kollarim koptu..kucak kucak kucak

selcans85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2015
12
3
39
kizlar benim acilen yardima ihtiyacim var. 5 aylik oglumla bu sicakta yapismaya basladik birbirimize.dogdugu gunden beri memeye düskün.o yuzden hep kucaktaydi.oyle de uyuyakaliyordu. inanin bana ilk gunden beri denemeler yapiyorum yok..ya ben yapamiyorum ya benim ogluma sökmüyor.ilk 3 ay zaten hep uykusuzdum. kucagimdan yatagina aldigim anda aciyordu gozlerini. emerek uyuyunca da ayri bir dert. gazi geliyor uyaniyordu bu sefer uyutma cabalari tekrar basliyordu. oyle geceleri toplam 10küsür saat ya da gunduzleri 3_4 saat uyku uyumasi lazimmis da nerdeeee..bebek dedigin uyur diyordum bizimkisi kipir kipir.
sonra kayinvalidem kundak yapalim dedi. lahana gibi sardik cocugu. elleri hic durmuyor cunku. kucakta salla salla uyuttuk. sarili oldugunda bayagi uzun uyuyordu. oh dedim sütüm de doluyor.ilk defa göğüslerim sertleşti. ne zaman ellerini çıkarsin uyaniyordu. sonra tekrar sar tekrar salla babam salla. artik bel ağrısı boyun ağrısı mahvoldum. sabah uykusu ogle uykusu aksam ustu uykusu aksam uykusu gece kalktiginda uyku derken gunde en az 7_8 defa sallar oldum ki 45 dk da bir uyaniyor tekrar daliyor. dün çildirdim artik. he bu arada kim west mis tracy hogg mus hepsini denedim tam 3 aydir.
- basinda bekledim oksadim kafasini ninni soyledim.uyudu 45 dk sonra uyandi tekrar basladik.olmadi
-kontrollu aglattim. agladiginda aldim kucagima tekrar yatirdim filan. esnemekten agzi yamuldu 1 bucuk saat icinde dalamadi uykuya.
-biraktim aglasin diye dk tuttum ciktim odadan. geldim sakinlestirdim ciktim filan toplam 2 saat nerdeyse agladi
- kundak terletmeye basladi
sarmadim ellerini rekorumuz 22 dk.uyandi
-uyku arkadasi aldik. yuzune filan suruyor tam dalicak firlatiyor elinden tepiniyor uyuyamadi.
-yan yatirdim pış pış pat pat yaptim aglaya aglaya inletti ortaligi ust komsu gıcık mesaj atio yaziiik gazi mi var diye
-muzik dinlettim olmadi. odalari degistirdim olmadi. aldim yanima olmadi.
dun toplam gunduz sadece 1bucuk saat uyudu. o da 3 kesik uyku. gece 1e kadar uyumadi
artik benim pilim bitti. tam 5 aydir ben her dakika yavrumu uyutmaya calisiyorum.he bu arada yapmam dedim ama ayagimda bile salladim. hic ise yaramadi.
yazdiklarimi okuyacak kadar sabirliysaniz eminim ki cocugunuza uyku egitimi de vermissinizdir umuduyla yazdim.
ogretmenim bu arada.senelerdir kac cocuga neler ogrettim yavruma uyumayi ogretemedim..ne oluur yanlisimi soyleyin. eksigimi soyleyin. ben deliricemm :KK43:((

Öğretmen olduğunuzu dile getirmişsiniz, sizin adınıza sevindim ama çocuk gelişim basamaklarınıda biliyorsunuzdur diye düşünüyorum... 3 yaşına kadar bebek annesini 5 duyu organıyla hissetmek ister hele birde oğlan çocuğu daha hassas anne konusunda... Bu yaşta uyku öğretimi gibi denemeler onda psikolojik olumsuzluklara sebep olur.... Bildiğiniz herşeyi bırakıp stressiz sarmaş dolaş yanına uzanın... O bunun doyumuna ulaştığı zaman inanın herşey yoluna girecektir.. Bol şans...

oncelikle okuyup yorum yazdiginiz icin tesekkurler. evet cocuk gelisim basamaklarini biliyorum.evet evladin annesini yaninda hissetmesine ihtiyaci oldugunu biliyorum. dediginiz gibi yanina yattim cok. sarmas dolaş..çözüm olmadi sonuc vermedigi icin caresiz hissettigim icin yazdim buraya da. sağolun

Oncelikle kolay gelsin size küçük bir tavsiye bazı şeyler zamanla oturuyor bu yüzden kendi anneliginize güvenin çocuğunuz henüz küçük inanin zaman geçtikçe hersey daha güzel oluyor kendinizi yipratmayin ve asla kendinize haksızlık etmeyin kimsenin aklına ihtiyacınız yok hele çocuk yetiştirme konusu ile ilgili buradan asla yardım almayi düşünmeyin çünkü siz yardım beklersiniz ama insanlar sizi eleştirir kendinize güvenin

çok sağol. insanlarin deneyimlerini ogrenmek de yardimci oluyor. en azindan rahatlatiyor. anneligime guveniyorum ama bazen daha iyi olabilir neden yapamiyorum diye kendime kiziyorum yavruma üzülüyorum. evet dediginiz gibi insanlar bazen sadece elestiriyor. etrafimda da cok var. artik ben de bekleyelim sabredelim diyorum.

Allah size bagislasin yavrunuzu masallah.. Yazdiklarinizi okuyunca bi an korktum acaba benim oglumda dogduktan sonra yaparmi boyle seyler :)) ama herseye ragmen mukemmel bisry olmali. Allah yardimciniz olsun...

merhaba öncelikle siz kendinize inaın siz annesiniz ve onun için en iyisini siz bilirsiniz ben uyku eğitiminden yanayım yanyana yatmak çocukta anneye bağımlılık yapmakta ve cocuk özgüvensiz büyümkte hangii uyku eğitimi derseniz bunu siz bulacaksınız her çocupun huyu adaptasyonu farklı ben yatırıp yanında duruyorum kucağa alıştırmamak çok önemli birde çocuğun huyu ... Ama bence yanyana yatmayın yatır kaldır yöntemini bir deeyin bakalım

Sizinle aynı süreçlerden geçmişiz.Merak ettiğim bu durum karşısında ne kadar sabırlısınız?Ben bazen bebeğime kızıyorum.Bazen sinirden diğer odaya gidip ağlıyorum vs.Siz sakin ve güleryüzlü müsünüz herşeye rağmen?Kendime kızıyorum ama sabrım taşıyor bir müddet sonra.

kizlar benim acilen yardima ihtiyacim var. 5 aylik oglumla bu sicakta yapismaya basladik birbirimize.dogdugu gunden beri memeye düskün.o yuzden hep kucaktaydi.oyle de uyuyakaliyordu. inanin bana ilk gunden beri denemeler yapiyorum yok..ya ben yapamiyorum ya benim ogluma sökmüyor.ilk 3 ay zaten hep uykusuzdum. kucagimdan yatagina aldigim anda aciyordu gozlerini. emerek uyuyunca da ayri bir dert. gazi geliyor uyaniyordu bu sefer uyutma cabalari tekrar basliyordu. oyle geceleri toplam 10küsür saat ya da gunduzleri 3_4 saat uyku uyumasi lazimmis da nerdeeee..bebek dedigin uyur diyordum bizimkisi kipir kipir.
sonra kayinvalidem kundak yapalim dedi. lahana gibi sardik cocugu. elleri hic durmuyor cunku. kucakta salla salla uyuttuk. sarili oldugunda bayagi uzun uyuyordu. oh dedim sütüm de doluyor.ilk defa göğüslerim sertleşti. ne zaman ellerini çıkarsin uyaniyordu. sonra tekrar sar tekrar salla babam salla. artik bel ağrısı boyun ağrısı mahvoldum. sabah uykusu ogle uykusu aksam ustu uykusu aksam uykusu gece kalktiginda uyku derken gunde en az 7_8 defa sallar oldum ki 45 dk da bir uyaniyor tekrar daliyor. dün çildirdim artik. he bu arada kim west mis tracy hogg mus hepsini denedim tam 3 aydir.
- basinda bekledim oksadim kafasini ninni soyledim.uyudu 45 dk sonra uyandi tekrar basladik.olmadi
-kontrollu aglattim. agladiginda aldim kucagima tekrar yatirdim filan. esnemekten agzi yamuldu 1 bucuk saat icinde dalamadi uykuya.
-biraktim aglasin diye dk tuttum ciktim odadan. geldim sakinlestirdim ciktim filan toplam 2 saat nerdeyse agladi
- kundak terletmeye basladi
sarmadim ellerini rekorumuz 22 dk.uyandi
-uyku arkadasi aldik. yuzune filan suruyor tam dalicak firlatiyor elinden tepiniyor uyuyamadi.
-yan yatirdim pış pış pat pat yaptim aglaya aglaya inletti ortaligi ust komsu gıcık mesaj atio yaziiik gazi mi var diye
-muzik dinlettim olmadi. odalari degistirdim olmadi. aldim yanima olmadi.
dun toplam gunduz sadece 1bucuk saat uyudu. o da 3 kesik uyku. gece 1e kadar uyumadi
artik benim pilim bitti. tam 5 aydir ben her dakika yavrumu uyutmaya calisiyorum.he bu arada yapmam dedim ama ayagimda bile salladim. hic ise yaramadi.
yazdiklarimi okuyacak kadar sabirliysaniz eminim ki cocugunuza uyku egitimi de vermissinizdir umuduyla yazdim.
ogretmenim bu arada.senelerdir kac cocuga neler ogrettim yavruma uyumayi ogretemedim..ne oluur yanlisimi soyleyin. eksigimi soyleyin. ben deliricemm :KK43:((

Uykuyu sevmeyen çocuklar varmış. Benim oğlum da onlardan. Moralinizi bozmak istemem ama oğlum 3 buçuk yaşında hala gecede 3 kere uyandığı olur. Kesintisiz uyuduğu nadirdir. Ben artık kabullendim. Yapacak bir şey yok. Buna da şükür. Zombi gibi gezdiğim günleri hatırlayıp kendimi teselli ediyorum.

yavrum uykuyu mu sevmiyor ben mi uyutamiyorum bilemedim. kundak olayi canimi sıkıyor.terlemeye basladi bile. ama bu sekilde uyudugu zaman uzun uyuyor. obur turlu kollari cok hareketli. bazen sabirli olamiyorum. agladigimi da uzuldulugumu de sinirimi de belli ediyorum ona. oda degistirip sinirimi bosaltip geliyorum. dun gece 3te uyudu. 3 e kdr surekli aglayarak uyandi 10ar dk kestirip. eylulde okula basliyorum. bilmiyorum bu sekilde hayat nasil gecicek. he bi de beni uykusuz biraktiginda haliyle sutum de dolmuyo. bu sefer emerek de uyuyamiyor.sut cok gelmeyince kiziyo agliyo. 5bucuk aylik 8küsür kilo.

Ay canim bende oderten yana sıkintiliyim benim oglum 7aylik ve devamli meme agzimda senle beraber uyuyum diyo besigine yatiriyirm saatlerce salliyorum yok ilaa meme agzinda,benke uyuyacak bide bana yardimci olun kizlar:KK43:

merhabalar, öncelikle Allah bağışlasın demek istiyorum. size kendi deneyimimi anlatacağım.
Belki okumak rahatlatır.

Bebeğimle eve geldiğim ilk gün onu odasına alıştırmak istedim. İlk 3 ay için planım şöyleydi: Onu emzirecek, yatağında uyutacak ben de onun odasındaki kanepede uyuyacaktım. aşamalı olarak da odasına alıştığında artık kendi odama dönecektim. Denedim 3. gün mutsuz olduğumu fark ettim. Hem lohusa hüznü hem de küçük bir odada olmanın kıstırılmışlığı.
Odama geçtim ama bebeğimize yatak odası için ayrı bir yatak almamıştık. İçim hiç rahat etmese de annemin ve eşimin beni ikna etmesi sonucu birlikte yattım bebeğimle. Çok sık uyanıyor mememden ayırdığım anda çoğunlukla uyanıyordu. Sık uyandığı için "mama ver" baskısı da yaşadım. "Aç bu çocuk diyenler" o kadar çoktu ki.. Zamanla anladım ki yavrumu huzurlu kılan şey benim göğsümde olmaktı. Direnmedim. Uyku eğitiminden yana bir anne olmama rağmen, yavrum için doğru olanın onun huzurlu olması olduğunu anladım.
dışarıdayken "aa koy pusetine uyut" "ayağımda sallıyım bak hemen uyur" diyen sevdiklerim yakınlarım arkadaşlarım hepsine kulağımı tıkadım. onu göğsümde uyuttum. uykusunu aldığına emin olana kadar kucağımda bırakmadım bazen.

Hala birlikte yatıyoruz. 2 yaşına kadar da birlikte yatıcaz. Sonra yavaş yavaş odasına alıştırıcam. Beraber yatmanın sandığım gibi tehlikeli değil, aksine sağlıklı olduğunu düşünüyorum şimdi. Çünkü ciddi bir sıkıntısı yoksa huzurlu sakin ama gayet neşeli ve hareketli bir kızım var.:nazar::nazar::nazar:
Kızım şu an 18 aylık. 13 aylık olana kadar çoğulukla gece sabaha kadar emerdi. 13. aydan sonra gece beslenmesini kestim. Bir hafta içinde uyum sağladı, geceleri uyansa da biraz destekle, pışpışla, sarılmayla uykuya geri döndü.
15 aylık olduğunda 9. aydan itibaren kilo almadığı için, memeden kestim. Ona da 1 hafta içinde uyum sağladı, İlk iki gece ağladı, sımsıkı sardım göğsümde uyuttum yine.. için için ben de ağladım ama mecburdum.

Ben bebeğim 1 yaşındayken işe döndüm. Hafta içi gündüz bakıcısı ayağında sallıyor. ama ben hafta sonları sallamıyorum.
Geceleri biraz kitap biraz ninni biraz günümüzü hikayeleştirme filan derken dalıp gidiyor.

Sizin ihtiyacınız biraz sabır.. Her bebek farklıdır. Her bebek kitap gibi değildir. Uyku eğitimini başaramadınız diye kötü anne beceriksiz anne değilsiniz.
Bir de akşam yatacak sabah kalkacak düşüncesinden uzaklaşın. sizin için ve bebeğiniz için kolay ve huzurlu olanı tercih edin naçizane tavsiyem. Sallamayla ilgili abartılı eleştirilere de takılmayın. Çocuğun silkelenmesi zararlı, sallanması değil. Hatta işe yarayacağını düşünüyorsanız hamak da alabilirsiniz.

Belli ki siz uykusuzluğu tolere edemiyorsunuz. Bu konuda destek isteyin. Geceleri, emen çocuğa anne dışında pek kimsenin faydası olmaz ama gün içinde uyumak, ev işlerine yardım vs konusunda destek isteyin.

sağlıklı huzurlu günler..

evet benim de içim rahatladı. ne zamandır düsunüyorum ne yapsam diye. artik düsünmemeye karar verdim akışına bırakıcam. 6 aylik olduk. 6 ay da düşündüm de ne oldu. yine uykusuz kaldık. ama bi şy fark ettim.geceleri kundak yaptigim icin guzel uyudu. sütüm de birikti. simdi havalar ısındı terliyor ve artik 6 aylik oldu diyr kundaktan kurtarma calismalarim basladi. gunduzleri sarmiyorum. kucagimda uyusun. evet dakikalarca uyusun.doysun bana. yeter ki bu sicakta sarmiyim diyorum. ama geceleri yavas yavas acicamm zaten yarim kundak yapiyorum bacaklar serbest de once gunduze alistiriyim sonra tek elini acicam sonra 2 elini acicam. aman yeter ki uyusun dedigim icin kundagi acmadim oncelerim hep sirt ustu yatmaktan ve kucagimda hep ayni kolda ya da ayni memede uyumaktan kafasinin tek tarafi duzlesti. bir yandan yan yatiriyorim bir yandan kundaktan kurtariyorum. evet hep kucagimda uyutucam. bu konuda kararliyimm. zaten oturup oma sariliyorumm dalinca yatagina birakiyorum. her cocuk bir degil. benimki yaninda yatarak da uyumuyo. onu da denedim. sıkışık uyumak derdi onun. sarilarak öyle uyuyoruz. geceleri de hallettik mi tamamdir. elbet büyüyorlar. guvende hissetsinler kendilerini. aglatmicam uyku egitimi diye ugrasarak.
ilk yazdigim mesajdan beri psikolojim de biraz iyilesmis galiba :))

Canim benim benimkide 7aylik hala kundak yapiyorum zaten okendi rahatini bulunca acar kollarini sen dert etme

yavrum uykuyu mu sevmiyor ben mi uyutamiyorum bilemedim. kundak olayi canimi sıkıyor.terlemeye basladi bile. ama bu sekilde uyudugu zaman uzun uyuyor. obur turlu kollari cok hareketli. bazen sabirli olamiyorum. agladigimi da uzuldulugumu de sinirimi de belli ediyorum ona. oda degistirip sinirimi bosaltip geliyorum. dun gece 3te uyudu. 3 e kdr surekli aglayarak uyandi 10ar dk kestirip. eylulde okula basliyorum. bilmiyorum bu sekilde hayat nasil gecicek. he bi de beni uykusuz biraktiginda haliyle sutum de dolmuyo. bu sefer emerek de uyuyamiyor.sut cok gelmeyince kiziyo agliyo. 5bucuk aylik 8küsür kilo.
Bu konuda bende müzdaribim canım inan bende ne yapılması gerektiğini bilmiyorum emerek uyuması iyi ama benim bebeğim de sürekli emme huyu var iki haftadır gece gündüz göğsümde kalmak istiyor öylede olmuyor bıraktırdığm an tekrar atamayan başlıyor ne yapacak bilmiyorm sallamadan hiç kundak da yapmadım hep emerek uyudu yada sarıldımda uyuttm şimdi ne oldu da böyle oldu anlamıyorum benimki de sevmiyorum galiba uykuyu yada onu bırakmadan korkuyo diye düşünüyorum

Gulsemmi aglasammi yorummu yazsam yazmasammi:KK47:
Benimki allahdan bi gece uyyo aksam 9 dan sabah 6 ya kadar bir kac kere uyaniyo.gunduzdee bir kac defa uyuyor.uyuturken bastan beri hep karanlikda ve sessiz uyuttum, hala odamizda karanlikda emerek uyyoruz benimkide emmeden uykuya dalmiyo.gunduz hep kucakda bende cildircam cok agliyo:KK50::KK57::confused:

İyi geceler. Anlattıklarını okuyunca sabrına hayran kaldım. Ancak benim görüşüm bunların seni yıpratacağı yönünde. Ben de başta senin gibi düşünüyordum ama şuan kızım 1 yaşında ve hala birlikte uyuyoruz, ayrıca 9-10 aylık olduğundan beri gece uykusu uzadı. Ben de senin gibi işe başlayınca ben napıcam diye kara kara düşünüyordum ama buyudukce kendiliğinden düzeliyor. Bence kendini yıpratma bebeğine sarıl onu kokla tadını çıkar zaten bir kaç sene sonra onlar bizimle yatmak istemeyecek, kendi odaları olsun isteyecekler bir de ben ayağımda sallıyordum ta ki eve hamak alana kadar. İsteyen olursa resim gonderebilirim. Ogunden beri kızım daha çabuk uykuya geçiyor çok şukur. Sabah önce 7.30 gibi uyanıyor9 10 gibi uyuyup 12.00de kalkıyor sonra 16.00da yatıp 17.30da kalkıyor en son da 21.30 da hamağında uyutup yatağa yanıma alıyorum. Hamağı da dusunebilirsin

Özetle ne yaptigimi yazacagim. Öncesinde uyku egitimi yok bebegin kendi odasinda yatmasi gerektigine falan inanmistim. Dogru olduklarina inandim yani. Ama simdi ne kadar yalnis yaptigimi anliyorum ve gecmis icin üzülüyorum söyle ki...

Bebegimle arama resmen mesafe koymaya calismisim bütün bu zirvaliklarla. Hem kendimi hem de bebegimi mutsuz etmisim. Aylarca uykusuzluk cektim besigi yanimda olmasina ragmen, yavrum sadece beni hissetmek istiyordu =(
Ilk alti ay besiginde yatti, sonra yanima almak zorunda kaldim bogulana kadar agliyordu. Ve yanimda yattigi ilk gece o kadar huzurluydu ki, gercekten inanmakta zorlandim. Yedi ay da yanimda yatti ve sütün azalmisti iyice gece emmelerini kestim diye galiba..
13 aylik oldu ve ben ikimizi de hazir hissettim ve odasini ayirdim.
Hic zorlanmadi. O kadar cile cektiren bebek bana bu mutlulugu yasatti ya, hala inanamiyorum. Bu kadar kolay olacagi hic aklima gelmezdi.
Bana güvendi, benim koynumda yatti sevgimi hissetti. Onu birakmayacagi biliyor, her agladiginda yanindayim. Simdi odasinda misil misil uyuyor.
15 aylik su an ve biberonunu veriyorum elime ve cikiyorum müzigini acip. Sütünü iciyor ve yanindaki emzigini alip uyuyor kameremdan izliyorum hep.
Bebeginle arandaki bagi kuvvetli yaparsan o kadar huzurlu olur. Benim yöntemim bu. Bebegin dogdugundan itibaren disiplinli olmasi gerektigini savunanlar cok büyük bir yanlisin icindeler bana göre.
Onlar cok hisliler, ihtiyaclari varken sicakligimizdan mahrum etmeyelim.
Bence bütün bildiklerini unut ve bebeginin sana göstermek istediklerini gör.

baştan oda yaptik ogluma. karyolasini odasina koyduk. yatak odama da daha kucuk bir yatak koyduk. 6 ay yatak odamda birlikte yattik. o yataga sigmiyor artik. 1 haftadir odasinda yatiyor ben de karsisinda yatagim var orda yatiyorum. yanima alamam hem ezerim diye korkarim. hem cok hareketli duser diye korkarim. ama gozunu her actiginda beni goruyor. ne zamana kadar.boyle surer bilmiyorum ama onu odasinda yalniz birakip ben yatak odamda uyuyamam. uyku tutmaz bir kere.
bu konuyu acarken kucakta salladigimdan dert yanmistim. bu huyumuz degismedi cok. ama artik ayakta dolanmama gerek kalmiyor. oturuyorum aliyorum kucagima ninni soyleyerek uyuyo. benim oglum ten temasini cok seviyor. emerken de mutlaka buluyor nerdeyse elimi tutuyor bulamazsa burnumu tutuyor. nasil uyursa uyusun kacta uyursa uyusun 45dk sonra uyaniyor. bi onu halledemedik. valla bazen emerek bazen ayakta sallayarak bazen kucagimda uyutuyorum.ozellikle gece uyandiginda. butun buraya yapilan yorumlar ve deneyimlerden ogrendigim bir sey var. zaman cabuk geciyor. elbet belirli bir yasa geldiginde onlar istedikleri gibi uyurlar. ben bebegimin bugunlerinin kiymetini biliyim. varsin hep kucagimda uyusun. yeter ki sevgiye guvene doysun :))

X