güçlü bayanlar buraya, tavsiyenizi bekliyoruz?

Liliyaaaa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2017
22
11
1
31
Selam değerli hanimlar.
ilk önce sunu belirtmek isterim. Türkçem pek iyi sayilmaz yani yazı olarak) hatalarim var ise şimdiden affola :)

Konuyu hemen geçmek istiyorum degerli guclu hanimlar, siz guclu olmak neye borclusunuz?

Mesela soyke ornek vereyim, bi kadin vardir, sevdigi kisiyi hayatinin merkezi yapan, ayrilirsa cok uzulen drama baglayan, surekli sevgilisini kontrol etmeyi gerek bulan, sevgilisi kizinca kadin onu kaybedice korkusu yasar, bi kac dk /saat haber alamazsa hemen aramaya baslayan vsvs..

Ama bazi kadinlae varki, eslerine sevgilerine ustune okadar dusmezler, ayrilinca, hayat devam ediyor kolaylikla soyleye bilen hanimlarda var, sevgilisi yada esi sinirlenincr resti ceken hanimlarda var aramizda.. Güçlü duran!

Böyle olmayi nasil basara biliyorsunuz?

Ben karakter meselesi diyorum bende eşimin ustüne çok düşerim ama dediğiniz gibi hayatımın tek merkezi o değil
Ayrıca Türkçe bilen birçok kişiden iyi yazmışsın
Ay cok teşekür ederim canim bunu bi kompliman olarak algiliyorum..

Tabiki esinizin üstünüze dusersiniz buda ona deger vermenizden kaynakli.. ama mesela kimisi varki resti cekmeyi biliyor.. kavga olunca misali adam trip yapip : bitti diyorsa. Kadin : bitterse bitsin.
ama bazi kadinlar varki hemen gozyaslarina boguluyolar vsvs..

He asla göz yaşlarına boğulmam hatta hiç ağlayamam ben nedense atara atar gidere giderim valla

Ben aslında tüm yaşadığım zorluklarda birisi elimi tutsun bu da geçecek ben varım desin çok istedim
Ama maalesef bı çok zorlukla kendim başetmek zorunda kaldım
Şimdi evliyim 3 çocuğum var,çok şükür eşim her konuda yanımda ama ters giden birşeyler olursa pekala gene başedebilirm

Tabi birde karakter meselesi sanıyorum

ben de eşime çok düşkünüm ama saplantı boyutunda değil ama hayatımın merkezi o değil, resti de çekerim, aramazsa ve ben hatalı değilsem inat ederim aramam vs
bunun tek sebebi var
kendimi önemsiyorum
bu hayata bir kere geldim, mutlu yaşamak istiyorum
birine yalvararak, ilgi dilenerek, kendimi ezdirerek mutlu olamam ben
hatalıysam ne ala, seve seve özür diler gönlünü almaya çalışırım
ama o hatalıysa sonuna kadar ayak direrim

Yapi meselesi bu. Tabiatima/yapima aykiri bir sekilde (ikinci kategoriye giren) cool kadin imaji cizmek benim icin o kadar zor ki... Ama basariyorum da. Karsi cinste bu izlenimi yaratiyorum ama gelin bir de bana sorun icimde ne firtinalar kopuyor bunu yaparken. :/

Bu yapidaki kadinlara hayranim gercekten.

Karakter diyorum ..
Bi de yaşta etkili bana kalırsa,zamanla insanın önem verdiği şeyler değişiyor,aşk yerini başka şeylere bırakıyor.
Yediğin darbeler ,arkadan bıçaklamalar falan bi dahaki sefere seni daha güçlü yapabiliyor.
Son olarak zeka..
Ben bi erkeğin peşinden salya sümük ağlayan kadınları,kocisimde kocisim diye takılan tipleri aptal buluyorum..

Oncelikle kisinin ve karsisindakinin karakter uyumuna bagli bence. Mesela eşim ilk baslarda ufak tefek seylere alinip uzatiyordu ozur de dilesem uzlasmiyordu. Sonra fakettim ki pesinden kosmam hosuna gidiyor. Dedim sen gorursun :) .. Simdi o hakliysa bile ben zeytinyagi gibi oyle bi uste cikiyorum ki o da şaşip kaliyor. Tribimi de atiyorum o barismaya calisiyor.. Kendimi daha iyi hissediyorum

hayran olduğunuz kadınların da içinde fırtınalar kopuyor
onlar da sizin hissettiklerinizi hissediyor ama çaktırmıyor
yani siz de hayran olduğunuz kadınlardan birisiniz aslında

Kimse benden kıymetli değil diyerek hareket ederseniz bu durumu yaşamazsınız.
Aramamakta haklıysam aramam. Çünkü haklıyım, banane yani haklı olduğum konuda asla geri adım atmıyorum.

Onla doğmadım ki onunla öleyim. Bitmesi gerekiyorsa biter. Elbette üzülürüm ama hayatımıda mahvedemem, dünyaya bir kere geliyoruz
Haber alamassam abartmam, misal 2/3 saat.
Zaten başına birşey gelse haberi gelir hemen. Ha 5/6 saat alamam o ayrı. Ama zır zır aramam yani.

Sizi cok taktir ettim ya..cidden

hayran olduğunuz kadınların da içinde fırtınalar kopuyor
onlar da sizin hissettiklerinizi hissediyor ama çaktırmıyor
yani siz de hayran olduğunuz kadınlardan birisiniz aslında

Bunu duymak ne hos. Gucumun farkinda degilim demek ki... :)

ben yaşla, iş hayatıyla ve arkadaş ortamıyla ilgili olduğunu düşünüyorum.

örneğin bundan beş sene önce sevgilim benden ayrılsa (25 yaşındaydım) ağlar zırlar, intihar ediyorum bak numaraları yapar, "bak kusuyorum çok kötüyüm" mesajları atar, sürekli peşinde dolaşır ondan haber almaya çalışırdım.

geçtiğimiz yıl uzun bir ilişkim aldatma sonucu bitti. sadece o akşam ağladım. ertesi gün kuyruğu dikelttim, arkadaşlarımla görüştüm eğlenceli fotoğraflar paylaştım, işim beni oyaladı vs derken kısa sürede atlattım.

biraz kuyruğu dik tutmakla alakalı galiba durum. kendini buna inandıracaksın. bir de "giderse gitsin, geri gelir hepsi" diye düşünürüm ben erkekte. o yüzden sanırım daha rahat olabiliyorum.

bir de "hayırlısı" olayı var tabi...
demek ki hayırlı değilmiş bitti diye düşünürsen de daha rahat toparlarsın.

emin ol erkekler peşinden koşan yapışan ağlayan kadından hoşlanmıyor.

erkek arkadaşımla (11 aydır beraberim yaşlar 30-32) bir kez ciddi tartıştık bugüne dek.
iki gün boyunca acı çektim ama tek mesaj atmadım. hep kuyruğu dik tuttum, normalde ne yapıyorsam sosyal medyada ne paylaşıyorsam onu yaptım.
kedi gibi geldi.

eminim ki o kavga üzerine ben yalvarsaydım biterdi, çünkü direkt haklı moda geçerdi.

Ben bu konuda uzun bir yorum yapayım. Tecrübelerime dayanarak. Bence en başta karakter ve yapı ile alakalı.
Benimde yapımda yoktu mesela. İlk sevgilim lisede olmuştu küçük bir hatamdan dolayı bitirmişti ve ben peşinde o kadar çok koştum ki.. özür dilemeler yalvarmalar... Neden; çünkü tecrubem yoktu sevdigimi ispat edersem gitmez ararsam vazgeçmez diye dusundum. Ne kaçanin kovalandigini biliyordum, ne sevenin gitmeyeceğini. belki ergenlikten dolayı daha farklı çalısti aklım, biraz da yapimdan belki..

Ama bir arkadaşım vardı ve onun sevgilisi de ( çok haklı bir sebepten dolayı) ayrıldı ondan . Yani arkadaşım tamamen sucluydu. Buna rağmen ve o da çok sevmesine rağmen hiç bir tepki vermedi. Aynı okuldaydik umrunda değilmis gibi yaptı. Giyindi süslendi puslendi. Çocuk haklı olmasına rağmen geri döndü barışmak istedi ve arkadaşım baya uğraştırdı. Şimdi bu arkadaşım da tecrübesiz ama karakterinden dolayı böyle yapmış demek ki..

Tekrar bana gelecek olursak ben her ilişkimde duzelttim kendimi. Mesela o sevgilimden sonra tekrar aşık olduğum biri oldu. Onunla herşey çok güzel giderken bir anda karşısına eski sevgilisi çıkmış ve aklı karışmış beni sevdiğini sanmış falan falan benden ayrıldı bu yüzden( ve kesinlikle onunla olmayacağını belirtti) ve bu defa yalvarmadim ( çünkü yalvarmanin karşıdaki kişiden kendini soguttugunu öğrendim) ama onu ikna etmeye çalıştım belki bir an öyle hissetmissindir dedim bilmem ne dedim. Ama hiç yalvarmadim ve anlayış sevgiyle yaklaştım. )

Daha sonraki bir ilişkimde çocuk beni kendisinden ayrılmak zorunda bıraktı. Yani resmen benim çözüm için elimden birşey gelmeyeceği ve ayrılmak zorunda kalacağım bir bahane buldu, bende ayrıldım. Düşün yani kaybetmekten korkmadim. Onda da bir hafta sonra mesaj attım ve yoklamak istedim baktım umrunda değil bir daha hiç bir şekilde yazmadım unuttum gitti.

Ve her defasında çok daha az takmaya başladım. Kendime su telkinleri verdim.. " x i de unutmustun, bunu da unutursun, üstüne gidersen daha kötü olur vb" Ve zaten her defasında insan ister istemez daha az bağlanıyor. En son ilişkimde de ilgisini azalttığı için ben ayrıldım. Sonra tekrar konustuk ve o ayrıldı bu defa. Ama hiç bir şekilde ağırdan almadım. Bitmemesi için ugrasmadim, ve en çok onun sevgisine inanmistim. Onun sevgisinin bittiğini kabullenmem çok zor oldu ama buna rağmen hiç bir şey yapmadım.

Çünkü gerçekten insan bunu yapısında olmasa bile tecrübe ederek öğreniyor ve tecrübe etmeli zaten. Yani ben artık şunu düşünüyorum. Birisi benden ayrildiysa o beni sevmiyordur ve bu bu kadar basittir. Ben mesaj atsam da sevgisi bitmiştir. Ben gitme desem de sevgisi bitmistir. Ve o sevgi geri gelmeyecektir. O yüzden neden birşey yapayım? Bunu gurur açısından değil mantık açısından kavramak gerek

Diğer bir konu da ; ki ben bunu yeni öğrendim. Bir erkeğe asla tam anlamıyla guvenmemek gerek ve aklında şüphe olmalı. Buna göre davranmalı. Önce kendini sevmelisin. Her zaman o olsa da olur olmasa da demelisin. Ben bunu hiç yapmadım sanırım bu yüzden hep kaybettim. Her seviyorum diyene saf gibi inanıp ya tamam bu beni seviyor deyip aşırı güvendim. Sevgimi belli ettim. Iste bu hatanın en büyüğü. Bende bundan sonra bunu yapmam mesela. Önce kendimi seveceğim

Son düzenleme:
Geçmiş yaşanmışlıklarınıza, deneyimlerinize ve edindiğiniz şemalara göre hayata karşı tavrınız şekillenir.
Mesela hiç baba sevgisi görmeyen, ailesi tarafından hiç takdir edilmemiş ve bu yüzden onları memnun etmek adına hamster gibi çarkı son sürat ölesiye çevirmeye çalışmış biri, ilerde sevgilisinin de kulu kölesi olacaktır.

Birde bir erkeği aramak sormak , aşırı karışmak , kontrol etmek çok yanlış. Bu da onu direk kaybetme sebebi. Çünkü bunları yapmak demek " seni kaybetmekten çok korkuyorum " diye bağırmak demek. Bunaltmak demek. Bunu kız ya da erkek yapmamalı. Ben mesela onca hata yaparım ilişkilerimde ama hiç bir zaman sevgilimi kontrol etmem. Üstüne gitmem. Hemen hemen hiç kıskanmam. Çünkü bu da mantıkla alakalı. Istediği yere gidebilir ve istediği kadar kız erkek arkadaşı olabiliry karismam. Neden mi? Çünkü yapacak olan her türlü yapar.

O yüzden aşk konusunda hiç bir zaman kendini kaptırma ve akışa fazla müdahale etme

Kalplizebra ben de tam tersini yazacaktım :) Evde baba figürü nasıl olur bilmeden, o derece babamdan kopuk büyüdüm. Annemin ne kadar çalıştığına didindiğine şahit oldum. Erkeğe bağlı olmazsan ancak tek başına ayakta kalabileceğini ve ne yaparsan yap yaranamayacağını öğrendim. Bireyim, elim ekmek tutuyor, eşim olmadan varoldum, eşim olmasa da hayatta mücadelemi sürdürebilirim ama onunla tamamım.

hah bak ne demişsiniz baba figürü yok ama anne kendi ayakları üstünde güçlü bir kadın olmuş, baba gidince kendine sığınacak liman aramamış, çabalamış didinmiş bir şekilde çocuklarıyla ayakta kalmış.
E sizin rol modeliniz anneniz olmuş, sayesinde birine muhtaç olmadan tek başına yaşayabileceğinizi öğrenmişsiniz, ne mutlu öyle anneye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…