Günde ne kadar emzirmeliyiz?

pandp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2010
3
0
36
Samsun
mrb arkadaşlar..hayırlısıyla ek gıdaya geçtik.ben kahvaltı,sonra meyve suyu ardından çorbası ve yatarken de pirinç unu veriyorum.tabi bunların hepsini bitirmiyor.biraz zorluyoruz.peki bunun dışında gün içinde ne kadar emzirmeliyim?biliyosunuz ki benim oğlan beni çok şiddetli ısırıyor.bu sorunumu sizlerle paylaşmıştım.gün içinde ancak uyuturken emzirebiliyorum.sizler ne kadar emziriosunuz?çok emzirince ek gıdaya zor geçer diyolar.anne sütünden çocuğu mahrum etme diyolar.kafam allak bullak yardım ederseniz sewinirim...

yani ben ek gıdaya daha geçmedim ama 6-9 ay arası anne sütü agırlıklı ek gıda denilir genelde.ve doktorlarda bu sürede emzirebildiğimiz kadar emzirmemiz tabi ek gıda harici zaten bidaha böyle bi besin değeri yüksek bi gıda alamıcaklar mahrum etmemek en iyisi .yakın bi tanıdıgımın doktoru verdiği listede sabah 10 gibi kahvaltı-o saate kadar anne sütü-12 gibi meyve suyu -2 gibi meyve püresi aksama kadar anne sütü aksam üzeri yogurt sonrada tekrar sabaha kadar anne sütü

sabah kalkınca meyve püresine 3-4 biskuvi eritiyorum birazda pekmez
bundan sonra her acıktığında emziriyorum saat 16 gibi biraz daha meyve ve biskuvi
dün tarhana içmeye başladı bunların arasında çorba içti
geri kalan süreçlerde emziriyorum gece 3 kez kalkıp emiyor hala:sinifsinif:

sabah kalkınca meyve püresine 3-4 biskuvi eritiyorum birazda pekmez
bundan sonra her acıktığında emziriyorum saat 16 gibi biraz daha meyve ve biskuvi
dün tarhana içmeye başladı bunların arasında çorba içti
geri kalan süreçlerde emziriyorum gece 3 kez kalkıp emiyor hala:sinifsinif:

aynen acaba neden böyle :( o kadar doyurup yatırdgımda oldu ama yine kalkıyo yine kalkıyo

bu topiki çok sevdim çünkü ben de düşünüyordum aynı şeyi, ben de yeni başladım ek gıdaya.
:uhm::uhm::uhm::uhm::uhm::uhm:

ben kaşık maması verip uyutuyorum yine de uyanıyor kuzu, deliksiz ne zaman uyucaz acaba?kafamçokkarıştı:emir_bebek:

ben her istediğinde emziriyorum gecede uyanıyorum. sadece arada sebze çorbası oda 3-4 yemek kaşığı bazen meyve püresi bazende gece muhallebisini veriyorum ağırlıklı süte devam.
Şimdi geçiş sürecinde olduğu için çorbayı meyveyi yavaş yavaş arttıracağım ama çok erken henüz 6 aylıklar emzirdiğin kadar emzir ama diğer tatlarada yavaş yavaş alıştırmalar geç derim ben.

ben de su ek gidaya bir turlu tam olarak gecemedim bir gun meyve veriyorum diger gun hic vermeyip sadece emziriyorum bir turlu duzeni tutturamadim 6 ay bitsin olusturacagim bir duzen insallah.

gece yatirmadan once pirinc unu veriyorum 8 de yatiyor 5 e kadar uyuyor,bir ara 3 saatte bir kalkiyordu bende emiziriyordum uyandiginda aciktigini dusunup cunku karni tok oldugu halde uyaniyordu,doktoru aradim yerinden almamam gerektigini soyledi gece ,derin uykudan uyandigi icin tekrar uyandiginda derin uykuya gecmek icin agliyormus ben de acikiyor heralde diye hemen kalkip emziriyordum ,almadim geceleri 2-3 dk aglayip geri uyudu simdi hic kalkmadan uyuyor.

bende her kalktığında veriyodum çok sık kalkmaya başladı baktım olmayacak çünkü gece yatmadan baya güzel tok tutucu şeyler veriyorum dedim olmaz nasık acıkır hemen emziğini verdim uynınca veya su verdim biberonla biraz şimdi daha iyi daha yeni başladık böyle bakalım uzayacak mı uykusu

bende her kalktığında veriyodum çok sık kalkmaya başladı baktım olmayacak çünkü gece yatmadan baya güzel tok tutucu şeyler veriyorum dedim olmaz nasık acıkır hemen emziğini verdim uynınca veya su verdim biberonla biraz şimdi daha iyi daha yeni başladık böyle bakalım uzayacak mı uykusu

devam et canim ,huzursuzlanmalari acliklarindan degil memeye duskunluklerinden ,oyle uyumaya alistiklari icin uyaniyorlar ,benim kizimda surekli uyandiginda her gece ayni saatlerde uyanmaya baslamisti aliskanlik oldu ,bir kac kere almayinca tekrar eski duzenine dondu.

Back
X