• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

GÜÇLÜ BİR KADIIN OLMAKTAN ÇOK YORULDUM

Güçlü kadın olmanın nasıl zor olduğunu bilirim. Dışa örülen duvarlar içerde nasıl yalnız ve kırılgan bir kız çocuğu bırakır yaşadım gördüm. Benim evliliğim bile eşimin "artık güçlü olmak zorunda değilsin çünkü ben varım, yükünü paylaşmaya talibim" lafıyla başladı. O kadar yorulmuştum ki güçlü olmaktan, öylece alıverdim hayatıma onu.

Güçlü kadın olmak bazen hırslandırır, sertleştirir. Ama suçlu hissetme, güçlü olmak tercih değil zorunluluktur çoğu zaman. Sağa sola çarpa çarpa nasır tutar sertleşiriz.

Güvenebileceğin insanlar belliyse onlara kapılarını açmaktan, duvarların ötesindeki kız çocuğuyla tanıştırmaktan çekinme. Hani şu an gözyaşları yanağına doğru akan kız çocuğunu kastediyorum. Çünkü hayatta gardını alıp yaşamak çok yorucu, sığınacak limana da ihtiyaç var

seni burada tanıdığım kadarıyla doğruya doğru yanlışa yanlış diyorsun. kesinlikle iki yüzlü değilsin. sağlam karakter demek ağlamamak değildir bence. hayat bizi bu hale getirdi. bak bende normalde çok candan çok yardımsever tatlı bi insandım. kazık yedikçe artık stabil durmayı millete sığınmamayı öğrendim. bu eş olsa bile. eşin yanlış yapıyosa kuyruğu dik tutmak adına bazı şeylere kırılmıyo numarası yapmana gerek yok. kırıyorsa kırılıyorsundur ve bunu ona gösterebilirsin. eğer eşlerin yanında da gardımızı alır vaziyette durursak yaşamak zaten zor iyice zor hale getiririz. karışık oldu anlatabildim umarım

Aglamak gucsuzluk degil ki, gucluluk gostergesi. Hayatta guclu olacagin yerler var elbet ama herzaman hakli oldugunu gostermen gerekmiyor. Haklilik mutluluk getirmiyor her daim. Bazen susmak daha iyi. Hakliligini ispat icin de ugrasma. Iki fazla laf soyleyince insanlarda degismiyor. Yalnizliga gelince iyi ama fazlasi zarar degil mi? Sevgi ve sefkat yurekte olmali. Kalbin saglam olunca, mutluluk gelir. Yapabilene ask olsun.

Sana göre öyle.İnsan gücü maneviyattan alır. O ise dua ile olur.Gerisi tırı viri.Yoga Medi falan.
Gerisi tiri viri mi bilmem. Ama sen duadan guc alirsin, beriki meditasyondan. Onemli olan bunlar degil. O yorumda da dua onermen guzeldi fakat, muslumansan tabi diyerek herseyin icine ettin. Musluman veya degil, bunu sorgulamak bize mi duser? Senin buyorumunu bir gayrimuslim okusa, muslumanlardan nefret eder. Sende biraz ozelestiri yap bence.

Meditasyon yerine dua ve tövbe öneriyorum. Tabı Müslüman iseniz.Bilmiyorum.
Kız meditasyon yaptığını yazmış.. hangisinde rahatlarım diye sormuyor ki neden bunu yazma gereği duydunuz evet bana namaz huzur verir, dua huzur verir ,denemedim belki meditasyonda verir bilemem ...ne alaka dinle karşılık vererek müslümanlığı katarak yorum yazmak sonra konu kapanacak o olacak Allah Allah:KK11:

Sana göre öyle.İnsan gücü maneviyattan alır. O ise dua ile olur.Gerisi tırı viri.Yoga Medi falan.
Duaya, dini konuya hiç girmeyeceğim, zaten bilir kişi değilim o konuda hem de forum kurallarınca yasak.
Fakat 3 senelik amatör de olsa pilates ve yoga geçmişi olan biri olarak sizi tenkit ediyorum. Tırı vırı dediğiniz şeyleri hayatınızda hiç denediniz mi de karar verdiniz? Hiç birisi size nasıl yapılacağını gösterdi mi? Büyük ihtimalle hayır. Ama deneyiminizin olmadığı şeyler hakkında böyle şeyler söylememelisiniz.
Bence yoga ve pilates çok iyi geliyor. Ben faydasını gördüm. Hem ruhen hem de bedenen iyi geliyor yani, konu sahibi sana da tavsiye ederim.

Seviyorum kızım seniiii
Yaşadığın şeyler basit değilmiş, ki bu anlattığın kadarı. Ne kadar güçlü davranmışsın. Bence kendininde şikayetçi olduğu kısımları dengele gerisine aynen devam..

Eşinle arayı düzeltmeye bak sen yaparsın bunu. Daha sonraa daha detaylı yazmak için gelicemmm:KK200::KK200:

Musluman veya degil. Ama bu yaklasimin onu duaya yoneltmeyecek aksine uzaklastiracaktir. Kusura bakma ama cok talihsiz bir yorum yaptin.
Ya aslında bu yorumu yapmam gerektiğini dusunerek normalde hiç kimseye söylemediğini bir şeyi paylaşmak istiyorum.
İnanç insanı güçlendiriyor. Neden mi? Bazen insan o kadar acizlesebiliyor ki ne kadar güçlü olursa olsun, onu dinleyen, anlayan, gözeten, izin verirse ya da vermese bile koruyan bir varlığın olduğunu bilmek ona o kadar güç veriyor ki anlatamam.
Kimse anlamasın seni, tüm dünya karşına dikilsin ama seni duyan, goren, içini, yaşadıklarını bilen herkesten ustun bir varlık var. İşte bu inanç insana güç veriyor.
Pray için demiyorum, inancı olmayan herkese sonsuz saygım var zira 30 yıl ateist olarak yaşadım. Sadece bu da bir seçenek, şiddetle karşı çıkmamak gerekli diye dusunuyorum.

Büyük ihtimalle çok gençsin.
İnan bana; kendini sıkarak, sürekli tetikte durarak; hayat uzun ve muhteşem değil.
Biraz bırakmaya çalış akışına.
Sen istediğin kadar o kuyruğu dik tut.
O kader denilen kişi gelip insanın kuyruğundan tutup öyle bir savuruyor ki aklın durur.
Bak canımıniçi, sen, ailen ve sevdiklerin sağ ve sağlıklı olduktan sonra aşılmayacak dert yok.
Rabbim dermansız dert vermesin inşallah.
Yaşadıkça, yaşlandıkça anlıyorsun ne büyük nimetmiş, sevdiklerinle içtiğin bir fincan kahvenin tadı.
Yoğ valla genç değilim :)
Kırışıklıklarım bilene var.

Yorumun için çok teşekkür ediyorum, seni seviyorum canımsın

Gerisi tiri viri mi bilmem. Ama sen duadan guc alirsin, beriki meditasyondan. Onemli olan bunlar degil. O yorumda da dua onermen guzeldi fakat, muslumansan tabi diyerek herseyin icine ettin. Musluman veya degil, bunu sorgulamak bize mi duser? Senin buyorumunu bir gayrimuslim okusa, muslumanlardan nefret eder. Sende biraz ozelestiri yap bence.
Şimdi kadın müslüman değilse önerim yerine ulasmayacak ve nerden biliyosun herkes müslüman mi muhabettlerine girmesinler diye belirttim. Bende böyle yorum yapıyorum Napacan.

Güçlü kadın olmanın nasıl zor olduğunu bilirim. Dışa örülen duvarlar içerde nasıl yalnız ve kırılgan bir kız çocuğu bırakır yaşadım gördüm. Benim evliliğim bile eşimin "artık güçlü olmak zorunda değilsin çünkü ben varım, yükünü paylaşmaya talibim" lafıyla başladı. O kadar yorulmuştum ki güçlü olmaktan, öylece alıverdim hayatıma onu.

Güçlü kadın olmak bazen hırslandırır, sertleştirir. Ama suçlu hissetme, güçlü olmak tercih değil zorunluluktur çoğu zaman. Sağa sola çarpa çarpa nasır tutar sertleşiriz.

Güvenebileceğin insanlar belliyse onlara kapılarını açmaktan, duvarların ötesindeki kız çocuğuyla tanıştırmaktan çekinme. Hani şu an gözyaşları yanağına doğru akan kız çocuğunu kastediyorum. Çünkü hayatta gardını alıp yaşamak çok yorucu, sığınacak limana da ihtiyaç var
Çok teşekkür ederim andromeda.
Şu yorumların güç verdiği klişesine de hep güldüm. Oluyormuş valla.

Kız meditasyon yaptığını yazmış.. hangisinde rahatlarım diye sormuyor ki neden bunu yazma gereği duydunuz evet bana namaz huzur verir, dua huzur verir ,denemedim belki meditasyonda verir bilemem ...ne alaka dinle karşılık vererek müslümanlığı katarak yorum yazmak sonra konu kapanacak o olacak Allah Allah:KK11:
Ya ne yapiyim böyle bi arayı karıştırmak istedim oldu mu : D
Arkadaşın derdinin dermani benim dediğimde iddialiyim : D

Ne kadar güzel bir yorum ya..
Sağa sola carpa carpa nasır tutar sertlesiriz. Çok doğru.

Ya ne yapiyim böyle bi arayı karıştırmak istedim oldu mu : D
Arkadaşın derdinin dermani benim dediğimde iddialiyim : D
Tamam tamam, ben inançlı bir insan değilim, ama dua edebilirim.
Bu da evrene gönderilen bir enerjidir benim için :)
Teşekkür ederim efi.

Yoğ valla genç değilim :)
Kırışıklıklarım bilene var.

Yorumun için çok teşekkür ediyorum, seni seviyorum canımsın
Ben de pek çok seviyorum seni.:spor:
Kocana gelince, zaafı neyse oradan yanaş, gönlünü hoş tut.
Çabala biraz, zor değil unutma.
Höt höt olmak daha yorucu bence.:KK67:
Tatlı dil her yılanı her delikten çıkarır, unutma. :dondurma:

Çok teşekkür ederim andromeda.
Şu yorumların güç verdiği klişesine de hep güldüm. Oluyormuş valla.
Pray, bence sen algıların üzerine eğil. İmge terapi konusunda uzman bir psikolog+emdr iyi uygulayıp yorumlamasını bilen biri işini görür diye düşünüyorum. Ayrıca şu yaşadıkların, hissettiklerin konusunda da asla yanlız değilsin, bunu aklından çıkarma;)

Back
X