Bende lise sondayken dershaneye gittim. O sene üç acı kaybımız oldu ailede. Sarsıldım evet ama mecburdum devam etmeye. Benim kendi odam dahi yoktu. Kıyada köşede nerde olursa çalışıyordum. Ve ilk senemde kazandım üniversiteyi. Sonra hem iş hem okul kendim okudum. Zordur elbet yasamadan kimse bilemez ama birde şöyle düşün doğudaki insanlar ne şartlarda başarıyorlar. Kimisi yazıp çizecek kalemi dahi zor bulurken bence bi şekilde durumunu avantaja çevirmeye çalış. Kütüphane de çalışabilirsin. Tek basına mis gibi. Bende çok gittim kütüphane ye.
Basarısızlık yaratacak bahane bulunur ama başarı için çabalamak gerektiğine inanıyorum.
başınız sağolsun çok... üniversite sınavında ben de orda burda çalıştım ama bu günde en az 10 saat çalışma istiyor kafa dağılmadan ondan zorlanıyorum...
haklısınız tabi hiçbir şey bahane olamaz, zaten bahane yapmıyorum, kendimi değiştirmeye çalışıyorum...
Bir cinnete bakar güzelim diş göstermedikçe hayatta tepene basarlar. Sana laf etmeye ağızlarını açmaya korkar hale getir bu insanları. Aile diye sorgusuz biat itaat diye bişey yok herkes haddini bilecek.
haklısınız ama işte çok hadsizler...
yani ne küfürler, ne hakaretler işittim, daha önceki yıllarda toyluğumdan sinirlerimi kontrol edemeyip üstlerine yürüyüp kendimi zor tutacak kadar benimle uğraştılar... saygı asla yok. sevgileri zaten yok.
şu anda soğuk tutuyorum arayı ki had bilemesinler. iyi bir şeyimi bile anlatsam kavga anında onu kötü bişeymiş gibi lanse edebilen içleri kötü insanlar bunlar. napayım benim payıma da bu düşmüş hayatta..
Özel yurtlar alır bence. Bi konusun derim ben. Tek kişilik bir oda tutabilirsiniz rahat da olursunuz. :) Ama sanırım daha pahalı oluyorlar. Hangi sehirdesiniz acaba?
aslında bu dediğinizin ev versiyonunu yapacaktım geçen sene, ancak maddi olarak bizimkiler 3 kuruşu bile arttıralım derdindeler, sevgili ablacıııım kendine lüks bir muhitten ev alma derdinde olduğundan her konuda evde astarları sıktılar. bu yüzden bu yurt işine de karşı çıkarlar muhtemelen. ama yeni bir yurt açıldı soracağım teşekkürler fikir için.
Güç sizin içinizde, insanın istediği zaman başaramayacağı şey yok, yeter ki isteyin. Şimdiden başarılar diliyorum, umarım istediğiniz puanı alır, istediğiniz dalda uzmanlığınızı alırsınız. :)
çok teşekkürler moral oldu, hiç tanımasam bile güzel dilekler insana huzur veriyor, insanın ailesi sabah akşam senden bi b.k olmaz diye hakaret ederken güzel bi değişiklik oldu :) teşekkürler tekrar..
Çok yoğun çalışmak gerekiyor sınava, kafanın rahat olması lazım tamamen... Ben de istifa etmiştim evde hazırlanmıştım. Ama ailem sıkıntılı değildi, bütün gün odaya kapanıp çıkmadan çalışıyordum. Senin yerinde olsaydım ya özel yurda çıkardım ya da yakınlardaki bir kütüphanede çalışırdım bütün gün. Ben kütüphanede verimli çalışamazdım o yüzden yurdu tercih ederdim sanırım. Akşamları da eve gitmeyeceğin ve sinirin bozulmayacağı için daha iyi sonuç alabilirsin... Gerçekten çok zor, bunu ancak yaşayan bilir... Kolay gelsin
ben de ailemden yardım alırım diye düşünüp müstafi oldum, ama evde durmam ablama battı, ki o kpss ile uğraştı senelerce en çok onun anlaması gerekirken beni para yiyen ev kızı gibi gösterdi anneme annem de buna inandı. çok kırgınım inanın, 3 kuruş para harcamıyorum hayatımın en zor anında insan en yakınından böyle bi tekme yiyeceğini tahmin edemiyor....
yurt işini maddi sebeplerden düşünemedim. aslında durumumuz kötü değil, hatta dayalı döşeli bir evimiz daha var ama bomboş duruyor. oraya geçeyim desem ekstra faturalar masraflar çıkacağından papaz oluruz yine.
iki elimi kolumu bacağımı bağlıyorlar, sanırım bi an önce benden kurtulmak istiyorlar, amaçları sevgilimle evlenmemdi sanırım ama ben evlilikle tus un bir arada olmayacağını düşündüğümden hiç düşünmedim bile. hakkımı helal etmiyorum onlara tek diyeceğim bu..
teşekkürler tekrar zor gerçekten. çalışmaktan öte psikolojik kısmı zor.
aslında sınavda 51,5 puan aldım bir yeri yazıp kurtulsam mı diyorum bunlardan bazen çılgınlık yapasım geliyor.
off.