• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gün gelir hesap döner.... Rabbim çok büyüksün... Anlayana tabii...

evet sonuçta annesi atsan atılmaz satsan satılmaz hesabı..eee bunu önceden düşüneceklerdi..
bu hayatta kimsenin yaptığı yanına kalmaz..elbet bir gün cezasını çeker..

bence çekirdek aile olarak sizin huzurunuz hepsinden önemli. kocan, çocuğun, sen üçünüz de istemiyosanız kendi huzurunuzu bozmayın. başkasının hatırı gönlü olacak diye bu kadar büyük bir fedakarlık yapılmaz. önemli olan sizin hanenizdeki mutluluk. yarın öbür gün sorun yaşadığınızda kayınpederinizden destek mi göreceksiniz sanki. siz tavrınızı kesin olarak yansıtırsanız kayınpederiniz kendisi bir çözüm bulmak zorunda kalacaktır. "o senin annen" gibi duygu sömürülerine girerse de açıkça "ben ondan annelik görmedim" diyebilirsiniz.

adam hala hastane çıkışı konusruz dıyorsa kafasına koymuş size baktırmaya bu kadını bnce kesin ve sert bir dille konuşun artık

canım kendi evinde kalsın bir bakıcı tutun sen de gün aşırı veya hergün uğrar ilgilenirsin ama senin çocuğun varken ve çalışıyorken senin bakman zaten olmaz kayınpederin de otursun karısının yanında köyde ne işi var

tavrını kesin koy kocan madem sana hak veriyor sonuna kadar diren canım

Adamın emrivaki yapacak gibi bir hali var.
Muhtemelen hastane çıkışı kayınvalideyi alıp size getirecektir, koymuş kafaya çünkü belli.
Bence tavrınızı çok net bir şekilde belli edin ve kadın hastaneden çıkmadan çözün bu konuyu.

Kayınbabaya pes dedim artık, adam kaçıp kurtulma derdinde. Sizin yaşayacaklarınızı bırak, karısının çalışan bir kadın ve küçük bir çocuk tarafından ne şekilde bakılabileceğini bile umursamıyor. Annenmiş o senin, ahah çok güldüm ben buna. Kendisinin nesi oluyor acaba, ha? Hastane çıkışına da çalışıp gelir artık, başka duygu sömürüsü yöntemleri bulmuş olarak. Çok sinir oldum, gerçekten...

Arkadaşımızın fikridir, yapıcı, olumlu bir öneri sunmak istemiş, saygı duyarım, ama katılmadığımı belirtmek isterim. Bir kere "şuna iyilik yapayım da iki sevap kazanayım, bi de şu iyiliği yaparsam Cennet'te bir dönüm arsa garanti." türü söylemler bana ters. İyilik zorla yapılmaz, hele bu tür iç hesaplaşmalarla hiç yapılmaz. Kaldı ki senin kaynananın ne tür bir varlık olduğu belli, senin yazdıklarını okuyunca deli oldum, kimbilir sen o kadar zaman neler gördün, neler yaşadın.. Eşin de anladığım kadarıyla evde pek istemiyor, çocuğun istemiyor, sen istemiyorsun, sen çalışıyorsun, zamanın yok, imkânın yok.. Eee?

O kadın bu dünyada cehennem yaşatmış size zaten yeterince. Kendi eşi, bekâr oğlu dururken içinizde bunca kırgınlıkla ona kapınızı açmak size düşmez. Siz önce kendi yuvanızın selâmetinden sorumlusunuz.

O kadına da yardım etmenin farklı yolları tabi ki var. Evinize almayacaksınız diye sanki sokakta mı kalacak kadın. Eşiyle kalsınlar, gerekirse bakıcı tutulsun, evi de çekip çevirebilecek cinsten, siz de maddi anlamda destek olun. Vicdan rahatsızlığı yaşatacak bir şey değil bu. Ama görmek kimilerinin işine gelmiyor sanırım.

Bu şartlar altında kadını size bırakıp kaçmak isteyen insan yarın sen yeterince iyi bakamıyorsun diye işini bırak evde otur bile der belki. Ayrıca o hastane çıkışına gelip o adama iki çift laf da ben edeyim istedim resmen, sinir bastı :oklava:

Eşin de yok tamam falan diyormuş ama mıy mıy ediyor sanırım. Son derece ciddi bir konuşmaya ihtiyacı var gibi. Hastane çıkışında babası o süper önerisi ile karşınıza çıktığında sen "hayır" derken o arada kalmamalı, o da kesin bit tavır koymalı. Bunu kesin bir dille konuşun diyorum. Evinizde bakmamanız o kadını yok saydığınız anlamına gelmiyor. Ama kendinize cefâ çektirmenin de bir âlemi yok yani. Problemlerin çeşitli çözümleri vardır, biri seçilir, uygulanır.

Allah yardımcınız olsun. Kayınpederinize de insaf versin.

Kayınpeder karısını da alıp götürse ya köye.

Köy olduğuna göre ev de var orda akraba da var... olmuyor mu yani?

iyiliğe iyilik her kişinin harcı kötülüğe iyilik er kişinin harcı diye bi söz vardır.bu senin imtihanın olabilir bu sayede rabbimin katında yükselebilirsin ama tabi dışardan konuşmak çok kolay.Allah yardımcın olsun kardeşim

iyiliğe iyilik her kişinin harcı kötülüğe iyilik er kişinin harcı diye bi söz vardır.bu senin imtihanın olabilir bu sayede rabbimin katında yükselebilirsin ama tabi dışardan konuşmak çok kolay.Allah yardımcın olsun kardeşim

bencede

Back
X