• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göz tembelligi

Anadolu1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2017
54
54
3
Arkadaslar merhaba. 3 yasindaki oglumda goz tembelligi var 8 ve 9 numara hipermetrop. Bu ikinci kontrole gisidimiz. Kapama tedavisi uyguluyoruz gunde 3 saat saglam gozu kapatiyoruz tembel gozun calismasi icin. Kapamanin ise yaradigini soyledi doktorumuz. Numaralari esitlenmeye baslamis. Ama malesef icim hic rahat degil. Numaralar cok yuksek ve doktor acikcasi beni tatmin etmiyor. Cok bilgilendirmiyor. En kisa surede baska doktora goturmeyi dusunuyorum. Bir doktorun dedigini digerininki tutmuyor. Sizden istegim izmirde onerebileceginiz gercekten iyi bir doktor var mi? Ve bu sikintiyi kendisi, cocugu veya yakini yasayan var mi aranizda? Tesekkurler simdiden...

benim küçük kardeşimde vardı,4 yaşında teşhis koyulmuştu ona da kısmi kapama uygulandı daha sonra yanılmıyorsam damla gibi bir şey damlatmışlardı sağlam gözüne. tedavisini tam bilmiyorum ama. şuan 10 yaşında,gözlük kullanıyor kontrole vs gidiyor okul hayatında da sıkıntı olmadı.

hastane olarak da dünya göze gidiyordu,hala da oraya gidiyor sanırım.

minik oğlunuza da geçmiş olsun umarım iyileşir bir an önce :)

Arkadaslar merhaba. 3 yasindaki oglumda goz tembelligi var 8 ve 9 numara hipermetrop. Bu ikinci kontrole gisidimiz. Kapama tedavisi uyguluyoruz gunde 3 saat saglam gozu kapatiyoruz tembel gozun calismasi icin. Kapamanin ise yaradigini soyledi doktorumuz. Numaralari esitlenmeye baslamis. Ama malesef icim hic rahat degil. Numaralar cok yuksek ve doktor acikcasi beni tatmin etmiyor. Cok bilgilendirmiyor. En kisa surede baska doktora goturmeyi dusunuyorum. Bir doktorun dedigini digerininki tutmuyor. Sizden istegim izmirde onerebileceginiz gercekten iyi bir doktor var mi? Ve bu sikintiyi kendisi, cocugu veya yakini yasayan var mi aranizda? Tesekkurler simdiden...
Canm bende izmir deyim benimde oğlum suan 6 yaşında ve 2 yaşındayken bizdede hipermetrop çıktı bizde gözlük. Kullaniyoruz bizimde kapama oluyo ama benim oğlum kapamaya yanaşmıyor zorla yaptiriyorum 2 ay onceki kontrolünde numaraları düştü şükür bizimde ilk zamanlarda biri 8.5 diğeri 9.2 idi

Buarada hangi hastane ve doktora gidiyosnz

Bizzat kendim sol gözüm tembel, birde 1.50 derece miyop var çok yüksek değil numaralarım ama yinede uzağı bulanık görmek rahatsız ediyor.

Göz tembelliğinin tedavisi yok malesef tek yapacağınız kapama egzersizleri bununla ne kadar iyileşirse öyle kalır. Ekstra gözlük kullanacak birde bu var...

Lazer tedavisi vs. İşe yaramıyor ilk zamanlar evet ama 1-2 seneye göz yine eski halini alıyor...

Dünyagöz hastanesinde profesörlere muayene oldum kaçtane işini en iyi yapan doktorla görüştüm her cevap aynı GÖZ TEMBELLİĞİNE ÇARE YOK...

Bizzat kendim sol gözüm tembel, birde 1.50 derece miyop var çok yüksek değil numaralarım ama yinede uzağı bulanık görmek rahatsız ediyor.

Göz tembelliğinin tedavisi yok malesef tek yapacağınız kapama egzersizleri bununla ne kadar iyileşirse öyle kalır. Ekstra gözlük kullanacak birde bu var...

Lazer tedavisi vs. İşe yaramıyor ilk zamanlar evet ama 1-2 seneye göz yine eski halini alıyor...

Dünyagöz hastanesinde profesörlere muayene oldum kaçtane işini en iyi yapan doktorla görüştüm her cevap aynı GÖZ TEMBELLİĞİNE ÇARE YOK...
Göz tembelliği ile hipermetrop aynı şey değilmi benim oğlumda yakını goremiyo

Göz tembelliği ile hipermetrop aynı şey değilmi benim oğlumda yakını goremiyo

Hayır aynı şey değil hipermetrop tamamen yakını görememek. Göz tembelliği de bir gözün veya her ikisinin doğuştan görme yetisinin gelişememesi...

Örneğin benim sol gözümde tembellik var sol gözüm sağ gözüme oranla daha bulanık görüyor...

Ekol goz ama doktor ismi vermeyeyim kotulemek gibi olmasin. Siz memnun musunuz doktorunuzdan ? Hangi hastaneye gidiyorsunuz? Numaralariniz kaca dustu?
Bizde başta ekole gittik ama memnun kalmadık sonra atagoze başladık bi arkadaş tavsiyesi üzerine çok memnunuz 2 2 buçuk numara düştü düzenli göz bandı takmamasina rağmen peki sizin oğlunun gözünde kayma varmiydi rabbim evlatlarimiza şifa versin ona her baktığımda eriyorum resmen suan 1. Sınıfa başladı inşallah sıkıntı yasamaz

Hayır aynı şey değil hipermetrop tamamen yakını görememek. Göz tembelliği de bir gözün veya her ikisinin doğuştan görme yetisinin gelişememesi...

Örneğin benim sol gözümde tembellik var sol gözüm sağ gözüme oranla daha bulanık görüyor...
Bizim sol gözde yüzde 20 görme kaybı var

Bizde başta ekole gittik ama memnun kalmadık sonra atagoze başladık bi arkadaş tavsiyesi üzerine çok memnunuz 2 2 buçuk numara düştü düzenli göz bandı takmamasina rağmen peki sizin oğlunun gözünde kayma varmiydi rabbim evlatlarimiza şifa versin ona her baktığımda eriyorum resmen suan 1. Sınıfa başladı inşallah sıkıntı yasamaz
Evet kayma var. Biz duzenli kapatiyoruz cok sukur. Doktorunuzun ismi nedir? Umarim sikinti yasamazsiniz. Allah sifa versin beterinden korusun cocuklarimizi.

kapama ve gözlük dışında bir tedavisi yok zaten tembelliğin.. kapamayı aksatmayın ve gözlüğü kesinlikle çıkarmasına izin vermeyin.. uzun zaman alsada sonuç güzel oluyor merak etmeyin..

siz geç kalmışsınız sanırım. oğlum şu an 10 yaşında kaymasıda tembelliğide kalmadı.

kapama ve gözlük dışında bir tedavisi yok zaten tembelliğin.. kapamayı aksatmayın ve gözlüğü kesinlikle çıkarmasına izin vermeyin.. uzun zaman alsada sonuç güzel oluyor merak etmeyin..
Cok sukur gozlugunu seviyor. Kapamayi ilk basta yaptirmak istemese de suan kabullendi. umarim bizde guzel netice aliriz sizin gibi.

Merhaba. İzmirde Kaşkaloğlu Hastanesi var.yeğenimi Rob muayenesi için götürmüştük. Memnun kaldık.Ekol gözde de eşim muayene oldu orda da memnun kaldık.
Rabbim şifa versin inşallah geçmiş olsun.

siz geç kalmışsınız sanırım. oğlum şu an 10 yaşında kaymasıda tembelliğide kalmadı.

Evet 6 yaşımda iken kesfetmişler. Kapama egzersizini reddetmişim. Bunun Tek tedavisi kapama egzersizi 6 yaşından sonra sadece gözlük kullandım şimdi yine var ama çok nadiren zorlandığımda kullanıyorum sürekli takmıyorum.

Gözlerim en fazla 1.50 dereceye kadar ilerledi ve artık durdu. 6 yaşında 0.75 kullanıyormuşum...

Erken müdahale ve kapama egzersizi çözüm oluyor...

Bizim sol gözde yüzde 20 görme kaybı var

Benim de şu anda sol gözüm %30 lara ilerlemiş ve sol gözümü sağ gözüm ile idare ettiğim için sağ gözümde ilerledi.

6 yaşlarımda iken sol gözüm 0.75 sağ gözüm 0.25 iken şuanda 26 yaşındayım sol gözüm 1.50 sağ gözüm 1.25 olmuş.

Evet kayma var. Biz duzenli kapatiyoruz cok sukur. Doktorunuzun ismi nedir? Umarim sikinti yasamazsiniz. Allah sifa versin beterinden korusun cocuklarimizi.
Umarim bizim maksimum 10 11 yaşına kadar gözlük kullanicaz doktorumuz öyle dedi doktorumuzun adı melih türe çok iyi bi dokTor gercekten amin beteri beteri var bunada bin şükür gozluk takmak ayıp değil sonuçta böyle daha sevimli oluyorlar hem

Back
X