günlük temizlik yapmayı bilmiyorum

Bi dakka sanırım ben de titizim :53: çünkü senin gibi temizlik yapıyorum ben de gerçi 2 haftadır yardımcı teyze yapıyor ama kendim yaparken aynı senn gibi yapıyordum haftada 3 kez dip köşe temizlik de yapıyordum hergün de toz alıyordum :s hatta ben kendime kızardım evi hergün niye silemiyorum diye :S ben farkında değilmişm demek ki hatta farkında olmadan yardımcı teyzeye sanırım çok fazla iş bindiriyorum en çok buna üzüldüm . Ama nedendir bilmiyorum ya ev sanki hergün çok kirleniyormuş gibi geliyor bana evde iki küçük bebek olunca sanırım işi daha çok abarttım . Benim takıntım priz ve karyola temizliği o prizleri hergün temizlemezsem batıyor bana ben takıntılıyım galiba ya. Ve ben neden benim işlerim hiç bitmiyor diye söylenir sinirlenirdim demek i ben de temizlik yapmayı bilmiyorum. Şöyle günlük ve haftalık temizlik işlerini tablo halinde yazarsa biri sevinirim

biz abartıyomuşuz cnm
evet arkadaşlar tablo yapar mısınız lütfen

biz abartıyomuşuz cnm
evet arkadaşlar tablo yapar mısınız lütfen

Ben gerçekten farkında değildim sanırım ben bu işi takıntı haline getirmişim fakrında olmadan bi de küçük yaşta annemi kaybettim ablam evliydi bana iş gösterecek öğretecek bir kadın modeli olmadı yanımda sanırım bu yüzdem ben temizlik konusunda cahilim

Ben gerçekten farkında değildim sanırım ben bu işi takıntı haline getirmişim fakrında olmadan bi de küçük yaşta annemi kaybettim ablam evliydi bana iş gösterecek öğretecek bir kadın modeli olmadı yanımda sanırım bu yüzdem ben temizlik konusunda cahilim

Bende iş konusunda cahilim. Annem anneannem temiz kadınlardır.Ama kendilerini telef ettiklerini görmedim hiç. Bide onların evi hiç dağılmaz etmez bunlara rağmen. Benim evim hergün istiyor nerdeyse temizlik kedi var bide evde ondan da olabilir hep batıyor banada..

başın saolsun cnm allah mekanını cennet etsin

Bende iş konusunda cahilim. Annem anneannem temiz kadınlardır.Ama kendilerini telef ettiklerini görmedim hiç. Bide onların evi hiç dağılmaz etmez bunlara rağmen. Benim evim hergün istiyor nerdeyse temizlik kedi var bide evde ondan da olabilir hep batıyor banada..

şu dagınıklık olayı beni bitriyo ev küçük ya koltuktaki kumanda batar tezgah üstündeki bardak batar herşey bana batar:41:

Günlük olarak, toz alıyorum, tüm odalardaki dağınıklığı topluyorum, süpürge tutuyorum, mutfağı temizliyorum..
Neşem yerinde ise, yerleri siliyorum bunlardan sonra. :)
Bu sizin günlük yaptıklarınızı ayda bir genel temizlik niyetine yapıyorum ben, utandım şimdi. :9::9:

Son düzenleme:
Konu, icerigi nedeniyle ilgili başlığa tasinmistir.

hafta da bir sizin o bahsettiğiniz günlük temizlk, mutfrak tezgah temizliği banyo temizliği ev süpürme toz alma yer silme işlerini yapıyorum. dip köşpe perde halı temizliğini aylardır yapmıyorum inş bu hafta sonu yapcam :D Cam da silcem üstelik. Hakikaten vakit yok. vakit yoook... yazdıklarınızı okuyunca utandım.

2 güne bi toz alip evi makine yapar, lavabolari silerim. haftada birde paspas yapar balkonlari yikar tuvalet, banyo elden geciririm.
2 haftada bir mutfak dolaplarini silerim. hepsi bu...benimde evlere senlik bi oglum var, fazlasini yapamiyorum.

Sizin yaptığınız işleri haftada 1 kere yapıyorum ben, toz olacak diye bir takıntı yapmayın bence rahat bırakın kendiniz. Günlük temizlikte sabah evde kaldığınızda kullandığınız yerleri süpürür, sonra toz alır ve rahatınıza bakarak yapmanız yeterli bence. Mutfak işi nankördür zaten. yap yap bitmez. Onuda içindeyken bez elimden düşmez ve sürekli silerim. Temizliği pratik olur. Yemek piştikten sonra ocağı ve etrafını daha çok temizlerim. Ben silsem de sarı yağlar oluyor yine de. Bence sağlığınıza yazık etmeyin. Siz eşyaları kullanın. Eşinize de bu konuda baskı yapmayın Benim Eşimin lafıdır kulağınızda bulunsun; b.havuçoğu karısından hafta sonu temizlik yaptığı için boşandı. der dururdu. Baktım kendime sürekli elektrik süpürgesiyle birlikte geziyormuşum. Geç farkettim. Şimdi küçükle geziyorum. Dökülen olursa süpürüyorum sadece. Ve kendimde rahat ettim açıkçası:52:.

konu sahibi arkadaşım valla ben bu kadar temzilik yapsam ölürüm herhalde :) ben çok çabuk yoruluyorum benim de sıkıntım bu...

ben hergün evimi toplarım evim derli toplu dursun isterim sabah, öğle ve akşam bir de yatmadan yatak odasını havalandırırım kokuya benim de tahammülüm yok. yediğimiz içtiğimiz yerleri hergün süpürge açar şöyle bi süpürürüm. mutfağım hep temizdir ve tezgahım boştur. tuvalete hergün çamaşır suyumu dökerim. günlük temziğim bu kadar...

haftada 1 de süpürge toz yer silme wc banyo mutfak tam temizlik yaparım.

ayda bir daha da dip bucağa girerim, dolap çekmece düzenlerim camdır perdedir avizedir yaparım...

çamaşır gerekince yıkarım günüm yok, nevresim 15 günde 1 değiştiririm haftada 1 yastık kılıfımı değiştiririm sadece...

ama her kadının yaptığı şu meşhuuur bahar temizliğinde de kaldırmadığım yer kalmaz iğneden ipliğe temizlik yaparım...

valla bana yetiyo bu kadarı canıma da yazık ayool :1:

valla arkadaşlar sağlığınızı kaybedince kafanızı taşlara vurursunuz keşke dersiniz ama geçmiş ola ...bu dünyaya temizlik yapmaya gelmedik.gereken hijyen kurallarına riayet etmek yeterli.anladığım kadarıyla 20 ila 30 yaşlar arasındasınız yani ilerleyen zamanlarda bugünleri ararsınız.ayrıca konu sahibi bak benim bir arkadaşım senin gibydi aynı ve eşiyle boşanma noktasına geldiler daha yeni evlisiniz evlilik çiçek gibidir sulanmayınca kurur gider .Benden size tavsiye iki günde bir süpür toz al viledayla yerleri al hergünde tuvaleti çamaşır suyu dök ev derli toplu olsun bitti gitti...:34:

bukadar temızlıge ben ölürüm heralde :1::1: calıstıgım ıcın temızlıgımı haftasonu yapabılıyorum o da supurup,sılmek toz almak.ay da bir dip köşe yaparım..banyo mutfak zaten devamlı gözetimimde..carsaflar hafatda bir değişir..o kadar ..çamaşır suyuyla yaşayan arkadaşlarım var onlara ayrı hayret edıyorum..toz bu elını kaldırsan uçuşur..yazın zaten devamlı cam balkon acık tozun haddı hesabı olmuyor..bence bıraz rahatlığına bırak..evdekı tozu bosver,dısarda gez toz:34::34:

Google da bu başlıkla aratırsanız hemen çıkıyo,bayan tatlı sertten ev idaresi dersi.mutlaka okumanızı tavsiye ederim

Son düzenleme:
Ben hafta bir gün evin hepsini temizliyorum daha sonra günlük işleri yapıyorum mesela bulaşık çamaşır ütü :)

Back
X