Güleryüzlü olmanın eziklik olarak algılanması

Kendince (asıl ezikçe olan o)sizi arkadaş olarak görmediğini belli etmiş. Sizde bu saatten sonra o yokmuş gibi davranın onun olduğu ortamlarda surat asmayın ama onu hep yok sayın. Kendi modunuzu düşürmeyin o orda yokmuş gibi davranın onunla anlayacağı şekilde.

Diğer arkadaşlarınız bu durumu sorarsa karşılıklı olarak arkadaş olmak istemediğinizi ama bu durumun ortamda gerginlik yaratmasına gerek olmadığını böyle mutlu olduğunuzu söylersiniz. Asla yumuşayıp da sorun ne falan demeyin. Sorunu olan kendisi konuşsun.
İşte ben mod düşürmemeyi yapamıyorum,direkt modum düşüyor.Kendimi kötü hissediyorum.

Elektrik alamamis aynisini ona yapin gormezden gelin arada espri yapip şuh bir kahkaha atin
Ardslara disarda kahve ismarlayin iyi bir haber aldim diyim kahveler benden diyip agir agir dahil olabilirsiniz konulara
Iyi giyinin ozellikle marka 😬😬
Hiç marka takıntım olmadı ama giyimine daha çok özen göstereceğim.☺️☺️

• Beğen
Reactions: Cac
sınır,sınır,sınır.
hayatın dengesi hep sınır.
en samimi arkadaşınla bile sınırın olacak ki durması gerektiği yeri bilecek.
insanlara o sınırı gösteremzseniz,hep o sınırın dışına taşarlar ve canınızı sıkarlar
Kesinlikle öyle, sınır cidden çok önemli .

Güleryüzle alakası olduğunu düşünmüyorum.
O size göre sert dikbaşlı görünüyor olabilir ama belki onlar çok iyi anlaşıyodur.
Yada belki diğeri kendi ağzıyla talep ediyodur. Hasta olduğumu söyle, nöbet tutarmısın vs.

Bence böyle çocukca davranmak yerine karşına al hissetiklerini konuş. Sonuçta yetişkiniz ve eğitimcisin. Sen bile sorunlardan böyle kaçacaksan öğrenciler ne yapsın.
Yaptığı davranışları esprili bir dille yanlış olduğunu belirttim,esprili söyleyince ciddi olmadığımı sandı.Ardından bana bir soru sordu,ben de zorunlu olmadıkça konuşmak istemediğimi söyledim.O andan itibaren de konuşmuyoruz.

Kafama dahi takmam.
Size nasıl davranıyorsa daha sert bir ifadeye bürünün geçin.
Kendiniz yiyin için,umursamayın,muhatap olmayın.
Haftasonu tatillerinde kimseyi davet etmeden ilçeye gidin gezin.Yeni yeni çevre edinmeye çalışın.
Sadece 1 kişi ile sorun varsa diğerlerine gülümseyip sohbet ederken o gelince sağlam dirsek atın kesin sohbeti.
Karşılıklı iletişim kurabilecek yakınlığınız yokki niye böyle davrandığını soramamışsınız o yüzden sizde aynısını uygulayın derim.

Ama güleryüzlü olmak eziklik değil aksine bana samimiyeti hissettiriyor,enerjimi değiştiriyor böyle insanlar.Uyuşmamışsınız demekki boşverin.
Sorun bana ve arkadaşıma olan davranışlarındaki farklılık.Ona değil,bu davranış farklılıklarına takıldım aslında.

Yaptığı davranışları esprili bir dille yanlış olduğunu belirttim,esprili söyleyince ciddi olmadığımı sandı.Ardından bana bir soru sordu,ben de zorunlu olmadıkça konuşmak istemediğimi söyledim.O andan itibaren de konuşmuyoruz.

Seni ciddi alinlamda rahatsız eden birşeyi şakayla söylemek biraz saçma değilmi?
Kavga et demiyorum ama ciddi bir şekilde rahatsız olduğun şeyleri ciddi bir şekilde belirt.
Yukardaki iş arkadaşı ama gerçek hayatta ilişkilerindede sorun olabilir.

O seni güleryüzlü veya kibar olduğun için böyle görüyor diye değişecek değilsin.

Ben seni anlıyorum. Ortada bir sebep yokken neden kötüyüz bana niye böyle davranıyor diyorsun. Ama bu onun sorunu senin değil. Onun yetiştirilme tarzı, onun hayata bakışı veya belki onun kompleksleri...

Sana öyle davranmak istiyorsa sen de onu hayatına dahil etme, planlarına katma. Diğer karşılık alabildiğin, iyi geçindiğin arkadaşlarına zaman ayır.

Sakın sorun ne diye sorma , çünkü samimi bir cevap alamayacağın gibi kendini öenmsemeye başlar. Bir arkadaş demiş isteyen gelip konuşur bir sorunu varsa .

Son olarak herkesle iyi olamayacaksın bunu kabullen.

Seni ciddi alinlamda rahatsız eden birşeyi şakayla söylemek biraz saçma değilmi?
Kavga et demiyorum ama ciddi bir şekilde rahatsız olduğun şeyleri ciddi bir şekilde belirt.
Yukardaki iş arkadaşı ama gerçek hayatta ilişkilerindede sorun olabilir.
Bundan sonra ciddi bir şekilde söyleyecegim rahatsız olduğum şeyleri söylerken.

O seni güleryüzlü veya kibar olduğun için böyle görüyor diye değişecek değilsin.

Ben seni anlıyorum. Ortada bir sebep yokken neden kötüyüz bana niye böyle davranıyor diyorsun. Ama bu onun sorunu senin değil. Onun yetiştirilme tarzı, onun hayata bakışı veya belki onun kompleksleri...

Sana öyle davranmak istiyorsa sen de onu hayatına dahil etme, planlarına katma. Diğer karşılık alabildiğin, iyi geçindiğin arkadaşlarına zaman ayır.

Sakın sorun ne diye sorma , çünkü samimi bir cevap alamayacağın gibi kendini öenmsemeye başlar. Bir arkadaş demiş isteyen gelip konuşur bir sorunu varsa .

Son olarak herkesle iyi olamayacaksın bunu kabullen.
Teşekkür ederim, kesinlikle öyle.Bana nasıl davranıyorsa aynı şekilde karşılık vereceğim.Kompleksi neyse kendi içinde çözsün.

Hayatima hep boyle insanlar girdi ve artik ne guluyorum ne mesaj atiyorum ne ariyorum . Biktim hepsinden . 30 yasima gelmisim hâla kendilerini bi b.k sanan tipleri goresim bile gelmiyor . Ne var yani guler yuzlu olmakta ne var yani insan gibi davranmakta iyi olmakta . Yok tarzi ,yok karakteri bla bla keske kimse kendini asiri onemli gormesem. Hepimiz insaniz ya .

Herkesle iyi olmaya çalışmak gibi çabaya girmeyin inanki değmiyorlar.
Yukarda bir arkadaş daha yazmış,sorun siz değil kendisi bence.
Kişiye göre güleryüzlü olmak en iyisi.Mesafeyi korumak candır,olası can sıkıntı ihtimalini ortadan kaldırır.
Zamanla ben de kaybediyorum sanırım artık.Güler yüzlü olma,anlayış, fedakarlık kavramlarını.Bir bir çıkartıyorum hayatımdan değmeyen kim varsa.Her geçen gün bir sebep çıkıyor bunun için ama mutluyum.

Merhaba, umarım iyisinizdir.Ben öğretmenim ve bir köy okuluna atandım.Lojmanda 4 bayan öğretmen birlikte kalıyoruz.İçlerinde en güleryüzlü ve yumuşak olan benim.Bu nedenle bana gösterilen saygının daha az olduğunu fark ettim.Geçen gün hastalandık iki arkadaş ve akşam vakti taksi çağırıp hastaneye gittik, serum takıldı.2 saatlik uyku ile okula gittim,derslere girdim.Aynı evde kaldığımız arkadaşlardan biri diğer arkadaşın hasta olduğunu müdüre söylerken benimkini söylememiş,kendince önemsiz bulduğunu söyledi.Bu bana karşı ilk davranışı değil.Sofraya tabak,bardak indirdiğinde bana indirmedi geçen gün.Okula giderken asla beni beklemez.Dün diğer arkadaşının yerine nöbet tuttu.Benim için asla bunu yapmaz.Zorunlu olmadıkça onunla konuşmayı düşünmüyorum.Diğer arkadaş bana göre daha sert,dik başlı.O yüzden ona farklı davrandığını düşünüyorum.
Güler yüzle olmakla ilgisi nedir bu yazdıklarınızın?
Hoşlanmıyordur sizden, yıldızlarınız barışmamıştır. Türlü türlü sebeb varken güler yüzlü olduğunuz için düşünmeniz bana tuhaf geldi

Güler yüzle olmakla ilgisi nedir bu yazdıklarınızın?
Hoşlanmıyordur sizden, yıldızlarınız barışmamıştır. Türlü türlü sebeb varken güler yüzlü olduğunuz için düşünmeniz bana tuhaf geldi
Bence yumuşak yüzlü demek istemiş

Ben güler yüzlüyüm bana niye öyle, yok diğeri suratsız ona niye öyle laflarınız akla uygun gelmedi. Sizi sevmemiş, iyi enerji alamamış bu kadar basit. Olgun biri de olmadığı için sizi bu şekilde görmezden geliyor. Seninle konuşmayacağım demişsiniz ne kadar yanlış biraz profesyonel olmak lazım böyle laflara ne gerek var mesafe koyardınız olur biterdi.
Bende yaşıyorum bu neden durup dururken böyle davranıyor diyorum ama cevabı bende değil, benimle alakalı bile değil karşıdaki kafasının içinde ne yaşıyor bilemem. İş ortamında da böyle şeyler çok normal alışırsınız.

Back
X