Günler Ve Özel Günleriniz İçin Özel Menüler

$image.webp
Malzemeler

1 paket margrn yada tereyağı
3 adet yumurta
1 su bard.pudra sekeri
3 su bard.un
3 yemek kasığı kakao
1 paket kab.tozu
Çikolata sosunun hazırlanması :

► 1 Paket hazir çikolata sosumuz 2,5 su bardaği sütümüzle pişiriyoruz.

► Daha sonra kurabiyelerimizin üstünee kaşık yardımı ile birer tatlı kaşığı ile döküyoruz …

Yapılışı :

► Hamurumuzu hazırlamak için leğenimize yumuşak olan margarinimizi ve pudra şekerimizi koyarak birlikte güzelce yoğuruyoruz,

► Daha sonra yumurtamızı kakaomuzu kabartma tozumuzu ,unumuzu ilave ederek yoğuruyoruz.

► Hamurumuzu kulak memesi kıvamına gelmesi gerekiyor. Bu hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak fırın tepsimize diziyoruz.

► Şerbetimiz için su ve şekerimizi tenceremize alarak yaklaşık olarak 10 dk. Kadar kaynatıyoruz

► Sonrasında şerbetimizi ateşten alıyoruz.
► Daha önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırınımıza koyuyoruz.

► Kurabiyeler pişirilir ve fırından çıkardığımız sıcak kurabiyelerimizi soğuk şerbete batırarak tepsimize diziyoruz. Hazır çikolata sosu servis ederken tabağımızın üstüne konan kurabiyelerin üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun...
Alıntıdır...

$image.webp
Gerekli Malzemeler
2 su bardağı şeker
4 yumurta
2 su bardağı çekilmiş ceviz
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
Kreması için
Yarım kilo süt
1 kaşık un
1 kaşık kakao
1 kaşık nişasta
125 gramlık margarinin yarısı
Hazırlanışı
Şeker ile yumurtaları kek kıvamına gelene dek çırpın. Bu karışıma çekilmiş cevizi, rendelenmiş havucu, tarçını, kabartma tozunu ve daha önceden karıştırmış olduğunuz unu ekleyip karıştırmaya devam edin.
Bir kalıbın altına kağıt serin ve daha sonra hazırladığımız karışımı kalıba dökün. Daha önceden ısıttığınız orta ateşli bir fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Pembeleşince fırından alıp soğutun. Kalıptan çıkardıktan sonra ortadan ikiye keserek arasına hazırlanan kremin yarısını koyun ve yayın.
Yaydığınız kremin üzerine ikinci katı koyup, bu katın da üst ve yanlarını krema ile süsleyin. Dilerseniz en aşağıda bulunan süsleme şekillerine bakarak pastanızı daha da süsleyebilirsiniz.
Kremanın Yapılışı
Şekeri, unu, kakaoyu ve nişastayı bir tencereye koyun ve karıştırın.
Karışıma yavaş yavaş sütü ilave edin.
Tencereyi ateşe verip krema kıvamını alana kadar karıştırarak pişirin.
Ateşten alınca içerisine yağı ekleyip iyice karıştırın. Kremanız hazır…
Alıntıdır...

$image.webp
Hindistan Cevizli Toplar Tarifi İçin Malzemeler:

1 küçük pk. krema
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı cafe crown (süt tozu)
200 gr hindistan cevizi
Hazırlanışı:

Üç yemek kaşığı hindistan cevizini bir tabağa ayırdıktan sonra, diğer tüm malzemeleri derin bir tabağa koyup yoğurun. Yoğurduğunuz kabın üzerini örterek 1 saat buzdolabında dinlendirin. Dolaptan alarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayarak hindistan cevizine bulayın. Hepsini servis tabağına sıralayarak kahvenin yanında servis yapabilirsiniz.
Alıntıdır...

Efser çok güzel bir başlık olmuş.:46:Hanımların en zorlandığı zaman oluyor misafire ne sunulacağını seçmek.Çok güzel tarifler eklemişsin.Eklediklerinin içinde milföyden mantıyı duymuştum.Bir ara aklımdaydı yaparım diye unutmuşum.Nefis görünüyor o.Eline koluna sağlık canım.:16:

Efser çok güzel bir başlık olmuş.:46:Hanımların en zorlandığı zaman oluyor misafire ne sunulacağını seçmek.Çok güzel tarifler eklemişsin.Eklediklerinin içinde milföyden mantıyı duymuştum.Bir ara aklımdaydı yaparım diye unutmuşum.Nefis görünüyor o.Eline koluna sağlık canım.:16:

Çok sağol canım:39:hanımların en zorlandığı an,bende bir başlıkta toplamak istedim:56:Bende merak ediyorum denersen yorumunu bekliyorum:52:

Bana da bir akşam yemeği davetim için yemek fikirleri lazım..

Ara sıçaklar
Gelin bohcası
$image.webp
Pacanga
$image.webp
Ara soğuklar ( mezler)
Közlenmiş patlıcan salatası
$image.webp
Kırmızı biber sarması
$image.webp
Haydari
$image.webp
Zeytin yağlılar
Zeytin yağlı enginar
$image.webp
Zeytin yağlı barbunya
$image.webp
Zeytinyağlı kuru dolma yada sarma
$image.webp
Çorba
Ezo gelin çorbası
$image.webp
Yayla çorbası
$image.webp
Tarhana çorbası
$image.webp
Ana yemek
Tavuk dolma
$image.webp
Biftek sarması
$image.webp
Tavuk sarması
$image.webp
Dalyan köfte
$image.webp
Perde pilavı
$image.webp
Tatlı
Sultan sarması
$image.webp
Çikolatlı muhallebi
$image.webp
Portakal tatlısı
$image.webp

Fikirleriniz için teşekkür ederim:)
Sabahın 8inde kalkıp yemeğe kalkışmam lazım artık..

Tüm yemek tarifleri harika gerçekten, emeğinize sağlık. Ben hep misafirlerim yemeğe gelsin isterim nedense çaya davet edince daha çok yoruluyorum, çayın yanına yapılan pasta börekleri pek beceremiyormuşum gibi geliyor. Acaba bu ölçüler denenmiş mi?

Tüm yemek tarifleri harika gerçekten, emeğinize sağlık. Ben hep misafirlerim yemeğe gelsin isterim nedense çaya davet edince daha çok yoruluyorum, çayın yanına yapılan pasta börekleri pek beceremiyormuşum gibi geliyor. Acaba bu ölçüler denenmiş mi?

İçlerinde denediklerim var :34:öyle tatlım,ama zamanla ilerledikce senin favori kurtarıcı tariflerin olacak bak hindistan cevizi topları bunladan birtanesi çok pratik sana haber verildiği zaman malzemeni evde bulundurursan 15 dakkikada yapılacak bişey:56:

İçlerinde denediklerim var :34:öyle tatlım,ama zamanla ilerledikce senin favori kurtarıcı tariflerin olacak bak hindistan cevizi topları bunladan birtanesi çok pratik sana haber verildiği zaman malzemeni evde bulundurursan 15 dakkikada yapılacak bişey:56:

e harikaymış o zaman :3: misafir gelince kurtarıcımız olaacak bu topic :)

$image.webp
MALZEMELER:(puding toz halinde eklenecek)
1 paket vanilyalı puding (paketinde 750 ml süt kullanıldığı yazılan pudinglerden alın.miktarı daha fazla oluyor.)
3 adet yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un

YAPILIŞI:Önce kek kalıbınızı margarinle yağlayın.değmeyen yerlere fırça ile yayın.1 yemek kaşığı un serpip kalıbı sallayın.un, margarine yapışsın.yapışmayan unun fazlasını dökün.kalıbımız kek hamurundan önce hazır olmalı.
bir kapta yumurtalar ve şekeri iyice mikserle çırpın.şeker erisin.(erimezse kabarmaz).sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpın.TOZ HALİNDE PUDİNGİ EKLEYİN.karıştırın.un,kabartma tozunu eleyerek ekleyin.topaklığını giderene kadar tahta kaşıkla karıştırın.hazır olan yağlanmış kalıba dökün.kalıbı tezgaha 3 kez vurun.180 derecede pişirin.süre olarak en az 45 dk.sürüyor.süre artabilir.çatalla kontrol ederek pişip pişmediğine bakın.çatal temizse fırını kapatın.5 dk.fırından çıkarmayın.fırından çıkınca tamamen soğuyana kadar kalıpta bekletin.hazır kek gibi kalıbı güzel olması için ve dağılmaması için böyle yapıyoruz.afiyet olsun…

NOT:VANİLYALI PUDİNG PAKETLERİNDE MARKADAN MARKAYA 500 ML VEYA 750 ML YAZIYOR.750 ML YAZANLARDA TOZ PUDİNGİN MİKTARI DAHA FAZLA OLDUĞU İÇİN BU PUDİNGLERİ KULLANIN.BU KEKTE SADECE 1 SU BARDAĞI SÜT KULLANILIYOR.
Alıntıdır...

Eki Görüntüle 867565
MALZEMELER:(puding toz halinde eklenecek)
1 paket vanilyalı puding (paketinde 750 ml süt kullanıldığı yazılan pudinglerden alın.miktarı daha fazla oluyor.)
3 adet yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un

YAPILIŞI:Önce kek kalıbınızı margarinle yağlayın.değmeyen yerlere fırça ile yayın.1 yemek kaşığı un serpip kalıbı sallayın.un, margarine yapışsın.yapışmayan unun fazlasını dökün.kalıbımız kek hamurundan önce hazır olmalı.
bir kapta yumurtalar ve şekeri iyice mikserle çırpın.şeker erisin.(erimezse kabarmaz).sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpın.TOZ HALİNDE PUDİNGİ EKLEYİN.karıştırın.un,kabartma tozunu eleyerek ekleyin.topaklığını giderene kadar tahta kaşıkla karıştırın.hazır olan yağlanmış kalıba dökün.kalıbı tezgaha 3 kez vurun.180 derecede pişirin.süre olarak en az 45 dk.sürüyor.süre artabilir.çatalla kontrol ederek pişip pişmediğine bakın.çatal temizse fırını kapatın.5 dk.fırından çıkarmayın.fırından çıkınca tamamen soğuyana kadar kalıpta bekletin.hazır kek gibi kalıbı güzel olması için ve dağılmaması için böyle yapıyoruz.afiyet olsun…

NOT:VANİLYALI PUDİNG PAKETLERİNDE MARKADAN MARKAYA 500 ML VEYA 750 ML YAZIYOR.750 ML YAZANLARDA TOZ PUDİNGİN MİKTARI DAHA FAZLA OLDUĞU İÇİN BU PUDİNGLERİ KULLANIN.BU KEKTE SADECE 1 SU BARDAĞI SÜT KULLANILIYOR.
Alıntıdır...

ben bu tarifin muzlu pudingle yapılanını denedim çok övmüşlerdi ama hayal ettiğim gibi olmadı kekin kıvamı güzel kabarması güzel ama nedense buram buram muz kokusu alamadım tadıda çok farketmedi acaba 2 paketmi koymalıydım

Eki Görüntüle 883883

Zeytinli Patates Salatası

Malzemeler :
4-5 adet patates
3-4 dal yeşil soğan
bir tutam dereotu
bir tutam maydanoz
3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
zeytinyağı
limonsuyu
tuz
yeterince biberli yeşil zeytin
Yapılışı :
Patatesler haşlanıp kabukları soyulur ve sıcak iken çatalla ezilir. Yıkanmış dereotu, maydanoz ve yeşil soğan ince kıyılır. Közlenmiş biberler doğranır. Bütün malzeme bir kaba alınıp tuz, limon suyu ve zeytinyağı eklenip harmanlanır.
Yeşil zeytinler halka şeklinde dilimlenir. Yuvarlak bir salata kasesine ortadan başlanarak dizilir. Ortasına hazırlanan patates salatası doldurulur. Buzdolabında bir süre dinlendirilip servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Alıntıdır...

Kızlar merhaba, aranıza yeni katıldım. Yardım ediiiiiiiin, taze evliyim daha. Kaynanam çok becerikli ben de ona şöyle değişik bi pasta yapayım diyorum. 2 gün sonra doğum günü. Var mıdır kendinize özel, öyle kolay kolay bulunmayacak bi tarifiniiiz :34:

$image.webp$image.webp

Malzemeler

5 Adet yufka
Yarım kg Lor (Sakıpağa’nın kuru loru çok lezzetli oluyor)
2 yumurta
Yarım kg Yoğurt
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullanıyorum)
Tuz
Yumurta ve yoğurdu güzelce çırpıyoruz. Yufkayı tezgaha açıp yarısına bu sosu sürüyoruz ve diğer yarısını üzerine kapatıp ıslatıp, yeniden açıyoruz. Bu şekilde yufkanın her tarafı aynı şekilde soslanmış oluyor.
Lorumuzu yarısına serpiştiriyoruz. Yine yufkanın diğer yarısını üzerine kapatıyoruz. D şekline geliyor yani.
Karşılıklı kenarlarından büzüştürüyoruz
4′er parmak kalınlığında kesip, yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim. Ölçerek keselim ki hepsi aynı boyutta gözüksün, koparırken parçalanmasın.
Tüm yufkayı aynı şekil hazırlayıp tepsiye yerleştiriyoruz.
Kalan sosun içine tuz ve yağ ekliyoruz. Bu sosu da tepsideki yufkaların üzerine döküp aralarına da girecek şekilde kaşıkla güzelce yayıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Servis yaparken kesmeye bile gerek yok, tepsiden çıkarması da çok kolay.
Afiyet olsun hünerli bayanlar.

Back
X