Gözden ırak olan gönülden de mi ırak olur :(

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.346
5.388
723
Merhaba herkese,ben ailemden uzakta eşimin ailesinin olduğu memleketteyim,eşimin işi burda kendim de burda yaşamayı tercih ediyorum şartları benim memleketime göre çok daha iyi..Neyse konu şu ailemle yılda 2 defa yüzyüze görüşebiliyoruz,ben öğretmenim ve ancak tatillerde gidebiliyorum onlarda belki en fazla 2 defa gelir o da işleri düşerse gelirler (en çok üzen kısım da bu,benim için asla gelmezler öyle bi adetleri yok maalesef) Yani taş çatlasın yılda 3-4 defa görüşürüz yüzyüze..telefonla da haftada 3-4 defa (çalışıyorum ve ikizlerim var hergün hergün arasam bile dakikalarca ya da saatlerce konuşamam,konuşma süremiz çocuklardan ötürü kısa olur genelde)
Detayları belirtme nedenim şu ki,telefon var uçak var denilmesin:) uçak olayı yok zaten
Ailem ben aramasam sanki aylar geçse de arayacak soracak gibi değiller,ablalarım var iki tane iki de kardeşim,hepsi de yetişkin,en küçükleri 25..Ben her güzel veya zor günlerinde ararım sorarım ama benimkinde kimse aramaz sormaz annem de aratmaz,ama ben onların bi durumunda aramadıysam annem hemen uyarır hatta kızar...Sanki onlar daha kıymetliymiş gibi geliyor bana,benim için kızmaz kimseye,onlar için bana kızar mesela ya da benden günlerce haber almazsa durabilir ama onlardan almazsa duramaz...Bilmiyorum aşırı üzülüyorum fark edilmeyecek gibi değil...mesela hemen hemen hergün wp da durum paylaşırım çocuklarımla ilgili ya da okulda yaptığımız etkinliklerle ilgili..Geçtiğimiz hafta wp profilimi kaldırdım ve günlerdir durum paylaşmıyorum fark edilir mi diye bekliyorum ama bir Allah’ın kulu fark etmedi hala
Onlara göre daha ince düşünceli olduğumu annem de söyler kendimde (hiç mütevazi olamayacağım ) farkındayım..Herkesin derdiyle dertlenirim yerim kendimi mutlu günlerinde de yanlarında olmaya çalışırım ama onlar hiç öyle değil..
At gitsin diyenler olacaktır,ailem,nasıl atayım ama ne yapacağımı da şaşırdım,Nasıl kendimi üzmeden onları düşünmeden durabilirim ahh ahh
(Ki daha önce aşırı şekilde bana ve eşime saygısızlığı olan iki ablamdan bahsediyorum,hala ararım da sorarım da annemin zoruyla,ona rağmen onlar asla bizi aramaz sormaz ilgilenmez çocuklarımı sevmez)

Son düzenleme:
Ne sen bu inceliğinden vazgeçebilirsin ne de onları değiştirebilirsin. Bende senin gibiyim ailenin en ince düşüneni her zorlukta koşanı, arayıp soranı, ama işim olurda arayamazsam trip atılanı. Ne mi yaptım bıraktım artık kafamda kurmayı, kendi içimdeki kızgınlıkları, herkesi olduğu gibi kabul ettim. Sen de öyle yap emin ol daha mutlu olcaksın. Bir de yine de hicbir zaman inceliğinden vazgeçme. Biz böyle daha güzeliz

Affedince yüklenen ağırlık bırakılmış gibi rahatlarsınız der birçok insan ben de öyle yaptım,ne yapıldıysa yapıldı deyip,arkama bakmadan herkesi sıfırlayıp aldım tekrar hayatıma ama yok baktım affettiğim için de hatalı oldum,sanki sıkıntının bende olduğunu anlamışım da o sebeple onlarla barışmışım gibi...Bazen sokaktan bir insan çevirip konuşmak istiyorum,dertleşmek için annem sürekli onları tutuyor,onlar da kendi içlerinde sürekli birbirlerini tutuyorlar,çünkü karakter olarak hepsi aynı (asla özür dilemeyi güzel söz söylemeyi gönül almayı bilmezler ve daha nicesi)
Onlar aynı şehirde olunca yanyana geldikçe iyice benzemişler birbirlerine diyorum, içlerinden biri de beni anlamıyor deyip kendimi teselli ediyorum ama bazen de annem bari beni sevsin özlesin benim için gelsin gitsin beni arada da olsun tutsun istiyorum Ama yok yok bilmiyorum bazen ölsem de mezarıma gelmesinler diye vasiyet edeceğim diyorum (çok kızgın olunca)

Ay ben de tam tersini isterim haftada bir arayıp konussak yeterdi bana bir beklentim yoktu. Ama sizin belliki beklentiniz var :) Lütfen kendinizden baska kimse icin beklentiye girmeyin aileniz dahi olsa. Ararlarsa arayın icinizde gelirse konusun ama bir beklenti içine girmeyin. Belki ilk iki coçukta acemilik ve kalfalik dönemleriydi. Sen de ustalık iyi olduğunu mutlu olduğunu sevildiğini bildikleri için üstüne düşmüyorlardır. Naif kalbinizi üzmeyin lütfen

Ben senin tam tersinim, yani bana biri küsse trip atsa aramasa sormasa durumlar falanlar ne fark ederim fark etsem de sallarım, mutlu olmanın formülü bence bu seviyorum bu yanımı, kimseye de küsmem hele de aileme gelmemek, aramamak vs gibi şeylere küsülmez diye düşünüyorum, bazen ablamı aylarca aramadığım oluyo mesela arıyorum yada o arıyo kaldığımız yerden devam, çok şükür ailem de ben gibi ondan karşılıklı bir sorun olmuyo, bence sizde düşünmeyin bunları

Diğerlerine karşı öyle değil çünkü annem yazın ben ordayken sabah daha yatağından çıkmadan tek tek hepsiyle konuşurdu biz yan odadayız çocuklarımla uyuyoruz,bizim uyanacağımızı düşünmemesi bir tarafa kızlarım sesine uyanıp ağlayınca gelip bakmazdı bile ama telefonlarına devam ederdi,bu da beni üzüyordu,bizim varlığımızla yokluğumuz bir gibi kısaca.Bi de gizlice bişey konuşurlardı biz girince susulurdu..bunun gibi biçok şey..
Evden aileden biriymişim gibi görülmüyorum yıllar içinde..(ancak Şu var ki zor günlerinde ilk koştukları da benim,çünkü ben çalışan ve eşi tarafından kısıtlanmayan bir kadınım,bu yüzden de kullanıldığımı düşünüyorum)

Son düzenleme:
Ay hiç deme öyle Allah korusun belli çok naif bir kadınsın. Bilmiyorum herkes benimle ayni dusuncede olmayabilir. Ama karsimdaki bana yapmasa bile ben elimden geleni yaparim baktim olmuyor sonra da akışına bırakırım. Ama akışına bıraktığımda benim kalbim rahat diyebilmeliyim. Eşinize çocuklariniza sımsıkı sarılın. Her ne kadar sizi düşünmeselerde Allah yokluklarınız göstermesin ailemizin

Ben aramasam bana küsülüyor hatta onlara kalmadan annem kızıyor ama benden beklediklerini kendileri asla yapmıyor.

yetişkin bir insansın ve halâ annen ne derse onu yapıyorsun? Kendin için iyiyi kötüyü ayırt edemiyor musun?

Ben aramasam bana küsülüyor hatta onlara kalmadan annem kızıyor ama benden beklediklerini kendileri asla yapmıyor.
Hiç onlara tepki göstermiyorsun. Her zaman alttan alıyorsun. Bu sıkıntılı bir durum. Kural şu. Sana nasıl davranırlarsa öyle davran. Arayanı ara aramayani arama. Hatani yüzüne vuran mi var aynısı. İlgilenen mi var ilgilen ama abartmadan. Yoksa sen alttan alıp sustukça üstüne gelirler ezmeye her dediklerini yaptırmaya çalışırlar

Çok pişmanım zaten,ikizlerimin doğumunda gelmişlerdi de evimi başıma yıkmadıkları kalmıştı, affettiğim için hala görüştüğüm için...anlatsam böyle aile için can sıkılır mı dersiniz de aile işte.

Annemi üzmemek ve o yükü almamak adına yapıyorum maalesef
Zaman geçtikçe şunu farkediyor um. Toplumca yanlış yapıyoruz çoğu zaman. Nerdeyse kendimiz hiç önceliğimiz değiliz. Öncelikler anne baba kardeş çocuk eş... O listede hiçbir zaman üst sırada olamıyoruz. Neden peki? Çünkü böyle olması söylendi.gercekten iicne sineni yaptığın zaman İlk zamanlar hep hata yapıyomussun gibi gelecek. Sonra biliyor musun bir hafifletecek seni. Birçok yalancı zorunluluktan kurtulmussun. Bak dene küçük küçük

Yapman gerekenleri yapmadığın zaman, alma gerekn dersleri almadığın sürece aynı şeyler sürüp gidecek. Ne diyeyim ki

Bu arada ben kafadan şu yap bunu yapma diye yazmıyorum. Her yorumda ya yaşadım, tecrübe ettim ya da çok yakından şahit olduğum zaman yorum yapıyorum. Kendi yapamamış başkasına fikir verenlerden değilim. Bunu belirteyim

Teşekkür ederim yorumunuz için...Aslında yolunu biliyorum ama uygulama yok :) Uygularsam sonuçlarına katlanabilir miyim tasası daha çok geriyor beni

Ailem genel olarak her yaptığınızın altında bit yeniği arar zaten (misal misafirliğe mi geldiler siz ortaya koca kasede salata koyup boş kaseler mi koydunuz,doldurmaları için,arkanızdan önümüze boş kaseler koydu derler,koca salata kasesini görmezden gelirler ) anneme anneler gününde hediye yerine para yolladım kendisi ihtiyacı olan şeyi alsın diye,sonrasında,bana o parayı gönderme nedenin neydi niyetini merak ediyorum dedi ki her anneler gününde hediye alırız eşimle..Ama para olunca kulp aradı

Ben mi yazdım dedim inan. 5 beter vaziyetteyim. Sebebi şu yokluğumuza alışmışlar. Kendilerine de yetiyorlar. Sen naparsan yap. Ben de sürekli üzülüyordum baktım sonu gelmiyor 2 yıldır görüşmüyorum abla kişileriyle. Annmle de zorla ite klka. Bazen müge anlı ya bir aile çıksa da bnim onlara ait olduğumu söylese diyorum:))) tamamen gitseler hayatımdan. Çocuklarınla eşinle yoluna devam et. Onşar için sen değerlisin gerisini boşver. Bir iki tane de gerçek dostun olursa tamamdır

daha önce aşırı şekilde bana ve eşime saygısızlığı olan iki ablamdan bahsediyorum,hala ararım da sorarım da annemin zoruyla,ona rağmen onlar asla bizi aramaz sormaz ilgilenmez çocuklarımı sevmez)
Son düzenleme:suç sende burada sana burada ve eşine saygısı yok çocuklarını sevmez ama sen aramaya devam ediyorsun, onlarda sana böyle yapmaya davranmaya devam ediyor nasıl olsa her koşulda bizi arıyor, bize muhtaç, saf bacım diye... Sana bişey diyımmi ablam annemle kardeşime bu yaz en kötü birsey yasattı kendisi yurtdısında çocuklarıyla geldi oglunın bişeyi kaybolmuş yegenim (demek bile istemem) üstüne yürüyüp hırsızlıkla suçlamıs valla sildik konusmuyoruz ne demek ya sen kardeşisin böyle birsey olurmı sesimizi çıkarmasak devam edecekti... Neyse diyorlar ya et tırnaktan ayrılmaz yok öyle birşey nasılsın baktın tırnak canını yakıyor kesip atacaksın arkana bile bakmıycan

Herkes kendi hayatının yaşamının derdinden birbirini unutuyor bence, siz uzaktaymışsınız ben kendi ailemle aynı mahalledeyim keza eşimin ailesiylede öyle ben çağırmadığım sürece kimse evime gelmez bahane olarakta çalışıyorsun derler defalarca söyledim çalışsamda akşam 8 den sonra müsait oluyoruz gelin bir bardak çay içelim derim yine gelmezler iki taraftada çoğu insan çalıştığı için evden çıkmak istemiyorlar sanırım, haftalarca görmeseler bunlara birşeymi oldu hiç sesleri çıkmıyo demezler sadece annem arar, aramızda sadece 3 bina olmasına rağmen 15 gündür abimleri görmüyorum mesela onlarda aramıyorlar geçen hafta çok ağır hastaydım annem dışında kimse merak edip aramadı bile ha sevmiyorlar diyemem severler, bir dediğimi iki etmezler hala evli olduğum halde ama sanırım hayat artık insanları birbirinden uzaklaştırıyor. ( bende dertliymişim bu konuda ) Eşimin ailesi normalde gelmez ama bir hastalık durumunda mutlaka gelirler, her gün ararlar, sorarlar belkide alışkanlık bu durum bilemiyorum, bende insanları arayıp telefonda konuşmayı sevmem mesela sizin kardeşlerinizde öyledir belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…