• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

grip oldum lütfen yardım !!!!!!

misivam

iki prenses annesi
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2009
878
10
118
40
kızlar merhaba, 4 haftalık hamileyim. ama geçen gün boğazlarım tahrişli gibi acıyodu. 2 gündür de burnum inanılmaz tıkalı başımı ağrıtıyo. bitane damlam var onu sıkıyorum. umarım dokunmaz. ne yapmam gerekiyo bana yardımcı olurmusunuz. perşembe doktora gidicem ama ogüne kadar dayanamıcam :( :(

canım geçmiş olsun bende atlattım kötü bi grip ama sakın ihmal etme ilk doktora gittim ilaç verdi içmedim sanki ondan iyi bilirmiş gibi kendi kendime iyileşmeye çalıştım ama nafile grip yüzünden 1 hafta hastanede yattım sakın ihmal etme acil doktora git sonra benim gibi enfeksiyon kaparsın ben sürekli ıhlamur içtim yattım ama nafile yine doktorun dedigine kaldım:kedi:

bende iki hafta önce grip oldum çok korktum meleğimede geçecek diye sürekli yattı doktor ilaç önermiyo.istersen perşembe gününü bekleme sağlık ocağına kendi ebene söylediğin zaman sana neyapman gerektiğini söyler canım inşallah hemen atlatırsın gribini

canım bence doktorunun tavsiye etmediği bir damlayı kullanma hem ilk aylar önemli biliyosun sen yine bir kulak burun boğaza görün yazdığı reçeteyi göster doktoruna birde ateşlenmemeye dikkat et hamilelikte ateş çok önemli.Gecede olsa ateşlenirsen eşine söyle hamileler için zararlı olmayan ateş düşürücü ilaçlar var onlarda alsın iç.Bol bol ıhlamur iç ıhlamur çok iyi geliyor bol limonlu tabi bende daha yeni atlattım hamileliğimde geçirdiğim ikinci gribimde çok ağır geçiyor gerçekten 31.haftamdayım bende ama bu işin asl ilacı dinlenmek ve terlemekten kaçınmak soğuk almamak Geçmiş olsun inşallah en yakın zmanda iğleşirsin ...

perşembe gününe kadar dayanamıcam diyosan sen önce kulak burun boğazcıya görün hamile olduğunu söle ona göre ilaç yazsın doktorunadacep telefonundan ara ve kbb cının yazdığı ilaç isimlerini söle kullanabilirmiyim diye danış sonra kullan bence perşembeyi bekleme insan gece daha kötü oluyor.

evet canım ya akşamları daha beter. sadece burnum ama acayip tıkalı. sabah dayanamayıp burun spreyi sıktım onuda bi bakayım dedim varmı zararı diye kullanmayın yazıyo şok oldum. alt tarafı burun spreyi. umarım bi zararı olmamıştır. korktum şimdi. of yaaa

elma kabugu,ıhlamur demle iç
bal,zencefil limon bogaza birebir
bol meyve ...
cabuk atlatırsın inşllh

evet canım bende alt tarafı burun spreyi dedim ama eczacı 5 günden fazla kullanmıcak diye tembihleyince bende şok oldum :1shok: dur benim kinin ismini yazayım muyane olamazsan en azından bugünlük idare et diycen ama bana iyi gelen sana gelmiyor olabilir ama banada kulakm buru boğazcı yazdı doktorada gösterdim dur yazayım i.smi otrivine ( doz ayarlı burun spreyi) yazıyor günde 3 kez yazmış eczacı 5günden fazla kullanma bide yardımcı olabildiysem ne mutlu canım..

ay ben neler yaptıysam geçiremedimm cnmm 1.5 aylıkken başladı benim rahatsızlarım nerdeyse 5 aylık olucam hala öksürüyomm antibiyotik bile içitmm ama dr ye gitmiştim bronşit başlangıcı dendii bence doktorunla görüş o seni yönlendirir zaten hamilelikk bünyeyi çok zayıflatıyo hassas oluyosun

bence burun spreyi kullanmayın kızlarr tuzlu karbonatlı su yapın onu çekin burnunuzaa çok iyi geliyo doktorum tavsiye etmişti bana hem çok sağlıklıymış ve doğall bunu bi deneyın derim çocuklarada aynısını yapmamız gerektiğini çok tecrübeli bi çocuk doktorumuz var o önermişti

evet canım bende alt tarafı burun spreyi dedim ama eczacı 5 günden fazla kullanmıcak diye tembihleyince bende şok oldum :1shok: dur benim kinin ismini yazayım muyane olamazsan en azından bugünlük idare et diycen ama bana iyi gelen sana gelmiyor olabilir ama banada kulakm buru boğazcı yazdı doktorada gösterdim dur yazayım i.smi otrivine ( doz ayarlı burun spreyi) yazıyor günde 3 kez yazmış eczacı 5günden fazla kullanma bide yardımcı olabildiysem ne mutlu canım..

ay canım içime su serptin vallaha. bende sabah otrivine 10 ml sıktım. şimdi okudum kullanmayın diyo. çok korktum. ama doktor verdiyse sorun olmaz herhade demi??

ay canım içime su serptin vallaha. bende sabah otrivine 10 ml sıktım. şimdi okudum kullanmayın diyo. çok korktum. ama doktor verdiyse sorun olmaz herhade demi??

AA Sendemi ondan kullandın iyiki yazmışım ismini evet canım bende onu kullandım doktorumda bi zararı olmayacağını söledi için ferah olsun ama sen muyane olmayı ve tekrar doktoruna sormayı unutma geçmiş olsun......

Aynı sorunu bende yaşadım. Tam 1 hafta öldüm öldüm dirildim. Çorbadan başka hiçbirşey yiyip içemedim. Çok zordu. Bu ikinci hamileliğim ve şimdi gene boğazım acıyor ve burnum tıkalı iki gündür.İnşallah ilerlemez daha fazla. İlaç kullanmak iyi değil, burun fısfısı da olsa.

Back
X