Gözlerini feda etsen zaten kördü derler(!)

toprakkokusuuu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2017
33
21
38
30
Merhaba ,
Bir iş yerinde çalışıyorum 6 yıldır.idari işlerle ilgili aklınıza gelen her birimdeyim. Üni. Mezunuyum ve yaşım 28 .. Girmediğim departman, yapmadığım iş kalmadı burada
Hiç profesyonel davranıp ;tatiller de izinler de telefon açmamazlık yapmadım. Yani her iş yerinde kendini feda eden bir personel vardır ya hah işte o benim (!)
Şimdi daha önce sektörle, işle , işleyişle alakası olmayan bir hanımefendi işe alındı (patronun akrabası). 1 ay içerisinde üzerimde ki tüm iş yükü bu hanımefendiye aktarıldı, bana soru sormalar , benim ona bilgi vermemin istenmesi, karar verici olması vs.
Karakter olarak öyle ukala bir tip falan da değil belirtmek isterim. Gayet kibar sadece patron ne derse onu yaparım modunda.
Şimdi benim zoruma gidiyor , ben yıllarca emek verdim, herşeyi yaptım hep kendimden ödün verdim . Hatta patron benimle direkt iletişimi bile kesti bu hanımefendi üzerinden bilgiler aktarılıyor. Neden emekler göze görünmüyor ? Neden hiçe sayılıyor ?
Değerli kk lütfen bana yol gösterin ben bu şekilde çalışmak istemiyorum, hazmedemiyorum haksızlık yapılmasını, veya yanlış mı düşünüyorum?

Daha bugün bunun yüzünden ağladım.
Bütün işi yapan benim ama patronla muhatap olan başkası diye benim yaptığım hiç bir iş görünmüyor.
Delireceğim ya.
Sabır çekmekten başka bir şey gelmiyor elimden.

Bir kaç aya kadar gidiyorum zaten.

bana size yapılan haksızlık değil de güzel bir şey gibi geldi yanlış mı düşünüyorum anlamadım mı bilemiyorum. çoğu işin yükünü sizin üstünüzden almışlar, bu zamana kadar kendinizi feda etmişsiniz -ki feda etmenize de gerek yok. iş tanımınız neyse onu yapacaksınız fazlasını değil. maaşımı düşürdüler deseniz haklısınız derdim. ama patronun her dediğini yapacak biri var, siz de işiniz neyse onu yapın. emekleriniz görülse de görülmese de özel sektörde bir değeri yok zaten.

başıma tam aynısı gelmedi ama anlatayım.
benim müdür olduğum şirkete çok farklı alanda geliştirmek üzere bir CFO alındı
ama adam o konuda hiçbir bilgisi olmadığı için saçma sapan muhasebe hesap düzeltmelerine takıldı.
Ki asla onunla alakalı değil, alınma nedeni çok farklı işin Avrupa ayağında uluslararası bir sistem kuracaktı firma bu fikir üzerine alındı.
açıkçası istifa edip, müdür olarak görev tanımıma uygun olmayan hareket gördüğüm için kıdem tazminatımı talep ettim.
uzun çekişmeler, toplantılar sonucu tazminatımı aldım.
Küfür, hakaret, işi savsaklama asla olmadı tabi bu süreçte.
ayrıldıktan sonra da yardım etmeye devam ettim firmaya.
sonra o CFO nun hiçbir işe yaramadığı anlaşılmış oldu çıkartıldı ben tekrardan işe geri alındım.
Maaşım da arttı
ama yine de bu 6 aylık süreç içinde adam en üstten maaş, en üstten ssk en üstten her bir şeyi aldı.
yani benim 1 yıllık maaşımı 6 ayda aldı gitti...

Aslında tüm iş yükünüzün kendisine aktarılmış olması bence gayet güzel. Keşke benim de üzerimden tüm yüklerimi alan biri çıkıp gelse.

Ben çalıştığım şirkette asistanım .

Bazı firmalar beni Finans Müdürü , bazı firmalar beni İK Müdürü , bazı firmalar beni Operasyon Sorumlusu , bazı firmalar beni Pazarlama Müdürü olarak tanıyor. Ama ben sadece asistanım :) (Bu departmanlar için çalışan kişiler varken)

Şirkete yeni aldığımız Pazarlama Sorumlusu benden dün mazeret izni istedi , dedim ki eşime o da beni Genel Müdür sandı galiba :)

Yıl sonunda maaşıma %100 zam isteyeceğim , şaka yapmıyorum . Aynı şirkette 7. yılım dolacak . Ve gerçekten de yukarıda firmaların beni sandıkları departmanlardaki işlerin kat be kat fazlasını yerine getiriyorum.

Merhaba ,
Bir iş yerinde çalışıyorum 6 yıldır.idari işlerle ilgili aklınıza gelen her birimdeyim. Üni. Mezunuyum ve yaşım 28 .. Girmediğim departman, yapmadığım iş kalmadı burada
Hiç profesyonel davranıp ;tatiller de izinler de telefon açmamazlık yapmadım. Yani her iş yerinde kendini feda eden bir personel vardır ya hah işte o benim (!)
Şimdi daha önce sektörle, işle , işleyişle alakası olmayan bir hanımefendi işe alındı (patronun akrabası). 1 ay içerisinde üzerimde ki tüm iş yükü bu hanımefendiye aktarıldı, bana soru sormalar , benim ona bilgi vermemin istenmesi, karar verici olması vs.
Karakter olarak öyle ukala bir tip falan da değil belirtmek isterim. Gayet kibar sadece patron ne derse onu yaparım modunda.
Şimdi benim zoruma gidiyor , ben yıllarca emek verdim, herşeyi yaptım hep kendimden ödün verdim . Hatta patron benimle direkt iletişimi bile kesti bu hanımefendi üzerinden bilgiler aktarılıyor. Neden emekler göze görünmüyor ? Neden hiçe sayılıyor ?
Değerli kk lütfen bana yol gösterin ben bu şekilde çalışmak istemiyorum, hazmedemiyorum haksızlık yapılmasını, veya yanlış mı düşünüyorum?
Böyle şeylere takılmamayı öğrendim. İşimi yapıyorum dahasıyla ilgilenmiyorum.
Ha bu arada sizin gibi de haddinden fazla iş de yapmıyorum. Fazladan yaptığınız her iş size mecburiyet olarak geri dönüyor. Siz tatildeyken telefonunuzu açmasaydınız onlar sizi tatilde bir daha aramazdı ya da sizin biriminizle alakalı bir işi yapmasaydınız sizin üzerinize kalmazdı.

Çalışma hayatında hep böyledir. Fazladan iş yapana madalya takmazlar

Liyakat önemli. Tam tersi özelde işini güzel yürütmek istiyorsa işini iyi yapan insanları yukselteceksin. Ama işte bizde ağam, paşam şeklinde türüyor işler ne yazık ki işten çıkmak haricinde yapılacak bit şey olduğunu sanmıyorum. Ama memnunsaniz işinizden hele de şu dönemde görmezden gelin derim

bana size yapılan haksızlık değil de güzel bir şey gibi geldi yanlış mı düşünüyorum anlamadım mı bilemiyorum. çoğu işin yükünü sizin üstünüzden almışlar, bu zamana kadar kendinizi feda etmişsiniz -ki feda etmenize de gerek yok. iş tanımınız neyse onu yapacaksınız fazlasını değil. maaşımı düşürdüler deseniz haklısınız derdim. ama patronun her dediğini yapacak biri var, siz de işiniz neyse onu yapın. emekleriniz görülse de görülmese de özel sektörde bir değeri yok zaten.

yani emeği takdir etselerdi bence yani benim beklentim yanıma yardımcı almaları şeklinde olurdu.
Şimdi konu sahibini gazlamak ve üzmek istemiyorum ama üstüne birini almak ilerleme şansını kesmek ya da uzatmak gibi geliyor bana.

E maasinizin yarisini ona vermeyeceklerse oh deseniz ya. Bence iyi birsey yapmislar :)

yani emeği takdir etselerdi bence yani benim beklentim yanıma yardımcı almaları şeklinde olurdu.
Şimdi konu sahibini gazlamak ve üzmek istemiyorum ama üstüne birini almak ilerleme şansını kesmek ya da uzatmak gibi geliyor bana.
tabi ki emeği takdir etmek gerekiyor fakat özel sektörlerde kimse haddinden fazla iş yapan birini takdir etmiyor, aksine cepteki joker eleman olarak görüyor. ben kurumsal bir şirkette çalışmadım fakat özel hastanede yoğun bakım hemşiresiydim, çoğu zaman hayır demediğim ve evim hastaneye yakın olduğu için gelemeyen birileri yerine tatil günümde bile beni çağırırlardı. kimse de takdir edip, bizi eleman aramaktan kurtardın demezdi. ne zamanki herkesin yerini doldurmayı bıraktım o zaman değer verildi. eğer maaşı değişmiyor, iş yükü hafifliyorsa belki patron iyi bir şey bile yaptığını düşünüyordur yıllardır bizim işimizi her alanda gördü şimdi bir başkası yerine geçsin diyerek. fakat arkadaş genel müdür olup, yeni eleman gelince mevkisi düşse o zaman haksızlık derdim. ya da ben konuyu tam net anlayamadım, beklentiyi anlayamadım o da mümkün

Yeni gelen kişinin yerine benim geçmem gerekirdi bunca emeğe tecrübeye karşılık, böyle direkt gelip sıfırdan o konuma gelmesi beni üzdü.. yani ben neden hak etmedim düşüncesi

Aslında tüm iş yükünüzün kendisine aktarılmış olması bence gayet güzel. Keşke benim de üzerimden tüm yüklerimi alan biri çıkıp gelse.

Ben çalıştığım şirkette asistanım .

Bazı firmalar beni Finans Müdürü , bazı firmalar beni İK Müdürü , bazı firmalar beni Operasyon Sorumlusu , bazı firmalar beni Pazarlama Müdürü olarak tanıyor. Ama ben sadece asistanım :) (Bu departmanlar için çalışan kişiler varken)

Şirkete yeni aldığımız Pazarlama Sorumlusu benden dün mazeret izni istedi , dedim ki eşime o da beni Genel Müdür sandı galiba :)

Yıl sonunda maaşıma %100 zam isteyeceğim , şaka yapmıyorum . Aynı şirkette 7. yılım dolacak . Ve gerçekten de yukarıda firmaların beni sandıkları departmanlardaki işlerin kat be kat fazlasını yerine getiriyorum.
Sizin potansiyeliniz baya yüksek 👏👏👏

Back
X