Gözden ırak olan....

Bu saatten sonra sizin ilişkinizin düzeleceğini sanmıyorum. Edilen laflardan belli. Ekonomik özgürlüğünüz yoksa oldurmak için çabalama vaktiniz çoktan gelmiş.

Evet
Ablaları cok degerli onun için
Ters bişey (ki asla ters degildi) söyleme hakkım yok onlara
Ama takdir edersiniz ki bence bu konu çocukları alıp gidecek kadar da büyük bir konu değil gibi geldi bana. Yani herkesin kardeşi kendine kıymetlidir. Ben de eşime ya da kendi aileme davranışlarının hatalı olduğunu söyleyebilirim. Bu karşımdaki insanı sevmiyorum demek değildir. Hatalı bir davranış yaptı demektir benim için.

Haklısınızdır ya da haksız bilmiyorum ama ben konunun sadece isim olduğunu sanmıyorum .. birikmişlikler ve sonrasında yaşanan patlamalar ...

7 görümce ile işiniz gerçekten zor ..

Siz niye çocuğunuzun iki isminim birden söylenmesinde ısrarcı oldunuz ki.görümcenize illa iki ismiyle seslen diye ne olacak tek isim söylese genelde de bir ismi kullanılıyor zaten bunun için ev mi terkedilir hem madem pişman olacaktınıx gelsin istiyorsunuz araya soğukluk girer mi.diyorsunuz neden düşünmeden baba evine gittiniz çocuk oyuncağı değiil ki evlilik bu.

Ama takdir edersiniz ki bence bu konu çocukları alıp gidecek kadar da büyük bir konu değil gibi geldi bana. Yani herkesin kardeşi kendine kıymetlidir. Ben de eşime ya da kendi aileme davranışlarının hatalı olduğunu söyleyebilirim. Bu karşımdaki insanı sevmiyorum demek değildir. Hatalı bir davranış yaptı demektir benim için.
Canım cok büyük tartıştı benle,duvarlara kapılara yumruklar falan attı,bundan önce cok kere ailesi için benle tartıştı.artık canıma tak etti

Siz niye çocuğunuzun iki isminim birden söylenmesinde ısrarcı oldunuz ki.görümcenize illa iki ismiyle seslen diye ne olacak tek isim söylese genelde de bir ismi kullanılıyor zaten bunun için ev mi terkedilir hem madem pişman olacaktınıx gelsin istiyorsunuz araya soğukluk girer mi.diyorsunuz neden düşünmeden baba evine gittiniz çocuk oyuncağı değiil ki evlilik bu.
Sırf benim koydugum ismi söylememek için ellerinden geleni yapıyolar.güzel bi dille uyardım biz ikisini kullanıyoruz sizde kullanın diye.eşimde küplere bindi bu laf üstüne.ewi birbirine kattı diyebilirim.yani tartışma cok büyüdü.yoksa hemen baba evine dönecek biri degilşm helede iki kız cocuguyla ve helede bana sahip çıkmayan bi aileye

Canım cok büyük tartıştı benle,duvarlara kapılara yumruklar falan attı,bundan önce cok kere ailesi için benle tartıştı.artık canıma tak etti
Bu yapılanlar elbet kötü şeyler tasvip etmediğimi söylememe gerek yok. Ancak tartışma konunuza gelirsek açıkçası yeğenime hangi adıyla hitap edeceğimi bana kimse söyleyemez. Kendi ana-babası bile. Benim kızımın da 2 ismi var ama keşke tek isim koysaymışız diyoruz. Benim verdiğim ilk isim kullanılıyor hep, ben bile 2. ismini söylemiyorum çünkü zor geliyor. Eşimin de bunu hiç sorun ettiğini görmedim o da ilk ismini kullanıyor.

Sırf benim koydugum ismi söylememek için ellerinden geleni yapıyolar.güzel bi dille uyardım biz ikisini kullanıyoruz sizde kullanın diye.eşimde küplere bindi bu laf üstüne.ewi birbirine kattı diyebilirim.yani tartışma cok büyüdü.yoksa hemen baba evine dönecek biri degilşm helede iki kız cocuguyla ve helede bana sahip çıkmayan bi aileye
Erkekler ailelerinin yanında artistlik yapmayı çok sever ... görümceler de anlamışlar sizin bam telini ... basıp duruyorlar

Ya aile konularında hep aynı şeyi yazıyorum yine yazacağım. Evlilik demek iki kişi değil iki ailenin birleşmesi demek. İster onaylayın ister onaylamayın. Siz karşı tarafın ailesini ne kadar iyi anlar, tanır ve ona göre davranırsanız işler o kadar yolunda gider. 10 yıllık evli ( 15 yıldan fazladıe eşimi tanıyan biri olarak) ve 2 çocuk annesi bir kadın olarak evliliğe şöyle bir yaklaşımım var ki hiç zararını görmedim hoşlanmadığım bir durum varsa eşimin ailesinde asla direkt söylemem. Eşime hoşuma gitmeyeni söyler ve kendi ailesini incitmeden sorunu halletmesini rica ederim. O da tepkileri üzerine çeksede çözer. Çünkü bilirim ki o onların kanından ve evlatları-kardeşleri uzlaşırlar ama beni çok sevselerde rahatsız edici bir diyalog ilişkimizi bozar. Sonuç olarak eşinizle niye aranızı açıyorsunuz böyle eften püften meselelerle? aklınızı kullanın. Eğer eşiniz sözlerinizde ailesine saldırı hissetmiyorsa ve duygularınızı mantıklı bir dayanağa oturttuysanız hiçbir zaman bu yöntem geri tepmez. ( mesela atıyorum kızımız iki ismi birden söylensin istiyormuş. ikinci ismini ölen dedesi koyduğundan hoşuna gidiyormuş bu ismi duymak. ben ablana şimdi böyle söylesem belki yanlış anlat, kırılır, alınır bana acaba sen mi söylesen? nede olsa sen onların en çok sevdiği tek erkek kardeşlerisin. Şimdi gelin bize yol yordam öğretiyor demesinler çekiniyorum gibi) Tecrübeyle sabittir. Sağlam ilişkiler ancak böyle kurulur.

Erkekler ailelerinin yanında artistlik yapmayı çok sever ... görümceler de anlamışlar sizin bam telini ... basıp duruyorlar
Hahh işte tamda öyle,hani kafaya takmayayım diyorum ama onlar sadece bir ismini kukkanınca ister istemez modum düşüyo suratım asılıyo
Gercekten inadıma yapmadıklarını bilsem bu kadar tavır göstermezdim

Benim oğlumun da iki ismi var ikisini de kullanıyoruz. Herkese de aynı şeyi söyleriz. Ikisini de kullanıyoruz diye. Çünkü farklı farklı hitap edilmesini istemiyorum oğluma. Birde ben ismini ne koyduysam herkes öyle hitap etmek zorunda. Kafasına gore isim söyleyemez kimse.

Konunuza gelince de dik durun dönmeyin. Burnu iyice surtsun
.

7 kadın karşısında tek akıllıca hareketiniz eşinizi yanınızda tutmaktır, karşınıza almak değil. Kalkın evinize geri dönün ve çocuklar seni çok özlediği için dayanamadım döndüm ama kırgınım beni yanlış anladın ve bana aşırıya kaçan davranışlarda bulundun üzüldüm incindim diyin ve az konuşarak geceyi tamamlayın. ertesi gün özenli giyinin dikkatini çekin ama çok ilgilenmeyin sorularını cevaplayın. bir sonraki gün olumlu bir hareket görürseniz sarılın eşinize barış imzalayın. Ve dediğim gibi ortaya kendinizi atmayın bırakın o çözsün sorunlarınız. Saçma şeylere takılmayın. Mantıklı gerekçeleriniz olan konularda diretin ama kavgaya götürmeyin. Zamanla söylediklerinizi yaptığını göreceksiniz.

Sadece bir ism mevzusundan dolayı mı bu hale geldiniz ? Kızınız zaten büyüyünce tek isim kullanacak emin olun ,ya da arkadaşları tek isminle çağıracak. Görümceyi bu konuda takmazdım şahsen.

Sadece bir ism mevzusundan dolayı mı bu hale geldiniz ? Kızınız zaten büyüyünce tek isim kullanacak emin olun ,ya da arkadaşları tek isminle çağıracak. Görümceyi bu konuda takmazdım şahsen.
Evet isim konusu yüzünden
Tabiki daha önceleride ailesi yüzünden tartışmalarımız oluyodu ama bu sefer konu sadece isim
Saygısızlık yaptıgımı söyleyip duruyolar
Öyle bir psikolojiye soktularki beni acaba gercekten saygısızlıkmı yaptım diye düşünmeye basladım artık

Back
X