Tuvalet Eğitimi Gündüz Eğitimi Tamam Ama Gece Eğitimi İçin Fikir Verin

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

serçecik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
1.710
21
158
Gaziantep
kızım 29 aylık son 1 yıldır aslında wc eğitimi verebilirdim çunku bez taktırmak istemıyor ve kaka yaparken saklanıyor çişini yapınca anne çiş diyordu.ben çslıştığım için bakıcınında bu konuda pek ilgilenemeyeceğini düşündüğüm için başlamamıstım.maşallah kızımın kelime dağarcıgı çok iyi.anlatamadığı bir şey yok gibi.3 gün önce bu eğitimi verecegım dedım ve kızımın altını gece de dahıl olmak üzere actım.ilk gece altına yapmadı..gündüzde oyunlarla ve sürekli sormalarla tuvalete yapabıldı bırkac kaçamak dışında.bakıcıdayken bir kez altına kaka yapmıs ve zannedersem bundan cok kokmus.bakıcımızda sürekli tuvalete götürüryormus az az da olsa yapıyormus.kısacası bugün 3. gün ve sabah kahvaltıdan sonra kızım" anne karnım agrıyor" der demez tuvalete götürdüm ve hemen kakasını yaptı ancak bır kısmını ayakta bır kısmını oturarak yaptı.kaka bitince anne çiş dedi ve o an çişinide yaptı..yalnız gece kalkmak onu çişe kaldırmak biraz sorun oluyor uyanmak istemıyor bende çalıstıgım için banada zor oluyor sabah gerı uyanmak bugün çişini yıne yapmıstı gece...bıraz karışık anlattım ama sorun su gecelerı çişe nasıl alıştıracagım ikinci sorun kakasını ayakta yapmak istiyor...tecrübeli anneler yardım ederse sevinirim sevgiyle kalın.

serçeçik canım nasılsın şubat annelerindensin hatırladım seni
bizde yeni başladık bugün 2. gün ben şimdilik geceleri bağlıyorum
dün gece hiç yapmamış bezine kupkuru kalktı sende bence şimdilik geceleri bağla
zaten zamanla tuvalet eğitimi pekişince gece ya kendisi uyanacak yada sabaha kadar uyucak kalkınca yapıcak
yada yatağına bişeyler serip öyle açık yatır benim kız hayyatta kalkmaz ortalığı yıkar ağlamaktan oyüzden önce gündüz alışsın geceye bakıcaz bir şekilde

cok şükür gündüzü öğrendi..bakıcısınada banada söylüyor ..geceleride uyuyunca bez baglıyorum o uyanmadan acıyorum bezi..uyanabılırsem onuda kaldırıyorum ama pek başarılı olamıyorum doğrusu cunku kalkmak istemiyor..bakalım biraz daha büyüyene kadar geceleri böyle devam edeceğiz.

bizde aynı dertten muzdaribiz gündüz hiç sorun yok gece yada gündüz farketmez uykuda kaçırıo uyurken kurkmk diye kontrol ediyomm ıslak kalmasın diye kuru yani uyanmasına yakın yapıo ilerek mi yapıo diye düşünmeye başladım bezda bağlatmıo ağlıo at onu at hav hav yesin dio ne yapcağımı şaşırdım çamaşır yıkamaaktan bıktımmmmmmmm

cevabı bir anne olarak değilde bir anaokulu öğretmeni olarak veriyorum tuvalet eğitimne başlarken gece ve gündüz birlikte açılmalı bez gündüzün halletiniz gece düzeni oturmadıysa gece yatmasına yakın sıvı alımını azaltın. uykularımız 30dk periyotlar şeklinde devameder uykuya geçiş : hafif uyku uyku: Ağır uyku uyanma hafif uyku 1,5-2 saalik bir döngü çocuğunuz ağır uykusunda onu uyandırmaya çalışısanız uyanmaz istemez... geceleri uyuma peridodunu uygun tahmini ıslatma saatinden (muhtamelen Ağır uykuda kaçırıyorlar)bir saate saatiniz kurun her gece aynı saatte uyanıp tuvalete tutun yapmasada bir kaç gece takrarlayın düzene girecektir

Bizimki de gece yapınca uyanmıyor. Eğer uykusu hafif geçiyorsa bir şekilde çişim geldi diyor ama çogunlukla farketmiyor. İlk zamanlar gece de actım ama bas edemedim. Sonra ayakta giyilebilen kilot şeklinde bezlerden aldım. Bez lafı yok, onun adı gece kilodu. Gece yatarken giydiriyorum. Gece çişin gelirse bana seslen diyorum. Zaten eger farkederse hiç bir şekilde altına yapmak istemiyor.

herkese cok tesekkur ederım..çok şükür tuvalet eğitimi, ile ilgili sorunlarımızı hallettik..darısı herkesin başına.artık ben olmadan bana söylemeden kendisi çıkarıp gidiyor tuvalete.çok büyük rahatlıkmış.

Gece uyumadan evel bisiy iciriyormusunuz,süt su vs gibi?

Ben oglumda gece hic baglamadim bez,cocuk icin en büyük hayal kirikligidir bence gece bezlenmesi.

Cünkü sabah onu sartlandiriyorsunuz tuvalet egitimi icin,gecede altina bez takinca cocukta güven eksikligi

olusuyor.Ve o rahata alistigi icinde bi süre gece altini islatiyor.

Bence yatmadan önce her ne ictiyse tuvalete götürün yapsin cisini.Uyuyan cocuk zaten isemez baglamayin altini.

Bu sekilde cise alisma metodunuz uzar.

bende dert vardı,gündüz evde lazımlığa gidiyordu,gece bağlıyordum,yazlık aldık,çok dertlendim,nasıl olacak,tadilat var evde nasıl yetişicem herşeye,yazlıkta lazımlığa gitmek istemedi,tuvalet illa kulanıcak,neyse koşyordum oraya buraya,geceise unuttum bağlamayı,ve hiç yapmadı,çok şaşırdım,kendi kalktı sabah erken, kendi gitti,abisi gibi ayakta çişini de yaptı,ve 3 yaşı dolmadan komple kestik bezimizi,çok şükür,evet bir iki kere kaçırdı altına,ama o kadar da olur,hem çok su içiyor,malüm yaz,çok sıcak,darısı herkezin başına:69::nazar:

allah kolaylık versin öncelikle.... benim kızımda 2 buçuk yaşında fakat ben ona hadi tuvalete demiyorum inanın zamanı gelince onlar söylüyor her çocuk bir değil kesinlikle kimseyle kıyaslama yapıp kendinizi üzmeyin.gece wc konusunda ise ben gece yatmadan süt içirip ardından wc daha sonra sabah 7 gibi kaldırıyorum bu arada zaten bişey içmediği için çişi gelmiyor.

benim kızım hem gündüz hem de gece çişini aynı zamanlarda öğrendi çok şükür, ben gece bez bağlamadım, sık sık wc ye kaldırdım, tabi kaldırdığım zaman yapmadığı ve yatağa yatırdığımda yatağa yaptığı da çok oldu, ama önemsemedim, altına naylonlu alez seriyordum, hem çarşafını hem üstünü değiştiriyorudm, gece sabaha kadar 2-3 kıyafet çarşaf değiştirdiğimi biliyorum, tuvalet eğitimi dönemi aynı emzirme dönemi gibi sancılı bir dönem, gecesi gündüzü yok, nöbet tutar haldeyiz, gece bez bağlamadığım içindir belki bilemiyorum kolay öğrendi.darısı sizlerin çocuklarının başına.. benim kızım çok sık wc ye giden bir çocuktur, bebekliğinden beri sık sık çiş yapar, gece en az 3 defa çişim geldi diye uyandırıyor beni :))

Back
X