Günlük tutan anneler :))

eyfelkulesi

Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2012
6
0
16
İzmir
Ben cinsiyeti belli olmadığımdan çok güzel mor bir çocuk günlüğü aldım. ve her doktor kontrolünden sonra çocuğum için bişeyler yazıyorum. Tabikide hareketlenmeler başladığında bu durum daha sıklaşıcak. Bide baba,dede,teyzeler,anneanne,babaanne,amcasıda yazıcak ilk doğduğunda...Ve onu çocuğuma okumaya başladığında hediye olarak vermek istiyorum. Aslında kız olursa hamileliğinde erkek olursa gelinime vermek isterdim ama o kadar saklayamam ki :))
PEKİ SİZDE GÜNLÜK YAZIYOR MUSUNUZ :))

bende ilk günden beri ultroson fotoğraflarını yapıştırıp altına yazıyorum zaman gectikce yazılacak seylerde çoğalıyor mesela cinsiyetini öğrendiğimde 2 sayfa yazmıştım :))

zaten çocukluğumdan beri tutarım kullanmakta olduğum günlüğe devam ediyorum ultrason görüntüsünü aldıktan sonra her ay ultrason resmini ve kendi karnımmı çekip bi fotoğraf albümü yapmak istiyoruıum

Ben de bebek düşündüğümüz andan bu yana yazıyorum fakat herhangi bir ajandaya yazmaya başladım özel olarak birşey almadım (süslü şeyleri pek hazzetmiyorum) her yönüyle hayatı yazıyorum, Türkiye'nin gündemindeki şeyleri, aile içindeki önemli olayları, onunla ilgili düşündüklerimizi, mutluluklarımı, kaygılarımı vs. aklıma ne geliyorsa.
Allah nasip ederse aklı başına gelince vermeyi planlıyorum (ergenlik dönemi mesela) hepimiz için hayırlısı inşallah...

Bende hemen başladım günlüğe ztn yeni öğrendimnı heyecN gebeliğimi ilk öğrendiğim andaki duygularımı yazdım.Daha sonra doktor kontrollerini ultrason fotolarını eklerim okuma öğrenince de veya anaokuluna gidince veririm.Güzel bi hediye bence.

Ben de yazmak istiyorum ama henüz çok yeniyim. Güzel bir defter alacağoım. Cinsiyeti belli olunca da uygun renkle kaplayıp süsleyeceğim. Ultrason fotoğraflarını bu deftere yapıştırmak istiyorum. Çok mu duygusal bir anne adayıyım ne

Evet iki tür günlük tutuyorum birincisi gebe olduğumu öğrendiğim günden beri bendeki değişiklikleri, doktor kontrolllerini, test sonuçlarını kullandığım ilaçları (nezaman başladım ve bıraktım) gibi gebelik günlüğü olarak yazıyorum. İkinci gebeliğimde ne zaman ne yaşadım unuturum diye bir tür tedbir. Böylece gebeliğim sonunda hangi durumlarla ne yaptım ne kullandım, bulantılar ne zaman bitti, Oğlum ne zaman kıpırdandı. hangi test hangi haftada yapıldı gibi tüm bilgiler tek bir ajanda da. Hatta doktoruma soracağım sorularıda oraya yazıyor ve kontrolde soracaklarımı unutmamış oluyorum. Her kontrol sonrası oğlumun kilosunu, kendi kilo ve tansiyonumu falanda yazıyorum. Şimdi oğlum olacak ama kim bilir ikincisi kız olursa gebeliğimde ne olmuş bitmiş tek tek okuyup öğrenebilir. Ben sürekli anneme şu oldumu bu oldumu diye sorup duruyorum. Ne kadar bulantın oldu, çatlak oldumu, kramp oldumu gibi soruları sormasına gerek kalmayacak kızımın. Buda farklı bir bakış oldu. Doğmamış çocuğu don biçmek diye buna denir herhalde.

Bir diğeri için ise oğlum için yazdıklarım. İlk öğrendiğimde hissettiklerimi, kıpırtıları, cinsiyetini öğrendiğimde hisettiklerimi, yılbaşını gibi özel anlar için duygularımı yazıyorum. İleride kendisine de vermek nasip eder Allah'ım İnşallah....

Benim de ufak bir hamile ajandam var.Cinsiyetini bilmiyorken sırf içime doğdu diye mavi almıştım.
Ben haftalık yazıyorum.Çok önemli olan şeyleri,doktor kontrollerini,bazen anneannesi selam söylüyor onu yazıyorum.Babaannesi masal kitabı aldı onu yazdım en son.
Kısa kısa notlar alıyorum.Çok yararlı olduğunu düşünüyorum böyle şeylerin.Ultrason görüntülerini de yapıştıracağım ajandaya.Hepsinin üstüne not almıştım zaten.

Dün babası kafasını karnıma koydu,hemen orayı tepti oğlum,babası da hissetti.Ağzı kulaklarındaydı,çok sevindi.
Çok güzel bir duygu.Ben de sonuna kadar tadını çıkartıyorum.

Ben de hatıra defteri tutuyorum. Gün gün yazmıyorum, önemli şeyler ya da duygu yoğunluğu yaşadıkça yazıyorum. Biraz da utanıyorum nedense :)

Ben de iki ayrı günlük tutuyorum. Birisine hamile olduğumu öğrendiğimde başladım. Her doktor kontrolümü, o anki durumumu, varsa yaşadığım problemleri, kullandığım ilaçları v.s. yazıyorum.
Diğerine de bugün başladım bebeğim için... Sık sık, canım istedikçe, ona bir şeyler söylemek istediğimde yazacağım... Annesinin onu ne kadar çok sevdiğini göreceği, nasıl büyüdüğünü öğreneceği güzel bir anı olacağını düşünüyorum... Belki babasının da yazmasına izin veririm arada :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…