• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gss prim borcu bilgisi olanlar............

Sosyal yardimlasmaya ya da kaymakamliga kimliklerini zi ver başvuru yap .iki hafta sonra sgk dan sunucu ogrenirsin.sgk gereken bilgiyi yapilandirmayi anlatir.esinin veya senin uzeribe ev araba arsa yoksa ve sigortaniz yoksa bir sey cikmaz.bunlardn biri varsa az bir borç çıkar.

An itibariyle esimin üzerine 1580 tl cikti, kendiminkine bakmaya korkuyorum.

Hayatta odemem.. Boyle salakca bi sistem olamaz.. genel saglik sigortasi diye pozitif bi isim koymuslar ama resmen "isssizlik vergisi" bu

İşaretlediğim kısma şöyle bir Açıklık getireyim, bakmakla yükümlü olunan kız çocukları 10 Ekim 2008'den önce doğanlar ve 10 Ekim 2008'den sonra doğanlar diye 2'ye ayrılıyor.

Bir kız çocuğu 10 Ekim 2008'den önce doğmuşsa ve doğduğunda babası SGK'lı bir çalışansa o kız işe girip çıksada evlenip boşansa da bakmakla yükümlü olunan kız çocuğu statüsündedir, bu hakkı Ömür boyu bakidir.

Ama kız çocuğu 10 Ekim 2008'den sonra doğmuşsa, 18 yaşını doldurduğu zaman babasının sigortasından yararlanma hakkını kaybediyor, lise veya üniversite okuyorsa, okuduğunu belgelerse 25 yaşına kadar Baba'nın sigortasından yararlanır ama 25 yaşına girince okuyorda olsa artık Baba'nın SGK'sından faydalanamıyor ve re'sen GSS'li yapılıyor, 10 Ekim 2008'den sonra Doğan kız çocukları Baba'nın sağlık sigortasından yararlanamaz, yalnızca Baba'nın Vefatı halinde yetim aylığı alabilir.
evet o ayrıntıyı yazmadım ben çok doğru mune şanslıydım o konuda yoksa ödemiştim bende 5 bini:( .. kaş yapayım derken göz çıkardı devletimiz sağolsun.. millete bir sürü borç çıkıp duruyor genel sağlık sigortasından yararlanacağız iyi hoş da bu olaya geçmiişi de katınca her şey karıştı ..bir de bana yaptıkları açıklama ne biliyor musunuz trt de yayınlandı izleseydiniz..:)) şimdiki kadar gündemde değildi bu olay o zaman millete bir sürü borç çıkınca herkes duydu gss yi..

Back
X