• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göz tembelligi

Umarim bizim maksimum 10 11 yaşına kadar gözlük kullanicaz doktorumuz öyle dedi doktorumuzun adı melih türe çok iyi bi dokTor gercekten amin beteri beteri var bunada bin şükür gozluk takmak ayıp değil sonuçta böyle daha sevimli oluyorlar hem
Cok tesekkur ederim. Evet sevimliler :)

benim küçük kardeşimde vardı,4 yaşında teşhis koyulmuştu ona da kısmi kapama uygulandı daha sonra yanılmıyorsam damla gibi bir şey damlatmışlardı sağlam gözüne. tedavisini tam bilmiyorum ama. şuan 10 yaşında,gözlük kullanıyor kontrole vs gidiyor okul hayatında da sıkıntı olmadı.

hastane olarak da dünya göze gidiyordu,hala da oraya gidiyor sanırım.

minik oğlunuza da geçmiş olsun umarım iyileşir bir an önce :)
Tesekkur ederim sagolun

Evet 6 yaşımda iken kesfetmişler. Kapama egzersizini reddetmişim. Bunun Tek tedavisi kapama egzersizi 6 yaşından sonra sadece gözlük kullandım şimdi yine var ama çok nadiren zorlandığımda kullanıyorum sürekli takmıyorum.

Gözlerim en fazla 1.50 dereceye kadar ilerledi ve artık durdu. 6 yaşında 0.75 kullanıyormuşum...

Erken müdahale ve kapama egzersizi çözüm oluyor...

aynen benim oğlumdada kayma ve tembellik vardı 3,5 yaşında falandı 2 sene düzenli kapama yaptık gözlük kullandık. gözlüğü kapamadan sonrada 2 sene kullandık anca geçti..

Bende vardi. cizgileri takip ederek sekil ciziyordum hani rakamlari takip ederek sekiller cikiyor ya. Tek gozum kapaliydi ve ise yaramisti

tembelliğin tek çözümü erken yaşlarda kapama yapmak maalesef..

aileler genelde çocuk kapama yapmak istemiyor kapattırmadı diyor..

hiç bir çocuk kapamadan hoşlanmaz..

aile mecbur bir şekilde yaptırmak zorunda..

zaten yaşı biraz geçince kapama yapsa da işe yaramıyor..

tembelliğin tek çözümü erken yaşlarda kapama yapmak maalesef..

aileler genelde çocuk kapama yapmak istemiyor kapattırmadı diyor..

hiç bir çocuk kapamadan hoşlanmaz..

aile mecbur bir şekilde yaptırmak zorunda..

zaten yaşı biraz geçince kapama yapsa da işe yaramıyor..
Benimki Göz bandını görür görmez ağlamaya başlıyor öyle böyle kandiriyorum takiyor 1 saat dolmadan çıkarmak istyor anca 2 buçuk saat takiyor

Ah ah çocukken benimle ne dalga geçerlerdi sürahi nine diye :KK53:

Kızımda da vardı 2 yaşında farkedip kapatma uyguladık şu an iyi durumda.

Arkadaslar merhaba. 3 yasindaki oglumda goz tembelligi var 8 ve 9 numara hipermetrop. Bu ikinci kontrole gisidimiz. Kapama tedavisi uyguluyoruz gunde 3 saat saglam gozu kapatiyoruz tembel gozun calismasi icin. Kapamanin ise yaradigini soyledi doktorumuz. Numaralari esitlenmeye baslamis. Ama malesef icim hic rahat degil. Numaralar cok yuksek ve doktor acikcasi beni tatmin etmiyor. Cok bilgilendirmiyor. En kisa surede baska doktora goturmeyi dusunuyorum. Bir doktorun dedigini digerininki tutmuyor. Sizden istegim izmirde onerebileceginiz gercekten iyi bir doktor var mi? Ve bu sikintiyi kendisi, cocugu veya yakini yasayan var mi aranizda? Tesekkurler simdiden...
ben izmirde senelerdir kaskaloglu goz hastanesine gidiyorum cok memnunum. mesela iki kere lazer icin gittim, baska yerler gel hemen yapalim derken oraya ilk gidisimde nunaran henüz küçük önermem ilerlerse yapariz dedi doktorum simdi (6 sene sonra yani) tekrar lazeri gundeme getirdim doktorum bu seferde tüp bebek tedavilerinde göz numaran ilerler boşa olmuş olursun deyip tekrar erteledi... yani sirf para icin gel hemen yapalim demedi bu ozellikleri cok hoşuma gidiyor

Back
X