde tavuk ızgara yapıyordum fırına koyduğum yağlı kağıt yandı ve gözlerim yarım saat kadar bu dumana maruz kaldı, kıpkırmızı oldu ve gözlerim yaşarınca maskara gözlerime aktı, belki o mistake proof maddesi de akmıştır.. Ama gözlerim çok fena acıdı ve yandılar.. Sonra maskarayı bir an önce çıkarabilmek için gözlerimi kapatıp sabunla yıkadım..

Belki kırışıklara bu da neden olmuş olabilir.. Başka bir şey gelmiyor aklıma.. Ama her şeyden korkuyorum, şu anda yüzüme bir şey süremiyorum, sürmeli miyim, onu da bilmiyorum.. Çok çaresizim.. Her türlü fikre açığım.. Ne olur bana yardım edin..

gerçekten ilginç tekrar geçmiş olsun... ben kalıcı bir durum olduğunu sanmıyorum cildin hızla toparlayacaktır bakımlarını yapmaya devam et ama cildinide fazla yorma kolay gelsin

İyi dileklerin için teşekkür ederim Garnet.

Göz doktoruyla görüştüm, bana yanık için merhem ve gözümü nemlendirmek için damla verdi.. Dünden beri kullanıyorum ama bir gelişme yok.. Sanırım böyle kalacak.. Kimsenin de başına gelmemiş herhalde..

merhabalar;
tesadüfen gördüm yazını... bu kadar olur çok yeni aynı sıkıntıyı yaşadım bende... benimde şöyle oldu; yüzüme kan dolaşımını hızlandırsın,kırışıklıkları gidersin diye yorumlarda söylendiği ve tavsiye edildiği için madecassol krem sürdüm... bendede kazayağı problemi olduğundan göz altıma bolca sürdüm,sürmez olaydım...ertesi gün tıpkı senin bahsettiğin gibi göz altım buruş buruştu...şoka girdim,35 yaşındayım ancak bir günde 55 yaşındaki gibi bakıyordum...ödüm koptu..hemen başladım bakım yapmaya, yağlı herhangi bi kremle bolca sürüp yüzüme tabiki özellikle göz altlarıma masaj yaptım,resmen yarım saat masaj yapıyorum ama uzunca bi süre..yüzün kaygan olduğundan zarar görmüyor...tv syrederken boş durmuyorum yanımda krem daldırıp daldırıp elimi yüzüme masaj:)) inan 2 gün içinde yüzüm acayip toparladı...eski büzüşmenin geçmesinin yanısıra varolan kırışıklıklarımda inanki çook düzelme var. arkadaşım özetle yüzüne,göz altlarına masaj yap ..keşke bunu yıllar önce keşfetseydim diyorum şimdi...benimki düzeldi...umarım ki eminim sendede işe yarar... yaptıktan sonra bilgilendirirsen sevinirim...

aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen hala siteye girdiğinizi ümit ederek yazıyorum ve soruyorum :) aynı sorunu yaşadım bir gecede göz altlarım kullandığım at kestesi yağı yüzünden kırıştı ve bir aydır geçmiyor doktora gittim krem kullandım bakım yptım tık yok bu durumu yaşamışsınız geçtimi o kırışıklıklar ve ne kullandınız yazarsaanız çok çok mutlu olacağım

Aynı durumu ben de yaşadım ne yazık ki..Çok az çillerim vardı ve ben takıntı yapıp onlardan kurtulmak için acnelyse kullandım..Sanırım göz altıma da değdi elim ve dikine çizgiler oluştu ..Normalde belli olmuyor ama gözümü yumduğum zaman belirginleşiyor..Hani aşırı kurumuş ciltlerde kuruma, nemsizlik olur ya aynen öyle..Halbuki günde sayısını bile hatırlayamadığım kadar sık krem sürüyorum..Ne yapacağımı bilemiyorum bir gecede oldu 2 hafta oldu hala geçmedi..Çillerden kurtulmak şöyle dursun hem çillerim belirginleşti hem de nur top gibi çizgilerim oldu..Lütfen yardım edin

aynen benimde derin 3 4 çizgim var 5 ayı geçti ama hala kurtulamadım zeytinyağı biraz iyi geliyor bir de yumurta akı tavsiye ederim gecmiş olsun

aynen benimde derin 3 4 çizgim var 5 ayı geçti ama hala kurtulamadım zeytinyağı biraz iyi geliyor bir de yumurta akı tavsiye ederim gecmiş olsun
pişik kremi kullanacağım iyi gelebilir catlaklara diye düşünüyorum kullanınca faydasını görür isem yazarım sizede.

Yumurta akı daha da kurutmaz mı? Zeytinyağı ve diğer yağ çeşitleri göz altımda yağ bezeleri yaptı sanırım bundan sonra kullanmam..

Pişik kremi kullandım ama her gün değil haftada 1 kere oksizing ama sonuç sıfır..
kırışık açmak için yüz masajı vardı ona bi bak istersen canım.. yüz için olan yağlarla yapılıyomuş.. avakado maskeleri var evde kendin yapabileceğin.. inşallah işe yarar

Yumurta akı daha da kurutmaz mı? Zeytinyağı ve diğer yağ çeşitleri göz altımda yağ bezeleri yaptı sanırım bundan sonra kullanmam..
hmm yumurta akı gerginleştiriyor sonrası krem veya zeytinyağı şart.yağ bezesi yapıyorsa evet kullanmayın bencede

kırışık açmak için yüz masajı vardı ona bi bak istersen canım.. yüz için olan yağlarla yapılıyomuş.. avakado maskeleri var evde kendin yapabileceğin.. inşallah işe yarar
masajla olacak iş değil bence benimki.çünkü derin çatlaklar maskeleri yaptım ama bakıyım avakadoya da tşkler canım inş seninki de gecer ben sebamed pişik kremi almayı düşünüyorum ve her gece süreceğim 15 günde sonuc vermezse zaten gecmeyecek demekki bu yolla da.

Rica ederim canim bende simdilik kırışıklik yok ama tabiki bu hic olmayacak anlamina gelmiyor :) kacinilmaz son malesef :) acaba cildiyeye mi gitsen canm bilemedim ki

Kalıcı hasar vermemesi lazım aslında ama eğer olduysa bol masaj ve yüz yogası faydalı olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…