- 12 Ekim 2008
- 2.210
- 750
- 163
arkadaşlar altın erkeklere haram ama neden hiç düşündünüz mü bunun bilimsel bi açıklaması var. altın erkeklerin hormonlarını zarar veriyormuş
arkadaşlar altın erkeklere haram ama neden hiç düşündünüz mü bunun bilimsel bi açıklaması var. altın erkeklerin hormonlarını zarar veriyormuş
Arkadaşlar,hiç Kuran'ı açıp okudunuz mu?Ben altının erkeğe haram olduğunu söyleyen bir ayete rastlamadım...
Hatta bu konuda bir ara çok ciddi araştırma yaptım.Yok,yok...Bulamadım...
Hatta bu konuda yazılmış hadisler de çelişkili...
sedacım sana katılıyorum. artı bir bilgi vermek istiyorum dini kaynak sadece kuran değildir. dini kaynaklar 4 tür. kuran, sünnet, icma ve kıyastır. kuran da yazmayabilir. ama bu konudaki bilgiyi peygamber efendimiz vermiştir. bilginize....
Ben bu olayın bi başkasını Hz. Muhammed(s.a.v) kızına sölediğini dinlemiştim Nihat Hatipoğlu'ndan şuan tam olarak hatırlamıyorum yanlış bi bilgi vermiyim ama eğer sağlık açısından zararlı ise ve peygamber efendimiz takmamayı uygun gördüyse erkeklerde altın yüzük takmayı versin ne olur.Altın takmanın ve ipek giymenin erkeklere haram olduğu hususu Kur’ân’da geçmiyor. Altın ve ipek kullanımını erkeklere yasaklayan Hazret-i Peygamber’dir (asm).
Abdullah bin Abbas’ın rivayetine göre Resul-i Ekrem Efendimiz (a.s.m.) bir zatın elinde altından bir yüzük gördü ve onu parmağından çıkardı, attı. Daha sonra şöyle buyurdu:
“Sizden biriniz ateşten bir kor alıyor da, onu eline koyuyor.”
Resulullah (a.s.m.) gittikten sonra orada bulunanlar yüzük sahibine, “Yüzüğünü yerden al da onunla faydalanırsın” dediler. Fakat o zat, “Hayır, vallahi onu ebediyyen almam. Çünkü onu Resulullah (a.s.m.) attı” dedi(Müslim, Libas ve’z-zînet: 53.)
Ben sünnet dışıdır dedim, ama sanırım yanlış anlamışınız...
Erkeğin altın yüzük takması sünnetdışıdır dedim...
Bu eşinizin insiyatifinde olan bişey....
Dini tüm vecibeleri tüm sünnetleri yerine getiriyorsa ne ala... Yüzüğü de altın olmasın...
Ama dinimizin farzları olan mesela namazı kılmayıp da aman altın yüzük yasakmış erkeğe demenin de mantıklı bir tarafı yok demek istiyorum....
Beni birkaç arkadaşım var namaz kılmazlar falan ama nişanlanıken aman altın olmasın günahmış deyi de platin yada gümüş yüzük aldılar..
O zaman onlaa da kızmıştım.. Şimdi de bu konu açılınca aklıma geldi...
Allah'ın her buyruğunu yerine getirdin sanki de tek sorun yüzük altın olmasına geldi demiştim, gene aynı şeyi söylüyorum....
Allah'ın emrettiğini yapmayıp, altın yüzük olayını düşünmek saçma diyorum..
Yoksa dinin tüm gereklerini yerine getiriyorsa ona afım yok, yüzüğü de gümüş olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?