Günlük hayatta istediğinizi giyebiliyor musunuz?

Sort giymem yakistiramiyorum kendime
Mini daha iyi duruyor ama onu da nadir giyerim...en begendigim göbeği acik gezmek onu cok yakistiriyorum...
Antalya gibi bir yerde sorun yok tabi bazi semtler haric...orda da zzaten benim isim olmaz

Ben yurtdisindayim, burda istedigimi giyiyorum, zaten kadinlar afeti devran, cok cesur giyinirler yaz kis, bi kere laf yedigimi bilmem.. adam seni begendiyse goz ucuyla seni suzer kafasini cevirir gider..
Turkiye ziyaretlerimde bavul krizim oluyor, o cantaya ne koyacagimi bilemiyorum.
Gecen sene ramazanda ayak bilegimime kadar elbise vardi uzerimde, askiliydi fakat gogusum filan gozukmuyor,esnaf degil ama yoldan gecen bi yasli kadin bana laf atmisti:işsiz:
o ramazan gunu yolun ortasinda beni rezil etti bagirdi ki evliyim o zaman birde hamileydim..esnaftan biri uzulme bacim akli yok heralde dedi,cidden dikkat cekecek bisey yoktu uzerimde..
Ve o yasli kadin bnm sirt cantamda yasin oldugunu ve benim ulucamiye gittigimi bilmiyordu, bnden helallikte alamaz, bnde helal etmem hakkimi
Demem o ki, ister sort giy ister pece tak, ister uzun elbise giy, Allah manyaga denk getirdi mi hepsi sikinti..
Turkiyenin bu anlamda uzulerek yobazlastigini dusunuyorum

Giyiyorum, izmirde yasiyorum. bakan oluyor ne var be diye el kol yapiyorum kafalarini ceviriyorlar. Ben istedigimi giyerim o okuzler bakmamayi ogrenecek. Piskin piskin taciz edenler karsisinda susup gitmek yerine tepki gosteriyorum.

Yasadigimiz yer goz onunde bulunduruldugunda mini etek, sort mort giyip dolanmak, toplu tasima kullanmak sacma bile bile giyip aglamayin sizde. Yok ben direnis yapacagim 2 adimda bir laf atsinlar kavgaya tutusacagim diyorsaniz giyinin.
Ben nerdeyse sifir sortta giydim gezdim ama markete yururken degil veya toplu tasimaya binerken degil. Giyilcek yer var giyilmicek yer var.
öncelikle sakin olup bir derin nefes alın. bu kadar kaba bir üslupla konuşmanız gereken kişi ben değilim.

markete giderken ne giyeceğim yahu? hayır market için giyinmenin kuralı da mı var markete giderken giyilmez diyorsunuz? bir şeyler lazım olur ev haliyle çıkar alırsınız, özel olarak hazırlanmak mı gerekir bir de ona. ne diyeceğimi şaşırdım. pes yani

öncelikle sakin olup bir derin nefes alın. bu kadar kaba bir üslupla konuşmanız gereken kişi ben değilim.

markete giderken ne giyeceğim yahu? hayır market için giyinmenin kuralı da mı var markete giderken giyilmez diyorsunuz? bir şeyler lazım olur ev haliyle çıkar alırsınız, özel olarak hazırlanmak mı gerekir bir de ona. ne diyeceğimi şaşırdım. pes yani

Yani aynen

Ben Avrupa'dayım, hava çok sıcakken ben hep şort giyiyorum markete de efil efil rahat şeyler giyiyorum poşet taşırken insan zaten terliyor. Markete bile rahatça gitme özgürlüğü kalmadı

Hayır giyinemiyorum.En son türkiyede tatildeyken biri laf atmıştı üstümde de hanı sıfır tişört ve kot pantolon var neyse bende karşılık vermeye başlayınca yoldan geçenler de e haklı öyle giyinmeseymişin dediler hadii burdan yak.Şimdi yurt dışındayım ve türklerin çok olduğu bir yerde kalıyorum ve biliyormusunuz burdaki bazı kapalı arkadaşlar böyle işte açık giyinen insanlarla selamlaşmiyor.Ya da ne biliyim o komşulardan birinin çocuğu benim oğluma ikiside 9 yaşındalar daha senin annenin başı niye açık diye soruyor..Inanirmisiniz normalde ben öyle sort.mini etek falan giymem.Boyle spor sık severim ve evden çıkıp arabaya binene kadar 40 derecede olsa bile üstüne bir uzu hırka alıyorum.Düsunce tarzı çok önemli. Maalesef oturduğum yerde öyle ve en kısa zamanda burdan kurtulmak istiyorum

Ankarada da giyilmiyor. Halbuki bahcelievler gibi sözde yobazin olmadığı bir semtinde yaşıyorum ama ne yazik ki yine de cok kotu. Ben sort filan asla giymem sehir merkezinde. En fazla giyecegim askili bluz ve dizin 1 karış ustu etek. Çünkü artık pes ettim.

Alla alla

Ben 7. caddede şortlu genç kız çok görüyorum

3. cadde daha nezih sanki, 7ye türlü türlü insan geliyor tabi

Ben Emek tarafını beğeniyorum, çomarlardansa daha eğitimli, kaliteli, nezih bir topluluk yaşıyor bence.

Bu nasıl yorum izmir ve trakya dışında kalanlara laf dokunduruyorsunuz

Kayseri'de, Kars'ta, Mardin'de dışarı şortla değil kolsuz bluzle çıkın bakalım neler oluyor. Türkiye genel olaral mollalaşıyor, yobazlaşıyor. Kimse çıkıp oh memleket de uygarlık yolunda ilerliyor demesin. Yobazlık tırmanıyor, bu sefer yobazların arkası da sağlam sesleri çok çıkıyor çünkü devleti mollalar, cemaatçiler yönetiyor, bir cemaat gidiyor diğeri geliyor. Varsa yoksa reis aşkı!, reisimizin! kadınlar dışarı çıkmasın gülmesin konuşmasın beyinin arabasından kafasını çıkarıp hava alsın diyen kurmayları....bu kafayla başka bir sonuca varılamazdı zaten. 20 yıl sonra buralar afganistan.

Giy o zaman. Laf atanlarlada kavga et ne yapalim yani simdi ?
Ozel olarak hazirlancak birsey yok. Altima bir esofman cekip cikiyorum 2 dakikami almiyor. Ne özel hazırlanması? Bulundugunuz yer o kiyafeti kaldirmiyor demekki markete giderken, biz burdan ayyy hayvan herifler diyince duzeliyor mu duzelmiyor.

Daha geçen hafta durakta otobüs bekliyorum 3 tane teyze tanıdıklar belli oturuyorlar durakta. Bir kadın geldi kolsuz ve dizde bir elbise giymiş hava çok sıcak biraz da kilosu var kadının. O gelir gelmez o 3 teyze kikir kikir gülmeler birbirlerine kadını işaret etmeler. Ben de tip tip bakıyorum bir tanesi bana döndü muzip olduğunu sanıyor o küçük beynince, iki eliyle yuvarlak yaptı kadının bacağını kastediyor gülüyor. İğrenir gibi yapıp cık cık cık dedim. Otobüste görsen yaşlı insan (!) der yer verirsin ama kalbindeki pisliğe bak işte.

Benim ve ailemin oturdugu semt ve civarindada herkes cok rahatlikla istediyi gibi giyiniyor ve alisverise okula postaneye heryere rahatlikla girip cikabiliyor. Fakat ben bu duruma ragmen istediyim gibi giyinemiyorum cünki esim cok fazlasiyla acik giyinmemi sevmiyor. Evin icerisinde bahcede istediyim aciklikta giyinebiliyorum fakat cocuklari oynatmak icin bahce disina ortak kullanim alanlarina ciktigim an üzerime normal etek veya sort giyiniyorum. O cok cok kisalari cikartiyorum. Zaten ben kendimde cok fazla kisa giyinmeyi sevmiyorum gündelik hayatta, eyilip kalkinca cok zor oluyor hele birde cocuklar kücükse daha zor.

Ben öyle bakanlara biz hanimlari bu sekilde taciz edenlere cok sinirleniyorum.

Giyemiyorum. Ha farklı olsada mini şort falan giyermiyim şu an hayır yine giymem. Ama normal bir pantolon bluzle bile öküz gibi bakanlar varken etekmiş şortmuş pek mümkün olmuyor. Çok rahatsız oluyorum çünkü bakılmasından. Tatilde ancak giyebiliyoruz.

Kayseri'de, Kars'ta, Mardin'de dışarı şortla değil kolsuz bluzle çıkın bakalım neler oluyor. Türkiye genel olaral mollalaşıyor, yobazlaşıyor. Kimse çıkıp oh memleket de uygarlık yolunda ilerliyor demesin. Yobazlık tırmanıyor, bu sefer yobazların arkası da sağlam sesleri çok çıkıyor çünkü devleti mollalar, cemaatçiler yönetiyor, bir cemaat gidiyor diğeri geliyor. Varsa yoksa reis aşkı!, reisimizin! kadınlar dışarı çıkmasın gülmesin konuşmasın beyinin arabasından kafasını çıkarıp hava alsın diyen kurmayları....bu kafayla başka bir sonuca varılamazdı zaten. 20 yıl sonra buralar afganistan.
Ha işte başıma bu olay kolsuz bluz giydim diye gelmişti. Tepkileri görseydiniz sanki iç çamaşırıyla çıkmıştım sokağı.Ay hatırlamak bile.istemiyorum.Hatta birisi de çıkarmış ince ceket gibi bisey al sunuda kapat kollarını diyor hâlâ

Ha işte başıma bu olay kolsuz bluz giydim diye gelmişti. Tepkileri görseydiniz sanki iç çamaşırıyla çıkmıştım sokağı.Ay hatırlamak bile.istemiyorum.Hatta birisi de çıkarmış ince ceket gibi bisey al sunuda kapat kollarını diyor hâlâ

Sevgili kumsal sıkıntı şu ki tepki gösterseniz sana kardeşim deseniz bile diğer insanlar tacizci tarafa destek çıkıyor çünkü onlar da bu kafada. Yakın zamanda dolmulta şort giyip darp edilen kızı hatırlarsınız. Kız itiliyor kakılıyor kimse ses etmiyor çünkü onlar da ramazanda böyle giyinme hööaa şeklinde hönküren ayı gibi düşünüyor. Kız şikayetçi oluyor , adam salıveriliyor çünkü hükümet de bu şekilde düşünüyor ve yobazlığı destekliyor. Kısacası bir şey yapamayız, artık çoğunluk bu kafada çünkü biz azınlığız. En temizi belaya bulaşmamak için nezih semtlerde takılmak, arabadan inmemek toplu taşıma kullanmamak...yani muhattap olmamak başka türlü olmuyor.

Istanbuldayken daha dikjat ediyorum giyimime.yani askili dar ya da sort giyiyorum(sort ve eteklerim diz ustu ilsa bile cok kisa degil)ama izmirde gelsin sortlar gitsin miniler.canim izmirim ya seviyorum seni.yarin izmir yolcusuyum simdiden cok heyecanliyim.sevgilime kavusacakmisim gibi:))

Istanbuldayken daha dikjat ediyorum giyimime.yani askili dar ya da sort giyiyorum(sort ve eteklerim diz ustu ilsa bile cok kisa degil)ama izmirde gelsin sortlar gitsin miniler.canim izmirim ya seviyorum seni.yarin izmir yolcusuyum simdiden cok heyecanliyim.sevgilime kavusacakmisim gibi:))

Back
X