Tuvalet Eğitimi Gündüz kaçırma sorunu

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Edebiyatci35

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2019
21
47
3
35
Merhaba hanimlar size danışmak istedim çünkü bu dert etmem gereken bir şey mi yoksa normal mi bilemedim. Çevremde herkes farklı şeyler söylüyor. Oğlum 27 aylık yaklaşık 2 ay önce bezi bıraktık zorlamadı beni 3 günde öğrendi. Tuvaleti gelince çişim geldi deyip koşardı yapardı düzgünce. Şimdi -yani 2 haftadır- önce biraz kaçırıyor sonra çişim geldi diyor ama gittiğimizde zaten altına kaçırmış oluyor. Geceleri sorun yok bu arada hiç kaçırmıyor 1 kez tuvalete kaldırıyoruz yapıyor. Sizce altını biraz ıslatıp sonra gitmesi normal mi? Sorduğumda unuttum diyor ya da tuvalete gitmek istemiyorum diyor. Iç çamaşırın ıslanmış böyle kirleniyor diye uyardığımda olsun yıkarız diyor yani rahatsız değil. Ne yapmalıyım sizce?

Uyarmaya götürmeye devam, elbiseler yıkanır sorun değil, ama pişik olabileceğini, belki hasta olabileceğini söylersen belki dikkate alır. Ondan ziyade 3 yasına kadar normal. Birşeyden mi korktu da gün içerisinde unutuyor veya gitmek istemiyor?

Oyuna dalip unutuyorlar canim eger bir psikolojik tramvasi yoksa yakin olmayabilir gecmste yasanms birsey olablrcocugunuza bir davranisinz tetiklemis olablr . Bizde de vardi tablete daliyordu gtmiyordu cnku haftada bir tablet veriyorduk tableti aldiginda altina kaciriyordu birakmamak icin ama cok degil unutuyordu oyuna dalip gece beslenmesi yapinca mutlaka kaciriyordu yine alt islatma boyutunda degil. Bu 6 ay falan surdu oyuna dalipda gtmedigi oluyordu. Bzde artk kizdk ve boyle olursa camasirlarini yikamasi gerektigini wcyi de temzlemesi gerektigi yonunde blof yaptik smdi yok cok sukur. Cok nadir damla.seklinde bazen ama yinede herkes farklidir altinda yatan sebebi bulmak lazm. Once cocuk dr u gormeli o karar verir bz biliyordk psikolojik oldugunu haddinden fazla oyun aşigi cunku bir oyuncakla saatlerce oynardi

Uyarmaya götürmeye devam, elbiseler yıkanır sorun değil, ama pişik olabileceğini, belki hasta olabileceğini söylersen belki dikkate alır. Ondan ziyade 3 yasına kadar normal. Birşeyden mi korktu da gün içerisinde unutuyor veya gitmek istemiyor?
Haklısınız bir de o şekilde anlatayım. Korktuğunu sanmıyorum ama bu ara çok şehir dışına çıktık dışarıdaki wc lerde sürekli oraya dokunma, acele et... gibi şeyler söyledim ondan mı soğudu bilmiyorum😔

Oyuna dalip unutuyorlar canim eger bir psikolojik tramvasi yoksa yakin olmayabilir gecmste yasanms birsey olablrcocugunuza bir davranisinz tetiklemis olablr . Bizde de vardi tablete daliyordu gtmiyordu cnku haftada bir tablet veriyorduk tableti aldiginda altina kaciriyordu birakmamak icin ama cok degil unutuyordu oyuna dalip gece beslenmesi yapinca mutlaka kaciriyordu yine alt islatma boyutunda degil. Bu 6 ay falan surdu oyuna dalipda gtmedigi oluyordu. Bzde artk kizdk ve boyle olursa camasirlarini yikamasi gerektigini wcyi de temzlemesi gerektigi yonunde blof yaptik smdi yok cok sukur. Cok nadir damla.seklinde bazen ama yinede herkes farklidir altinda yatan sebebi bulmak lazm. Once cocuk dr u gormeli o karar verir bz biliyordk psikolojik oldugunu haddinden fazla oyun aşigi cunku bir oyuncakla saatlerce oynardi
Inşallah bizim de 6 ay kadar surs
Inşallah bizim de geçici bir süre için böyledir. Babası biraz kızmış baba unutuyorum bir daha söyleyeceğim demiş ama değişen yok. Psikolojik olarak onu etkileyecek bir sey olmadi sanırım belki bizim bu meseleye çok takılmamız onu strese sokmuş olabilir

Back
X