Yani bir adam geliyor buna "arsam var surad, şu fiyata da satmak istiyorum" diyor. Bizimki bakıyor arsa güzel, fiyat da uygun. Kendi almak istiyor. Alsam 3ay sonra karla satarım diyor ama parası o arsayı almaya yetmiyor. Bize geliyor, diyor ki ortak alalım bu arsayı sonra üzerine karla satarız diyor. Arsayı alıyoruz. Beklediğimiz kar olmuyor 6 ay geçiyor, bizim kentel dönüşümden inşaatımızı yapan muteahit arsaya talip oluyor (üzerine inşaat yapacak) karşılığında da bize bizim evin olduğu yerde kendisine isabet eden daireyi vermeyi teklif ediyor. Dairenin fiyatı konusu muallak, arsanın fiyatı belli. Anlaşma sağlanıyor. Bizim emlakcı arkadaş arsayı satmış gösterecek, daireyi de satın alınmış gösterecek. Karşı taraftan da bizden de hem arsa için hem de daire için %2 komisyon alıyor. Daireyi kaça saydığını net söylemiyor. Hesap yapıyorum dairenin fiyatı bize söylenen fiyat değil, daha pahalı. Sonra muteahit konuşurken arsa bize komisyon dahil şu kadara mal oldu diyor bize söylenen satış fiyatından 50tl fazla söylüyor muteahhit. O ayrı konu. Konu şu: Bu adam bu arsayı kar etmek için bizimle ortak aldı, alırken komisyon da aldı. Sorun yok çünkü sonuçta arsa onun müsterisinin arsası. Satarken ise bizden yine komisyon alıyor. Evi de ortak alıyoruz, evin üzerinden de bizden komisyon alıyor. Yani adam yeter ki alım satım olsun, her işlemden komisyon alıyor, biz ise ortağımıza komisyon ödüyoruz. Bilmiyorum ben emlakcı olsam %50sini kendi adıma almış olduğum ve kar ettiğim bir mülkü satarken veya alırken %50 ortak olduğum kişiden komisyon almam. emlakcı olan eşiniz ne diyor? Ben de olsam alırdım diyorsa mesela yok.