Günüm için makarna tarifleri istiyorum

edanas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2013
1.515
53
38
Diğer
sadce makarna yapıcaz günde ne yapmalıyım değişik herkesin bilmediği masrafı az bişiler önerirmisin lütfen :S:16::56:

Son düzenleyen: Moderatör:
Makarna salatası diyorum ben buna,çok da severim deneyebilirsiniz :34:...

-Yoğurt
-Yeşillik (marul,maydonoz vs. ne isterseniz)
-Makarna
-Ton balığı
-Kori (sevmiyorsanız kullanmayabilirsiniz,veya başka baharat,fikir vermesi açısından yazıyorum)
-Haşlanmış mısır
-Mayonez
-Zeytin
-Peynir
-Malzemeler arttırılabilir

-Makrananızı haşlayın,soğuk sudan geçirip süzün,
-yoğurt,mayonez(şart değil tercih etmezseniz koymayın) ve kori baharatıyla karıştırıp geniş bir kase/servis tabağına alın
-üstüne istediğiniz şekilde doğradığınız yeşllikleri koyun
-onun üstüne ton balığı konservesini açıp dağıtın
-üstüne mısır,onun üstüne peynir ufalayın,onun üstüne zeytin

karıştırmıyorsunuz bu şekilde masaya koyuyorsunuz oradan servis yaparsınız,
malzemleri çoğaltabilir veya azaltabilirsiniz..
örneğin salatalık turşusularını küp küp doğrayabilir
sarımsak ekleyebilirsiniz tamamen keyfinize kalmış
veya ton balığı sevmiyorsanız tavuk göğsü,salam veya sosis herşey olabilir :34:

Not: masrafı az demişsiniz bu makarna-yoğurt karışımı ve yeşilliğin üstüne evde bulunan malzemeleri sırayla koyabilirsiniz

Son düzenleme:
Soğanlı makarna çok lezzetli oluyor.Soğanları,maydanozu ve domates rendesini kavurup makarnayla karıştırın.Veya makarnanın üzerine sarımsaklı yoğurt döküp üzerine kızdırılmış kırmızı biber yakın.Fırın makarna da olabilir.

Son düzenleme:
(makarnadan mantı )
İçi doldurulan makarna var ona kıymadan harç yapıp doldurup
Yoğurtla salçayla servis ediliyor mantı gibi sık sık yaparız

Makarna salatası:

Malzeme: tuz,mayonez,yoğurt,salam,kornişon turşu, sarımsak, dereotu(maydonoz da olabilir)

Haşlanan makarnalar süzülüp soğutulur. Salam ve kornişonlar küçük küpler halinde doğranır. Dereotunuda doğrayalım. Mayonez ve yoğurdu karıştırıp sarımsak rendeleyelim ve bütün malzemeleri karıştıralım. Soğuyan makarnayıda ilave edip karıştıralım ve soğuk servis yapalım. Afiyet olsun 😃😃

Makarna salatası:

Malzeme: tuz,mayonez,yoğurt,salam,kornişon turşu, sarımsak, dereotu(maydonoz da olabilir)

Haşlanan makarnalar süzülüp soğutulur. Salam ve kornişonlar küçük küpler halinde doğranır. Dereotunuda doğrayalım. Mayonez ve yoğurdu karıştırıp sarımsak rendeleyelim ve bütün malzemeleri karıştıralım. Soğuyan makarnayıda ilave edip karıştıralım ve soğuk servis yapalım. Afiyet olsun 😃😃
canm onu başkası yaptı . hem ben masrafsız istiorum hemlezeeti hm masrafsız :49:

merak ettim neden sadece makarna ? Günde sadece makarna yendiğini(salata dışında) ilk kez duyuyorum o yüzden sormak istedim :26: Ben de tavuklu makarna salatası önerebilirim...

Yapılışı:

*Tavuk göğüs yada isteğe göre daha yumuşak kısmını haşlıyorsun.Haşlanan tavukları parçalara ayırıosun didiklemiş gibi.
*Maydanoz, taze soğan ve kornişonları doğruyorsun ayrı bir kapta(arzuya göre mısır ve dereotu da ekleyebilirsin) Bu malzemelere ek olarak bi kavanoz garnitur koyabilirsin veya evde kendin haşlarsın havuç, bezelye ve patateslerini.
*Başka bir kapta da 3 kaşık mayonezle 5 kaşık yoğurdu karıştırıosun ve prüzsüz kıvama gelene kadar çırpıyorsun.
*Haşlanan makarnaları hazırlanan yoğurtlu mayonezli sosla karıştırıyorsun. Daha sonra üzerine kıyılan garnitürleri, maydonozu, tuurşuyu ilave ediyorsun.
*En son aşamada tavukları ekliyor ve karıştırıyoruz, biraz da tuz.
Üzerini de isteğe göre süslersin.

merak ettim neden sadece makarna ? Günde sadece makarna yendiğini(salata dışında) ilk kez duyuyorum o yüzden sormak istedim :26: Ben de tavuklu makarna salatası önerebilirim...

Yapılışı:

*Tavuk göğüs yada isteğe göre daha yumuşak kısmını haşlıyorsun.Haşlanan tavukları parçalara ayırıosun didiklemiş gibi.
*Maydanoz, taze soğan ve kornişonları doğruyorsun ayrı bir kapta(arzuya göre mısır ve dereotu da ekleyebilirsin) Bu malzemelere ek olarak bi kavanoz garnitur koyabilirsin veya evde kendin haşlarsın havuç, bezelye ve patateslerini.
*Başka bir kapta da 3 kaşık mayonezle 5 kaşık yoğurdu karıştırıosun ve prüzsüz kıvama gelene kadar çırpıyorsun.
*Haşlanan makarnaları hazırlanan yoğurtlu mayonezli sosla karıştırıyorsun. Daha sonra üzerine kıyılan garnitürleri, maydonozu, tuurşuyu ilave ediyorsun.
*En son aşamada tavukları ekliyor ve karıştırıyoruz, biraz da tuz.
Üzerini de isteğe göre süslersin.
canm çok kilo alıoruz herkes 3 4 çeşit yapınca ondan bu kural kondu .. tavuk masraf canm başka var mı bildiğin kalabalık çünkü:49:

canm çok kilo alıoruz herkes 3 4 çeşit yapınca ondan bu kural kondu .. tavuk masraf canm başka var mı bildiğin kalabalık çünkü:49:

makarna kilo yapar , makarnasız fresh salata kuralı koysaydınız o zaman. :56:

1 bütün tavuk alsanız nesi masraf ki:26: o masraf olcaksa hiç gün yapmayın, salçalı makarnadan başka ucuz bi öneri gelmiyor bu durumda. Ya da tavuksuz şekilde, önceki tarifte dediğim malzemelerle yapın.

Makarna böreği diyebilirim adına.makarnayı hasla. borcamı yaglıyosün en alta yuvarlak dılım kestiğin patatesleri sırala ustune haşlanmış makarnaanın yarısını koy ıkı damla yağ gezdırıp tekrar patates koy. Tekrar makarna ve ustune besamel sosunu pısırıp dok yoksa yoğurdu yumurtayla curpıp dok fırına koy. Elinde varsa en üste fırından çıkmadan 5dk once Kasar rendele.by kadar basit canım. Arada kelimelerde yazım hatası olabilir kusura bakma telefondan yazıyorum. Not:patatesleri cıgden koy ve 3 5 dılım koysan yeter maksat kek gıbı kare dılım yaptığın zaman makarna dağılmasın yada börek gıbı kalıp çıksın.

Makarna böreği diyebilirim adına.makarnayı hasla. borcamı yaglıyosün en alta yuvarlak dılım kestiğin patatesleri sırala ustune haşlanmış makarnaanın yarısını koy ıkı damla yağ gezdırıp tekrar patates koy. Tekrar makarna ve ustune besamel sosunu pısırıp dok yoksa yoğurdu yumurtayla curpıp dok fırına koy. Elinde varsa en üste fırından çıkmadan 5dk once Kasar rendele.by kadar basit canım. Arada kelimelerde yazım hatası olabilir kusura bakma telefondan yazıyorum. Not:patatesleri cıgden koy ve 3 5 dılım koysan yeter maksat kek gıbı kare dılım yaptığın zaman makarna dağılmasın yada börek gıbı kalıp çıksın.

Benim canım çekti bu saatte hiç yemedim makarna böreği ondan mı acaba :9: ama kilo yapmayan tarif arıyormuş arkadaş. Bunda hem patates hem makarna hem yumurta var karbonhidrat protein ve nişasta bilmem ne kadar mantıklı ama masrafsız tarifler de böyle çıkıyor haklı olarak.

Konu sahibi arkadaşım masrafsız makarna tarifleri en fazla peynirli yada salçalı sıradan tarifler olur çünkü tavuk bile olmaz diyorsunuz... Yada frında peynirli/mantarlı makarna yapacaksınız. Bence fırında makarna en uygunu sunum açısından da güne uygun :56:

Benim canım çekti bu saatte hiç yemedim makarna böreği ondan mı acaba :9: ama kilo yapmayan tarif arıyormuş arkadaş. Bunda hem patates hem makarna hem yumurta var karbonhidrat protein ve nişasta bilmem ne kadar mantıklı ama masrafsız tarifler de böyle çıkıyor haklı olarak.

Konu sahibi arkadaşım masrafsız makarna tarifleri en fazla peynirli yada salçalı sıradan tarifler olur çünkü tavuk bile olmaz diyorsunuz... Yada frında peynirli/mantarlı makarna yapacaksınız. Bence fırında makarna en uygunu sunum açısından da güne uygun :56:

Scarlet arkadaşım valla kilo yapmayan makarnalı tarif varsa konu sahibi arkadas bızede söylesin :) makarna zaten kilo yapar :) deneyin derım cok guzel oluyor :)

Scarlet arkadaşım valla kilo yapmayan makarnalı tarif varsa konu sahibi arkadas bızede söylesin :) makarna zaten kilo yapar :) deneyin derım cok guzel oluyor :)

Ben de zaten ilk başta garipsedim ilk mesajlarımda var hem kilo almamak için tek çeşite indirmişler günü ama makarna yapıyolar :44: En mantıklısı makarna salatası onu masraflı buldu. Senin tarifine ben kıyma da eklerim lazanya gibi olur mmm nefis :56:

Ben de zaten ilk başta garipsedim ilk mesajlarımda var hem kilo almamak için tek çeşite indirmişler günü ama makarna yapıyolar :44: En mantıklısı makarna salatası onu masraflı buldu. Senin tarifine ben kıyma da eklerim lazanya gibi olur mmm nefis :56:

Neyse herkesin gun kavramı değişir biz onerıı sunduk hatta bir arkadaşımız haşlayıp verin demıs en masrafsızı kesinlikle. Cunku sızınkıde dahil olmak uzere masraflı demıs konu sahibi arkadaşımız :) gercekten kıyma eklenince kesinlikle lazanya olur hatta şimdi aklıma geldı hamsi fılanda kobulsa nasıl olur diye :)

şekrerim biz günümzde 4 ç.eşit börektr puaça falan derken 4 çeşit oluo 5.side tatlı sen ce makarna mı daha çok kilo aldırı bunlarmı kendn cvpla ;)

Sade makarna haşlayıp yoğurtla karıştırın.. Eğer oda masraflı olursa sade makarna verin😄
sade vericektimde kıyamadım :D masrafsızdan kastım uğraşsız olsun die çünkü heç vaktim yok krada da 2.çıktım :):):):) ama soğanlı domatesli tavuklu yaptım gene dayanamadım oohh mis oldu :):):):)

sade vericektimde kıyamadım :D masrafsızdan kastım uğraşsız olsun die çünkü heç vaktim yok krada da 2.çıktım :):):):) ama soğanlı domatesli tavuklu yaptım gene dayanamadım oohh mis oldu :):):):)

Ellerine sağlık ozaman cnm.. gün tantanasını atlattın enazından😄

Ellerine sağlık ozaman cnm.. gün tantanasını atlattın enazından😄
canım ben 5+5 li,k gebeyim . o telaştan sonra misafrler gidince yığılıp kaldım çok yoruldum . eşim gelmş kapıuyı açmışım yatmışım hiç hatrlamıorum çok kötü oldum bildiğin gibi değil ..

Back
X