gun icin menum nasil

herseyduzelirmi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2010
3.356
2.255
173
Ankara
ilk defa gune girdim, ilk gunde bende

patatesli kivirma borek
kasar peynirli tava boregi
mercimek kofte
z.yagli biber dolmasi
z.yagli yaprak sarma
islak kek
tuzlu kurabiy
yalanci tavuk gogsu

biber dolmasına gerek yok bence, sarmadan bol bol yaparsın, bide kaşarlı tava böreği değilde bildiğimiz hazır yufkadan peynirli tepsi böreği nasıl olur?

biber dolmasına gerek yok bence, sarmadan bol bol yaparsın, bide kaşarlı tava böreği değilde bildiğimiz hazır yufkadan peynirli tepsi böreği nasıl olur?

bende sarma yapacaktim sadece dun pazarda minik minik dolmalik biberleri gorunce dayanamadim aldim

kasarli borekte hazir yufkadan, yufkalari sosun icine batirip aralarina kasar knuyor, sicak servis etmek gerek, onu bakicima yaptiracaktim. senin dedigin farklimi

canım biber dolmasını sen kendini yorma diye gerek yok dedim, neticede sarma zeytinyağlının hası, ama istersen tabiki tattırabilirsin misafirlerine, kaşarlı börek çok severim ama dediğin gibi servisi sıcak olacak falan, olmadı servise yakın yine ısıtıverirsin, menün gayet güzel ağız tadıyla geçirin günü

patatesli kivirma borek
mercimek kofte
z.yagli biber dolmasi
z.yagli yaprak sarma
islak kek
tuzlu kurabiy
yalanci tavuk gogsu

kendi zevkim olarak söylüyorum kısıır :) iki börek yerine bi tanesini kısıra çevirseniz bir de denildiği gibi b. dolması fazla gibi bir de tatlılar birbirine uyumlu bilemedim ama her şeye rağmen orada olup hepsini yiyebiirim çok acıktım :)

patatesli kivirma borek
mercimek kofte
z.yagli biber dolmasi
z.yagli yaprak sarma
islak kek
tuzlu kurabiy
yalanci tavuk gogsu

kaşar peynirli börek riskldir çünkü kaşar pişer pişmez tüketilmezse donar kalır.güzel olmaz.

bence patatesli börek

milföy kullanarak sosli börek yapabilirsin hem lezzetli hem kolay

sarma var dolmaya gerek yok sarmadan bol bol yaparsın

ama bence yoğurtlu birşey olmalı sofrada o eksik.patlıcan,kırmızı biber közleyip sarımsakla birlikte yoğurtlayabilirsin güzel olur.

ankaradayim buyeun geli gun beklemeye gerek yok haber verin yeter

patlican salatamda vardi yazmayi unutmusum

İki çeşit börek çok gibime geldi, kaşarlı böreği iptal edebilirsiniz zaten riskli bir börektir onun yerine makarna salatası yapabilirsiniz, kısır yapmanıza gerek yok zaten menüde mercimekli köfteniz var.Gün içinde biber dolmasını uygun bulmuyorum aslında yaprak sarmasını biraz fazla yaparsanız daha güzel olur.Açık büfe olarak servis edebilirsiniz herkes kendi tabağına yiyecegi kadar alır.

patatesli kivirma borek
mercimek kofte
z.yagli biber dolmasi
z.yagli yaprak sarma
islak kek
tuzlu kurabiy
yalanci tavuk gogsu

Benim de annemin günü var aklımdaki menü şu:
pırasalı-kıymalı gül börek
küçük saçaklı poğça (sade poğça içine beyaz, labne peyniri vs)
Kek kalıbında renkli patates salatası (yoğurtlu)
Yaprak sarma (olmazsa olmaz:)
Muhallebili sünger kek
Kakaolu ıslak kurabiye

bence sen de
börek
poğça
mercimek köfte
Sarma (yalnızsan uğraşma derim) onun yerine
yoğurtlu arpa şehriye salata yapabilirsin
ıslak kek ve tavuk göğsü yerine ikisini birleştirip
ağlayan pasta
bir de tuzlu değil de tatlı kurabiye (tabi benim fikrim)

Servisi masaya oturacaksanız herşeyi ortaya koy isteyen istediğini alsın .
Sehpalara koyacaksan tatlı hariç tabakları hazırla orta sehpaya da her çeşitten fazla fazla koy isteyen istediğini alsın.
Tatlıları en son küçük tabaklara koyup servis edersin.
Ben genelde böyle yapıyorum gayette başarılı oluyor cnm. Kolay gelsin son menüyü lütfen bildir.

Salata yok canim m hiç menu de..bence dolmalari tek ceside indirip yogurtlu bir salata yapabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…