Günlük hayattaki vicdan azapları

Papua

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2017
372
685
103
Yapı olarak malesef her şeyi takan biriyim. Kendim de kırılgan olduğum için sanırım kalp kırmaktan imtina ediyorum.(cogu zaman bu nedenle suistimal edilsem de)Ancak yine malesef, gün içindeki telaş, yoğunluk, gerginlik ya da düşüncesizlik derken kalp kırıyorum ve sonrasında pişman oluyorum. Günlerce zihnimden çıkmıyor sonra. Bugün işyerinde, yaşlı bir amcaydi muhatabım. 5 kere cevabı evet ya da hayır olması gereken bir soru sordum. Başka başka şeyler anlattı. Son seferinde ses tonumu yükselerek sordum. Doğru yanıtı verdi. Her sorumda aynı şeyi yaşayınca yine yükselttim sesimi. Sonrasında işlem tamamlandı fakat bu benim aklımdan çıkmıyor. Mutlaka kalbi kırılmıştır. Ne gerek vardı, kaç yaşında adam. Çok uzun bir süre bunu düşüneceğimi biliyorum. Bir çözümü de yok ama sadece anlatmak istedim

Ben de bir süre öyleydim. Ve hayatım çok zordu. İnsanlarla muhatap oldukça bu yanım törpülendi. Merhamet iyidir. Fakat her şeyin fazlası zarar demişler.

Amca şimdiye unutmuştur. Merak etme.

Ben de bir süre öyleydim. Ve hayatım çok zordu. İnsanlarla muhatap oldukça bu yanım törpülendi. Merhamet iyidir. Fakat her şeyin fazlası zarar demişler.

Amca şimdiye unutmuştur. Merak etme.
İnşallah. Teşekkür ederim. Çok yorucu bir şey bu. Millet neler yapıyor zerre etkilenmiyorlar, allahım ben bu saatte bunu düşünüyorum. Daha duyarsız olmayı dilerdim.

Merhaba, kalp kırmak tabiki kötü birşey ama sizin verdiğiniz örnekte kalp kıracak hiçbir durum yok, kafanıza gerçekten takmayın. Anladığım kadarıyla hizmet sektöründe çalışıyorsunuz ve işinizi yapmaya çalışıyorsunuz insanların kişisel hikayelerini dinleme gibi bir mecburiyetiniz yok. Bir dönem mağazada çalışmıştım, teyzeler amcalar muhabbet etmeyi çok seviyor, önce anlayışlı davranıyorsunuz ama her gelenle 10 15 dk muhabbet etsem işimi yapamam. O yüzden beş kere sorduğunuz şeye farklı şeyler anlatmışsa uyarmaniz yerli olmuş ki olumsuz birşey dememissiniz

Yarın gidip özür dilerim dün biraz gergindim diyin haftalarca vizdan azabı çekmek yerine gönlünü alın.

Merhaba, kalp kırmak tabiki kötü birşey ama sizin verdiğiniz örnekte kalp kıracak hiçbir durum yok, kafanıza gerçekten takmayın. Anladığım kadarıyla hizmet sektöründe çalışıyorsunuz ve işinizi yapmaya çalışıyorsunuz insanların kişisel hikayelerini dinleme gibi bir mecburiyetiniz yok. Bir dönem mağazada çalışmıştım, teyzeler amcalar muhabbet etmeyi çok seviyor, önce anlayışlı davranıyorsunuz ama her gelenle 10 15 dk muhabbet etsem işimi yapamam. O yüzden beş kere sorduğunuz şeye farklı şeyler anlatmışsa uyarmaniz yerli olmuş ki olumsuz birşey dememissiniz
Teşekkür ederim. Ses tonumu yükselttim kırıcı bir şey söylemedim ama azarladığımı düşündü sanırım, daha önce bu tarz bir işlem yapmadığı/tecrübesiz olduğu için bu şekilde cevap verdiğini söyledi düzgünce. Sonrasında karşılıklı iyi dilekler diledik öyle ayrıldı ama işte insan gerek var mıydı diyor

Teşekkür ederim. Ses tonumu yükselttim kırıcı bir şey söylemedim ama azarladığımı düşündü sanırım, daha önce bu tarz bir işlem yapmadığı/tecrübesiz olduğu için bu şekilde cevap verdiğini söyledi düzgünce. Sonrasında karşılıklı iyi dilekler diledik öyle ayrıldı ama işte insan gerek var mıydı diyor
O an iyi dileklerle ayrılmış zaten , olumsuz olarak kalmamıştır aklında.

Hayattan tat almayı önleyecek bir alışkanlık. Günlük yaşam kalitenizi etkiler. Maddi durumunuz el veriyorsa lütfen bir psikologla görüşün. Bazı şeyleri düşünerek atlatamıyoruz maalesef.

Back
X