Gözleri Açılmamış Yavru Kedi

stillex

Huzurumsu..
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2010
20.686
467
448
Merhaba Arkadaşlar;

Bugün gözleri açılmamış bi yavru kedi bulduk yolda.Maalesef annesi ortalıkta yoktu bekledik ama gelen giden olmadı.Köpekler başka kediler vardı bizde aldık.Erkek arkadaşım veterinere götürdü.Daha 10 günlükmüş.Neler yapabileceğimizi anlatmış biberon felan vermiş ama kedi süt tozu olmadığı için yerine süt,yumurta,şeker,yağ karışımı önermiş.

Kedicğim şuan bende.Fakat ağzı dili olan varlıklar değiller.Biberonuyla 2 saatte bir besliyorum ama yeterli oluyor mu bilmiyorum.İçtiği o da zorla 6-7 damla bir şey.Bu kadar yeterli olur mu aç mı yok tok mu vermemelimiyim yoksa zorlamalımıyım bilemiyorum.Kafam karıştı.

Daha önce böyle bit tecrübesi olan arkadaşlar varsa bilgilendirirse sevinirim.

Son düzenleme:
17 günlük yavru kedim var, bize geldiğinde henüz göbek bağı üstünde 1 günlük bir bebekti, annesi doğumda ölmüş, yavruyu ve annesini çöpe atmışlar((

10 günlük bir yavru için 5-6 damla mama az, 2 saatte bir vermek yerine süreyi biraz daha uzatabilirsiniz, besledikten sonra hemen uyur zaten, bırakın uykusundan kendi uyansın, 2 saat doldu deyip uyandırmayın, kendi uyanmasına izin verirseniz daha iştahlı yer, yalnız size tavsiyem bir an önce kedi sütü bulun bir veterinerden, kedi sütü dediğim toz mama, sizin veterinerde yokmuş ama başka bir veteriner ya da petshopta mutlaka vardır.
Onu daha iştahlı yiyorlar, beslemesi işin zevkli kısmı, sevimsiz tarafı tuvalet yaptırma:)))

Yavruyu beslemeden ya da besledikten hemen sonra tuvaletini yaptırın, hafif nemli bir pamuk veya kulak çubuğu yardımıyla çişi için yukarıdan aşağı, büyük tuvaleti içinde poposuna aşağıdan yukarı masaj yapar gibi hareketlerle tuvaletini yapmasını sağlayın, günde en az bir kere büyük tuvaletini yapması lazım, çişiniyse her mamadan sonra az da olsa mutlaka yapar. Tuvaletini yapınca sabun kullanmadan ılık suyla temizleyin poposunu.
Mamadan sonra dizinize veya omzunuza yatırıp sırtını sıvazlayın gazını çıkarsın.

Henüz küçük olduğundan vücut ısısını dengeleyemez, bu yüzden sıcak tutacak örtülerin üstünde yatması lazım.
Arada sırada kucağınızda uyumasına izin verinki sıcaklığınızı ve sevginizi hissetsin.

Allah yardımcınız olsun, bildiğiniz bebek bakımı yapmanız gerekiyor.

Bakın bu da benim yakışıklı oğlum, 2 gün oldu gözleri açılalı:)))

Birde unutmadan mamanın sıcaklığı önemli, soğuk olursa içmez, sıcak olursa yanar, annelerinin vücut sıcaklığı 38-39 derece olduğundan anne sütü de o civarlarda oluyor, mamayı hazırladığınızda bileğinizin iç kısmına birkaç damla damlatın, sıcak değilse veya size soğuk gelmediyse verin, koku ve tat alma duyuları yüksektir, mamanın sıcaklığı bile önemli bu bacaksızlar için

Gerçekten çok büyük sorumluluk.Şu an aklım hep onda rahat mı değil mi aç mı

Veterinerde yaptı mı bilmiyorum ama sabahtan beri büyük tuvaletini hiç yapmadı.Ben her mamadan sonra silince sadece sıvı küçük tuvaletini yapıyor.Veteriner sağlıklı bi sorunu yok demiş ama büyük tuvaletini yapmaması şuan kafama takıldı yemediğinden olabilir mi.Memeyi hiç ağzına almıyor.Zorluyorum alsın diye bir kaç yudum alıyor sonra kafayı başka tarafa atıyor.Bugün yada yarın o kedi süt tozunu temin edeceğim.

Şuan iki tafaına sıcak su torbaları koydum uyuyor.Bazen nefes alıyor mu diye kontrol ediyorum.

Sizin oğlunuza maaşallah çok iyi görüyor.Bu ara veterinere göre benim yawrucakta oğlanmış.

Kaç günde gözlerini açıyorlar :26:

Mama yemiyorsa büyük tuvaletini yapmasını beklemeyin, yapmaz, karnı doymayınca neyi çıkaracak:))))
Mamayı beğenmemiştir ya da mamanın sıcaklığı hoşuna gitmemiştir.

Yavrular 15-16 günlükken açılır gözleri, açılsa da ilk günler yine de görmeyecek, benim kuzumunda gözleri 2 gün önce açıldı ama hala görmüyor, gözleri ve kulakları görüp duymaz şimdi, 3 haftalık olunca başlar herşeyi algılamaya.

Siz beni dinleyin, yarın veya engeç ertesi gün toz mamayı alın, bir çorba kaşığı kadar süt ve aynı oranda içme suyu koyun bir bardağa ve içine 2-2,5 tepeleme çay kaşığı toz mama koyup karıştırın ve biberona dökün, sıcaklığını ayarlayıp verin, kedi yatar vaziyette olmasın arka ayaklarının üstünde dursun kucağınızda, ön patileriyle de destek alabilsin, o mamayı iştahla içiyorlar, az evvel oğlum 5 ml içti şimdi kucağımda keyif uykusu yapıyor.

Şimdi erkek arkadaşımı aradım iş çıkışı alıp gelecek.Veterinere kendim gitseydim sormam gerekenler sorardım ama erkek arkadaşım gitti göstermiş gelmiş.Şunu sordun mu yok bunu sordun mu yok hali ile bende ne yapacağımı şaşırdım kedide baktım önceden ama anneleri vardı hiç bu kadar zor olmamıştı.

Peki yalnız bırakma sürem ne kadar olur sizce,ben haftanın belli günleri dershaneye gidiyorum 6 saate yakın evde olmuyorum annem babamda yok.Evde o kadar saat yalnız kalabilrmi.Yalnız kalırda açlık kısmını nasıl yapabilirim giderken doyursam gelince doyursam çok aç kalmış olur mu acaba

Son düzenleme:

Dersaneye gittiğiniz günler evden çıkmadan tuvaletini iyice yaptırın, mamayı da herzaman yaptığınızdan biraz koyu yaparsınız, örneğin size ölçü verdim ya, 1 yemek kaşığı süte, 1 yemek kaşığı içme suyu koyup 2-2,5 çay kaşığı toz mama yerine, 3 çay kaşığı mama koyup karıştırırsanız daha koyu olur ve epey süre acıkmaz.

Güzelce karnı doyup sıcak yerde yatan bir kedi rahatlıkla 5-6 saat uyuyor, benim yavru iyi beslendiğinde kesintisiz 6 saat uyuyor çünkü

Yalnız yatacağı yer derin bir kutu olsun, olurda uyanırsa olmadık yerlere girip kendine zarar vermesin ve yine uyandığında çok şıkışmışsa büyük tuvaletini kaçırabiliyor bazen, çıkamayacağı için etrafa bulaştırmaz kutusu derin olursa.

Yakın oturuyor olsaydık oğlunuza bizim mamadan verirdik, bende çok kedi baktım ama göbek kordonu üstünde 1 günlük bebeğe ilk defa bakıyorum:)))
Sayesinde epey tecrübem oldu, gaz çıkarıyoruz, altını temizliyoruz, damak zevkleri de var:))) misal bizimki mama biraz sulu olsun yemez, soğuk olsa burun kıvırır
Tam haydut, buldu da bunuyor sıpa

Oyyy yerim onlari maşallah.
Benim oğlumu ilk 3 haftalikti alinca minikcikti.
Polarin üstüne yatirirdik yaninda sicak su torbasi koyardik oraya uzanirdi hep .
O polara sarar uyuturduk birde
Suyunu demlenmiş ilik sudan koyardik.
Yemini koyar birazda tahsil koyardik .
Azicik marulda verirdim.
Tabi benimki tavsan

Şimdi geldi mamamız,hemen hazırlayıp vereceğim.Kutunun üstünde bir çay kaşığı yazıyor ama sanırım sizin ölçüler daha ideal
Benimde baya tecrübe kazanacağım aşikar şuan yeni tanıştık ama alışacağız inşallah.Birde yatma şekilleri beni çok güldürüyor şuan pıposu yukarda kafası havluların içinde tuhaf bi şekilde uyumakla meşgul

Çok sevindim kurs mevzusunda sorun olmayacağına.Aklım çok kalacaktı çünkü.Artık oyalana oyalana değilde koşa koşa eve geleceğim

İsmi var mı bebişin

ay ne marulu diyorum bende.Kediler marulmu yer oldum bi an

Bazı otları sevdiklerini biliyorum ama marulsanmam

Tavşanın bakımı kediden çok daha zahmetli olsa gerek

Arkadaşım kedi çok besledim, 2 saatte bir yeterli olur. Çok ağır karışımlar verme, az sulandırılmış yarım yağlı süt vb çok iyi olur.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Resmi var mı :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ay yok bunu da emmiyor.Kafayı yiyeceğim napabilirim şaşırdım.
Zorla veriyorum ağzına ozaman bir kaç yudum yutuyor sonra geri ittiriyor kendini hiç memeye sallaşma sürekli emme isteği felan yok.Öyel ben zorla verirsem her seferde bir kaç yudum.Elime flan aldığımda sanki elimde meme arar gibi aranıyor yalamaya çalışıyor fakat biberondan içiremiyorum bi türlü.Karına o kadar zayıf değil.Tokluktan mı içmiyor benmi bir şeyi yalnış yapıyorum anlamadım

Hiç bir şeyi içiremedim kendi isteği ile asla içmiyor ben ağzına zorla veriyorum hemen ittriyor kafasını.bebek maması inek sütü en son kedi sütü tozu aldım yok şaşırdım bi anlasam dilinden.Bende çok kedi baktım ama ilk defa gözleri kapalı yeni yawruya bakıyorum

Bizim veterinerimiz öyle bir durumda kediyi alıp küvezleri var oraya koyuyor. 3 tane böyle yavru kedi kardeş vardı sadece birini hayatta tutabildi. Anne sütü olmadan çok zor. Vucut ısısını bile regüle edemiyor olabilir. Başka veteriner var mı götüebileceğiniz. Yavu kediler için olan tozdan aldınız mı? Almadıysanız kesinlikle alın. Veteriner bile 3 kediden birini hayatta tuttuysa siz imkansızlıklar içinde daha da zorlanabilirsiniz. En azından keşke alsaydım demezsiniz sonra.

Yakın çevremizde veteriner bir tane ona götürdük.Sağlıklı olduğunu yemezse zorla yedirmemiz gerektiğini söyledi.Aslında hasta felan değil çok haraketli,fakat mamada sorunluyuz.Dediğiniz gibi kediler için özel mamadan aldık.şuan elimi emiyor.Aslında karnıda yeteri kadar şiş ama çok mu geliyor az mı kestiremiyorum

Konunun adini gorunce Mune bu konuda uzman dedim icimden ki senin yorum yaptigini gordum. Kediler hakkinda cok bilgim yok ama stillex ile cok sevaba giriyorsunuz.

evlat gibi onlar benimde 2 tane kızım var biri van kedisi biri sokaktan sahiplenmiştim... 5 yasında biri biri de 9 aylık. Tebrik ediyorum sizi bu özverinizden dolayı

biz kızımla çok gözü açılamamış yavru büyüttük. veterinerimizin bize tavsiyesi süttozu alamayınca (çünkü biraz pahalı) aynı işi gören, ülker gogly sütlü pirinç unu var şekersiz birkaç aylık bebekler için (muzlu ile karıştırmayın) sade olanından, onu suyla karıştırıyordum şırıngayla veya biberonla besliyordum. yemediği zamanda uğraşıp yediriyordum.
süt verecekseniz de laktozsuz olanından azar azar verin. hatta şuan evde olan 3,5 yaşındaki elvan kuzumun gözleri açılmamıştı, gogly'le büyüttüm. bişey daha söyleyim, mamadan mıdır nedir, vallaha çok akıllı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…