• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gün gelir hesap döner.... Rabbim çok büyüksün... Anlayana tabii...

bu kadar sey yapmıs allahda vermis cezasını iste bende bakmazdım hatta umrumda bile olmaz tanımadıgım insana daha cok uzlurum senin yazdıkların gene birsey degil valla boyle bir durumda mutlu bile olurum bu insan kotu biri kotulerin basına kotu seyler gelmeside adalet buna ilahi adalet derler:)

kızlar sağolun eşimler iki erkek kardeş kanımda evliydi ama o kadın onuda boşandırdı.. malesef tek ben varım zaten çalışıyorum evde değilim ama ısrarla bana getirmeye çalıyolar yazık flan diyolar çıldırmak üzereyim. oğlum ondan nefret ediyor onun bile canını acıtmış o kadın.. bugünü değil yarını düşüneceksin derdi annem hep nekadar haklıymış huzurum kaçtı yaa napıcam ben bilmiyorum. zarten söyledim istemediğimi

akannehircanım çok kötü şeyler yaşamışsın.:teselli:hem çalışıyorsun falan alma evine bırak ne hali varsa görsün.

öncelikle gecmiş olsun siz çalışıyorsanız bakıcı tutsun kayınpederin ona baktırsın madem size yıkıp gidecek iyi valla akannehir

bu kadar sey yapmıs allahda vermis cezasını iste bende bakmazdım hatta umrumda bile olmaz tanımadıgım insana daha cok uzlurum senin yazdıkların gene birsey degil valla boyle bir durumda mutlu bile olurum bu insan kotu biri kotulerin basına kotu seyler gelmeside adalet buna ilahi adalet derler:)

Insanin cani yandigi vakit öyle düsünüyor...canini yakanin cani yanarsa mutlu olacagini saniyor....ama öyle degilmis güzelim, gercektende degilmis.:1no2:

Esini, sevdigin adami üzgün ve caresiz görmekten kim mutlu olabilirki?

Allah diyorki ana babanız size ne eziyet ederse etsin ne yaparsa yapsın bir öf demeyin.egerki onlar bana karşı çıkarlarsa onlara karşı gelin..

cnm oda senin cocugunu taşıdıgın erkeğinin annesi..ne olursa olsun Allah rızası için..sen bak derim ben..Allahın adaleti şaşamıyr evet! o zaman bırak sen cezalandırma..

ne eziyet ederse etsin olurmu lutfen yapmayın ne anneler babalar eziyet ediyor kızlarını pazarlıyor dovuyor daha neler neler oldu gene bakıcaz yani oylemi gormek istemem bile ne bakması

mydecember kullanıcısından alıntı
valla çok acımasızca şeyler söylemişsin ama kötü niyetine vermiyorum belli ne kadar çektiğin..
üstelik kendini tanımanda güzel açık açık söylemişsin ona kötü birşey yapmaktan korkuyorum diye..

eğer benim bu yazdıklarımda acımasızca anlamını çıkarabiliyorsanız size yazık derim ben. neyin derdinde olduğumun farkında bile değilsiniz ayrıca ben kötü bişey yaparım diye yazmadım yaptıklarının karşılığını gösteririm ona dedim. bu kötülük yapmak anlamına gelmez.. ne çektiğimi ben allahım bilir. ha bunun yanında beni tanıyan herkez sahittir... lütfen beni anlayamıyorsanız yorum yazmayın.. teşekkürlerr.

ayrıca bu kadın ağzı dursa eli durmaz herşeye karışır seni beğenmez yaptığını beğenmez yemez yıkadığını beğenmez giymez kendi bir haltmış gibi tövbe yarabbim ya günaha giriyorummmm düzenimi bozar bende eziyet ederim kendimden korkuyorum susmam durmam kendime hakim olamam. eski cahil değilim bir birikim var içimde...

ben burda sizi haksız çıkaracak şeyler yazmadım bu 1.
kötülük yaparsınız da demedim. eziyet ederim kendimden korkuyorum demişsiniz açık açık.
siz beni yanlış anlamışsınız ama sözlerim açık niyetimi okuyanlar anlar

bence düşüncelerinde haklısınız size gercekten büyük acılar yaşatmış biri ve eger ben bakarsam kötü davranırım sevaptan cok günaha girerim diyorsunuz ki doğru.üstelik çalışan bir bayansınız sizin bakmanız zaten istesenız de mümkün degil,oğlunuz daha 9 yaşında bu kadar küçük çocuk nasıl ilgilensin? ztn o da hiç sevmiyormuş babannesini.bnce daha kötü olur.bu kadın yatalak hastaysa altını almanız gerekir işe sabah gidip akşam geliyorsanız bunu sizin yapmanız da mümkün değil üstelık kocası var o bakabilir siz bu kadar zorluk yaşarken bir de o köye falan dönmeyi düşünüyor ki bu sizin başınıza atıp kendi keyfine bakmaktan başka birşsey deıl.bence bakıcı tutun.kayınpederinizin maddi durumu yetersizse 2 oğlu ve kayınpederiniz de bu bakıcı ücretini paylaşsın derim ben

merhaba arkadaşlar daha öncede konular açmıştım beni bazılarınız tanırr. öncelikle cevaplarınızla bana yardımcı olacağınızı düşünerek teşekkür ediyorum.. ben 11 yıllık evliyimm ve bir kaynana zedeyim.. bana neler yaptıklarını anlatsam günler yetmez. içimi en açıtan olayı anlatmak ve bugünü söylemek istiyorum. bir kadir gecesinde bana allah belanı versin defol git oğluma karımı yok burası benim evim al çocuğunu ve git diyerek beni kendi evimden kovan o gün benim için sadece kocamın anası olan o kadın kaynanam ...... o gece rabbime yalvardım sen şahitsin dedim kimin belasını vereceğini bilirsin dedim. çok içim yanmıştı.. 4-5 sene görüşmedim taki kayınbabam rica edene kadar. Allahım kimseyi kimsenin eline düşürmesin onlarıda bana... o kadın ameliyat oldu bypas ve kayınbabam rica etii ben o damın hatrına baktım. hiç konuşmuyorum. yüzüne bakmıyorum. dışardaki yabancı muhtaçmış gibi düşünüp allah rızası için yaptım. veeee bugün o kadın beyin kanaması geçirdi konuşamıyooo sadece yüzüme baktı ve gözleri doldu.. eminim bana ettiği eziyetler geldi aklına gene muhtaç ama bu sefer ben yokum. kayınpederimede söyledim bakamam diye. bana yapmadığı eziyet kalmadı yanıma gelirse ben ona iyi davranmam dedim. oda anladı zaten haline üzülemedim ama sevinmedimde allah yardımcısı olsun. beni dövdürmesi hakaret etmesi kovması emretmesi ve beni istememesi bana o...pu bile demişliği yani hertürlü eziyeti vardı.. su an 33 yaşındayım ve birçok hastalık sahibiyim. hep sitres ve sıkıntıdan. ben çok şükürki kimseye nuhtaç değilim eşimlede çok sorunlarımız oldu hep sebebi o idi... çok uzun oldu arkadaşlar ama içimi dökmeliydim yoksa çatlıyacaktım.. kurban olduğum allahım öyle büyükki hakkedene veriyoo cezasını hala ona olan nefretim eksilmedi.. kendimi ona karşı sakinleştiremiyorum. lütfen bişiler yazın sakinleşmeye ihtiyacım var.. şimdiden hepinize teşekkürlerr...

Nediyeyim canim illahi adalet yerini bulmus bundan sonra kin besleme o zaten cezasini cekiyor. Bundan sonra besledigin kin sadece sana zarar verir. Unut canim ve onu affet inan allah seni kat kat mükafatlandiracaktir onu affettigin icin. Bakmaya gelince zor bir durum tabi ki bakmak zorunda degilsin ama hicdegilse kayinlarinla görümcelerinle bir olup ona bir bakici tutun. Cünki ileride aynisi basimiza gelip gelmeyecegini bilemeyiz arkadasim.

kendı neden bakmıyormus karısına yahu
sen arada gıder gelırsın allah allah
parası yok mu bakı tutsun o kadar ezıyet etm sana eee etme bulma dunyasııı
sen uzerıne dusenı yapmıssın gerısını kocası ve ogulları dusunsun ..

Sinir bastı okurken. Adam köyüne gidip hayatına devam edecek, kaynın bekâr hayatı yaşayacak, ve sen, çalışan bir kadın olarak yatalak bir kadının sorumluluğunu üstleneceksin öyle mi? Ve hatta 9 yaşındaki oğlun da bu hastabakıcılıktan nasibini alacak?

Sana yaptıklarını saymıyorum bile, öyle olmasa bile mesnetsiz bir plan yani bu. Ve sen ağzınla istemediğini söylediğin halde ısrar edebiliyorlar, ne diyeyim ki...

Evet, Allah rızâsı önemlidir ama iyi niyetli olmakla enayi yerine koyulmak arasında da fark var. Gerçek hayat bu, sırlar dünyası, beşinci boyut falan değil. Sizin hayatınız ve telâfisi yok. ısteseydiniz, imkânınız da olsaydı bakardınız belki, çok da tâkdir edilesi bir şey olurdu ama hiçbir şekilde mecbur değilsiniz buna, mecbur da tutulamazsınız. Ya ne demek yarım gün çocuk ilgilenirmiş, kayınbabanız hayat arkadaşını resmen başından atmaya çalışıyor, fazla yüzü yumuşak buluyor olmalılar sizi.

Elbette kadın ortada kalmayacak, elbette eşiniz annesinden sorumludur ama bunun çözümü bu olmamalı yani. Umarım bunu ciddi ciddi konuşabilir, derdinizi anlatabilir, gerekirse resti çekebilirsiniz. ıyilik yapacağım, yaptıklarına pişman olacak falan filan diye sinir sahibi olmanız gerekmiyor. Siz önce kendinizden ve çocuğunuzdan sorumlusunuz. Düşsün yakanızdan bir zahmet artık!

büyük konuşmayayım ama bende bakmazdım sanırım..bir sürü şey yaşatacak,ben çalışacağım,birde onun yüzünden hasta olacağım ,yukarıdaki arkadaşında dediği gibi herkes hayatına devam edecek ama bana kötülük etmiş kişiye ben bakacağım...olmaz..babaannemde neler neler yaptı anneme..sonunda felç oldu öldü..pek sevdiği kızına güvendi hep ama o da bakıcı tuttu ,unuttu onu..sonunda öldü..annemde derdi ki ,hasta olsa kapıma gelse bakmam..hasta oldu ama kapımıza gelmedi..etme bulma dünyası..ne ekersen onu biçersin..şimdi yaptığı marifetleri ile övünsün..

ya herşey anladım da bu kayınpederi anlamadım, kndisi sıyrılmak için küçük çocuğu bile hstabakıcı yaptı.. senin oğlunun babaannesine bakmasına gelene kadar daha kimler var yahu! pes yani insanlar sorumluluktan kaçmak için mi böyle yapıyor anlamıyorum..

ayrıca ben kendimi düşünüyorum, allah korusun kocamın başına böyle bişey gelse ben kimseciklere emanet etmek istemem kendim bakarım ya.. gidip de gelinime "kayınpederini sen al bak bundan sonra olur mu" diye bişey demem hayatta.. kendim yapamıyorsam yardımcı tutarım.. şimdi insalar iş bulabilmek için nasıl çırpınıyorlar.. hergün çağırmazsam haftada 4 çağırırım, belki 2 çağırırım, o bile üstümden biraz yük alır.. isteyen insan bişe bulur illa ki, millete kakalamaya çalışmaz pardon da...

ya herşey anladım da bu kayınpederi anlamadım, kndisi sıyrılmak için küçük çocuğu bile hstabakıcı yaptı.. senin oğlunun babaannesine bakmasına gelene kadar daha kimler var yahu! pes yani insanlar sorumluluktan kaçmak için mi böyle yapıyor anlamıyorum..

ayrıca ben kendimi düşünüyorum, allah korusun kocamın başına böyle bişey gelse ben kimseciklere emanet etmek istemem kendim bakarım ya.. gidip de gelinime "kayınpederini sen al bak bundan sonra olur mu" diye bişey demem hayatta.. kendim yapamıyorsam yardımcı tutarım.. şimdi insalar iş bulabilmek için nasıl çırpınıyorlar.. hergün çağırmazsam haftada 4 çağırırım, belki 2 çağırırım, o bile üstümden biraz yük alır.. isteyen insan bişe bulur illa ki, millete kakalamaya çalışmaz pardon da...

senin yapabileceğin en büyük iyilik bakıcı tutmada yardım etmek
senin yaşadıklarına benzer olayları bende yaşadım hemde daha 2.5 yıllık evliyim
hatta eşim kaza geçirdi aylarca yattı benim annem baktı o hiç gelip oğlunun hatrını sormadı
şimdi böyle bi olay başıma gelse ne yapardım dedim
cevabım sana verdiğim cevap olurdu
kayınpeder resmen kaçıyor
sanada bakacaksın diyiyor
bu kadın benimi yedirdi içirdi
benimi giydirdi
sana yaptı sen bırakıp gidiyosun
tatlı dile kanma yapabileceğin tek şey bakıcı tutmaya maddi olarak sadece yardım etmek oda sana düşen pay kadar

ne eziyet ederse etsin olurmu lutfen yapmayın ne anneler babalar eziyet ediyor kızlarını pazarlıyor dovuyor daha neler neler oldu gene bakıcaz yani oylemi gormek istemem bile ne bakması

bende zaten o kadar demedim..

kızını pazarlayacak kadar aşağılık olabilen biri zaten anne değildir..Allah korkusu olan insan bu kadarını yapmaz..bu yüzden karşı çıkmayı emrediyor zaten Allah..

benm demek istediğim yaşlılığın cahilliğin verdiği hataları es geçmek saygıyı bozmamak..

herşeyi bir kenara bıraksak
öğlen oğlun başında dururken allah korusun
kadın 2. bir inme geçirse,birşey olsa ölse
senin oğlun ne kadar büyük bir travma geçirecek bunu kimse neden hesaba katmıyor ki
bana allah rızası için bakılır demeyin arkadaşlar hasta bakmak çok çok zor birşey
insan canının parçasına bakarken bile yeri geliyor isyan ediyor kaldı ki burada kayınpeder
kendi sorumluluğu olan karısını başından atıp köye gidecek yer arıyor
nasıl bir insan eşini bu halde bırakır da gider??
herşey senin başına kalacak,sen bakacaksın,sen istediğinde bir yere gidemeyeceksin,herşeyini kayınvalidene göre ayarlayacaksın,kimse sana yardım dahi etmeyecek,bir de çalışacaksın!
kısaca senin hayatın olmayacak
sırf kayınpederin ve oğlu rahat etsin diye
onlar fedakarlık yapmasın,sen bütün fedakarlığı yap ! düşündükçe çıldırdım şahsen

gün gelir hesap döner diyorsun ya kayınvalidenin durumu için ama farkında mısın sen de şu an bi yol ayrımındasın. sen de ne olursa olsun şu an sana muhtaç bi insana yüz çeviriyorsun ya o hesap bi gün de senin önüne gelir . bu kadar kin tutmamak akılcı bir çözüm bulmak gerekir. eşin mutsuz olacak ve bu evinize yansıyacak. hem çalışan bayanım diyorsun sadece akşamları ve bi haftasonu bakamazmısın. zaten kadın artık muhtaç bitkiden ne farkı var ki bu durumda....vakit öç alma vakti değil lütfen daha sakin düşün.....

gün gelir hesap döner diyorsun ya kayınvalidenin durumu için ama farkında mısın sen de şu an bi yol ayrımındasın. sen de ne olursa olsun şu an sana muhtaç bi insana yüz çeviriyorsun ya o hesap bi gün de senin önüne gelir . bu kadar kin tutmamak akılcı bir çözüm bulmak gerekir. eşin mutsuz olacak ve bu evinize yansıyacak. hem çalışan bayanım diyorsun sadece akşamları ve bi haftasonu bakamazmısın. zaten kadın artık muhtaç bitkiden ne farkı var ki bu durumda....vakit öç alma vakti değil lütfen daha sakin düşün.....

Bırak allahını seversen carefully.Ne olursa olsun şu an sana muhtaç bi insan.....mantığı bana ters. O insana da muhtaç olunduğu günde nerdeydi aklı? Hiç mi düşünmedi bi gün başıma birşey gelirse kim bakar diye? Önüne filan gelmez valla bigün. Konu sahibi durduk yere kötülük yapmıyor, nesi önüne gelecek. Kötülük yapana kötülük de yapmıyor, sadece iyilik yapmayacak, bu da gayet normal.Sadece akşamları ve haftasonu var zaten kadının, onu da hayatını zehir eden bi despota mı harcasın? Ben hiç katılmıyorum yorumuna. Kaldı ki başka arkadaşların da dediği gibi, 9 yaşında bi çocuğu böyle bir şeyden korumak bile bi annelik görevidir bence.

Back
X