Günde kaç defa süt sağmalı?

mormelodi

O benim dünyam...
Kayıtlı Üye
5 Mart 2014
2.089
1.177
158
Göğüslerim çok geriliyor sıcak duş alıp masaj yapıyorum ve şiştikçe sağıyorum. Bebeğimi de yenidoğan ve sarılık olduğundan gündüz saat başı gibi gece de 2 saate emziriyorım ya da sağdıklarımdan veriyorum ama sağdıklarımı pek istemiyor. Hiç sağmasam sütüm azalır mı?

Göğüslerim çok geriliyor sıcak duş alıp masaj yapıyorum ve şiştikçe sağıyorum. Bebeğimi de yenidoğan ve sarılık olduğundan gündüz saat başı gibi gece de 2 saate emziriyorım ya da sağdıklarımdan veriyorum ama sağdıklarımı pek istemiyor. Hiç sağmasam sütüm azalır mı?
evet sağmazsan sütün bebeğin emeceği miktar kadar üretilir. eğer işe dönme durumu vs. varsa sağıp dolaba stok yapman iyi olur.ama öyle bir durum yoksa bebeğinle arana her hangi bir şey katmadan sadece emzirmen sizi 2 yaşına kadar götürür :)

evet sağmazsan sütün bebeğin emeceği miktar kadar üretilir. eğer işe dönme durumu vs. varsa sağıp dolaba stok yapman iyi olur.ama öyle bir durum yoksa bebeğinle arana her hangi bir şey katmadan sadece emzirmen sizi 2 yaşına kadar götürür :)
Bugün ebe ile de görüştüm o da sağ dolaba at bi yere giderken kullanırsın dedi.bir de gece uykularına çare bulsak ya ... gündüz mışıl mışıl uyurken gece karnı ağrıyor gibi hareketler yapıyor masaj yapsam da sızısı geçmiyor ve çok çiş yapıyor saatte 4 bez değiştirdim az önce. Anca emdi yattı şükür

Bugün ebe ile de görüştüm o da sağ dolaba at bi yere giderken kullanırsın dedi.bir de gece uykularına çare bulsak ya ... gündüz mışıl mışıl uyurken gece karnı ağrıyor gibi hareketler yapıyor masaj yapsam da sızısı geçmiyor ve çok çiş yapıyor saatte 4 bez değiştirdim az önce. Anca emdi yattı şükür
Günlük bez sayısını takip et yine sen. Saatte 4 bez biraz fazla geldi. Sık emdiği için gaz yapıyordur gece de.
Canım 18 aylık kızım var bulursan bir çaresini bana da söyle gece deliksiz 2-3 saat uyuyabilmeyi özledim ben de :))

Her cis yaptiginda bezi degistiriyor musunuz? Benimki de saatte 4 defa isiyodur ama ben 2 saatte bir aliyorum altini bez dolsun biraz diye bekliyorum.

Sagdigin sutleri dolaba at cok isine yarar ilerde, su an sadece emzir. Bebegin emdigi surece sutun bitmez sagmana gerek yok yani

Her cis yaptiginda bezi degistiriyor musunuz? Benimki de saatte 4 defa isiyodur ama ben 2 saatte bir aliyorum altini bez dolsun biraz diye bekliyorum.

Sagdigin sutleri dolaba at cok isine yarar ilerde, su an sadece emzir. Bebegin emdigi surece sutun bitmez sagmana gerek yok yani
Çiş yapınca bile altında bez tutmayı hiç sevmiyor oğlum hemen ağlamaya başlıyor o yüzden ben de bekletemiyorum.

Sağmayı da dediğiniz gibi dondurucuya atarak sürdürmeye başladım. Yoksa göğüs çok sert oluyor emmek istemiyor :(

Ön süt arka süt dengesizliği olabilir. Emzirmeden önce beş dk sağıp öyle emzirmeyi dene bir süre bence. Kaç aylıktı bu arada?

Yakın zamanda kullanmanızı gerektirecek bir durumunuz görünmüyorsa süt saklamayın bence. Bebeğin ihtiyacına göre süt içeriği sürekli değişiyor biliyorsunuz. Bugün sakladıklarınız bir ay sonra içerik bakımından bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılamayabilir.

Gündüz sık emzirdiğiniz için gün boyu biriken gaz gece rahatsız ediyor olabilir. Çok iştahsız bir bebeğiniz yoksa kendi istemeden emzirmeyin. Fazladan verdiğiniz süt bebeğinize fazladan rahatsızlık demek. Zamanla dikkat edin kakası yeşile dönebilir bu yüzden. Hatta mukus ve kan da görebilirsiniz.

Acıktığını düşündüğünüzde bebeğinizin ağız çevresine dokunun, aranıyorsa acıkmıştır. Ya da kolları gergin, yumrukları sıkılıysa, ellerini yüzüne götürüyorsa gergindir, muhtemelen açlık gerginliğidir.

Önsütle besleme, geçici laktoz hassasiyeti, aşırı besleme konularını araştırmanızı öneririm. Biz de kızımla benzer sorunlar yaşadık, bugün bir şey yok gibi görünüyor ama birike birike üç güne beş güne alarm veriyor minicik bedeni.

Kolaylıklar dilerim

Back
X