Gülelim mi? Ağlayalım mı? Hayran mı kalalım?

kismetsiz kedi

15senedirseviyorum seniii
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2006
3.851
1
316
50
Diğer
Kaliforniya'daki bir hayvanat bahçesinde anne kaplan çok ender olan üçüz kaplan yavrusunu
doğurmuş. Ne yazık ki, gebeliği sırasındaki sorunlar yüzünden yavrular premature doğmuş ve

çok küçük olmaları nedeniyle yavrular doğumdan hemen sonra ölmüşler.

Anne kaplan doğum sonrası iyileşmiş ancak, fiziksel olarak gayet iyi olmasına rağmen sağlığı

bozulmaya başlamış. Veterinerler bebeklerini kaybetmiş olmasının onu depresyona girmesine

neden olduğuna karar vermişler ve eğer bir başka anne kaplanın yavrularını onun yanına

koydukları taktirde belki eski sağlığına kavuşabileceğini düşünmüşler.

Ülke çapında diğer tüm hayvanat bahçelerini araştırmışlar ancak yas tutan anneye verebilecekleri

aynı büyüklük ve yaşta yavru kaplan bulamamışlar.

Bunun üzerine veterinerler, bazen bir cinsin başka bir cinsin yavrusuna annelik edebildiği

düşüncesiyle hiç denenmemiş bir uygulamayı yapmışlar. Ama bulabildikleri tek yetim yavrular

minik domuzcuklarmış. Onlara kaplan derileri giydirerek anne kaplanın yanına koymuşlar.
47925915.png

Acaba anne kaplan onları kabul edecek miydi, yoksa kendisine bir ziyafet mi çekecekti?

Sonucuna bakın... gözlerinize inanamayacaksınız.

56555.png

7875.png

Şimdi lütfen bana söyler misiniz....

Bir anne kaplan ile yetim domuzcuklar gayet iyi geçiniyorlar da neden dünya üzerinde yaşayan

biz insanlar birbirlerimizle geçinemiyor, din, ırk, renk ve diğer bir sürü aptal-salak nedenler

yüzünden birbirlerimizi öldürüyoruz?

Yoksa biz insanlar mı bu "vahşi" dediğimiz hayvanlardan daha acımasız, daha vahşiyiz?

ınsan yapısı farklıdır. Vahsidir. Saldırgandır. Fesattır bazen. Kıskanctır. Duygusaldır. Mantıksaldır. Bazen dusunceli bazen dusuncesizdir. Fedakardır. Bu söylediklerimin bazıları hayvanlarda da var evet. Ama ınsanlarımız bu duyguları abarttıkları vakit çığrından cıkıyor her sey. Kabullenememe güdüsüdür. Bazı seyleri kabul etmekte gucluk cekeriz. Bazılarına da eyvallah der geceriz. Genelde kolaya kacılır. Zor yolları aşmayı düşünmek yerine pratiğini ararız hemen. Eskiden bu zamana cok sey degisti. Teknoloji insanın dusuncelerini degistirdi. Hamlaştırdı, yanlış şeyler düşünmeye meyil etti, duyguları yoğunlaştırıp mantıksallıgı geriletti. Eskiden sokaktan gecen birine bir sey soruldugunda güleryüz gösterilirdi. Simdi ise sana hırsızmış, gangstermiş gibi bakip suratsız ifadeyle cevaplıyıp kaciyor. Günümüz cok cok farkli. Maddiyat, huzursuzluk ve dertler insanları sogutmus her seyden. Insanlardan da.......

Harika birşey bu senağlama
Çok etkilendim teşekkür ederim a.s.
Okurken sandım ki kedi felan koycaklar, ama domuz hiç aklıma gelmemişti kaydirigubbakcemile3
Ne tatlı olmuş cicileriyle o domuzcuklarda kaydirigubbakcemile3

yazık ya kıyamammm canım benim :çok üzgünüm: evet kaplanlarla dolmuzların bile gün gelip anlaşabildiği dünyada insanların anlaşması neden bu kadar zor bende anlamıyorum benneyaptımki

insan yada hayvan farketmez önemli olan anne olmak bilincli olmak o duyguyu tatmak doyasiya yasamak ve tadini cikarmak insanin icinden gelmeli ne anneler var malesef ki bu bide hayvan gözlerim doldu emeginize saglik iyiki paylasmissiniz cok saoluna.s.

Back
X