Gunluk rutininiz nasil?

7de kalk, oğlumla ilgilenmece ve kahvaltı faslımız.
8.15 evden çıkış.
15.00 eve dönüş.
Oğlum uyanıksa veya yeni uyanmışsa br şeyler yedirip dışarı çıkarma.
17.00 eve dönüş.
18.30a kadar bebe eşliğinde yemek hazırlığı, oyun, ortalık toplamaca, ortalık dağıtmaca,banyo, kudurmaca, bir yandan çamaşır ve bulaşık olayları olduğu kadar.
19.00a kadar eğitsel aktivite. Eşimin en erken gelme saati ve akşam yemeği. 20.00a kadar oğlumla ortak oyunlar, bazen sadece babasıyla oyunlar. 20.00dan sonra uykuya geçiş, kitap okuma ve 20.30 kapanış. Bazen 21.00da oluyor. O saatten sonra iş güç için kılımı kıpırdatmam, bazen iki kadeh bir şey içerim, bazen kitap okurum, bazen dizi izlerim, çay içeriz vs.

Rutinim bu ama ben seviyorum rutinimi. Bugün mesela hastane işimiz çıktı dışarı saatimiz iptal oldu diye canım sıkılıyo :KK70:
Aklima guldur guldurdeki ibrahim geldi televisyon izliyoz portakal yiyoz duruyorum dururken televizyon izliyoz cay iciyoz diye robot gibi anlatiyordu :KK45:

Bugün yaptıklarımı yazıyorum 🤣 sabah 09:00 da kalktık bebeğimi emzirdim üzerini altını değiştim. Biraz oynadık yatakta yattık 10:30 da emzirdim yatağımı örttüm kahvaltı yaptım çamaşır makinası çalıştırdım bulaşık makinası çalıştırdım . 11:30 da emzirdim uyudu . Bende çamaşır astım ütü yaptım . Evi süpürdüm camların önünün tozunu aldım mobilyaların tozunu aldım yerleri sildim WC temizledim . Kulağımda kulaklık annem , babam , anneannem , Babannem konuştum. 13:30da bebek uyandı altını değiştirdim kapattım arkamı döndüm kaka yaptı yine temizledim . Emzirdim 14;00 oldu . Birlikte mutfağa gittik bulaşık makinası boşalttım mantar sote yaptım domates çorbası , salata ayran masa hazırladım . 15:00 oldu saat emziriyorum uyudu . Uyumasa kanguruya takip markete gidecektik 😃 bende yüzüme maske yapacağım sonra makyajımı yapar üzerimi değişirim 17;30 da eşim gelir yemeğimizi yeriz dizi izleriz akşam ailecek banyo yaparız çay kahve tatlı meyve saati 😍 bebek 21:30 da uyur bizde anne baba saatine başlarız🤣

kis mevsimi beni de vurdu, su son bir kac haftadir uyumaktan baska istedigim bir sey yok, en iyisi ben su erteledigim spor isine geri doneyim.

Rutinim de neredeyse her gun degisiyor, bir gun cocuklari okula ben birakiyorum, bir gun esim,
ben birakmamissam erkenden ise gidiyorum ki erken cikayim.
Erken ciktigim gun eve gelip yemek yapiyorum. Diger gun ya disaridan ya esimden yemekler.
Aksam yemeginden sonra cocuklar yatana kadar onlarlayiz, erken yatiyorlar Allahtan, 8 de odalarina geciyorlar.
Yine birimiz bir gun cocuklari yatirirken digerimiz ertesi gun yatiriyor.
Cocuklari yatirmissam, sonrasinda tv veya kitap okuma ve kapanisa geciyorum.
Cocuklari esim yatiriyorsa da spor yapiyorum.
Haftada bir gun dil dersim var, kisin o da surekli iptal oluyor gerci :olamaz:
Bir de haftada bir gun yuzmeye gidiyordum, aralikta birakmistim, simdi mart ayi ile yeniden baslayayim diyordum ki coronadan dolayisi ile boyle bir suphelerdeyim, ne yapsam acaba derken mart geldi gececek.

size de tavsiyem haftada bi gun bile olsa rutininizden disina cikacak bir seyler bulmaniz kendinize.

Bugün yaptıklarımı yazıyorum 🤣 sabah 09:00 da kalktık bebeğimi emzirdim üzerini altını değiştim. Biraz oynadık yatakta yattık 10:30 da emzirdim yatağımı örttüm kahvaltı yaptım çamaşır makinası çalıştırdım bulaşık makinası çalıştırdım . 11:30 da emzirdim uyudu . Bende çamaşır astım ütü yaptım . Evi süpürdüm camların önünün tozunu aldım mobilyaların tozunu aldım yerleri sildim WC temizledim . Kulağımda kulaklık annem , babam , anneannem , Babannem konuştum. 13:30da bebek uyandı altını değiştirdim kapattım arkamı döndüm kaka yaptı yine temizledim . Emzirdim 14;00 oldu . Birlikte mutfağa gittik bulaşık makinası boşalttım mantar sote yaptım domates çorbası , salata ayran masa hazırladım . 15:00 oldu saat emziriyorum uyudu . Uyumasa kanguruya takip markete gidecektik 😃 bende yüzüme maske yapacağım sonra makyajımı yapar üzerimi değişirim 17;30 da eşim gelir yemeğimizi yeriz dizi izleriz akşam ailecek banyo yaparız çay kahve tatlı meyve saati 😍 bebek 21:30 da uyur bizde anne baba saatine başlarız🤣
Maşallah ne hamarat kadınsınız eşiniz çok şanslı

Haftanın üç günü çalışıyorum ben.
O günlerimde sabah kalk çocuğu giydir kreşe götür işe geç, dönüşte eve git annenden çocuğu teslim al, annem yemek yapmadıysa yemeği yap, yemek ye, kusana kadar oyun oyna, yatırmak için çocuğa dil dök, dört beş kitap oku zorla uyuttuktan sonra bir dizi aç izle uyu şeklinde geçiyor. Kalan izinli iki günümde de çocuk okuldayken ben spora gidiyorum. Bu spor işi biraz dinçleştirdi beni. Enerjiden şikayet eden herkese öneriyorum yorulurum diyordum ama aksine güç verdi. Kalanı yine aynı.
Haftasonu da çocuğu gezdirme eğleme peşinden koşma şeklinde geçiyor. Pazarları eşim evde olmaz o günde tek başıma çocuk peşindeyim açıkçası ben de daralıyorum bazen.
Hayat çok sıkıcı geliyor mevsime bağlıyorum. Belki havalar ısınınca güneş dln eski halime döneri

Merhaba,son gunlerde acayip mutsuzum.Bazi sikintilarla basediyorum.Saglik olsun hepsi gececek biliyorum.Ama acayip bunaldim ise git gel ev isi yemek.Ya ben hayattan keyif alamaz durumdayim.Kimseyle gorusmek alisveris yapmak ta istemiyorum.Rutinimi degistirmem lazim siz birgununuzu yazarmisiniz belki ilham olur bana.Tesekkurler simdidedn
haftaiçi 07:00 kalk 07:20 evden çık, 17:30 eve girişim. kızımla üst baş değiştir yemek hazırla kızıma yedir, sonra kendim yerim bazen eşimi bekler onunla yerim. çay koy, bulaşık faslı varsa çamaşır yıka katla yerleştir işleri. 22:00 kızımla uykuya gideriz.
haftasonu bir gün ev işi yaparım kalan gün dışarda hava da güzel ise gezeriz kızımla beraber eşim çalışmaz ise eşlik eder bize.
yazın tatili eksik etmem.

Buna benzer seyler bende de oluyor
Ne zaman şikayetlenmeye başlasam bi hastalıkla karşılaşıyorum
Sonra diyorum ki "aslinda hayatım ne kadar güzelmiş şükürsüzlük etmişim "
Evet evet kesinlikle hep aynı şey oluyor. Eşime derim ne saçma bir hayatımız var bu ne böyle diye, sonra ya çocuklar ya biz hastalanırız ve her şey alt üst olur. Gerçekten sağlık olsun, başka hiçbir şey önemli değil. Bugünümüze şükür.

Sabahin korunde kalkmiyorum genelde, gün benim icin saat 11 civarilari baslar uyanirim, kahvalti ederim biraz aylaklik yaparim, evi toparlarim.
Salona giderim ya da evde yoga yaparim. (Bu kisimlar da 1 saatimi rahat aliyor)
O gun canim istiyorsa biraz sahilde yururum magaza bakarim, biryerlere oturup birseyler icerim.
Evde aksam yemek hazirlayacaksam yemek hazirlarim, kedimle ilgilenirim, kitap okurum veya konsol oyunlari oynarim, netflix izleyebilirim, kk takilirim...
Hobi dukkanindan arada ufak tefek malzemeler alirfim bir ara süslü şeyler yapardim bayadir ilgilenmiyorum ama ugrayacagim bir ara yine.

Eşim gelince bazi aksamlar 1 saatligine disari cikabiliriz ama bu aralar hiç yapmiyoruz havalarda soguk oluyor aksamlari zaten.
Haftasonlari sehir icinde olacaksak cumartesi gezer, pazar evde geciririz. Boyle...

sabah 6 da kalkıyorum
oğlumun kahvaltısı kedimin tuvaletini temizleme kedimin gözüne damla damlatma akşamdan kalan bulaşık varsa yıkıyorum ki sonra patili kızım ön yıkama yapmasın diye onlara :))
oğlumun okulda öğlen yiyeceğini hazırlamaca
7 de giyinmeye başlarken bir yandan oğlumu uyandırmaya çalışıyorum
7:20 evden çıkış
akşam 6 eve dönüş
yemek yap
evi süpür
kedinin damlasını damlat
oğlumun ödevlerine yardım
7 de eşim gelir
akşam yemeği bulaşık vs
9 da oğlum yatar
9 dan sonra dinlenmece can ne isterse onu yapmaca tv müzik kitap eşle muhabbet vs
ama tabii evden çıkmak yok oğlum içerde uyuyor çünkü kuzucum
gece 1 gibi yatış

bizim rutin hafta içi böyle
hafta sonu keyfimize ve para durumumuza göre değişiyor
bu arada temizliği ne zaman yapıyorum bende bilmiyorum ne zaman vakit bulabilirsem çok ipin ucu kaçarsa kadın çağırıyorum

hm
sabah 5 kalk
dus
oglanin yemegini vs hazirla
oglani uyandir kiyamet kopsun bagris cagris
7 de evden cik
8 de büromdayim
12 de cik oglani al eve gel
1 de oglani yedir yatir
oglan uyurken yemek temizlik
oglan uyansin onla oyna parka götür
aksam 7 es gelsin yemegini ver dedeylede ilgilen
9-10 köpegi cikar ya es ya ben
o sira oglanin aksam rutini
10 da oglani yatir iki saat savas... ne zaman uykuya kaliyorum bilmiyorum 12-1 buluyor sanirim

cuma-cmtesi deli gibi bi yandan ince temizlik

pazar malak gibi ya yuvarlanirim yada cocugu eglendirmeye gideriz

sabah 7:15 uyanıyorum
bir yandan kendime kahvaltı hazırlarken diğer taraftan öğle yemeği için bir şeyler hazırlıyorum.
giyinip işe geçiyorum.
öğle arası eve gel çocuğu doyur, yemek ye akşamın yemeğini hazırla işe geç.
akşam eve gel yemek hazırla çocuğu doyur yemek ye çay suyu koy. o arada çamaşır makinesini çalıştır. bulaşıkları makineye diz. çamaşır makinesi bitince çamaşırları ser bulaşık makinesini çalıştır. o ara ortalığı toparla. çocuk banyo yapacaksa onu banyoya sok çıkar giydir. çay meyve cart curt. çocukla oyun oyna boyama yap.
22:30 gibi uyutmak için yatağa geç, şanslıysam 23:30 dan önce uyuduysa yataktan usulca kalkıp 10-15 dakika mutfakta boş boş oturma.
00:00 dan önce uyumak için çabala.
gece bir kaç kere uyan
en son babayla çocuğu yatak odasında bırakıp çocuğun odasına geçip biraz uyuma.
sonrada alarm çalıyor zaten.

Bizde akşam çayı da yok.:spor:
Sabah kahvaltı,işe koş,çalış,eve koş,yemek,öpüş,koklaş,seviş,duş,uyku. :dondurma:
yıllarca çay yaptım akşamları
şimdi bende kaldırdım lalem :)
haftada 1 2 yaparsam oda
Sabah kahvaltı,işe koş,çalış,eve koş,yemek,öpüş,koklaş,seviş,duş,uyku. :D (bunların aynısı seviş her zaman olmasa da )
artı büyük kızla konuş ilgilen küçük ile oyna dağıttıklarını topla.. bu kadar :D

Merhaba,son gunlerde acayip mutsuzum.Bazi sikintilarla basediyorum.Saglik olsun hepsi gececek biliyorum.Ama acayip bunaldim ise git gel ev isi yemek.Ya ben hayattan keyif alamaz durumdayim.Kimseyle gorusmek alisveris yapmak ta istemiyorum.Rutinimi degistirmem lazim siz birgununuzu yazarmisiniz belki ilham olur bana.Tesekkurler simdidedn
Sabah kalk, ise git, insanlarla ugras. Sinir stres ol. Eve gel yemek yap ye topla, evi toparla, tv izle ve yatış.. Hepimiz ayni durumdayız. Kimse kusura bakmasin en zoru ne is yaparsa yapsin calisan kadin olmak cunku hem kendi ayaklarinin uzerinde duruyorsun hem ev hanimisin.
Spora yazilin. Bir hobi edinin. Yuruyus yapin falan.. Ben su aralar aksatsam da bir donem yuruyus yaparak ruh sagligimi korumayi basarmistim. Size de tavsiye ederim.

Sabah 05.00 kalkarım.

Kahvaltı hazırla, kahvaltıyı topla, eşi yolcu et , Akşama ek makarna çorba v.s. yap.

Akşamdan yıkanan çamaşırları as ya da bulaşık makinasını boşalt (Gün aşırı oluyor bu)

Yatak topla , salonu topla, ütü yap, kremcikleri sür , kumrulara yem ver , kapı önünde baktığım kedileri doyur derken
saat 7,30 da evden çık.

Şirkete gel 09,15 çalış çalış çalış sonra şirketten 18:00 çık saat 19,30-19,45 arası eve gel direk banyo yap
sofra kur topla , mutfak temizle , kahve veya yeşilçay faslı akşam 22,00 -22.30 oldumu bayılıyorum.

Haftanın 5 günü böyle. C.tesi ev temizle , kayınvalideme yemek götür, evin eksiği gediğini al , yoğurt mayala
Pazar günü pazara git ,yemek yap , o günde öyle biter

40 yılın başı arkadaşlarla kahve makara işte. Ömrüm böyle geçiyor.

Oğlum şehir dışından gelirse gönül bahçem çiçek açıyor.

Kendim için yaptığım sadece işe geliş gidişlerde kitap okumak ve üzerimize alınacak birşey varsa eşimle dışarda yemek yemek.

Benim rutinim bu kadarcık :)

Çok şükür bin şükür.

Mutsuz olmaya bile vaktim yok bu hengamenin içinde

Şunu anladım ki evi barkı çoluğu çocuğu olan insanın 1 dk durmaya zamanı yok, tam da ne kadar sıkılıyorum bu hayat çok boş tek yaşıyorum kendime hayrım yok diye söylenirken..
7.45 kalkış, kahvaltı, okula götüreceğim yemeği hazırlama, giyinme
9da evden çıkıyorum miniklerime gidiyorum
15.30da eve geliyorum
sonrası yatış, netflix, kitap, yatış, dizi, ağlama seansları ve uyku.

Rutinime regl dönemim bittikten sonra sporu ve yürüyüşü de ekleyeceğim. Daha mutlu huzurlu bir insan olarak yaşamak dileğiyle :))

Bende aynıyım sabah yatakdan kazınarak kalkıorum.Az bişey kahvaltı yapıorum.Sonra çalış dur .Eve gelıorum tv yok benım hayatımda.1 gun donlenıp 2 gun evde spor yapıorum 1 saatlık eliptık bisiklet.Sonra duş .Sonra uyuyorum.Vallaha hiç birimiz premses deiliz canım.Şubat ayında fatsa mart ayındada elazığ malatyaya gittik arkadaşlarla .İnsan bi nefes alıyor.Biraz yıllık ızın kullanıp farklı bi şehre gidebılırsınız.

Back
X