güçlü olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tavsiye edebileceğim her şey söylenmiş. Tek söyleyeceğim benim de big bang theory de favorim sheldon

Ya ortamdan uzaklaş ya da pek ala kulaklarını tıkamayı öğren. Senin zorun da bu demek ki Allah yardımcın olsun

Tahmin edebiliyorum o berbat ortamı.
Ben yerinde olsam aile hekimliği yapmayı denerdim. O sırada çalışamaz mısın sınava? Bu şekilde çalışan birkaç doktor görmüştüm. O boş dediğin eve girersin hem fatura falan da dert olmaz böylece.
Evlilik ve tus olmaz demişssin ya. Eşin olacak kişi anlayışlı olursa bence şuanki şartlarından on kat daha iyi olur.

TUS a hazırlanıyorsanız zaten bir çok şeyi aşmışsınız. Bence fazlasıyla herseyı yaparsınız. Herkes ne şartlarda neler kazanıyor. Bırakın ailenizi ne derlerse desinler kahvenizi alın odanıza kapanın. Şanslısınız odanız var. Böyle düşünün . Yapacaksınız kazanacaksınız

moralim çok bozuk az önce sevgilimle onun için tercih yapmaya çalıştık her yer birbirinden kötü

onu oralardan kurtarmak zorundayım senelerdir gık demedi benim gönlümü hoş etti.

bi çay alıp oturacağım derse boya da kurumuştur sanırım

yazan herkes sağolsun cepten yazdığımdan alıntılayamadım.

insan gerçekten ama gerçekten başka çaresi kalmayınca mecbur kalıyor anlaşılan.

artık hiçbir bahane bana yetmiyor. canımın yarısı da gidiyor çok üzgünüm. başına bir şey gelirse kendimi hiç affetmem.

sevgilim şırnak yazdı kızlar en kısa diye...

umarım bi sıkıntı olmaz bilgisi olan ordan yazan var mı?

Bir kütüphaneye gidip çalış. Sen geleceğini kurtarmak için çalışıyorsun, kötü bir şey yapmıyorsun. Bir süre sonra alışırlar.

Dışarı çıkmaya devam et
Şu an zaman durmalı sadece sınavın için akmalı tabiri caizse
Sık dişini kulak ardı et ne derlerse

Dışarı çıkmaya devam et
Şu an zaman durmalı sadece sınavın için akmalı tabiri caizse
Sık dişini kulak ardı et ne derlerse

öyle yapıyorum zor oluyor çok sessiz kalırsam tepeme çıkıyorlar ondan arada tepki göstermem gerekiyor.

ama artık kendimi kaybetmiyorum kavgayı bile sınırlı tutup çekiliyorum en iyi yolu bu sanki

dışarı çıkamıyorum sürekli ama yapıcam eet

Bir kütüphaneye gidip çalış. Sen geleceğini ksanurtarmak için çalışıyorsun, kötü bir şey yapmıyorsun. Bir süre sonra alışırlar.

alışmaktan değil de...

aslında işte ablam sebep oluyor buna..

aile içi sorunlar olduğunda kendi ilgilenince bana sinirleniyor onun ilgilendiği kadar benim de ilgilenmek zorunda olduğumu düşünüyor. oysa ben saçma sapan kavgaların içine girip de ortamı yatıştırmaktan bıktım çünkü yatışmıyor.

bu yüzden de fiştekliyor annemi de bu konuda.

Bir yurtta kalsan maddi durumun varsa . Kütüphaneye yakın bir yurtta .
Bende sınava hazırlanıyorum ve kütüphaneye yakın bir yurtta kalmayı çok isterdim

Ben üniversite okurken evlendim ve kpss ye hazirlanirken kizimla hazirlandim.krese gidiyordu kizim ve bende gunde 8 saatlere cikiyordum.ha kazanamadim ama yilmadan tekrar hazırlanıyorum ve ben zorlanmiyorum.bekar olsam boyle rahat hazirlanamazdim zira annemle babamla cok anlasamiyordum bir de gwlen gidenimiz hic eksik olmuyordu.
Gurbetteyim ve hic misafirim olmuyor.rahatca calisiyorum.
Demem o ki evlenmeniz tusa hazirlanmaniza engel degil .eltimde dr ve evli hamileyken hazirlandi 62 aldi ki ayni zamanda pratisyenlik de yapiyordu.
Fazla idealist degildi daha pasif calismak istedigi icin tercih yaptı .
Lakin sevgiliniz sirnaga gitmis.o da mi dr?
O halde gidemezsiniz yanina.
Ozel yurt cok iyi fikir.kutuphane de aynı sekilde.
Benim onerimse aile hekimligine basvurun.cok yogun degildir hastaneler kadar .bir yandan da ders calisin.nasilsa iyi bir temeliniz vardir.
1+1 eve çıkın ve hem calisin hem tysa hazirlanin.
Evet cok zor bur sinav tus ama kendinizi zorlayın .
Bende alan sinavindan hazirlaniyorum tabii ki bir tus kadar degil ama zor.
Evli olmama kizima ragmen bir sekilde firsat yaratiyorum kendime.
Sizde yapabilirsiniz eminim.

O eve taşının ev arkadaşı bulun

Faturalar masraflar ondan eşyalı ev sizden

Çalışan bir arkadaş bulun hatta sabah kalksın işe gitsin siz de kalkın o gelene kadar çalışın vs vs

Kısa vadede çözüm de her sabah işe gider gibi kütüphaneye gitmek düzenli aynı saatte

Bizim burada bazı kişilerin kütüphanede yerleri var her gün aynı yere otururlar

Bir gün gittim biri yoktu merak ettim ne oldu acaba diye tanımam etmem ama

Evdekiler de ne derse desin ne önemi var ki

Gezmeye gidiyorum deyin daha ağır şeyler söyleyin hatta sonra da size ne deyin nerede ne yaptığımdan size ne

Bir yurtta kalsan maddi durumun varsa . Kütüphaneye yakın bir yurtta .
Bende sınava hazırlanıyorum ve kütüphaneye yakın bir yurtta kalmayı çok isterdim

evet yurt çok iyi olurdu ama ailemden yana maddi şansım yok ne yazık ki.

nası olsa bu bize ilerde yardımcı olmaz diye düşünüyorlar sanırım o yüzden yatırım yapmaya gerek duymuyorlar bana artık.

fırsat yaratılır ben ne şekillerde yoklukta çalışarak geldim bugünlere.

evliliği düşünmüyorum çünkü sevgilim doğu hizmetine gidiyor orada yük olamam ona da. zaten işe başlamadan evlilik düşünmüyorum ailem ne kadar kötü olsa da.

ev arkadaşı almama ailem izin vermez.

ananem yaşadığı yeri biraz batırır öteki ev de baya lüks oldu sırf o gidip batırmasın diye 5 kişi küçücük evde yaşıyoruz yaşanır yaşanmasına da ablam son ses konuşur, evde kavga gürültü bitmiyor ses bitmiyor kulaklık aldım sırf bunun için pilot kulaklıklarından o kar ediyor biraz ama baş ağrısı yapıyor.

mesela kavganın başlama şekli için bi örnek vereyim.

bu sabah kahvaltı hazırlarken evin önüne bankamatik kurulması kararı çıktığını söyledi annem.

ben de dedim ki "para çekmek için kısa süreli duraklamak için gelen araba çok olur iyice karışacak evin önü"

ablamın cevabı "sen de başka yere git o zaman ömür boyu burda kalmayı mı düşünüyorsun?"

yani bunu diyen insan 35 yaşında ve ailesinin evinden hiç çıkmamış biri.

herşeyi benim bu evde olmama bağlıyorlar ki gerçekten maddi olarak bi külfetim yok. madem beni istemiyorlar biraz huzur versinler de odaklanayım sınava kazanıp gideyim.

en çok koyan ablam değil aslında. onu kardeş olarak görmeyi çok önce bıraktım.

ama annemin bu cevabı kınamaması üstelik ablamı desteklemesi insana koyuyor. biraz adaletli olmak bu kadar zor olmamalı.

hiçbir şekilde hakkımı helal etmiyorum onlara.

neyse odamı düzenledim temizledim sıcak samimi oldu odamda huzurluyum en azından.

kapımın önüne eski dolapları koydum kapağını da açıyorum 2. bir kapı gibi oluyor. böylece hem sesleri gelmiyor hem de kapım kitli olsa bile kapı önünden bana bağırma kavga etme huyları vardı orada dolap olunca giremiyorlar arkasına da tahta koyup sıkıştırıyorum kapak açılmıyor.

düşününce sırf biraz huzur için ne saçma şeylerle uğraşıyorum insanın aklı almıyor.

sırf suratlarını az göreyim mutfakta her çıkışımda kavga yaşamayayım diye odamda kettle ile çay kahve yapıyorum. odam nemden küf yapmaya başladı küf tutmayan boya aldım boyadım. hasta olcaktım artık.

cidden hakkımı hiç helal etmiyorum. bunları onlara söylemiyorum bile ki sevinmesinler. kan kusarım kızılcık şerbeti içtim derim artık. sevgilimin doğu hizmetini bile söyleyemedim. çünkü biliyorum en ufak kavgada hakir görecekler o da gitti kaldın bi başına salak diyecekler, ki bunu dedi ablam daha önceden "sevgilin doğu hizmetine gidince iyice tek kalacaksın" diye sevinerek. kendi de öğretmen ama sözleşmeden kadroya geçti tuzu kuru aile evinden ayrılmadı bile. bu şımarıklık gibi geliyor artık bana. hayat nedir insanlar ne zorluk çekiyor hiçbir fikri yok. bazen sırf bu büyük lafları yüzünden doğuya rotasyona gitsin de görsün hayat neymiş diyorum.

çok sıkıntı çektim çekiyorum da. artık duygusallığı bırakıp mantıkla hareket etmek zorundayım. kafa aynı kafa ama çocukken olduğum kadar güçlü ve kararlı olamıyorum resmen östrojen hormonunu suçlamaya başladım

Bence bu ortamda bir dakika durmamalı atandığınız yere gitmeliydiniz

Özelde nöbet vs bulamaz mısınız ayrı ev için

Yalnız gerçekten garipler daha lüks ev var anneanne kirletir gitmeyelim vs Nasıl bir mantık

Ablanızın derdi ne sizinle

O bekar diye mi bu hırsı

Sevgilinizden eminseniz de gidin Doğu'ya onun yanına çalışın kazanın sınavı

Ben el Bebek Gül Bebek olduğum evde 25 yaşımdan sonra duramadım işim vs varken

Bu ortam insanı bozar kolay gelsin diyorum

En azından çalışmak zorunda olduğunuz kesin bol çalışmalar

bilseydim kesinlikle giderdim. ilk mezun olduğumda böyle tavırları yoktu, hatta ablam etrafımda dolanırdı sürekli ben ona sevgili adayı bulmaya çalışırdım etrafımdan iyi diye bilinen kişilerden vs. neler yapmadım ki onun için...

özelde nöbet diplomamı vermedikleri için tutamam yasal değil.

kesinlikle garipler. ben öteki eve geçerler diye düşünmüştüm ben de burda yalnız kalır odaklanırım diye. ablamın çalıştığı yere yaşadığımız ev daha yakın olunca geçmediler. sanırım ben sınavı kazandıktan sonra geçmeyi düşünüyorlar. ben de buna bozuluyorum, benim sessizliğe ihtiyacım varken tepemde bana dert olsunlar, benim rahat olcağım dönemde gitsinler hemen. hatta gçeen sene çok iyi çalışıyordum, gelmeleriyle düzenimi bozdular sabah kalkasım gelmiyordu artık yataktan. ben de bunun üzerine resmen bir kin oldu öteki eve sınavımı kazanabilirsem kurulmayı düşünüyorum, inat değil mi? hiç aklımda öyle bir şey yoktu ama resmen zorladılar beni.

işin komiği, annemlerin bi arkadaşı vardı babamın işinin battığı bir dönemde yüz çevirmişti anneme... kadının şimdi bir mahkemesi olmuş, onun için bizim olduğumuz ile gelmiş, kadını orda ağırladılar, kadın orda tek başına kaldı lüks otelde gibi.

o kadar kanıma dokundu ki... elalem kıymetli, zor gününde yüz çeviren kadına bile peşkeş çekildi o ev.

ablam eski sevgilisiyle tekrar barışmak istiyordu, adama aklınca zenginim param var ayağı yapmak için öteki evi gözüne sokup durmuş, adamı evin önüne götürmüş, adam burda kalalım demiş, ablam istememiş. hale bakın yani...

biz ev içinde huzursuz mutsuzuz, elaleme evle hava atılıyor.

evin içinde huzur yok, parayı koklatıyorlar insana, etrafa zenginiz havaları.

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! bu ne iğrençlik.

o kadar abuk planlarla beni hiçe saydılar ki, onlara günlerini göstereceğim. ters köşe yapacağım..

kesinlikle ortam insanı bozuyor, benim kavga anında kötü söz söyleme, hakaret vs gibi bir huyum yoktur asla, ama ablam çok yapar, çok uyardım çünkü insanın canını acıtıyor, atıyorum bi bardak hakkında kavga ederiz, bi bakmışım benim saçıma başıma mesleğime sevgilime hakaret ediyor, bense kendimi tutup gayet mevzudan sapmadan tartışmaya çalışıyordum.

bir gün beni o kadar sinirlendirdi ki bu şekilde, o bana hakaret ediyor, bense işime bakıyorum hiç unutmuyorum puzzle yapıştırıyordum büyük masada salonda, başımda öttü öttü hakaretler, laflar, o kadar sinirlendim ki bembeyaz oldum ellerim titredi.

ertesi gün kadınsal bi hastalığım çıktı ortaya o sinirle ameliyat olma riskim vardı, sabah hastaneye gidecektik bahaneden kavga çıkardı, arabasını aldı gitti minibüsle git dedi. ben şok oldum.

o günden sonra karar aldım, o bel altı vuruyorsa ben de vurucam, çünkü kendi canı yanmadıkça laflarının dozunu o kadar arttırıyor ki... gerçekten iğrenç mahalle karısı ağzı düşünün o... laflarını bile ediyor, benim ağzımdan çıkamaz öyle kelimeler... ama artık ben de o bana laf edince ona ediyorum... anca öyle susuyor çünkü. yoksa tepeme çıkıyor mendebur.

off neyse içimi döküyorum buraya kafanızı şişiriyorum eğer okuyan varsa kusura bakmasın.

bugün ablam iyice delirdi artık 2 saat boyunca bana bağrındı o arada ben dağınık bi yer vardı toparladım ettim mutfağa geliyorum arkamdan hala konuşuyor ediyor

bi ara ananemin yanına gittim kaburgası kırıktı nasılsın iyi misin ağrın var mı süt iç falan diyordum, geldi bana "ananemi örnek alıyosun onla konuşuyorsun onun gibi oldun" falan diye bağrınmaya başladı bu kez, sürekli hayatım ve benim hakkımda hakaretler falan gırla zaten

ben de resmen psikiyatri hastası gibi görüyorum artık onu sinirlenmiyorum hatta bugün o bağrındıkça bana ben güldüm cevap bile vermedim kafayı yedi resmen

baktı ettiği laflarla sinirlendiremiyor beni geldi suratıma tükürdü

iyice kafayı yedi ya. annem de onu haklı buluyor ki komik.

saatlerce bağrınıyor tek laf etsem annem bana kızıyor.

bi ara sen prof sun doçentsin bişeyler saçmalıyordu tam dinlemedim dedim şunu iyice kudurtayım bari çok fena doktor sevgili/koca istiyor takıntısı var. dedim ki
" geçen hafta dünyaca ünlü yabancı cerrahı gezdirdim adam yere düşen eldivenimi görmüş de gitti aldı getirdi sendeki egonun 100de biri yoktu"

bunu bile olmadık yerinden algıladı ben prof değilim eldivenini bile veremem sana bişeyler dedi.

dedim "adam bekardı bana iyi davransan senle tanıştırırdım"

var ya çıldırdı kudurdu kıskançlıktan ağzına geleni saydı

çok eğlendim ve güldüm bu kızın ettiği laflara üzüldüğüm günlere acıyorum artık anca gülerim bu ruh hastasına

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…