Evet iki tür günlük tutuyorum birincisi gebe olduğumu öğrendiğim günden beri bendeki değişiklikleri, doktor kontrolllerini, test sonuçlarını kullandığım ilaçları (nezaman başladım ve bıraktım) gibi gebelik günlüğü olarak yazıyorum. İkinci gebeliğimde ne zaman ne yaşadım unuturum diye bir tür tedbir. Böylece gebeliğim sonunda hangi durumlarla ne yaptım ne kullandım, bulantılar ne zaman bitti, Oğlum ne zaman kıpırdandı. hangi test hangi haftada yapıldı gibi tüm bilgiler tek bir ajanda da. Hatta doktoruma soracağım sorularıda oraya yazıyor ve kontrolde soracaklarımı unutmamış oluyorum. Her kontrol sonrası oğlumun kilosunu, kendi kilo ve tansiyonumu falanda yazıyorum. Şimdi oğlum olacak ama kim bilir ikincisi kız olursa gebeliğimde ne olmuş bitmiş tek tek okuyup öğrenebilir. Ben sürekli anneme şu oldumu bu oldumu diye sorup duruyorum. Ne kadar bulantın oldu, çatlak oldumu, kramp oldumu gibi soruları sormasına gerek kalmayacak kızımın. Buda farklı bir bakış oldu. Doğmamış çocuğu don biçmek diye buna denir herhalde.
Bir diğeri için ise oğlum için yazdıklarım. İlk öğrendiğimde hissettiklerimi, kıpırtıları, cinsiyetini öğrendiğimde hisettiklerimi, yılbaşını gibi özel anlar için duygularımı yazıyorum. İleride kendisine de vermek nasip eder Allah'ım İnşallah....