Güleryüzlü olmanın eziklik olarak algılanması

777mutluluk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2018
2.537
2.396
133
27
Merhaba, umarım iyisinizdir.Ben öğretmenim ve bir köy okuluna atandım.Lojmanda 4 bayan öğretmen birlikte kalıyoruz.İçlerinde en güleryüzlü ve yumuşak olan benim.Bu nedenle bana gösterilen saygının daha az olduğunu fark ettim.Geçen gün hastalandık iki arkadaş ve akşam vakti taksi çağırıp hastaneye gittik, serum takıldı.2 saatlik uyku ile okula gittim,derslere girdim.Aynı evde kaldığımız arkadaşlardan biri diğer arkadaşın hasta olduğunu müdüre söylerken benimkini söylememiş,kendince önemsiz bulduğunu söyledi.Bu bana karşı ilk davranışı değil.Sofraya tabak,bardak indirdiğinde bana indirmedi geçen gün.Okula giderken asla beni beklemez.Dün diğer arkadaşının yerine nöbet tuttu.Benim için asla bunu yapmaz.Zorunlu olmadıkça onunla konuşmayı düşünmüyorum.Diğer arkadaş bana göre daha sert,dik başlı.O yüzden ona farklı davrandığını düşünüyorum.

Kendince (asıl ezikçe olan o)sizi arkadaş olarak görmediğini belli etmiş. Sizde bu saatten sonra o yokmuş gibi davranın onun olduğu ortamlarda surat asmayın ama onu hep yok sayın. Kendi modunuzu düşürmeyin o orda yokmuş gibi davranın onunla anlayacağı şekilde.

Diğer arkadaşlarınız bu durumu sorarsa karşılıklı olarak arkadaş olmak istemediğinizi ama bu durumun ortamda gerginlik yaratmasına gerek olmadığını böyle mutlu olduğunuzu söylersiniz. Asla yumuşayıp da sorun ne falan demeyin. Sorunu olan kendisi konuşsun.

Elektrik alamamis aynisini ona yapin gormezden gelin arada espri yapip şuh bir kahkaha atin
Ardslara disarda kahve ismarlayin iyi bir haber aldim diyim kahveler benden diyip agir agir dahil olabilirsiniz konulara
Iyi giyinin ozellikle marka

belki sizde olan ama onda olmayan bişey vardır çekemiyordur sizi öyle düşünmek lazım

Güleryüzle alakası olduğunu düşünmüyorum.
O size göre sert dikbaşlı görünüyor olabilir ama belki onlar çok iyi anlaşıyodur.
Yada belki diğeri kendi ağzıyla talep ediyodur. Hasta olduğumu söyle, nöbet tutarmısın vs.

Bence böyle çocukca davranmak yerine karşına al hissetiklerini konuş. Sonuçta yetişkiniz ve eğitimcisin. Sen bile sorunlardan böyle kaçacaksan öğrenciler ne yapsın.

Onlar daha öncemi tanisiyorlardi? Belki aynı memleket falansa birbirlerini çok tutarlar

Kafama dahi takmam.
Size nasıl davranıyorsa daha sert bir ifadeye bürünün geçin.
Kendiniz yiyin için,umursamayın,muhatap olmayın.
Haftasonu tatillerinde kimseyi davet etmeden ilçeye gidin gezin.Yeni yeni çevre edinmeye çalışın.
Sadece 1 kişi ile sorun varsa diğerlerine gülümseyip sohbet ederken o gelince sağlam dirsek atın kesin sohbeti.
Karşılıklı iletişim kurabilecek yakınlığınız yokki niye böyle davrandığını soramamışsınız o yüzden sizde aynısını uygulayın derim.

Ama güleryüzlü olmak eziklik değil aksine bana samimiyeti hissettiriyor,enerjimi değiştiriyor böyle insanlar.Uyuşmamışsınız demekki boşverin.

Gülsen dert gülmesen dert demek ki.
Ben oldum olasi gülen biri değilim baya komik bir sey olmasi lazim gülmem için elim degil. Cogu insan(yeni tanistiklarim) gülmüyorum diye onlara uyuz oldum, sevmedim saniyor başta. Burda insanlar gülen surat görmek istiyor bence gülümsemenizle alakali degildir sadece, umursamayin size nasil davranirsa oyle olun.

Genelde yumuşak biri olduğum için böyle davranma hakkını buluyor kendinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…