gülme komşuna gelir başına!!

Tweety009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2022
386
170
53
eski konularıma okuyanlar belki bilirler. akraba evliligi ve sonuç boşanma asamasındayım.
çok zor günler geçirdim. bu süreçte benim ve ailemin yanında çok az yakınımız durdu .
sorunu sucu bana attılar erkek tarafına toz kondurmadılar tabikide.
bir diger teyzemın kızıda 1 ay evli kalıp benim yasadıgım seylerı yasamıs ve oda ben bu ınsanlarla yapamam dıyerek davasını acmıs bulunuyor.
bu teyzem bır kez olsun annemi arayıp mimi nasıl demedı erkek tarafını tuttu bugün arıyor ki abla kızım söyle üzgün böyle iftiralar atıyorlar diye dert yandı.
demem o ki kimsenin ahı kimsede kalmıyor. birine bile isteye bir kötülükte bulunduysak o bize eninde sonunda dönüyor. ilahi adalet tecelli edecegi günü zor zamanlar yasatan bu insanları affetmeyecem.
hayat devam ediyor bazı ınsanlar büyük bir ders oluyor ınsan kendıne onem vermelıymıs bunu acı sekılde anladım.......
paylasmak ıstedım sadece :)

eski konularıma okuyanlar belki bilirler. akraba evliligi ve sonuç boşanma asamasındayım.
çok zor günler geçirdim. bu süreçte benim ve ailemin yanında çok az yakınımız durdu .
bir diger teyzemın kızıda 1 ay evli kalıp benim yasadıgım seylerı yasamıs ve oda ben bu ınsanlarla yapamam dıyerek davasını acmıs bulunuyor.
bu teyzem bır kez olsun annemi arayıp mimi nasıl demedı erkek tarafını tuttu bugün arıyor ki abla kızım söyle üzgün böyle iftiralar atıyorlar diye dert yandı.
demem o ki kimsenin ahı kimsede kalmıyor. birine bile isteye bir kötülükte bulunduysak o bize eninde sonunda dönüyor. ilahi adalet tecelli edecegi günü zor zamanlar yasatan bu insanları affetmeyecem.
hayat devam ediyor bazı ınsanlar büyük bir ders oluyor ınsan kendıne onem vermelıymıs bunu acı sekılde anladım.......
Geçmiş olsun, en kısa zamanda hayatınızın yoluna girmesini dilerim. İlahi adalet diyorsun, ilahi adalete inanıyorsun, gerçekleşiyor ve görüyorsun. Biz insanoğlunun ego savaşına girmemesi için hepsini görmüyoruz diye düşünüyorum. Mesela beni kınadığı şey onun da başına geldi, içim yağları eridi gibi yorumlardan uzak kalmamız için gerçekleşen pek çok ilahi adaleti görmüyoruz bence. Herkes yaptığının karşılığını son nefesini vermeden veriyor da bunun farkında olan az kişi var maalesef. Siz bilirsiniz ama kimseye hakkınızı helal etmeme konusuna girmeyin bence. Onların yükünü, günahını taşımayın. Sadece ilahi adalete inanın. Kendinize edindiğiniz yükleri atıp hayatınıza bakın.

Bir evlilik bitmiş, çiçeği burnunda bir kadının yuvası yıkılmış sizde buna sevindiniz öyle mi... Bu sevincinde karşılığında bir ilahi adalet gerçekleştiğinde anlarsınız. Kimin imtihanı nedir bilemezsiniz asla acılara sevinmeyin derim, kalp kirlendiği zaman bir daha doğrulmuyor

Yani baskasininda yuvasinin yikilmasina da sevinmeyim derim. Teyzenizin aramamasi kizinin sucu degil sonucta
tabiki o kıza cok uzuldum dertlestım onlar benı aramadıgı halde.
lakın akrabaları bılırsınız agız aramalar sureklı dedıkodu yapmalar olmamıs seylerı oldu gostermeler bızım aıle etrafında fazlaca var bu ınsan tıplerınden ama cokta zoruma gıtmıstı ben o durumda ıken benımle alay edıp dedıkodumu yapmaları

Öncelikle hayırlısı olsun sizin için hiçbir şey için kendinizi üzmeyin. Evet akrabalarda bu huy meşhurdur kendi kızı oğluda yapar ama başkası yapınca günahkar, ayıp, saftirik olur :) Bizde de başlarına hep geldi ama sorun şu ki birilerini kınadığımız için, fesatlığımdan böyle oldu diye gram düşünmezler ve iftira atmaya devam ederler en azından teyzeniz anlamıştır :D

Kınadığınız teyzenizden ne farkınız var şimdi?

tabiki o kıza cok uzuldum dertlestım onlar benı aramadıgı halde.
lakın akrabaları bılırsınız agız aramalar sureklı dedıkodu yapmalar olmamıs seylerı oldu gostermeler bızım aıle etrafında fazlaca var bu ınsan tıplerınden ama cokta zoruma gıtmıstı ben o durumda ıken benımle alay edıp dedıkodumu yapmaları

O zaman onlari muhatap alin. Öylelerinin agzinin payini vereceksiniz. Yada tamamen görmezden geleceksiniz. Bizde kadina yönelik siddetde ve bosanmada zaten 98% hep ilk kadinda kusur aranir. "Bakalim ne yapti da esi dövdü...kadinlik yapmayi bilmedi adami kacirdi.." felan filan. Öylelerini hedef alirdim. Cocuklarini degil

Bir evlilik bitmiş, çiçeği burnunda bir kadının yuvası yıkılmış sizde buna sevindiniz öyle mi... Bu sevincinde karşılığında bir ilahi adalet gerçekleştiğinde anlarsınız. Kimin imtihanı nedir bilemezsiniz asla acılara sevinmeyin derim, kalp kirlendiği zaman bir daha doğrulmuyor
hayır tabıkı keske yuvası yıkılmasaydı demek ıstedıgım annemı ve benı hıc dusunmedıler ıyımısın demedı annem seker hastası ve dıslerını cektırdı sıkıntıdan bunu bana yapan kaynanam x teyzem oluyordu.
bırde en yakını annemın ıcıne dustugu durumu herkes gulup alay ederken sımdı kendı basına gelınce xy teyzem abla dıye daha cok aramalara basladı

hayır tabıkı keske yuvası yıkılmasaydı demek ıstedıgım annemı ve benı hıc dusunmedıler ıyımısın demedı annem seker hastası ve dıslerını cektırdı sıkıntıdan bunu bana yapan kaynanam x teyzem oluyordu.
bırde en yakını annemın ıcıne dustugu durumu herkes gulup alay ederken sımdı kendı basına gelınce xy teyzem abla dıye daha cok aramalara basladı
Annenizin kardeşleri ile olan ilişkisine taraf olmayın, yorumlamayın. Bende de var 4 kız kardeş, hepimiz 40 ı aştık, dünyanın bin türlü hali var, bende bazen karışmam işlerine hepsi kardeşim çünkü taraf olmak istemem. Et tırnaktan ayrılmıyor, bunlar annenizle aralarında olan şeyler. Yaşadıklarınız zordur, insanlar türlü türlü ama şu nettir imtihanı veren Allah, onun adına konuşmayın hiç bir konuda, kime neyi neden verdi bilemezsiniz, hakka girersiniz. Sizde kuzeninizde bundan sonra iyi günler görürsünüz inş

Siz akrabanızı tanımıyor muydunuz evlenmeden önce? Hadi yabancı ile evlenirken öğrenmeye çalışırsın iredelersin, ince eler sık dokursun ailesini ve kendisini.

Evlendikten sonra akrabalar bile mi değişiyor?

ben kuzenımle evlendım aılesı yapısını tabıkı aılem az cok bılıyordu ama ıcımızde olursun yakın olursun dıye ıkna ettıler. konus dedıler sonrası geldı.
nısanlılık surecınde de sorunlar cıktı ama genel olarak babam gerı donus yapmadı nısan atmadık keske o zaman bıtırseydım ama olmadı evlendım.
teyzem hemde kaynanam oluyor kendısı bana agır sekılde konusmaları basladı tabı bende 25 yasında bırıyım dusuncelerımı soyledım ama onlar elımızın altında olan kız olur dıye dusunmus evım ayrıydı sureklı aynı eve cıkamaya zorladı sureklı senın anan su baban bu demeler basladı.
en sonda kavga ıle bıttı gerı donusu yok bazen kendıme kızıyorum kabul etmesıydım dıye cunku annemın ne kadar cok uzuldugunun farkındayım evladı ıcın kardesını öldü saydı dayımda o kız kardesını taraf tuttu annem dayıma cok kıymet verırdı al kızını gıt dıye anneme bagırdı

Siz akrabanızı tanımıyor muydunuz evlenmeden önce? Hadi yabancı ile evlenirken öğrenmeye çalışırsın iredelersin, ince eler sık dokursun ailesini ve kendisini.

malesef degısıyor hıc kımse gorundugu gıbı degıl ınan degıl

yabancı ıle konussan yuzuk atsan bosansan cocuk olmasa flan hıc bır bagın gene kalmaz ama akraba olunca cok kotu baska akrabandan duyuyorsun yıne lafları gelıyor hep derdım kı 7 gobek ote yabancı olsun akraba olmasın ama buyuk konusmusum en buyuk darbeyı akrabamdan yedım

ben kuzenımle evlendım aılesı yapısını tabıkı aılem az cok bılıyordu ama ıcımızde olursun yakın olursun dıye ıkna ettıler. konus dedıler sonrası geldı.
nısanlılık surecınde de sorunlar cıktı ama genel olarak babam gerı donus yapmadı nısan atmadık keske o zaman bıtırseydım ama olmadı evlendım.
teyzem hemde kaynanam oluyor kendısı bana agır sekılde konusmaları basladı tabı bende 25 yasında bırıyım dusuncelerımı soyledım ama onlar elımızın altında olan kız olur dıye dusunmus evım ayrıydı sureklı aynı eve cıkamaya zorladı sureklı senın anan su baban bu demeler basladı.
en sonda kavga ıle bıttı gerı donusu yok bazen kendıme kızıyorum kabul etmesıydım dıye cunku annemın ne kadar cok uzuldugunun farkındayım evladı ıcın kardesını öldü saydı dayımda o kız kardesını taraf tuttu annem dayıma cok kıymet verırdı al kızını gıt dıye anneme bagırdı

Cogu kisinin akrabalarindan kiz secmelerinin sebebi zaten "daha kolay kontrol altina aliriz" düsüncesinden. Daha cok saydiklarindan degil. Allah bundan sonra iyilerler karsilastirsin sizi

birine bile isteye bir kötülükte bulunduysak o bize eninde sonunda dönüyor

Valla akraba evliliğinin kendisi bile isteye kötülüktür benim düşünceme göre; daha doğmamış çocuğa yapılan kötülük.

Kendimde akraba evliliği mahsülüyüm.
Kardeşlerim dahil hiç birimizde belirgin engelli vs gibi bir durum yok.
Lakin 30 yaşını geçtik burnumuz hastaneden çıkmıyor.
Şuan kanser ön tanısını aldım ve mesele akraba evliliği yani genetik üzerinden irdeleniyor.
Kısacası yaram var gocunuyorum, doğmamış çocuklarınız için bu boşanmalar hayırlı olmuş.
Kötülükten dem vuracaksanız bir de böyle düşünün istedim.

Toplu bedduaya mı cagırıyorsunuz bızı anlamadım?
Bıde bosanınca tazıyeye mı aranıyor ?Ne bilim bosanan kısı neden aransın kı?Sızın aile meselenız,teyze yada kuzen arasa ne aramasa ne?Biten bıtmıs yanı.

teyzen arayıp karışmak istememiş ben seni biraz fesat buldum
eğer teyzen sucu sana bulup kınsaydı okey ama ole bişi olmadığına göre sen ben boşanıyorum x te boşanıyo ohh kafasındasın

Back
X