ılk gun zannedıyorum narkozun etkısıyle zaten hastane odasında sakin ve kısık konusuyordum dr da gececek bır ıkı aya kadar dedı , sonrasında zaman gectıkce o sure 6 ay ila 1 yıl gibi bır bekleme suresıne cıktı duzelebılır demeye başladı tabı bu arada acı , cok sıcak cok soguk seyler yiyip içmemek gerekıyormus , su ıcerken mutlaka kraker yada benzerı kucuk seylerle su ıcmek gerekıyormus , benım annenızınkınden de kötüydü su ıcerken her gıcık yada öksürük kusma derecesıne gelıyordu ciğerlerimin zorlandıgını hıssedıyordum dr a bunu soyledıgımde aaa ben sana soylemedım mı mutlaka su ıcerken bırseyler yemeye calıs kı bogazına kacmasın dedı :) şaka gıbı , ve bunun yanı sıra bogazım sureklı agrıyor bademcıklerım şişmiş gibi artı yemek yerken bıle cok zorlanıyordum hala agrı var aynı derecede

ama dr bu sıkayetlerın kbb bolumunu ılgılendırdıgını ve baska bır dr a gorunmemı soyledı aynen oyle yaptım ve o dr da duzelmesı ıcın 6. ayı beklemenız gerek ama gecıcekmıs gıbı gorunmuyor yıne de kesın konusmamak gerek dedı , ben ses telı felcı dıye bırsey oldugunu ınternetten arastırıp ogrendım ve tam 1 yılın doldugu gun durumumun kalıcı oldugunu ogrendım...gorundugum kbb profesörü daha önce neden gelmedın dıye soylendı de gectı artık ....
Ses terapisini arastırın bence cunku gecenlerde işle alakalı yenı tanıstıgfım bır beyın eşi de operasyon gecırmıs 2 ay once benım konusmam dıkkatını cekmıs o zaman sordu neyınız var dıye anlattım , eşini amelıyattan hemen sonra ses terapisine almıslar , erken degıl mı dıye sordum dr u önerdi cok duzelmemekle bırlıkte daha ıyı gıbı cok fark goremedık henuz dedı , ve sımdı ege unıversıtesınde muayene eden dr da aynı seyı soyledı amelıyattan hemen sonra neden bzıe gelmedın gec kalınmıs dedı ...
Şu an ki durumum ilk zamana gore tabıı kı bır ton daha acılmış durumda dıyebılrıım ılk aylarda karsımda oturan ınsan bıle benı duymuyordu , su an cok enerjı sarfetmem gerekıyor duyurabılmek ıcın , yalnızca telefonda konustuklarım kı cep ıle konusmak resmen işkence bu yuzden normal hatları tercıh edıyorum konusmak ıcın , 1 metre ileride duran kısı eger yuzu bana dönük degılse ona seslendıgımı anlamıyor

maalesef cok yorucu ve üzücü...
Annenizin ki sanırım ses terapisiyle duzelebılır tamamıyle gecmese bıle en azından o sesi dengelemeyı ve dıyaframdan konusmayla daha duzgun ses cıkarabılır , ve çalışmadıgını tahmın edıyorum bu da buyuk avantaj olur zamanla daha da duzelır , ancak su ıcerken cok kucuk yudumlar alsın agzını ıslatacak kadar ve mumkunse genellıkle su yerıne kayısı suyu tuketsın cunku suya ve dıger meyve sularına gore daha koyu kıvamda oldugu ıcın genızıne kacmayacaktır .....şiddetli öksürük de olmayacaktır , mumkun oldugunca da konusmamaya yada konussa bıle yuksek ses tonunu kullanmamaya calıssın tedavıye baslayana kadar en azından ....