Canım o gülen yüzün hiç solmasın oldumu....
Bu senin suçun değil tatlım, ailemizin bizi yetiştirme tarzı... Biraz güven eksikliği diyelim adına bunun....
Evet karşındakine gerekli cevabı verememek, bir sorun, ama aşılamayacak bi şey değil.
Öncelikle kendini biraz zorlaman gerekir. Ardından zaten yavaş yavaş alışkanlık halini alır.
Biraz uzun bir süreç gerektirir, ama sonucu mükemmel olur.
Gör bak, yavaş yavaş insanlara gerekli cevabı verince sen de psikolojik olarak kendini gün gün rahat hissedeceksin.
Benim sana tavsiyem ilk işin beynini yönlendirmek olmalı... Kendini özgüven sahibi, gerektiği yerde gerektiği cevabı veren bir kişi olarak hayal et... Bu hayali her gün kafanda canlandır. İki ay kadar devam edersen yavaş yavaş açılmaya başlarsın.
Ben hatırlıyorum da, benim annem de küçüklüğümüzde gerekli gereksiz konuşmamıza izin vermezdi...
O na da kızamam, çünkü o da büyüklerinden öyle görmüş...
Zaman geçtikçe ve ben büyüdükçe anladım ki, bu durum bizi karşıdakine laf veremez hale getirmiş.
Ben de yapı gereği bunu asla kabul edemeyen biri olduğum için, kendimi yönlendirdim... Şimdi görsen, beni bi zamanlar sürekli rencide etmeye çalışanlar, şimdi benden akıl alıyor. sengözlerimebaksanab
Laf vermek derken, illa kötü anlamda kavga çıkar demek istemiyorum.. Benim kastettiğim gerekli cevabı vermek :lepi:
Sen üzme tatlı canını. Sorunları biraz arkana at... Yavaş yavaş kendini gerekli cevaplar vermek için zorla. Bir müddet sonra göreceksin ki, laf altında kalmıyorsun hiç.
Ben bu durumun şahsen kişilik yapısı olduğuna inanmıyorum. Yetiştirilme tarzı diyorum.
Şimdi benim de bir oğlum var, 3 yaşında.... Onu öyle bir büyüttüm ki, her konuştuğunda oturup dinledim. Asla sözünü kesmedim.
Ona asla "sus" demedim.... Hatta çok kalabalık ortamlarda bile, ona büyük adammış gibi cevaplar verdim...
Şu an bile kendini savunuşunu bir görsen, inananamazsın... Kendini dinlemeyen biri oldu mu paralar adamı. Zaten öyle de olmalı..
:jeyyar:
Atlatırsın merak etme. Yeter ki kendine inan... İnsan öyle bi şekilde yaratılmış varlık ki, altından kalkamayacağı sorun yok.
Umarım sen de başarırsın.a.s.