Bebek Beslenmesi Gündüz Uykusu. Lutfen Önerilerinizi Söyleyin.. :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

brcrknysf

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2016
36
19
3
33
2.5 aylik bir oglum var.
Gunduz uykularimiz cok az, ayagimda sallamadan uyumuyor ve ayagimi cekince kisa surede uyaniyor diye şikayetleniyordum. Ama bu bile bi nimetmis. Son 3 gundur minik oglum bana bunu ogretti. Gunduzleri hic bir sekilde uyumuyor.
Karni tok, alti kuru, sukur gaz sancimiz hic olmadi zaten, pisik gibi huzursuz edecek birseyi de yok. Ama uyumuyor.
Ne yapsam nereye gotursem ne icirsem sasirdim. Birakin ev islerini ya da yemek yapmayi bazen lavaboya zor gidiyorum. Muzik acar ya da bezini acarsam rahat. Uyumadigi bu surecte surekli aglamiyor aksine gulucukler atiyor etrafa. Ama benim dayanacak gucum gitgide azaliyor.

Gece uykulari fena sayilmaz. Saat 7-8 gibi uyuyunca sabah 6ya kadar sadece emmek icin uyaniyor. Ama hem onun gunduz uykusuna hem de benim kendime evime vakit ayirmaya ihtiyacim var. Lutfen bildiginiz deneyimlediginiz oneriler varsa yardim edin.. :(

2.5 aylik bir oglum var.
Gunduz uykularimiz cok az, ayagimda sallamadan uyumuyor ve ayagimi cekince kisa surede uyaniyor diye şikayetleniyordum. Ama bu bile bi nimetmis. Son 3 gundur minik oglum bana bunu ogretti. Gunduzleri hic bir sekilde uyumuyor.
Karni tok, alti kuru, sukur gaz sancimiz hic olmadi zaten, pisik gibi huzursuz edecek birseyi de yok. Ama uyumuyor.
Ne yapsam nereye gotursem ne icirsem sasirdim. Birakin ev islerini ya da yemek yapmayi bazen lavaboya zor gidiyorum. Muzik acar ya da bezini acarsam rahat. Uyumadigi bu surecte surekli aglamiyor aksine gulucukler atiyor etrafa. Ama benim dayanacak gucum gitgide azaliyor.

Gece uykulari fena sayilmaz. Saat 7-8 gibi uyuyunca sabah 6ya kadar sadece emmek icin uyaniyor. Ama hem onun gunduz uykusuna hem de benim kendime evime vakit ayirmaya ihtiyacim var. Lutfen bildiginiz deneyimlediginiz oneriler varsa yardim edin.. :KK43:
Altini acinca rahatliyor diyorsunuz pipisinde yada hâyâlarinda bi sorun yok dimi.pisik vs.
Diyelimki 3 saatte bir uyuyorsa siz onu 4 saat 5 saatte cekin.sizin 3 saatte bir denediginizde 10 dk bile uyusa yeticek ona.azcik arayi acin uyutmayin yorulsun o zmna kadar 5 saat sonra uyuttugunuzda belki o zmn uyur.
Ayakta salliyormussunuz ya cok hafif sallayin uyuturken ayaginizdan biraktiginizda anlamasin.uyuttugunuz yerde birakin uyusun bi kac gun en azindan uyku uyumaya alissin.bi kac gun sonra yatagina goturursunuz.

Altini acinca rahatliyor diyorsunuz pipisinde yada hâyâlarinda bi sorun yok dimi.pisik vs.
Diyelimki 3 saatte bir uyuyorsa siz onu 4 saat 5 saatte cekin.sizin 3 saatte bir denediginizde 10 dk bile uyusa yeticek ona.azcik arayi acin uyutmayin yorulsun o zmna kadar 5 saat sonra uyuttugunuzda belki o zmn uyur.
Ayakta salliyormussunuz ya cok hafif sallayin uyuturken ayaginizdan biraktiginizda anlamasin.uyuttugunuz yerde birakin uyusun bi kac gun en azindan uyku uyumaya alissin.bi kac gun sonra yatagina goturursunuz.

Yok pisik olabilecek her yeri hep kontrol ediyorum. Oyle bi sorun yok.

Dun sabah 11den aksam 7ye kadar toplam 2 saat uyumamistir. Araligi uzun oldugu halde yorulmak nedir bilmiyor ki. Uyusun diye aksama kadar bi beşik bi kolum bi bacagim denemedigim yontem kalmadi dun. Oncesinde dizimde de olsa uyuyordu yeter ki uyusun diye kalkmiyordum. 2-3 gundur bu haldeyiz..

Yok pisik olabilecek her yeri hep kontrol ediyorum. Oyle bi sorun yok.

Dun sabah 11den aksam 7ye kadar toplam 2 saat uyumamistir. Araligi uzun oldugu halde yorulmak nedir bilmiyor ki. Uyusun diye aksama kadar bi beşik bi kolum bi bacagim denemedigim yontem kalmadi dun. Oncesinde dizimde de olsa uyuyordu yeter ki uyusun diye kalkmiyordum. 2-3 gundur bu haldeyiz..

Bizimde gün aşırı şekilde aynı durumumuz oluyor dün artık gecede aynı durumdaydık ağlamak için hiç ama hiç bir sebebide yok uyumuyor ve ağlıyor artık nazar olduğuna kanaat getirdim bu gün :)) ben kurutma makinesi sesi falan dinleterek uyutuyorum birde öyle deneyin isterseniz

Bizimde gün aşırı şekilde aynı durumumuz oluyor dün artık gecede aynı durumdaydık ağlamak için hiç ama hiç bir sebebide yok uyumuyor ve ağlıyor artık nazar olduğuna kanaat getirdim bu gün :)) ben kurutma makinesi sesi falan dinleterek uyutuyorum birde öyle deneyin isterseniz

Nazar benimde aklimda surekli okuyorum da. Bazen daliyor gibi olup birden aglayarak uyaniyor korkutuyorlar galiba diyorum. :( Bide bana asiri derecede duskun simdiden. Yaninda yakininda gormeyince de agliyor. Esim mamayi verince emmiyor, ben verince emiyor. Simdiden boyle duskunse ilerde nolcak bilmiyorum. :)

erkek bebekleri sünnet ettitin rahatlamaya başlar

Ilk defa duydum bunu. Sebebi neymis peki biliyor musunuz? Aslinda hastaneden cikmadan ettirmeyi dusunuyordum ama cok kucuk diye kiyamadim. :(

Biz doğar doğmaz sünnet ettirdik rahatlamak ile ilgili bi şey olduğunu sanmıyorum benim kü de öyle salonda bırakıp mutfağa gidemiyorum arabayla yanımda gezdiriyorum bazen çokta sebep aramıyorum artık huysuz demekki benimde oğlum diyorum ☺️☺️

Biz doğar doğmaz sünnet ettirdik rahatlamak ile ilgili bi şey olduğunu sanmıyorum benim kü de öyle salonda bırakıp mutfağa gidemiyorum arabayla yanımda gezdiriyorum bazen çokta sebep aramıyorum artık huysuz demekki benimde oğlum diyorum ☺️☺️

Sanirim haklisin birazda bebegin huyu bu. :)
Bende kanguruya koyuyorum evde gezerken bazen. Bide kakasini gunde 1 kere yaptigi zamanlar oluyor. Acaba o mu huzursuz ediyor ki?

2,5 ay için gece uykusu çok uzun geldi bana yalnız. Belki ondandır evet kaka çok etkiler bencede yapamayınca huysuz oluyolar ben masaj yapıyorum günde bir ker ayakşarıma bacaklarına karnına rahatlıyordur belki ama uykusu cidden çokmuş gece bizim 2 saatte bir uyanıyor ve şanslıysak uyuyor yoksa saatlerce cin gibi gözlerle gezdiriyor kendini bizde 2 aylığız

2,5 ay için gece uykusu çok uzun geldi bana yalnız. Belki ondandır evet kaka çok etkiler bencede yapamayınca huysuz oluyolar ben masaj yapıyorum günde bir ker ayakşarıma bacaklarına karnına rahatlıyordur belki ama uykusu cidden çokmuş gece bizim 2 saatte bir uyanıyor ve şanslıysak uyuyor yoksa saatlerce cin gibi gözlerle gezdiriyor kendini bizde 2 aylığız

Bende masaj yapiyorum ozellikle ayak altina yapilan daha rahat yapmasini sagliyormus.

Yanlis ifade etmisim biraz. :) 7 de uyursa 11de 2 de 4 de ve en son altida olmak uzere uyaniyor. Ama sadece emip hemen uyuyor. Hatta bazen uyumaktan ememiyor cenesine hafifce dokunup emziriyorum. Cok sukur gece uykusundan memnunum. Bide uyku rutini olusturmak icin aksamlari los isiga alistirdim. Karanlik olunca cok daha rahat uyuyor. Ama gunduz uyusa bile uykusu asiri hafif. Gozlerini tam kapatmayip beni takip ediyor bazen. Esim evdeyken temizlik yapabiliyorum ancak. :(

Yanına kıyafetini koy kokunu alsın .. gündüz kucakta memede yaptıkları 10 dk 20 dk şekerlemeler yetiyor sanırım

En cokta onun icin istiyorum malum buyume hormonu uyurken salgilaniyor. :/ InsAllah kisa zamanda toparlarlar uykularini bebislerimiz..

Nazar benimde aklimda surekli okuyorum da. Bazen daliyor gibi olup birden aglayarak uyaniyor korkutuyorlar galiba diyorum. :KK43: Bide bana asiri derecede duskun simdiden. Yaninda yakininda gormeyince de agliyor. Esim mamayi verince emmiyor, ben verince emiyor. Simdiden boyle duskunse ilerde nolcak bilmiyorum. :)

Ilk defa duydum bunu. Sebebi neymis peki biliyor musunuz? Aslinda hastaneden cikmadan ettirmeyi dusunuyordum ama cok kucuk diye kiyamadim. :KK43:
çişini rahat yapamıyo olabilir bi de idrar yolu enfeksiyonu kspma olasılığı fazla

Bende masaj yapiyorum ozellikle ayak altina yapilan daha rahat yapmasini sagliyormus.

Yanlis ifade etmisim biraz. :) 7 de uyursa 11de 2 de 4 de ve en son altida olmak uzere uyaniyor. Ama sadece emip hemen uyuyor. Hatta bazen uyumaktan ememiyor cenesine hafifce dokunup emziriyorum. Cok sukur gece uykusundan memnunum. Bide uyku rutini olusturmak icin aksamlari los isiga alistirdim. Karanlik olunca cok daha rahat uyuyor. Ama gunduz uyusa bile uykusu asiri hafif. Gozlerini tam kapatmayip beni takip ediyor bazen. Esim evdeyken temizlik yapabiliyorum ancak. :KK43:

gece uykusu o aylardaki bebege gore gayet uzun,uyanma saatleri de gayet normal,bebeginiz nerdeyse 2 yas cocugu gibi gece uykusu uyuyor masallah,gunduz uykuya direnmesi cok normal.
6 da uyaniyorsa siz onu saat 10dan once uyutmaya calismayin,hatta 10.30 civari bile daha iyi olur.

gece uykusu o aylardaki bebege gore gayet uzun,uyanma saatleri de gayet normal,bebeginiz nerdeyse 2 yas cocugu gibi gece uykusu uyuyor masallah,gunduz uykuya direnmesi cok normal.
6 da uyaniyorsa siz onu saat 10dan once uyutmaya calismayin,hatta 10.30 civari bile daha iyi olur.

MasAllah o zaman benim kuzuma. :)
Iki gundur saat 11-11.30 gibi uyuyor 2 saat yakin. Sonra 3 4 gibi yarim saat sekerleme yapiyor. Sanirim donemsel biseydi bu uyumama durumu. Uykusunu alinca gun icinde cok neseli guler yuzlu oluyor. :)

MasAllah o zaman benim kuzuma. :)
Iki gundur saat 11-11.30 gibi uyuyor 2 saat yakin. Sonra 3 4 gibi yarim saat sekerleme yapiyor. Sanirim donemsel biseydi bu uyumama durumu. Uykusunu alinca gun icinde cok neseli guler yuzlu oluyor. :)

buyume atagi yasamis olabilir,gunu gununu tutmaz bebeklerin.
6. aydan sonra zaten ister istemez dislerden uykuya direnis baslar,simdiden hic uzulmeyin hatta gece uykularinin tadini cikarin.

buyume atagi yasamis olabilir,gunu gununu tutmaz bebeklerin.
6. aydan sonra zaten ister istemez dislerden uykuya direnis baslar,simdiden hic uzulmeyin hatta gece uykularinin tadini cikarin.

Evet gece uykulari cok sukur guzel. Herkes gece de uyumasa ne yapardin diyor..

Peki birsey sorucam. 3600 gr dogdu su an 6800 gr. 2.5 ay icin fazla diyor bazilari etraftan. Tecrubelisiniz sanirim, o yuzden sormak istedim. :)

Evet gece uykulari cok sukur guzel. Herkes gece de uyumasa ne yapardin diyor..

Peki birsey sorucam. 3600 gr dogdu su an 6800 gr. 2.5 ay icin fazla diyor bazilari etraftan. Tecrubelisiniz sanirim, o yuzden sormak istedim. :)

fazla filan degil hic uzulmeyin. :anne:masallah tosuna:nazar:
zaten dis arefesinde istahsizlasicak emmeyi ek gidayi vs. reddedicek o kadar hizli kilo almaz ilerde.

fazla filan degil hic uzulmeyin. :anne:masallah tosuna:nazar:
zaten dis arefesinde istahsizlasicak emmeyi ek gidayi vs. reddedicek o kadar hizli kilo almaz ilerde.

Icimi rahatlattiniz cok tesekkur ederim gercekten. :)
Herkes bi yorum yapinca bide ilk cocuk olunca etkileniyorum ister istemez.

Back
X