- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.539
- 248
- Konu Sahibi esmergizmo
-
Allah yardımcınız olsun, aile de huzur yoksa her şey daha zor.
Aileniz her türlü problem çıkarıyor zaten o nedenle acaba evinizin yakınında ki bir kütüphaneye mi gidip çalışsanız daha iyi olur sizin için belki.
Babanız, kardeşiniz, ablanız, abiniz size destek olacak kimse yok mu
Yaparsın,mecbursun,yapacaksın.
Hiç de zor değil sen yeter ki iste.
Allah yardımcın olsun.
Sırf bu yüzden o ortamlardan kurtulmak yeni bir hayat kurmak icin daha cok caliscaksin.cok basarili bir uzman dr olacaksin canim.ben inanıyorum.dua et çalış sabret.bu günler geçecek.asistanlik yaptigin nobetten nöbete kosturacagin günler yakın.başarılar dilerim
Ailen sınava hazırlandığını bile bile sana köstek oluyor öyle mi, hele annenn
bak acı ama gerçek yazıcam, kızabilirsin zoruna gidebilir hatta polemik başlatabilirsin sorun değil
eğer yazdıkların doğruysa gerçekten bunları yapıyorsa annen
hayatta yalnız kalmışsın demektir...
başka çaren yok, onlar senin hayatını düşünmüyorsa ende ardına bakmayacaksın
çık git kütüphaneye çalış,
kim neresini kırıyorsa kırsın@@
onlar seni düşünmüyorsa sen kendi hayatını düşüneceksin
OKADAR....
kendinden başka kimsen kalmamış, kendine sahip çıkk
Tus'a hazırlanıyorsanız eger cok yogun bir tempo gerekiyor ve saglam psikoloji. O ortamda cok zor.
Bence atama isteyebiliyorsanız isteyin sevgilinizin olduğu şehre, hem çalışır hem de sınava hazırlanabilirsiniz.
Yapabilirsin. Yapacaksın.
Şimdi çok zorlanıyorsun ama yarın rahatın için, kalan ömrünün böyle geçmemesi için yapmak zorundasın.
evet tus
atama istemeyi düşündüm ama kötü yerler açıldı orada pratisyenlik kötü olur.
zaten onu yanıma getirmek için de kazanmam lazımçok sıkıştım
evet biliyorum ama uygulamada zorluk çekiyorum
odamı boyadım şimdi resmen usta işlerini öğrendim babama söylesem hem her yeri batırır hem yaptırana kadar canım çıkardı ben de kendim yaptım 2 kat boya yeter değil mi?
bi duş alıp çalışmaya çıkayım hem de kurusun ben çalışayım teşekkürler herkese
Yurda çıkmayı düşünmez misiniz?
aslında düşünürüm ama ben mezunum
beni alırlar mı? hiç yurtta kalmadım okurken nasıl olduğunu bilmiyorum
Çok yoğun çalışmak gerekiyor sınava, kafanın rahat olması lazım tamamen... Ben de istifa etmiştim evde hazırlanmıştım. Ama ailem sıkıntılı değildi, bütün gün odaya kapanıp çıkmadan çalışıyordum. Senin yerinde olsaydım ya özel yurda çıkardım ya da yakınlardaki bir kütüphanede çalışırdım bütün gün. Ben kütüphanede verimli çalışamazdım o yüzden yurdu tercih ederdim sanırım. Akşamları da eve gitmeyeceğin ve sinirin bozulmayacağı için daha iyi sonuç alabilirsin... Gerçekten çok zor, bunu ancak yaşayan bilir... Kolay gelsinarkadaşlar sınava hazırlanıyorum ailem çok sorunlu tüm gün kavga halindeler gürültü hiç bitmiyor. evde bir düzen de yok kendi temizliğim yemeğimle kendim ilgilenmek zorundayım.
odamdan her çıktığımda bi kavga başlatıyorlar benimle zorla. cevap vermeyince ben tepki gösterene kadar üzerime geliyorlar. illa bir damarıma basacaklar yani dırdır bitmiyor.
dışarda ders çalışmayı denedim, ben yokken annemle ananem kavga etmiş ananem düşmüş kaburgası kırıldı onun bile suçunu bana attılar evde yokum diye benim suçummuş.
arkadaşlarımla da koptuk herkes kendi derdinde dağıldık çok samimi değiliz.
tek dayanağım olan sevgilim de iş için şehir değiştiriyor bu ay. bana maddi manevi destek olan tek kişiydi hayatımda.
kapana kısılmış gibi hissediyorum. tek kurtuluşum sınavımı kazanmam ama konsantre olamıyorum.
evde burnumdan geliyor dışarıda çalışsam nerdeydin tüm gün muhabbeti yapıyorlar.
gerçekten çıldırıcam artık sağlığımdan olacağım diye korkuyorum.
hiçbir şey düşünmeden çalışmam lazım ama çok zorlanıyorum. yapabilirim değil mi lütfen bana destek olunkendime inancımı kaybettim.
Bende lise sondayken dershaneye gittim. O sene üç acı kaybımız oldu ailede. Sarsıldım evet ama mecburdum devam etmeye. Benim kendi odam dahi yoktu. Kıyada köşede nerde olursa çalışıyordum. Ve ilk senemde kazandım üniversiteyi. Sonra hem iş hem okul kendim okudum. Zordur elbet yasamadan kimse bilemez ama birde şöyle düşün doğudaki insanlar ne şartlarda başarıyorlar. Kimisi yazıp çizecek kalemi dahi zor bulurken bence bi şekilde durumunu avantaja çevirmeye çalış. Kütüphane de çalışabilirsin. Tek basına mis gibi. Bende çok gittim kütüphane ye.
Basarısızlık yaratacak bahane bulunur ama başarı için çabalamak gerektiğine inanıyorum.
Bir cinnete bakar güzelim diş göstermedikçe hayatta tepene basarlar. Sana laf etmeye ağızlarını açmaya korkar hale getir bu insanları. Aile diye sorgusuz biat itaat diye bişey yok herkes haddini bilecek.
Özel yurtlar alır bence. Bi konusun derim ben. Tek kişilik bir oda tutabilirsiniz rahat da olursunuz. :) Ama sanırım daha pahalı oluyorlar. Hangi sehirdesiniz acaba?
Güç sizin içinizde, insanın istediği zaman başaramayacağı şey yok, yeter ki isteyin. Şimdiden başarılar diliyorum, umarım istediğiniz puanı alır, istediğiniz dalda uzmanlığınızı alırsınız. :)
Çok yoğun çalışmak gerekiyor sınava, kafanın rahat olması lazım tamamen... Ben de istifa etmiştim evde hazırlanmıştım. Ama ailem sıkıntılı değildi, bütün gün odaya kapanıp çıkmadan çalışıyordum. Senin yerinde olsaydım ya özel yurda çıkardım ya da yakınlardaki bir kütüphanede çalışırdım bütün gün. Ben kütüphanede verimli çalışamazdım o yüzden yurdu tercih ederdim sanırım. Akşamları da eve gitmeyeceğin ve sinirin bozulmayacağı için daha iyi sonuç alabilirsin... Gerçekten çok zor, bunu ancak yaşayan bilir... Kolay gelsin
çok teşekkürler moral oldu, hiç tanımasam bile güzel dilekler insana huzur veriyor, insanın ailesi sabah akşam senden bi b.k olmaz diye hakaret ederken güzel bi değişiklik oldu :) teşekkürler tekrar..
ben de ailemden yardım alırım diye düşünüp müstafi oldum, ama evde durmam ablama battı, ki o kpss ile uğraştı senelerce en çok onun anlaması gerekirken beni para yiyen ev kızı gibi gösterdi anneme annem de buna inandı. çok kırgınım inanın, 3 kuruş para harcamıyorum hayatımın en zor anında insan en yakınından böyle bi tekme yiyeceğini tahmin edemiyor....
yurt işini maddi sebeplerden düşünemedim. aslında durumumuz kötü değil, hatta dayalı döşeli bir evimiz daha var ama bomboş duruyor. oraya geçeyim desem ekstra faturalar masraflar çıkacağından papaz oluruz yine.
iki elimi kolumu bacağımı bağlıyorlar, sanırım bi an önce benden kurtulmak istiyorlar, amaçları sevgilimle evlenmemdi sanırım ama ben evlilikle tus un bir arada olmayacağını düşündüğümden hiç düşünmedim bile. hakkımı helal etmiyorum onlara tek diyeceğim bu..
teşekkürler tekrar zor gerçekten. çalışmaktan öte psikolojik kısmı zor.
aslında sınavda 51,5 puan aldım bir yeri yazıp kurtulsam mı diyorum bunlardan bazen çılgınlık yapasım geliyor.
off.
insanın ailesi sabah akşam senden bi b.k olmaz diye hakaret ederken güzel bi değişiklik oldu :) teşekkürler tekrar..
çok kırgınım inanın, 3 kuruş para harcamıyorum hayatımın en zor anında insan en yakınından böyle bi tekme yiyeceğini tahmin edemiyor....
vay be, insanın ailesi böyleyse, başkalarının yaptıkları vız gelir trıs gider adama..aslında sınavda 51,5 puan aldım bir yeri yazıp kurtulsam mı diyorum bunlardan bazen çılgınlık yapasım geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?