Günlük temizlik için yardımcı

canım çağır kendı halıne bırak temızlesın begenırsen yıne alırsın.sen soylemeden yapması gerekıyor
İlk kez geleceği için belki nereden başlayacağını bilemez diye düşünüyorum birkaç çağırmadan sonra o da alışır belki yol göstermeye gerek kalmayabikir

dip köşe istediğinizi söylersiniz tabi herkes istenenin performansı veremez
öncelikle tanıdığınız işi güzel olan biri çağırın derim
sonra taleplerinizi söyleyin kendisi yaparsa tam gün verirsiniz
yardım ederseniz yarım
ben olsam tam verirdim
Eşimin okulunda çalışan bir hizmetliyi çağıracağız evlere gidiyormuş ama temizliği nasıldır bilemiyorum eşim kendisinin amiri diye özenir belki.. Yardım edebilirsem edeceğim ama çocuklar ufak olduğundan muhtemelen fazla da yardım edemem.. Tam gün almayı düşünüyorum. İnşallah memnun kalırım

Ben arada yarım gün çağırıyorum her defasında teklif ettiğim halde yemek istemiyor ama tam gün gelecekse yemek hazırlanması şart. Çalışıyorum ben evden çıkmadan önce yardımcım geliyor yapacaklarını söylüyorum ütü, toz olma, yerleri süpürme banyo ve wc temizliği bunlar önceliğim oluyor. Geldiği hafta cam sildireceksem ütü yaptırmıyorum yarım günde yapacaklarını dengelemeye çalışıyorum. Bu arada şu anda gelen yardımcımdan önceki kadın tarafından sömürüldüm resmen. Kadın temizlik yaptığı bir gün evdeydim tam gün çağırmıştım. Kadına temizlikte yardımcı olayım dedim kadın her şeyi ağırdan aldı saat 3 gibi bir wc ye girdi çıkmak bilmedi. Bende herhalde bağırsaklarını falan bozdu diye düşündüm çıktığında yüzünde bir ton makyaj vardı. Arkadaşımla buluşacağım o yüzden erken çıkacağım dedi. Bir de hanımefendiyi ben arabamla her zaman durağa bırakıyordum. Ben ütü ile cebelleşirken bana beni bırakmayacak mısın dedi. Hiç unutamıyorum. Yardımcıyı dikkatli seçin.
kaç lıraya gelıyor yarım gun acaba?

eğer butun ev temızlenecekse 2 kişi 260 lira
ama mesela cam, koltuk, supur sıl banyo tuvaletse 150 lıra
Cok yaw bizim burda 100 lira diyorlar butun evden kastin nedir
Cam koltuk hali siliniyor
Esyar cekilerek heryer silinip supuruluo
Kapilar avize dolap ustleri balkonlar falan
Sadece mutfak detayi yok
Bide dolap icleri
Iki kisi anca bitiriyo
Gundelikler bu sene 130 150 civari burda
100 liraya ne yapiolat

Bir liste hazırlayın bence, başında durmayacaksanız önem sırasına göre mutlaka temizlenmesi gereken yerlerden yetişmezse kalabilir şeylere kadar. Eğer siz yönlendirmezseniz kafasına göre yaparsa memnun kalmayabilirsiniz, diyecek bir şeyiniz de olmaz. Belirli bir şekilde temizlenmesini düzenlenmesini istediğiniz şeyleri de not alın. Herkesin temizlik rutini anlayışı farklı olur. Emretme konusuna gelince de emretmiyorsunuz, sizin için iş yapacak biriyle nasıl anlaşıyorsanız öyle iletişim kuracaksınız. Boyacı, elektrikçi, tamirci, avukat, doktor, farketmez hepimiz çalışıyoruz, hepimiz birilerinden birşeyler istiyoruz, bu emretmek değildir. Temizlik de diğerleri gibi bir iş.

bana gelen abla oruc tutuyor
ilk geldiğinde evim çok kirliydi ben de yardım ettim
ama sonra geldiklerinde elimi sürmedim
yemek yemediği için ona bazı eşyalar verdim ihiyacı varmış

Cam koltuk hali siliniyor
Esyar cekilerek heryer silinip supuruluo
Kapilar avize dolap ustleri balkonlar falan
Sadece mutfak detayi yok
Bide dolap icleri
Iki kisi anca bitiriyo
Gundelikler bu sene 130 150 civari burda
100 liraya ne yapiolat
benim evime gelen hanım bunları yarım günde yapıp 50 tl alıyor :)

önce 2 balkonu yıkıyor
halı ve koltukları süpürüp siliyor
halıları balkona çıkarıyor
camları siliyor
mutfak dolaplarının dışı
buzdolabının içi
(bi kere rica ettim mutfak dolaplarını da indirdik içlerini sildi)
sonra varsa ütü
çamaşır yıkama asma /katlama
wc banyo temizleme fayansları silme
yerleri vileda kullanmadan bezle silme işlemlerini
8-13 arasında yapıyor
:nazar::nazar::nazar:

önce 2 balkonu yıkıyor
camları siliyor
mutfak dolaplarının dışı
buzdolabının içi
sonra varsa ütü
8-13 arasında yapıyor
Okadar is 5 saatte nasil yapilabilir ki
Sadece cam silmek balkonlari yikamak bi saat surer en az
Bilemedim

Bana iki kisi cagirmak fazla geldigi icin
Bazi isleri erteleyerek cagirdim
Mesela 140 a yarim gun iki kisiyi aldim, evimi silip supurup, camlarimi sildiler, mutfak dolaplarimin disini sildiler, banyoyu falan detay temizliolar, esyalari cekip elleriyle siliyorlar heryeri
Guzel yapiolar, ben kendimden pay biciyorum okadar zamanda ben okadar isi yapamam
O yuzden o para bana fazla gelsede, dusununce e anca diyorum

Gelen hanım zaten size soru soracaktır.Güler yüzlü ve nazik olmanız yeterli.Eviniz dağınık olmasın ki kolay çalışabilsin.Çekingen birisi ise aç veya susamışsa söylemeyebilir siz sorarsınız.Bol temizlik bezi ve havlu hazırlayın.Eksik deterjanınız varsa alın.Gerisini o halledecektir.

Gelen hanimlar evi de topluyo mu mesela orda burda dağınık dürülmemiş bir sürü kuru çamaşır oluyo benim. Sonra tabak koydugum tencere koydugum raflar dağılıyor ve çok üşeniyorum düzenlemeye. Kitaplar ayakkabilar dağınık. Of çok mutsuzum şu sıra :KK42:

Bende beceremiyorum hiç bu temizlikçi işlerini. Ezilip buzuluyorum sıkılıyorum. Daha bugün yarım gün aldım zaten geç geldi. Balkon demirleri ı silmemis vestiyerimi silmedi çıkarken diyor silmedim bir dahaki gelişime silsem olur mu diyor. E dedim bari camını sil. Bezleri yıkadım diyor. E böyle diyene ne diyim. İyi tmm dedim. Bende hiç karışmam çok. Müdahale etmem. Ama demek ki biraz sert olmak lazım. En baştan ne istediğinizi konuşun çok da samimi davranmayın.

önce 2 balkonu yıkıyor
camları siliyor
mutfak dolaplarının dışı
buzdolabının içi
sonra varsa ütü
8-13 arasında yapıyor

Masallah nasıl bitiriyor bu kadar işi. Baştan sagma mi.yapıyor acaba. Çünkü yetişmez. Ben bugün aldım balkon yıkadı yerleri süpürdü sildi toz aldı wc banyo . Bu kadar saat 9 13 arası. 70 TL verdim. Bir de ikidir Evimde ne kadar kullanmayıp ayırdığım eşya varsa alıp götürdü. Şimdi diyorum ona vereceğime Kızılay kutusuna atsaydım daha iyiydi:bicak:

Back
X