Günlük kalori ihtiyacı ve kalori hesabı?

MiSS_GoTHiC

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
806
320
108
Merhaba arkadaşlar. Bugün günlük kalori ihtiyacımı hesapladım, 2.750 civarı çıktı. Dün de 1000 kalorilik bi diyete başladım. Şimdi sormak istediğim şu..Günlük almam gereken kalori 2750 ama benim aldığım 1000. Diyelim sporla da 200 kalori kaybediyorum günlük. 2750-1000=1750 kalori zaten almadığım için yağlardan yanıyor,üstüne de 200 sporla yakıyorsam 1750+200=1950 kalori mi yakıyorum günlük yani ben?

Günlük alman gereken 2.750 ise 1000 kaloriyle ayakta duramazsin enerjini nereden sagliycaksin az kalori yağ yakimi demek değildir

Evet doğru söylüyorsun,bi de çalıştığım için ve sınıfta hep ayakta durduğum için çok halsiz kalıyorum.Bünyem yavaş yavaş alışmaya başladı sanki ama zaten bu diyeti 2 hafta yapıcam ödemlerimi atmak için.Sonrasında daha sağlıklı bir diyetle devam edicem.

kalori hesabıyla zayıfladım 1200 kalorinin altına inmemeye çalışın ama kalori hesabı yetmez sağlıklı beslenmeye de dikkat edeceksiniz sebzenizi etinizi baklagiller peynir yumurta yoğurt vs yani her besinden dengeli alın siz hesabınızı nasıl yaptınız bilmiyorum ama normal kilo almamak için bile 2000 -2250 kalori gerekiyor tabi yaktığımızla orantılı kalori hesabı yani oturarak çalışan biriyle bütün gün koşuşturup ayakta çalışan birinin aldığı kalori değişiyor tabi bildiğiniz gibi kolay gelsin

Bemde kalori sayarak 17 kilo verdim 75den 58 kiloya düştüm günlük 1000 1200 kaloriyi geçmiyorum istediğimi yiyorum ama sağlıklı şeyler yemeye özen gösteriyorum ve zayıflıyorum; )

Back
X