Günlük İşler, Yoruldum, Bezdim!

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lusi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Lusi

O zaman dans 🕺
Pro Üye
Anneler Kulübü
1 Ekim 2010
13.876
38.103
798
Çok bunalıyorum artık çünkü hiç bir şeye yetişemiyorum.
Ev çabuk dağılıyor aslında zaten hiç bir zaman tamamen derli toplu olmuyor.
Yemek yapsam iki kap ki mecbur yapıyorum tezgah doluyor hadi topla et oğlan elime ayağıma dolaşıyor işim çıkıyor iki üç katına..
Hamile halimle iki süpürge tutsam desem hemen yorulmayı geçtim oğlan elimdeki süpürgeyi çekiştiriyor dur oğlum yapma oğlum derken mecalim kalmıyor..
Çamaşır desen iki güne bir makine doluyor..
Bunlar dert değil hepimizin günlük telaşı farkındayım elbette ama hem hamilelik hem 2 yaşında bebekle uğraşırken günlük işlerin beni beklemesi geriyor beni artık.
Eşim işten gelince sofra kurup toplamaya yardımcı çamaşır vs toplayıver desem de yapıyor sağolsun ama iş onla da bitmiyor ki..
Doğumum nisan ayında olacak ve yazın oğluşu kreşe gönderene kadar ikisine birden bakmam gerekecek. O yüzden günlük yardımcı arayışına girdik.
Hem evi derleyip toparlasın iki kap yemek yapsın yükümü alsın hem gebeliğin son aylarında hem doğumdan sonra memnun kalırsak da işe başladığımda da devam etsin.
Ankarada yaşıyoruz haftanın 5 günü 4-5 saatlik yardımcı ücreti ne olmalıdır?

Piyasası nedir hiç fikrimiz yok açıkcası.
Görüşlerinizi bekliyorum :KK200:

Aynı durumdayız benimde doğum nisanda. Tek farkımız siz yardımcı bulursanız kurtulacaksiniz ben sonuna kadar devam. Belim keşke bu kadar çok agrimasa da her işimi kendim yapsam. Ama bu bel ağrısı beni öldürecek.

Beni evde en çok rahatlatan ve ev işini en çok azaltan şey evdeki gereksiz ne varsa atmak
Eşya ne kadar az olursa temizlik o kadar kolay
En büyük sorun çamaşır yıka as kurut olur sizde onun için kurutma makinesi alabilirsiniz
Evede haftada bir temizlikçi çağırıp temizletirseniz daha az iş kalır size

Aynı durumdayız benimde doğum nisanda. Tek farkımız siz yardımcı bulursanız kurtulacaksiniz ben sonuna kadar devam. Belim keşke bu kadar çok agrimasa da her işimi kendim yapsam. Ama bu bel ağrısı beni öldürecek.

Alllahım ya benim de belim kopuyor iki eğilip büküleyim ayakta kalayım yatamıyorum bile ağrıdan:KK17:

Aaa bu şey degilmi ya AYNI BEN :KK48:

Hepimizin bitmek tükenmek bilmeyen derdi malesef

Aboo hepimizin ortak derdi ev işi :skandal: :silah:

Ben ev işlerinden minimum eşyayla kurtuldum. Biri 3 yaşında diğeri 6 aylık iki küçük cocugum var. Günlük rutinlerim yarım saatte biter, çocuklu evde oyuncak dağınıklığı oluyor zaten onu saymıyorum :)

Beni evde en çok rahatlatan ve ev işini en çok azaltan şey evdeki gereksiz ne varsa atmak
Eşya ne kadar az olursa temizlik o kadar kolay
En büyük sorun çamaşır yıka as kurut olur sizde onun için kurutma makinesi alabilirsiniz
Evede haftada bir temizlikçi çağırıp temizletirseniz daha az iş kalır size

Makinem kurutmalı şükür bi kaç aydır Allahım dedim niye kullanmamışım bunu aklımı severim dedim. Şimdi çıkarıp havalandırıp kaldırıyorum.
Haftada bir temizlikçi geliyor ama yemek vs işini de halletmem lazım. Ev biraz büyük temizlikçi ancak temizleyip kaçıyor düzenleme derleme toplama yapabilen babayiğitle karşılaşmadım henüz

Canim sordugun soruya yanit veremeyecegim cunku bilgim yok. Sadece Allah yardimcin olsun demek istedim. Hem hamilelik, hem mevcut bebisin, hem ev, hem es sanirim cok zor olsa gerek. Insallah gonlune gore birini bulursun. Kendini cok yorma...:KK200:

İşe başladığınızda iki çocuğa bakacak çalışana vereceğiniz maaşı düşünerek başlayın bence. Örneğin 1500tl verebilirim diyorsanız, şu anlattığınız tabloya göre 1200tl ile başlarsanız ileride sorun olur.
Bu işin standartı yok maalesef bulunduğunuz semte, bakıcıdan beklentinize göre değişiyor. Söyleyeceğim rakam da benim görüşümü yansıtıyor bu yüzden. Haftada 5gün yarım gün çalışma için 900-1000 tl, tam gün için 1500-2000 tl mantıklı geliyor. Sigorta yapılacaksa da tam gün ücreti maddi durumunuza göre aynı kalabilir ya da düşülebilir.

A

Aynen. Daha şimdiden böyle daha 3 ay var nasıl dayanacağız hiç bilmiyorum. Ben artık ağlayacak duruma geldim.

Ben sinirden ağlıyorum bazen çünkü elimden bir şey gelmiyor hemen yoruluyorum Oğlanı tv başına koyup gidip iş yapmak da bana bencillik gibi geliyor asla yapamam. Doğumdan sonra daha zor olacak işimiz valla Allah yardımcımız olsun:dua:

Ben ev işlerinden minimum eşyayla kurtuldum. Biri 3 yaşında diğeri 6 aylık iki küçük cocugum var. Günlük rutinlerim yarım saatte biter, çocuklu evde oyuncak dağınıklığı oluyor zaten onu saymıyorum :)
Allah bağışlasın maaşallah diyesim geldi. Yarım saate günlük iş bitirmeyi geçtim yemeğin soğanını anca doğrarım ben " dur oğlum orda yağlar var aman açma orayı onlar cam dur annecim birazdan dans açalım şimdi işim var" vs vs :eek:

Makinem kurutmalı şükür bi kaç aydır Allahım dedim niye kullanmamışım bunu aklımı severim dedim. Şimdi çıkarıp havalandırıp kaldırıyorum.
Haftada bir temizlikçi geliyor ama yemek vs işini de halletmem lazım. Ev biraz büyük temizlikçi ancak temizleyip kaçıyor düzenleme derleme toplama yapabilen babayiğitle karşılaşmadım henüz
Aslında her gün yemek sizi zorluyordur benim annem çalışan kadın olduğundan hafta sonundan iki yemek hazırlardı
Örneğin dolmayı hazırlar ama pişirmezdi
İki gün üst üste çorbayı değiştirip o yemeği yerdik
Cuma günü ise makarna köfte gibi basit bir şey yapardı
Haftasonu bir gün dışarıda yeme günümüzdü çoğunlukla bunu balık yapardık

Birde çalışan kadınlar gibi buzlukta hazır bir kaç şey bulundurmak gerekli
Nohut barbunya fasulye kavurma et
Sigara böreği sarma gibi boş buldukça yapmalı bu tür şeyleri

Mutfak dagilmasin yeter yani yemegininyap tezgah temuz olsun. Evin toplama supurmeyide cocugun yatinca yap. Ki sabah kalktiginda temuz toplu bi eve uyan. Bi yatak toplarsin o kadar. Ben cocuklar yatinca topluyorum camasirlari atiyorum. Sermeyi ertesi gun gunduz yapiyorum.. ama mutfak daginikligina tahammulum yok

Ben sinirden ağlıyorum bazen çünkü elimden bir şey gelmiyor hemen yoruluyorum Oğlanı tv başına koyup gidip iş yapmak da bana bencillik gibi geliyor asla yapamam. Doğumdan sonra daha zor olacak işimiz valla Allah yardımcımız olsun:dua:

Allah bağışlasın maaşallah diyesim geldi. Yarım saate günlük iş bitirmeyi geçtim yemeğin soğanını anca doğrarım ben " dur oğlum orda yağlar var aman açma orayı onlar cam dur annecim birazdan dans açalım şimdi işim var" vs vs :eek:

Yemekle beraber 1 saati bulur tabi yemegi hesaba katmadan yazdım o yarım saati :)

cocuk hayirlisiyla dogsun bu haline sukredeceksin.
saatlerdir agliyorum bu dert uzerine hem temizlik hem yemek hem oglan hem yeni dogmus bebegim.
tam diyorum oturcam bi is cikio tam diyom dinlencem bebek uyanio bu kez gecem yok gunduzum yok.
cok cok cok bakimli bir kadindim yemin ederim suratimi yikamaya firsat bulamiyorum.
surekli pijama sut kokan atletim.
cocuklarimi her seyden cok seviyorum bu konu ayri.
ama ben bugun gunlerden ne hafta sonu ne zman hava guneslimi yagislimi herseyden habersiz sabahi aksam aksami sabah ediyorum :(

Canim sordugun soruya yanit veremeyecegim cunku bilgim yok. Sadece Allah yardimcin olsun demek istedim. Hem hamilelik, hem mevcut bebisin, hem ev, hem es sanirim cok zor olsa gerek. Insallah gonlune gore birini bulursun. Kendini cok yorma...:KK200:
Teşekkürler güzel dilekler için:KK200:
Diyorum ki ayy kendini yorma kedicik boşver bi gün sonra bakıyorum ev meydan harbine dönmüş. Çamaşır makinesinden boya kalemi buldum oyuncak arabaları da bulaşık makinesine dizilmiş halde yakaladım:KK53:

Bu ben miyim acaba dedim okurken:D bende Ankarada oturuyorum. Oğlum 20 aylık diğeride mart sonu geliyor muhtemelen.:) planlı sezeryan olacak ama tam gününü bilemiyorum.
Yazdıklarının hepsi bizde de aynı şekilde. Evi toplu tutmak yemek sofra çamaşır derken....... bir bakıyorsun ömür geçmiş. Bende bakıcıda yok tabi :D bakalım 2 çocukla ne yapacağız. Asla oğluma yansıtmamaya çalışıyorum günlük stressimi sabırlı olmaya çalışıyorum ama ikisi gelince nasıl yeterim hiiç bilemiyorum :(

İçimi dökesim varmış:D

İşe başladığınızda iki çocuğa bakacak çalışana vereceğiniz maaşı düşünerek başlayın bence. Örneğin 1500tl verebilirim diyorsanız, şu anlattığınız tabloya göre 1200tl ile başlarsanız ileride sorun olur.
Bu işin standartı yok maalesef bulunduğunuz semte, bakıcıdan beklentinize göre değişiyor. Söyleyeceğim rakam da benim görüşümü yansıtıyor bu yüzden. Haftada 5gün yarım gün çalışma için 900-1000 tl, tam gün için 1500-2000 tl mantıklı geliyor. Sigorta yapılacaksa da tam gün ücreti maddi durumunuza göre aynı kalabilir ya da düşülebilir.

Çocuk baktırmayacağım aslında ben bakayım iki buçuk yaşa kadar, sonra hoop kreş.
Biz de 1000 tl düşündük açıkcası ama piyasası nedir cimrilik de olmasın diye araştırmaya giriştim

Back
X