• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güçlü kadın ???

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gunumuz erkeklerı ne yazıkkı hammadde en kıbarı romantıgı bıle bır sure snra camışa donuyor seven kadından bahsedeceksek eger, garıbım yapacak bırseyı yoktur sevgı varsa aşk varsa kadın o hammaddeyı bır mucevhermiş gıbı kıymetler sever kul kole olur... Yanı hep bulduguyla yetınır... Sevgı tukendıyse karsındakı brad pıt olsa o kadın bosar... Katlanamaz , sevıpde canına tak dedıyse erkegın karekterıne gre degısır yapılacaklar :) bırgun bavulu toplayıp cıkldırmıscasına bagırıp uzaklasırsın ya degısırsın yada benı unut dersın adam sevıyorsa yola gelır sevmıyorsa kırmaya devam eder... ınsanlar degısmez dıye bırsey yok ask varsa sevgı varsa onun ıcın degısırsın karım benım yuzumden uzuluyor yapmayayım denır bunu yapmak zor degıl...
Kesinlikle her zerresi doğru .

Tebrik ediyorum ve sonuna kadar arkandaa daha dlgrusu yanındayiz.
Sen doğru olanı yapabilmis o mükemmel kadınlardan birisin. Yolun elbette dikenli olacak. Kolay değil güçlü kadın olup kendini yaşamak.
Senin ve senin gibi kadınların izindeyim daima .
Allah izin verdigi sürece önce inancımız sonra kendimiz her daim ayaktayız. ALLAH RAZI OLSUN CANIM

Onlar secenek değil başta da söyledim kalıp ya da katogorize etmek değil derdim. Onlar sadece örnekler.

Rasyonellik gercegini degistirmiyor bu. Orta yol bulunmaya calisilir. fedakarlik ve baskalarini memnun etmeye calismak, benim tamamen benim ruh ve beden sagligimi etkilememeyle sinirlidir. Eger olmuyorsa kendi cikarima gore devam ederim mesela.

Güçlü olduğumu söylüyor etrafımdakiler.

Kendi işim var, yoğun çalışırım. Yemek yaparım ama tüm sülaleyi etkilediğim bir yemek kültürüm Yok, temizlik desen yardımcım geliyor.

Ama kayınvalidem olsun, kayınbabam olsun veya akrabalarım güçlü olduğumu düşünürler. Bu galiba mizaçla alakalı. Her işe yetişemem mesela ama programlarım. Kendim yapmasam bile yapılacak işi sorunsuz yönetirim.

Güçlü kadın... Benim şu ara olmam gereken şey... O kadar zorki ağlamanın bile lüks oldugu zamanlarda dimdik durmak... kendini bırakıp bir kenara sana tutunanları taşımak... umudun bittiği yerde bitirmemek herşeyi.........

Para iş vs güçlü oldugunu göstermez kişinin bunların yokluğundada tutunabiliyorsan hayata O zXaman bu güçlüdürsün

Bu ara bende bunu soruyordum kendıme.. çok güçsüz oldugumu hissedıyorum...kararlar verıyorum ama uygulayamıyorum.. uygulayamadıkça dahada dibe dogru gıdıyorum sankı.. bınara dedımkı sanırım güçlü ınsan içşn kan aglasada dısardakı kişilere her daim bunu hissettirmemek ... hep mutlu pozlar vermek.... sonra dedımkı babane o insanlardan bırde onlar için mi ugraşacam acımı derdimı berduşlugumuda mi yaşamayacagım.... bu ara tabırı caizse berduşum arkadaş... sanırım sıkıntılara berduşlukla Gögüs gerıyorum.. saçlarımı taramıyorum pek.. pijamalarımı giymeden yatıyorum.. güçlü olmak direnmektr istemıyorum aslında... benı bana bıraksınlar... ben bana yetıyordum aslında güçlüydüm taakııı güçlü görüp üzeriöe çullanıp gücümü emmeye başlayana kadar....

Bu saydığın maddelerden hiçbiri güçlü kadının temsili değil ki.
Sen mecburi taşıdığın yükü güç kılıyorsun.
Senin eşinin maddi durumu iyi, bunun için birliktesin, sevmiyorsun. Bunun için kariyerini bıraktın. Bunun için yaptığın fedakarlık Yok denmez fakat seçim meselesi bu..

Ben fikir istediğin konuyu anlayamadım.
Güçlü konumu görmüyorum, sadece mecburiyet görüyorum..

Bana göre güclü kadin, konunun basinda o saydiginiz seyler kesinlikle degil.

Güclü kadin, hayata kafa tutan, korkmayan, kaliplara girmeyen, kendi istedigi sekilde, ama düzgünce (!) yasayip kendini gelistiren, kendinden emin olan, olgunlukla dogruyu yanlisi ayird edebilen, düsse bile, küllerinden yeniden dogan kadindir.
Hos kadindir vesselam :)

Iste tam bu noktada aklima Sex & City filminin su sahnesi geldi, hemen paylasiyorum:

Son düzenleyen: Moderatör:
ben bunu kendimce ikiye ayırıyorum.biri psikolojik diğeri karakteristik.psikolojik olarak; tüm zorluklara göğüs gerdikten sonra ulaşılan bir mertebedir zannımca.öyle bir iki günlük bir süreç değil bu,aylarca süren bir şey.en dibi gören kadın,en çok acı çeken kadın her zaman en güçlüdür.
karakteristik olanı ise saygı,sevgi ve ahlak kuralları çerçevesinde yaptığı her hareketi savunabilen ve kendine güvenen kadindir.

kimseye muhtac olmadan,egilip bukulmeden,inandigi degerlerden taviz vermeden,elalem ne der sacmaligini takmadan yasayan,yasadigi her yenilgiden ders alarak,buyuyerek cikan,hayat onceliklerini iyi belirleyen ve ona uygun davranan,entellektuel anlamda kendini gelistirmis kadin gucludur bana gore

Güçlü kadın mutsuzdur bence herşeyi görmüş yaşamıştır ama hayatta herkes mutlu olmayı ister

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X